Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Mar. 05)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Σοβαρα προβληματα εχει προκαλεσει σε πολλες περιοχες η κακοκαιρια λογω των χιονοπτωσεων. Σε επιφυλακη ολες οι νομαρχιες.
  • Με αλυσιδες κινουνται τα αυτοκινητα σε πολλα σημεια του εθνικου και επαρχιακου οδικου δικτυου.
  • Υπο τον ελεγχο των στασιαστων κρατουμενων, παραμενουν αρκετα σωφρονιστικα ιδρυματα σε ολη τη χωρα.
  • Ο Μιλτιαδης Εβερτ δηλωσε, με αφορμη την κατασταση στις φυλακες, οτι το κρατος εχει διαλυθει και η κυβερνηση παραμενει απλος θεατης.
  • Ο Αντιστρατηγος Αθανασιος Βασιλοπουλος, επιλεχθηκε απο το ΚΥΣΕΑ ως νεος αρχηγος της Ελληνικης Αστυνομιας.
  • Σε εξελιξη ειναι απο το μεσημερι το υπουργικο συμβουλιο. Το πρωι η κυβερνητικη επιτροπη ασχοληθηκε με την πορεια μετοχοποιησης του ΟΤΕ.
  • Συνεδριαζει η διοικηση της ΓΣΕΕ για να επικυρωσει τη συμφωνια για τη νεα εθνικη γενικη συλλογικη συμβαση εργασιας .
  • Στα Δωδεκανησα μεταβαινουν την Παρασκευη ο Προεδρος της Δημοκρατιας και ο Πρωθυπουργος, με την ευκαιρια της επετειου της ενσωματωσης τους.
  • Αξιωματουχος του ΟΗΕ, Γουσταβ Φεισελ, υιοθετει εμμεσως πλην σαφως την κυνικη ομολογια του Ραουφ Ντενκτας για τους αγνοουμενους.
  • Το Ισραηλ ματαιωσε την αποχωρηση των δυναμεων του απο τη Χεβρωνα και απεκλεισε τις παλαιστινιακες περιοχες στη Δυτικη Οχθη.
  • Ο Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε στην Αθηνα με τον Ισραηλινο πρεσβη, ο οποιος ειπε οτι το Ιραν και το Σουδαν βρισκονται πισω απο τη Χαμας.
  • Βασανιστηρια στις ισπανικες φυλακες καταγγελθηκαν στο συμβουλιο της Ευρωπης.
  • Προς αναβολη οδηγειται ο αυριανος αγωνας της Λεγια Βαρσοβιας με τον Παναθηναικο, για το τσαμπιονς λιγκ, λογω ακαταλληλοτητας του γηπεδου.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοβαρα προβληματα εχει προκαλεσει σε πολλες περιοχες της χωρας, η κακοκαιρια που συνοδευεται απο βροχες, χιονια και ισχυρους ανεμους.Δεκαδες χωρια παραμενουν αποκλεισμενα στη Θρακη και στους νομους Φθιωτιδας, Αχαιας,Ηλειας και Αρκαδιας, ενω κλειστα παραμενουν σημερα τα σχολεια στο νομο Φθιωτιδας. Με εντολη του υπουργειου Εσωτερικων εχουν τεθει σε επιφυλακη ολες οι νομαρχιες της χωρας για την αντιμετωπιση των προβληματων. Λογω των χιονοπτωσεων εχει παραλυσει σε πολλα σημεια το οδικο δικτυο, ενω απο το μεσημερι αντιολισθητικες αλυσιδες χρειαζονται τα αυτοκινητα που κινουνται στην Εθνικη οδο Αθηνων-Λαμιας,απο το 117-ο χιλιομετρο εως το 123-ο. Επισης αλυσιδες χρειαζονται τα αυτοκινητα στην Αττικη που κινουνται προς την Παρνηθα και την Πεντελη.Με αλυσιδες γινεται η συγκοινωνια απο Λαμια προς Δομοκο, Τρικαλα και Καρδιτσα, προς την Αμφισσα,και την Πατρα, στην περιοχη του Μπραλου, προς το Καρπενησι, ενω κλειστη ειναι η παλαια εθνικη οδος Λαμιας-Αθηνων στο υψος της Αμφικλειας.Εξαλλου, αλυσιδες χρειαζονται τα αυτοκινητα που κινουνται στους δρομους Θεσσαλονικης-Ιερισσου, στην παλαια εθνικη οδο Θεσσαλονικης-Αρναιας, Ιωαννινων-Τρικαλων, Καστοριας-Φλωρινας, Καλαματας-Σπαρτης, απο Τριπολη προς Κορινθο, Πυργο, Αργος και Καλαματα. Τελος, κλειστοι ειναι οι δρομοι Τριπολης-Λεβιδιου-Νεμεας και η παλαια εθνικη οδος Κορινθου-Αργους.

Υπο τον ελεγχο των στασιαστων παραμενουν αρκετα σωφρονιστικα ιδρυματα σε ολη τη χωρα. Ειδικοτερα, τεταμενη παραμενει η κατασταση στις φυλακες Πατρας, Κερκυρας, Χανιων, Αλικαρνασσου, Λαρισας, Χιου, Κομοτηνης και Διαβατων Θεσσαλονικης. Η κατασταση στις φυλακες του Αγιου Στεφανου και στην Κερκυρα, παραμενει στασιμη, ενω στην Πατρα, οι εξεγερθεντες κρατουμενοι αφησαν ελευθερους και τους τελευταιους δυο σωφρονιστικους υπαλληλους, τους οποιους κρατουσαν ως ομηρους. Ενταση, δημιουργηθηκε και στο ψυχιατρειο των φυλακων Κορυδαλλου, οπου 20 περιπου αλλοδαποι κρατουμενοι παραμενουν απο χθες το βραδυ εξω απο τα κελια τους, σε ενδειξη συμπαραστασης προς τους εξεγερθεντες των φυλακων Πατρας και Κερκυρας.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ αναφερθηκε το πρωι στις εξεγερσεις των κρατουμενων στις φυλακες και ειπε οτι το κρατος εχει διαλυθει και η κυβερνηση παραμενει απλος θεατης με αποτελεσμα, οπως ειπε, να γελοιοποιειται η χωρα.Καλεσε την κυβερνηση να λαβει μετρα προκειμενου να σταματησει η εξεγερση και τονισε οτι καθε πολιτης χανει την εμπιστοσυνη του προς το κρατος, ς`ενα κλιμα ανασφαλειας. Απαντωντας σε ερωτηση αν θα πρεπει να επεμβουν και οι δυναμεις καταστολης,ο κ.Εβερτ ειπε, οτιδηποτε αποφασισει η κυβερνηση φθανει να σταματησει το θεμα εδω.Θα πρεπει τονισε, να εφαρμοστει το πορισμα της διακομματικης επιτροπης.

Τον πρωτο υπαρχηγο της Αστυνομιας Αντιστρατηγο Αθανασιο Βασιλοπουλο, επελεξε το πρωι, ως νεο αρχηγο της Ελληνικης Αστυνομιας το ΚΥΣΕΑ το οποιο συνεδριασε υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη. Το ΚΥΣΕΑ αποστρατευσε ως ευδοκιμως τερματισαντα τη σταδιοδρομια του, τον εως τωρα αρχηγο της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατηγο Μανωλη Χουρδακη. Υπο την προεδρια του νεου αρχηγου θα συνεδριασει το απογευμα η αυριο το πρωι το Ανωτατο Συμβουλιο Κρισεων της Αστυνομιας για να επιλεξει τους νεους υπαρχηγους ενω θα οριστουν παραλληλα νεος Αττικαρχης και νεος Διοικητης Ασφαλειας Αττικης. Αλλαγες επισης θα γινουν στις περισσοτερες μεγαλες αστυνομικες διευθυνσεις οπως της Θεσσαλονικης και του Πειραια.

Η πορεια μετοχοποιησης του ΟΤΕ, εξεταστηκε κατα την πρωινη συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπης υπο τον κ.Σημιτη. Τελος, απο τις 12.30 συνεδριαζει το υπουργικο συμβουλιο, το οποιο ασχολειται με θεματα κυβερνητικου εργου καθως και θεματα της νομαρχιακης αυτοδιοικησης. Εξεταζεται και το θεμα της καταργησης του θεσμου των περιφερειακων διευθυντων.

Συνεδριαζει απο το μεσημερι, η διοικηση της ΓΣΕΕ και αναμενεται να επικυρωσει κατα πλειοψηφια τη συμφωνια που επιτευχθηκε χθες μεταξυ της συνομοσπονδιας και των εργοδοτικων οργανωσεων για την υπογραφη της νεας Εθνικης Γενικης Συλλογικης Συμβασης Εργασιας. Ειδικοτερα, η νεα διετης συμβαση προβλεπει αυξησεις 3,5%+4% για φετος και διορθωτικο ποσο σε περιπτωση που ο πληθωρισμος ξεπερασει το 6,5% Για το 1997, συμφωνηθηκε να δοθει αυξηση 2% πανω απο τον προβλεπομενο προυπολογισμο.

Τα Δωδεκανησα θα επισκεφθουν την Παρασκευη ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος και ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης με την ευκαιρια της επετειου ενσωματωσης τους, στην υπολοιπη Ελλαδα. Ειδικοτερα, θα επισκεφθουν τη Ροδο, την Κω και την Καλυμνο, ενω στις εκδηλωσεις θα συμμετασχουν τα περισσοτερα μελη του υπουργικου συμβουλιου και αρχηγοι των κομματων.Τοσο ο κ.Στεφανοπουλος, οσο κ.Σημιτης, στις ομιλιες τους αναμενεται να αναφερθουν στην πορεια των εθνικων θεματων και ιδιαιτερα στις σχεσεις με την Τουρκια.

Υπερ της παραπομπης του θεματος της Ιμιας σε διεθνες διαιτητικο δικαστηριο τασσεται η Βρετανια. Η θεση αυτη διατυπωνεται σε επιστολη που εστειλε ο υπουργος Εξωτερικων, Μαλκομ Ριφκιντ στον ομολογο του Θεοδωρο Παγκαλο και δημοσιευει σημερα η εφημεριδα ``Καθημερινη``. Η Βρετανια εκφραζει την πληρη αντιθεση της στις απειλες που διατυπωνει η Τουρκια προς την Ελλαδα και συμφωνα με το δημοσιευμα,η θεση αυτη εχει γνωστοποιηθει και στην Αγκυρα.Τελος ο κ.Ριφκιντ σημειωνει, οτι δεν συμφωνει με τη συνδεση των θεματων του Αιγαιου η των Ελληνοτουρκικων διαφορων με την τελωνειακη ενωση της Τουρκιας με την Ευρωπαικη Ενωση.

Με μποικοταζ εναντιον της ελληνικης εμπορικης ναυτιλιας φερεται να θελει να απαντησει η Αγκυρα στο βετο της Αθηνας για την Ευρωπαικη χρηματοδοτηση της Τουρκιας. Δημοσιευματα του τουρκικου τυπου φερουν αξιωματουχους του τουρκικου υπουργειου εξωτερικων να απειλουν οτι αν η Ελλαδα επιμεινει στην ασκηση του βετο για τη χρηματοδοτηση που εχει προβλεφθει στο πλαισιο της τελωνειακης Ενωσης, η Αγκυρα θα απαγορευσει στην ελληνικη εμπορικη ναυτιλια να μεταφερει φορτια απο και προς τα τουρκικα λιμανια. Διπλωματικες πηγες εκτιμουν οτι ο θορυβος που δημιουργειται στην Τουρκια με την απειλουμενη -παρανομη- συμπεριφορα, αποτελει μερος "ψυχολογικου πολεμου", για την ασκηση πιεσεων στην Αθηνα. Στο πλαισιο της ιδιας τακτικης εντασσονται και τα δημοσιευματα περι απαγορευσης εισοδου στην Τουρκια των κληρικων που ερχονται στο Οικουμενικο Πατριαρχειο. Το μετρο αυτο -αν πραγματι μελεταται απο τις τουρκικες αρχες- θα συνιστουσε καταφωρη παραβιαση της θρησκευτικης ελευθεριας, επισημαινουν εγκυρες πηγες.

Ο Εκπροσωπος του Γενικου Γραμματεα των Ηνωμενων Εθνων, Γκουσταβ Φευσσελ, εμμεσως πλην σαφως υιοθετησε την αποψη του Ραουφ Ντενκτας, οτι ολοι οι αγνοουμενοι της Κυπριακης τραγωδιας ειναι νεκροι. Σε δηλωσεις του σημερα ο κ. Φευσσελ ειπε οτι απο το 1981, που οριστηκε η Διερευνητικη Επιτροπη κανενας δεν εχει δωσει στοιχεια, πληροφοριες η οτιδηποτε αλλο, που να αποδεικνυει οτι καποιοι αγνοουμενοι ειναι ζωντανοι. Στο μεταξυ, με τον προεδρο της Κυπρου, Γλαυκο Κληριδη, συναντηθηκε σημερα ο Κοινοτικος Επιτροπος Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ, ο οποιος δηλωσε οτι η Ευρωπαικη Ενωση προετοιμαζεται για την ενταξη της Κυπρου στους κολπους της και ειναι δεσμευμενη να αρχισει διαπραγματευσεις εξι μηνες μετα τη Διακυβερνητικη. Επεσημανε δε, οτι θα ηταν ευτυχης αν η ενταξη γινει με ενωμενη την Κυπρο και οχι διαιρεμενη.

Το Φαναρι εξακολουθει να ελπιζει οτι συντομα θα εκτονωθει η κριση με το Πατριαρχειο της Μοσχας και οτι ορισμενες αποφασεις της Ρωσικης Ιεραρχιας που εληφθησαν "εν βρασμω", θα επανεξετασθουν. Η Συνοδος του Οικουμενικου Πατριαρχειου θεωρει οτι η Μοσχα εδωσε δραματικες διαστασεις στο θεμα της Εσθονιας και προχωρησε σε πραξεις, που τραυματιζουν την ενοτητα της Ορθοδοξης Εκκλησιας. Ο Πατριαρχης Βαρθολομαιος μνημονευσε τον Πατριαρχη Αλεξιο την περασμενη Κυριακη, της Ορθδοξιας, ενω στο Φαναρι περιμενουν παντα καποια κινηση που θα αποκαταστησει τις σχεσεις των δυο Εκκλησιων και θα επιτρεψει να συζητηθουν ψυχραιμα τα θεματα που εχουν δημιουργηθει.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραηλ ματαιωσε την προγραμματισμενη αποχωρηση των δυναμεων του απο τη Χεβρωνα ενω εχει επιβαλει πληρη αποκλεισμο, ολων των παλαιστινιακων περιοχων στη Δυτικη Οχθη.Ηδη,το Ισραηλ κηρυξε ολοκληρωτικο πολεμο κατα της ισλαμικης οργανωσης ``Χαμας``, μετα το τελευταιο κυμα των πολυνεκρων βομβιστικων επιθεσεων που πραγματοποιησαν οι φανατικοι μουσουλμανοι στο Ισραηλ. Ο Πρωθυπουργος του Ισραηλ Σιμον Περες, προειδοποιησε οτι οι τρομοκρατες θα πληγουν οπου και αν βρισκονται, ενω ο Ισραηλινος υπουργος Εξωτερικων δηλωσε οτι το Ισραηλ ειναι ετοιμο να χτυπησει ακομη και μεσα στο εδαφος αραβικων χωρων, για να εξαρθρωσει τη Χαμας. Η πολιτικη ηγεσια παντως, της Χαμας, απηυθυνε εκκληση στη στρατιωτικη πτερυγα της Οργανωσης να τερματισουν τις επιθεσεις αυτοκτονιας. Στο μεταξυ το Ιραν χαρακτηρισε εντελως ανυποστατες τις κατηγοριες στο Ισραηλ, οτι παρεχει οικονομικη και στρατιωτικη βοηθεια στη Χαμας.Ομως, το κρατικο πρακτορειο ειδησεων του Ιραν μετεδωσε οτι οι επιθεσεις στο Ισραηλ , αποτελουν θεια τιμωρια κατα της παρανομης σιωνιστικης οντοτητας.

Ο Παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ καταδικασε την αποφαση του Ισραηλ να απαγορευσει τη ελευθερη διακινηση των Παλαιστινιων τονιζοντας οτι αυτο αποτελει παραβιαση της ειρηνευτικης συμφωνιας. Απο την πλευρα τους οι ΗΠΑ, ανακοινωσαν οτι εξεταζουν το ενδεχομενο να παραχωρησουν στο Ισραηλ προηγμενη τεχνολογια για την αντιμετωπιση της τρομοκρατιας. Στο μεταξυ, τουλαχιστον τεσσερις Ισραηλινοι στρατιωτικοι εχασαν τη ζωη τους και εννεα τραυματιστηκαν οταν μελη του ``Ισλαμικου Επαναστατικου Παλαιστινιακου Στρατου`` εισεβαλαν στο βορειο Ισραηλ και τα κατεχομενα του νοτιου Λιβανου. Σε αντιποινα το Ισραηλινο πυροβολικο βομβαρδισε λιβανικα χωρια κοντα στη λεγομενη ``ζωνη ασφαλειας``.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, συναντηθηκε το πρωι με τον πρεσβη του Ισραηλ στην Αθηνα, Δαυιδ Σασον και συζητησαν τις εξελιξεις στο Μεσανατολικο μετα τις προσφατες βομβιστικες ενεργειες. Ο κ.Εβερτ ειπε οτι η τρομοκρατια πρεπει να καταπολεμηθει οπου κι αν βρισκεται και τονισε οτι εχουμε τρομοκρατικες ενεργειες οχι μονο στο Ισραηλ αλλα και στη Βρετανια, πραγμα,που οπως ειπε, μπορει να προκαλεσει ενδημικη ασθενεια. Υπαρχει κινδυνος για την ειρηνευτικη διαδικασια και εμεις προσθεσε εχουμε αμεσο ενδιαφερον καθως βρισκομαστε στην ευφλεκτη περιοχη και κυριως η Κυπρος. Απο την πλευρα του ο κ.Σασον κατηγγειλε το Ιραν και το Σουδαν οτι βρισκονται πισω απο τις τρομοκρατικες δραστηριοτητες της Χαμας.

Βασανιστηρια στις ισπανικες φυλακες, κυριως εις βαρος κρατουμενων που εχουν συλληφθει ως υποποτοι για τρομοκρατικη δραση, καταγγελλει αρμοδια επιτροπη του Συμβουλιου της Ευρωπης μετα απο επιτοπια ερευνα που πραγματοποιησε τον Απριλιο του 1994 σε αστυνομικα τμηματα και σωφρονιστικα ιδρυματα της Μαδριτης και αλλων ισπανικων πολεων. Κατα την εκθεση, κρατουμενοι που συνεληφθησαν ως μελη της ΕΤΑ, υποβαλλονταν συστηματικα σε βασανιστηρια. Η επιτροπη παντως αναφερει οτι μεχρι σημερα, οι συνθηκες στις ισπανικες φυλακες εχουν βελτιωθει σημαντικα και αναφερονται μεμονωμενες περιπτωσεις παραβιασης των ανθρωπινων δικαιωματων.

Διεξαγονται σημερα σε οκτω πολιτειες των ΗΠΑ, προκριματικες εκλογες για το προεδρικο χρισμα του Ρεπουμπλικανικου κομματος. Συνολικα θα αναδειχθουν 208 εκλεκτορες για το εθνικο συνεδριο του κομματος, τον προσεχη Αυγουστο. Ο ηγετης της πλειοψηφιας της Γερουσιας, Μπομπ Ντοουλ, ελπιζει οτι θα ειναι ο νικητης της αναμετρησης αυτης, ωστε να αποκτησει ετσι σημαντικο προβαδισμα εναντι των υπολοιπων διεκδικητων του χρισματος. Μεχρι σημερα ο Ντοουλ εχει εξασφαλισει 80 εκλεκτορες, ο πολυεκατομμυριουχος, Στιβ Φορμψ, ακολουθει με 60 και ο υπερσυντηρητικος Πατ Μπιουκαναν με 39.

Προειδοποιηση προς τη Σερβια, οτι θα παραμεινουν κλειστες οι διοδοι για την διπλωματικη αναγνωριση της και την πληρη ενταξη της στους διεθνεις οργανισμους, απηυθυναν οι ΗΠΑ. Εκπροσωπος του αμερικανικου υπουργειου Εξωτερικων,προσδιορισε ως αντιδημοκρατικα μετρα,το κλεισιμο των γραφειων του Ιδρυματος Σορος και του μεγαλυτερου σταθμου του Βελιγραδιου "Στουντιο Β".

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετα το Πασχα θα κατατεθει στη Βουλη το νομοσχεδιο για τις αλλαγες στη στρατιωτικη θητεια και αφου προηγηθει διαλογος με τις πολιτικες νεολαιες, ανακοινωσε ο υπουργος ΕΘνικης Αμυνας, ο οποιος παντως τονισε οτι δεν χρειαζεται αυξηση της θητειας. Ο κ.Αρσενης δηλωσε οτι εντος των προσεχων δεκα ημερων θα δοθει στη δημοσιοτητα το πορισμα για την πτωση του ελικοπτερου, κοντα στην Ιμια. Το συνολικοτερο πορισμα για την προσφατη ελληνοτουρκικη κριση θα κατατεθει στην αρμοδια επιτροπη της Βουλης μεσα ς`ενα μηνα.

Ο Αντωνης Ρουπακιωτης ειναι ο νεος προεδρος του Δικηγορικου Συλλογου Αθηνων, ενω στη Θεσσαλονικη κερδισε τις εκλογες για δευτερη φορα ο Γιωργος Ιγνατιαδης. Ο κ.Ρουπακιωτης,οπου υποστηριχθηκε απο το Συνασπισμο ελαβε ποσοστο 65,59% εναντι 34,41% του αντιπαλου του, Κωστα Νταιλιανα, τον οποιο υποστηριξε το ΠΑΣΟΚ. Στη Θεσσαλονικη, ο κ.Ιγνατιαδης, ο οποιος υποστηριχθηκε απο το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρωσε το 60,23%, εναντι 39,77% του αντιπαλου υποψηφιου της Νεας Δημοκρατιας, Αλκιβιαδη Παναγοπουλου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς αναβολη οδηγειται ο αυριανος αγωνας της Λεγκια Βαρσοβιας με τον Παναθηναικο, για την προημιτελικη φαση του ``τσαμπιονς λιγκ``, αφου εξαιτιας του παγου, το χορταρι στο γηπεδο της Πολωνικης ομαδας εχει καταστραφει ολοσχερως και στη θεση του υπαρχει λασπη με διασπαρτα κομματια παγου, που καθιστουν αδυνατη τη διεξαγωγη του αγωνα.Ετσι οπως εχει η κατασταση, θεωρειται βεβαιο οτι αυριο το βραδυ ο διαιτητης της συναντησης,δεν θα επιτρεψει να διεξαχθει ο αγωνας και οι δυο ομαδες θα παρουσιαστουν ξανα στο γηπεδο, την Πεμπτη το βραδυ. Ομως μεσα σε 24 ωρες δεν θα εχουν αλλαξει πολλα πραγματα και κατα πασα πιθανοτητα το ματς δεν θα γινει. Τη σκυταλη μετα θα παρει η ΟΥΕΦΑ, που θα ορισει νεα ημερομηνια και γηπεδο.

Εν αναμονη του νεου προπονητη της ομαδας βρισκονται ολοι στον Ολυμπιακο. Ο προεδρος της ``ερυθρολευκης`` ΠΑΕ, χειριζεται προσωπικα το ολο θεμα και για το λογο αυτο δεν εχει διαρευσει τιποτα στις εφημεριδες. Παντως οι πληροφοριες αναφερουν οτι προκειται για Σερβο προπονητη, αλλα δεν εχει διευκρινιστει αν δουλευει στην πατριδα του, η σε αλλη χωρα της Ευρωπης. Οι πρωτες συζητησεις εχουν γινει και ο κ. Κοκκαλης περιμενει την απαντηση του ξενου τεχνικου, μεσα στην εβδομαδα.

Στο ρυθμο των πρωτων αγωνων τους για την ημιτελικη φαση του Ευρωπαικου πρωταθληματος μπασκετ, που θα γινουν την Πεμπτη στην Αθηνα, βρισκονται ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναικος.Η αντιστροφη μετρηση για τους αγωνες με τη Ρεαλ και τη Μπενετον Τρεβιζο, αρχισε και τα εισιτηρια εχουν γινει αναρπαστα. Στους αγωνες με την ισπανικη και την ιταλικη ομαδα, η νικη ειναι μονοδρομος αφου οι αντιπαλοι των ελληνικων ομαδων εχουν το πλεονεκτημα εδρας και θα δωσουν τους δευτερους η και τους τριτους αγωνες, αν χρειαστει, στα γηπεδα τους.

Τεσσερις σπουδαιοι αγωνες για την προημιτελικη φαση του κυπελλου ΟΥΕΦΑ, διεξαγονται σημερα. Προκειται για τα παιχνιδια Μιλαν-Μπορντο στις 10 παρα τεταρτο, Σλαβια Πραγας-Ρομα στις 9.30 Μπαγερν-Νοτιγχαμ στις 9.15 και Μπαρτσελονα-Αιντχοβεν στις 10.00. Το ματς αυτο θα το μεταδοσει απ'ευθειας η ΕΤ3.

Η αποφαση Ιταλου διαιτητη να διακοψει εναν αγωνα της β' κατηγοριας του πρωταθληματος της χωρας μολις ενα λεπτο πριν τη ληξη του, στοιχισε σε εναν ``υπερ-ατυχο`` παικτη του Ιταλικου ΠΡΟ-ΠΟ την απωλεια περιπου ...δυο δισεκατομμυριων δραχμων.Οπως ανακοινωσε η Επιτροπη, που διοργανωνει το Ιταλικο ΠΡΟ-ΠΟ, μετα την διακοπη του αγωνα Φοτζια-Σαλερνιτανα δεν βρεθηκε κανενα δελτιο με 13 επιτυχιες και μονο εντεκα 12-αρια.Σε ενα απο αυτα προβλεπονταν η νικη της Σαλερνιτανα, η οποια προηγειτο με 3-1 πριν τη διακοπη του αγωνα που στοιχισε στον κατοχο του δελτιου περιπου 1 δισεκατομμυριο 800 εκατομμυρια δραχμες.

ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρια επικρατει σημερα με χιονοπτωσεις σε ολα τα ορεινα αλλα και τα πεδινα της βορειας και κεντρικης χωρας. Βροχοπτωσεις σημειωνονται στις νοτιες παραθαλασσιες περιοχες. Οι ανεμοι πνεουν ισχυροι εως πολυ ισχυροι και στο κεντρικο και βορειο Αιγαιο,θυελλωδεις εως πολυ θυελλωδεις. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 3 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 8 και στο Αιγαιο τους 10 βαθμους Κελσιου. Αυριο θα υπαρχουν νεφωσεις σε ολη τη χωρα με χιονοπτωσεις στα ανατολικα και νοτια ενω στις νοτιοτερες θαλασσιες περιοχες θα πεσει χιονονερο. Καταιγιδες θα εκδηλωθουν στις Κυκλαδες, την Κρητη και τα Δωδεκανησα. Προοδευτικα ομως τα φαινομενα θε εξασθενησουν. Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις στα δυτικα ισχυροι εως πολυ ισχυροι, στα ανατολικα πολυ ισχυροι εως θυελλωδεις και στο Αιγαιο τοπικα πολυ θυελλωδεις με βαθμιαια εξασθενηση απο το βραδυ. Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε πολυ χαμηλα επιπεδα. Τις νυχτερινες και πρωτες πρωινες ωρες στα ηπειρωτικα θα σημειωθει παγετος που κατα τοπους θα ειναι ισχυρος.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Tuesday, 5 March 1996 - 20:02:47