Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 19)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Την ερχομενη Δευτερα το μεσημερι θα ορκιστει η νεα Κυβερνηση υπο τον Κωστα Σημιτη.
  • Το πρωι ο νεος Πρωθυπουργος ελαβε την εντολη σχηματισμου κυβερνησης απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας.
  • Το μεσημερι ο κ.Σημιτης συναντηθηκε στη Χαριλαου Τρικουπη με τον Γραμματεα Κωστα Σκανδαλιδη και μελη του Εκτελεστικου Γραφειου.
  • Κατακορυφη ανοδος σημειωθηκε στο Χρηματιστηριο Αθηνων που ξεπερασε το 3% .
  • Συγχαρητηρια απεστειλε ο Μπιλ Κλιντον προς το νεο Πρωθυπουργο.
  • Ευμενη τα σχολια απο τις Βρυξελλες.Τα διεθνη μεσα ενημερωσης δινουν ευρεια δημοσιοτητα στην εκλογη Σημιτη.
  • Ποικιλες οι αντιδρασεις απο την αντιπολιτευση.
  • Αμεταβλητη παραμενει η κατασταση της υγειας του Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Ενοπλη ληστεια με λεια 5 εκατομμυρια δραχμες εγινε το πρωι στο υποκαταστημα της Εθνικης Τραπεζας στο Νεο Κοσμο.
  • Εντος της ημερας η αποφαση για την πτωση του Ψ-130 στο ορος Ορθρυς.
  • Συνεχιζονται οι επιθεσεις των ρωσικων στρατευματων στους Τσετσενους.
  • Συνεχιζονται οι ερευνες των συνεργειων για την ανευρεση και αλλων θυματων απο την πυρκαγια σε ξενωνα στη Γερμανια,οπου εχασαν τη ζωη τους 10 ατομα.
  • Στο Βελιγραδι ο Ριτσαρντ Χολμπρουκ συναντηθηκε με το Σλομπονταν Μιλοσεβιτς.
  • Εκλογες διεξαγουν αυριο οι Παλαιστινιοι στη Δυτικη Οχθη και στη Λωριδα της Γαζας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην αναγκη συστρατευσης, συντονισμενης λειτουργιας, σκληρης προσπαθειας,αποτελεσματικοτητας και αξιοκρατιας αναφερθηκε ο εντολοδοχος Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, μετα την συναντηση του στη Χαριλαου Τρικουπη με τον Γραμματεα του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σκανδαλιδη και τα μελη του Εκτελεστικου Γραφειου. Ο κ.Σημιτης τονισε οτι ως χωρα εχουμε πολλα προβληματα τα οποια απαιτουν αμεσες αποφασεις και λυσεις. Εχουμε συναισθηση των δυσκολιων αυτων. Ομως, προσθεσε, μπορουμε να ξεπερασουμε δημιουργικα τις δυσκολιες αν κινητοποιηθουν ολες οι δυναμεις, οι οποιες οπως ειπε, θα κινητοποιηθουν. Αυτο που πρεπει να εγγυηθουμε και να επιτυχουμε, τονισε, ειναι ενα ΠΑΣΟΚ ενωμενο, ανανεωμενο, που θα μπορεσει να ειναι ο σιγουρος νικητης των επομενων εκλογων. Ο κ.Σημιτης επεσημανε οτι σημερα ειναι ημερα μιας νεας αρχης αλλα και η ωρα της συνεχειας. Κατα τη συναντηση προσθεσε ο νεος Πρωθυπουργος εξεταστηκαν τα προβληματα που πρεπει να αντιμετωπιστουν και πως το κομμα μπορει να ενισχυσει την κυβερνηση, η οποια να ειναι ενα αποτελεσματικο οργανο για την εφαρμογη του προγραμματος των θεσεων και των ιδεων του κομματος. Επανελαβε δε, οτι ο νικητης των χθεσινων εκλογων ειναι το ΠΑΣΟΚ.

Νωριτερα, ο κ.Σκανδαλιδης ειπε οτι εγινε μια πολυ συγκινητικη συζητηση. Το ΠΑΣΟΚ, προσθεσε, εδειξε οτι στις κρισιμες περιστασεις που περασε τον τελευταιο καιρο ειναι ωριμο, χειραφετιμενο και υπευθυνο απεναντι στα προβληματα της χωρας, την ενοτητα και την προοπτικη της δημοκρατικης παραταξης. Απεδειξε οτι ειναι ενα κομμα οχι μονο με ενα ζωντανο παρον αλλα και με ενα ελπιδοφορο μελλον. Εχουμε ειπε, ενα αξιο, ικανο και ισχυρο Πρωθυπουργο που μπορει να ενσαρκωσει αυτο που ο ιδιος επαγγελθηκε χθες, την ενοτητα, την ανανεωση και τη νικη. Ο κ.Σημιτης, τονισε ο Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ θα εχει την αμεριστη συμπαρασταση ολων των στελεχων και των οργανων του Κινηματος και ειναι στη διαθεση του για συνεργασια, ωστε η συλλογικη προσπαθεια να αποφερει χρησιμους καρπους.

Τη Δευτερα, στις 12 το μεσημερι, θα γινει η ορκωμοσια της νεας κυβερνησης, ενω λιγο νωριτερα, θα ορκιστει ενωπιον του Προεδρου της Δημοκρατιας, ο εντολοδοχος Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης. Δεν αποκλειεται, ειπε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Τηλεμαχος Χυτηρης, η συνθεση της νεας κυβερνησης να ανακοινωθει και την Κυριακη το απογευμα. Απαντωντας σε σχετικες ερωτησεις, δεν γνωριζει αν ο κ. Σημιτης θα συναντηθει με τους συνυποψηφιους του και σε οτι αφορα τη συνθεση της κυβερνησης (αν δηλαδη θα ειναι αντιπροσωπευτικη) ειπε οτι αυτο εναποκειται στην απολυτη δικαιοδοσια του κ. Σημιτη. Ο υπουργος Τυπου χαρακτηρισε αψογο τον τροπο με τον οποιο εξελεγη χθες ο νεος Πρωθυπουργος και ανακοινωσε οτι συγχαρητηριο τηλεγραφημα απεστειλε στον κ. Σημιτη και ο Οικουμενικος Πατριαρχης Βαρθολομαιος.

``Ψηφο εμπιστοσυνης`` στο νεο πρωθυπουργο εδωσε σημερα η αγορα του Χρηματιστηριου, καθως επεκρατησε κλιμα ευφοριας και οι τιμες των μετοχων απεκομισαν υψηλα κερδη. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε με μεγαλα κερδη 3,73% στις 988,47 μοναδες επιπεδα τα οποια αποτελουν το υψηλοτερο σημειο του δεικτη για τους τελευταιους εξι μηνες. Η ανοδος των τιμων συνοδευθηκε και απο υψηλο ογκο συναλλαγων, η αξια των οποιων εφθασε στα 14,2 δις. δρχ.

Τον σχηματισμο της νεας κυβερνησης και τις προγραμματικες της δηλωσεις αναμενει η Νεα Δημοκρατια, οι οποιες ζητα να γινουν την ερχομενη εβδομαδα. Το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης θα διαμορφωσει την πολιτικη του σε νεα συνεδριαση του πολιτικου συμβουλιου, η οποια κατα πασα πιθανοτητα θα πραγματοποιηθει την ερχομενη Δευτερα. Ο Προεδρος του κομματος, Μιλτιαδης Εβερτ, το πρωι οταν ρωτηθηκε ποιον απο τους τεσσερις υποψηφιους πρωθυπουργους προτιμουσε ως αντιπαλο, δεν εκανε σχολιο. Συμφωνα με πληροφοριες απο την Ρηγιλλης, σε συσκεψη που ειχε με τους στενους του συνεργατες, διατυπωθηκε η αποψη οτι οι κυριοι Αρσενης και Τσοχατζοπουλος θα ηταν περισσοτερο δυσκολοι αντιπαλοι για την Ν.Δ., καθως τα δειγματα γραφης που εχει δωσει ο νεος πρωθυπουργος ειναι αρνητικα και εγινε η εκτιμηση οτι ο κ. Σημιτης θα εχει να αντιμετωπισει σοβαρα εσωκομματικα προβληματα.

Συναντηση πραγματοποιησαν το μεσημερι η ηγεσια των υπουργειων Εθνικης Οικονομιας και Οικονομικων στο γραφειο του υπουργου Γιαννου Παπαντωνιου. Ο υπουργος Οικονομικων Αλεκος Παπαδοπουλος προεβλεψε οτι η οικονομια θα παει πολυ καλα, ενω χαρακτηρισε το κλιμα που διαμορφωνεται, πολυ θετικο. Ο υφυπουργος Οικονομικων κ. Γεωργακοπουλος προεβλεψε επισης οτι θα πανε πολυ καλα τοσο η οικονομια οσο και ο νεος πρωθυπουργος. Ο υφυπουργος Εθνικης Οικονομιας κ.Ανθοπουλος ειπε οτι θα συνεχιστει, η οικονομικη πολιτικη της σταθεροποιησης και της αναπτυξης που εφαρμοζουν τα δυο υπουργεια.

Σταθερη παραμενει η κατασταση της υγειας του προεδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρεα Παπανδρεου μετα την πλευροδεσια, την ειδικη μεθοδο που εφαρμοσθηκε στο θωρακα προκειμενου να μην επανασυγκεντρωνεται στο σημειο αυτο υγρο, οπως αναφερει το μεσημβρινο ιατρικο δελτιο. ``Η αναπνευστικη λειτουργια, προστιθεται στο ανακοινωθεν υποστηριζεται περιοδικα απο αναπνευστηρα και ο ασθενης υποβαλλεται σε συνεδρια αιμοκαθαρσης με τεχνητο νεφρο ενω η φυσικοθεραπεια και κινησιοθεραπεια συνεχιζονται``. Οι θεραποντες ιατροι του κ. Παπανδρεου τον υποβαλλουν και σημερα σε πολυωρη αιμοκαθαρση και αιμοδιηθηση προκειμενου να υπαρξει ισορροπηση του ισοζυγιου του υδατος στον οργανισμο, αλλα και να αποτρεψουν το ενδεχομενο επανασυγκεντρωσης υγρου στο αριστερο μερος του θωρακα. Οι γιατροι αναμενεται να προχωρησουν πιθανοτατα αυριο σε νεα παρακεντηση, αυτη τη φορα στο δεξιο μερος του θωρακα, προκειμενου να αφαιρεσουν το ελαχιστο υγρο που εχει συγκεντρωθει εκει κατα τοπους σε κυστες.

Συγχαρητηρια στον Κωστα Σημιτη για την εκλογη του απηυθυνε ο Αμερικανος Προεδρος, Μπιλ Κλιντον, ο οποιος τονισε οτι η Ελλαδα και οι Ηνωμενες Πολιτειες ειναι στενοι φιλοι και συμμαχοι. Ο κ.Κλιντον τονιζει οτι η χωρα του προβλεπει να συνεργαστει στενα με το νεο Πρωθυπουργο. Ευμενη ηταν επισης και τα σχολια για την εκλογη του κ.Σημιτη και στις Βρυξελλες εδρα της Ευρωπαικης Ενωσης.

Πολιτικοι κυκλοι στην Αγκυρα εισημαινουν οτι η Τουρκια επιθυμει τη βελτιωση των ελληνοτουρκικων σχεσεων με την αναδειξη του Κωστα Σημιτη ως Πρωθυπουργου. Ο κ.Σημιτης θεωρειται ηπιος πολιτικος στις αποψεις του για τις ελληνοτουρκικες σχεσεις και τονιζουν οτι εχει επανειλημενα τοποθετηθει υπερ του διαλογου. Χθες, ο Τουρκος υπουργος Εξωτερικων, Ντενιζ Μπαυκαλ ειχε ζητησει ενα νεο ξεκινημα στις ελληνοτουρκικες σχεσεις.

Τα αμερικανικα μεσα ενημερωσης δινουν ευρεια δημοσιοτητα τοσο στην εκλογη του Κωστα Σημιτη, οσο και στην αποχωρηση του Ανδρεα Παπανδρεου. Οι εγκυρες βρετανικες εφημεριδες και ειδικοτερα η ``ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ`` και οι οικονομικοι ``Ταιμς`` προβαλουν με δημοσιευματα και αρθρα την εκλογη του νεου Πρωθυπουργου,τον οποιο χαρακτηριζουν εκσυγχρονιστη, αξιοπιστο στις Βρυξελλες και μετριοπαθη. Υπογραμμιζουν δε, οτι ο κ.Σημιτης εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες να οδηγησει σε νικη το ΠΑΣΟΚ στις εκλογες του `97. Επισης τα μεσα ενημερωσης στην Αυστραλια εκτιμουν οτι η εκλογη του Κωστα Σημιτη θα οδηγησει πιο κοντα την Ελλαδα στην Ευρωπαικη Ενωση και θα συμβαλει στην αναπτυξη της.

Ενοπλη ληστεια με λεια 5 περιπου εκατομμυρια δραχμες εγινε το πρωι στο υποκαταστημα της Εθνικης Τραπεζας στο Νεο Κοσμο. Ειδικοτερα τρεις ενοπλοι με την απειλη περιστροφων ακινητοποιησαν υπαλληλους και πελατες, αρπαξαν τα χρηματα και εξαφανιστηκαν. Οι δραστες πυροβολησαν για εκφοβισμο στην οροφη του καταστηματος, ενω ενας απο αυτους τραυματισε με το κοντακι του οπλου του τον ταμια στο κεφαλι.

Εντος της ημερας αναμενεται να εκδοσει την αποφαση του το Αναθεωρητικο Αεροδικειο για τα αιτια της πτωσης του Ψ-130 στο ορος Ορθρυς το Φεβρουαριο του `91.Το πρωι ο Εισαγγελεας της εδρας στην αγορευση του προτεινε την απαλλαγη του ελεγκτη Στεφανου Τιγκα οπως και πρωτοδικως.

Στο Κακουργιοδικειο της Πρεβεζας αναμενεται να αρχισει σημερα η δικη του Κωστα Μπιντου, ο οποιος το Νοεμβριο του `94 ειχε εισβαλει με κυνηγετικη καραμπινα στο δικαστικο μεγαρο των Ιωαννινων, και σκοτωσε εναν αντιεισαγγελεα και εναν αστυφυλακα.

Επιθυμια της βρετανικης κυβερνησης ειναι τα Μαρμαρα του Παρθενωνα να παραμεινουν στο βρετανικο μουσειο, στην κατοχη του οποιου οπως υποστηριζεται βρισκονται νομιμα.Αυτο δηλωσε ο υφυπουργος Εθνικης Κληρονομιας της Βρετανιας, λορδος Ιγκλεγουντ, απαντωντας σε σχετικη ερωτηση που υπεβαλε χθες το απογευμα στη Βουλη των Λορδων ο Λορδος Τζεκινς.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ρωσικα στρατευματα συνεχιζουν το ανθρωποκυνηγητο στο μισοκατεστραμμενο χωριο Περβομαισκογιε ,στα συνορα του Νταγκεσταν με την Τσετσενια,για τον εντοπισμο και τη συλληψη των υπολοιπων ανταρτων,προσπαθωντας ταυτοχρονα να διασωσουν επιζωντες ομηρους. Συμφωνα με ανακοινωση του Προεδρου της Ρωσιας Μπορις Γιελτσιν σχεδον οι μισοι απο τους 300 Τσετσενους ανταρτες, κατορθωσαν να διαφυγουν. Εκατον πενηντα τρεις σκοτωθηκαν και 30 συνεληφθησαν.Στο μεταξυ, αυστηρα μετρα ασφαλειας λαμβανουν οι τουρκικες αρχες στην Κωνσταντινουπολη καθως οι φανατικοι μουσουλμανοι οργανωνουν σημερα διαδηλωσεις συμπαραστασης στους φιλοτσετσενους ανταρτες που εχουν καταλαβει το οχηματαγωγο Αβρασια με 200 ομηρους. Οι ανταρτες ανακοινωσαν σημερα οτι δεν θα καταπλευσουν στο Βοσπορο, ενω οι τουρκικες αρχες τους ζητησαν να αγκυροβολησουν στην εισοδο των στενων και να παραδοθουν.

Τα σωστικα συνεργεια επανελαβαν το πρωι τις ερευνες στον κατεστραμμενο απο τη χθεσινη πυρκαγια ξενωνα υποδοχης προσφυγων στο Λυμπεκ της βορειας Γερμανιας για την πιθανη ανευρεση κι` αλλων θυματων,καθως αγνοουνται ορισμενοι απο τους ενοικους. Τουλαχιστον 10 ατομα εχουν χασει τη ζωη τους,μεταξυ των οποιων 4 παιδια, και 35 υπεστησαν σοβαρα εγκαυματα απο την πυρκαγια που αποτεφρωσε το τετραοροφο κτιριο. Παραλληλα, η αστυνομια συνεχιζει τις ανακρισεις των τριων νεαρων,που συνεληφθησαν χθες κοντα στον ξενωνα και θεωρουνται υποπτοι για τον εμπρησμο του κτιριου.

Στον απολογισμο του πρωτου μηνα της εφαρμογης της ειρηνευτικης συμφωνιας για την Βοσνια προεβησαν, κατα τη συναντηση τους στο Βελιγραδι ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερικων των ΗΠΑ, Ριτσαρντ Χολμπρουκ και ο σερβος Προεδρος Σλομπονταν Μιλοσεβιτς. Χαρακτηρισαν ενθαρρυντικα τα αποτελεσματα, ενω ως προς το πολιτικο σκελος της συμφωνιας τονιστηκε οτι θα ηταν προωρο να συναχθουν συμπερασματα.

Οι Παλαιστινιοι της Δυτικης Οχθης και της Λωριδας της Γαζας προσερχονται αυριο για πρωτη φορα στις καλπες για την αναδειξη του νεου παλαιστινιακου συμβουλιου και του προεδρου του. Ο ισραηλινος στρατος ανακοινωσε οτι θα αποκλεισει τη Δυτικη Οχθη και τη Γαζα μεχρι το πρωι της Κυριακης καθως οι δυναμεις ασφαλειας βρισκονται σε κατασταση επιφυλακης για το ενδεχομενο τρομοκρατικων επιθεσεων. Ο ηγετης της ΟΑΠ, Γιασερ Αραφατ αναμενεται να επικρατησει ανετα της μοναδικης αντιπαλου του, Σαμιχα Καλιλ, ενω τα μελη της οργανωσης του Φαταχ πιστευεται οτι θα εξασφαλισουν πολλες απο τις 88 συνολικα εδρες του συμβουλιου.

Η βιταμινη "Καροτινη Β" δεν ειναι η μαγικη λυση για την αντιμετωπιση του καρκινου και ισως αυξανει τις πιθανοτητες να παρουσιαζεται καρκινος των πνευμονων στους καπνιστες, συμφωνα με στοιχεια ερευνητικων μελετων του Πανεπιστημιου του Χαρβαρντ και της Ουασιγκτον που δοθηκαν στη δημοσιοτητα. Οι ερευνητες παντως τονιζουν οτι τα συμπερασματα αυτα δεν υπονομευουν τις ιατρικες συστασεις για διατροφη πλουσια σε φρουτα και λαχανικα, τα οποια αλλωστε αποτελουν ζωτικο οπλο κατα του καρκινου και των καρδιοπαθειων.

Τρια ατομα, εχασαν σημερα τη ζωη τους απο εκρηξη βομβας σε μεγαλο ξενοδοχειο της πρωτευουσας της Αιθιοπιας, Αντις Αμπεμπα. Η αστυνομια ανακοινωσε οτι απο την εκρηξη, που κατεστρεψε ολοσχερως την εισοδο του ξενοδοχειου, τραυματιστηκαν 20 ατομα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με εξαμηνη απαγορευση εισοδου στους αγωνιστικους χωρους και προστιμο ενος εκατομμυριου δραχμων,τιμωρηθηκε απο τον αθλητικο δικαστη Ερωτοκριτο Ερωτοκριτου,ο προεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μιχαλης Τροχανας,για τις δηλωσεις του περι ευνοιας του Παναθηναικου απο τη διαιτησια.Ο κ. Τροχανας θα προσφυγει στη δευτεροβαθμια επιτροπη της ΕΠΟ, αλλα αν δεν αθωωθει,θα υποχρεωθει να εγκαταλειψει την προεδρικη καρεκλα της ΑΕΚ, αφου αυτη θα ειναι η δευτερη φορα που θα τιμωρειται μεσα σε συντομο σχετικα χρονικο διαστημα και συμφωνα με το νομο δεν θα μπορει να μετεχει σε διοικητικα συμβουλια συλλογων και ΠΑΕ για μια τριετια.

Μεγαλη ημερα για το ελληνικο μπασκετ η χθεσινη, αφου Ολυμπιακος και Παναθηναικος πετυχαν σπουδαιες εκτος εδρας νικες, στο πλαισιο της 10ης αγωνιστικης του Ευρωπαικου πρωταθληματος.Ο πρωταθλητης Ολυμπιακος νικησε μεσα στην Κωνσταντινουπολη την Ουλκερ με 72-60 και διατηρησε τις ελπιδες του για την κατακτηση μιας εκ των δυο προνομιουχων θεσεων στον ομιλο του.Τωρα οι ερυθρολευκοι βρισκονται στην τριτη θεση με 16 βαθμους, εναντι 18 της πρωτοπορου ΤΣΣΚΑ Μοσχας και 17 της Μπενετον Τρεβιζο.Ο Παναθηναικος, ειχε εξισου δυσκολη αποστολη στο Ζαγκρεμπ της Κροατιας, αλλα πετυχε μεγαλη νικη με 93-82 επι της Τσιμπονα και εχει πιο ευκολο εργο απο τον Ολυμπιακο για την κατακτηση μιας εκ των δυο πρωτων θεσεων στον δικο του ομιλο, αφου ισοβαθμει στην πρωτη θεση με τη Μπαρτσελονα με 17 βαθμους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Λιγες νεφωσεις επικρατουν σημερα σε ολη τη χωρα, αλλα προς το βραδυ, θα πυκνωσουν στα βορεια και πιθανον στα βορειοδυτικα να σημειωθουν ασθενεις χιονοπτωσεις. Οι ανεμοι πνεουν βορειοι στα δυτικα ασθενεις εως μετριοι και στα ανατολικα μετριοι εως ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 8 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 10 και στα νησια τους 12 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, στα δυτικα κεντρικα και βορεια προβλεπονται νεφωσεις με τοπικες βροχες, χιονια στα ορεινα καθως και σε περιοχες της βορειας χωρας με χαμηλοτερο υψομετρο. Στην υπολοιπη χωρα προβλεπονται λιγες νεφωσεις.Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι μεχρι ισχυροι. Η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη ανοδο.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Friday, 19 January 1996 - 18:29:13