Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 12)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

Οι τιτλοι των κυριοτερων ειδησεων που κυριαρχουν στην εσωτερικη και εξωτερικη επικαιροτητα:
  • Το πρασινο φως των γιατρων αναμενει ο προεδρος της Δημοκρατιας να συναντηθει με τον πρωθυπουργο,αποδεχομενος την παρακληση του.
  • Σε εξελιξη απο το απογευμα η συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου. Το πρωι συναντηση του Δημητρη Μπεη με τον Κωστα Σκανδαλιδη.
  • Σε νομοθετικη πρωτοβουλια θα προχωρησει,συμφωνα με πληροφοριες, η Νεα Δημοκρατια αν δεν δοθει λυση μεχρι τελος του μηνος.
  • Επανερχονται τα σεναρια για μεταφορα του πρωθυπουργου στις Ηνωμενες Πολιτειες.Χωρις μεταβολη η υγεια του το τελευταιο 24ωρο.
  • Οι ρωσικες δυναμεις σφιγγουν τον κλοιο γυρω απο τους Τσετσενους ανταρτες που κρατουν 165 ομηρους και απελευθερωσαν 23 γυναικοπαιδα.
  • Φθανει αποψε στο κροατικο λιμανι Πλοτσε η ελληνικη αποστολη που θα ενταχθει στην ειρηνευτικη δυναμη του ΝΑΤΟ.Στην Τουζλα αυριο ο Μπιλ Κλιντον.
  • Με αποχωρηση προειδοποιουν τον Μεσουτ Γιλμαζ 40 βουλευτες του,αν συμμαχησει με τους Ισλαμιστες για το σχηματισμο κυβερνησης.
  • Ακαρπες οι ερευνες για τον εντοπισμο των τριων ερασιτεχνων ψαραδων που αγνοουνται απο τα μεσανυκτα στην περιοχη του Ορωπου.
  • Αρχισαν στη Νεα Υορκη οι συνομιλιες Αθηνων-Σκοπιων για το θεμα της ονομασιας.
  • Στην Κρητη στρεφονται οι ερευνες για το συνεργατη του Καρλος, Μπρουνο Μπεργκερ.Ερευνες της ΕΥΠ σε σπιτια στην Αχαια.
  • Συνεληφθη στη Θεσσαλονικη ομογενης απο τη Γεωργια,με επτα καλασνικοφ και 1.130 σφαιρες.
  • Συνεληφθησαν δυο ατομα που ειχαν ρημαξει εκατο φορτηγα και ειχαν αποκομισει πανω απο 400 εκατ.δραχμες.
  • Αποτυχημενη αποπειρα ληστειας το απογευμα στο Νεο Ψυχικο, σε βαρος χρηματαποστολης.
  • Σε αναζητηση νεου προπονητη ο Ολυμπιακος μετα την απολυση του Σταυρου Διαμαντοπουλου.
  • Επανηλθε στις προπονησεις του Πανιωνιου ο Φανης Χριστοδουλου.
  • Μικρη υποχωρηση 0,25% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη συναντηση που προκειται να εχει εντος των αμεσως προσεχων ημερων στο Ωνασειο ο πρωθυπουργος με τον προεδρο της Δημοκρατιας επικεντρωνεται το ενδιαφερον των πολιτικων εξελιξεων.Απο την προεδρια της Δημοκρατιας εκδοθηκε ανακοινωση στην οποια αναφερεται οτι ο προεδρος της Δημοκρατιας ειναι προθυμος να επισκεφθει τον πρωθυπουργο στο νοσοκομειο στον καταλληλο χρονο,λαμβανομενων υποψιν και των αναγκων νοσηλειας.Ετσι απομενει στους γιατρους να δωσουν το πρασινο φως για τη συναντηση αυτη.

Την ιδια ωρα η Νεα Δημοκρατια φαινεται να κλιμακωνει την τακτικη της και να ασκει πιεσεις,ωστε να δοθει αμεσα λυση. Πληροφοριες απο τη Ρηγιλης αναφερουν οτι η αξιωματικη αντιπολιτευση εξεταζει το ενδεχομενο να προχωρησει σε νεες πρωτοβουλιες.Συγκεκριμενα εαν μεχρι το τελος του μηνος δεν δοθει λυση στο θεμα της αντικαταστασης του πρωθυπουργου,τοτε θα προχωρησει σε νομοθετικη πρωτοβουλια ,ειτε με τροπολογια,ειτε με προταση νομου για την αλλαγη του νομου περι υπουργικου συμβουλιου,με βαση την οποια θα δινεται η δυνατοτητα αντικαταστασης του πρωθυπουργου απο την κοινοβουλευτικη πλειοψηφια. Στο μεταξυ νεα κοντρα εχει ξεσπασει μεταξυ κυβερνησης και Νεας Δημοκρατιας,με αφορμη την επιστολη Εβερτ στον πρωθυπουργο,την οποια ο κ.Κρεμαστινος διαβιβασε στον Ακη Τσοχατζοπουλο. Ο κ.Εβερτ με νεα επιστολη του προς τον υπουργο Υγειας απειλει με προσφυγη στη δικαιοσυνη για παραβιαση του απορρητου των επιστολων και συμφωνα με πληροφοριες διατυπωνει τον προβληματισμο του οτι αν ο πρωθυπουργος αδυνατει να διαβασει την επιστολη, τοτε πως ειναι δυνατον να εχει ουσιαστικη πολιτικη συζητηση με τον προεδρο της Δημοκρατιας. Ο προεδρος του Συνασπισμου επεκρινε τον κ.Εβερτ για αντιφαση στα επιχειρηματα του,τονιζοντας οτι ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας θα επρεπε να γνωριζει πως ο Ανδρεας Παπανδρεου εχει εκλειψει ως πρωθυπουργος,συμφωνα με την εμπρακτη ομολογια του κ.Κρεμαστινου.Ο κ.Κωνσταντοπουλος τονισε πως η μονη λυση ειναι η αμεση εκλογη νεου πρωθυπουργου.

Απο τις 6:30 το απογευμα και μεχρι αργα το βραδυ συνεχιζοταν στη Χαριλαου Τρικουπη η συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου του ΠΑΣΟΚ,με αντικειμενο την προετοιμασια της συνοδου της Κεντρικης Επιτροπης.Προσερχομενα τα μελη του Εκτελεστικου προεβησαν σε δηλωσεις.Ο Καρολος Παπουλιας διεψευσε κατηγορηματικα οτι προσπαθει να παρεμποδισει τις διαδικασιες διαδοχης Ο Αντωνης Λιβανης τονισε οτι το ΠΑΣΟΚ με ηγετη τον Ανδρεα Παπανδρεου θα αντιμετωπισει και τωρα και στο μελλον τα προβληματα.Το λογο πλεον εχει η Κεντρικη Επιτροπη,δηλωσε ο Χρηστος Παπουτσης,ο Μανολης Δασκαλακης ειπε οτι η υλοποιηση της αποφαση του Εκετλεστικου Γραφειου ειναι μονοδρομος,ενω ο Κωστας Λαλιωτης εξεφρασε τη βεβαιοτητα του οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου θα υποβαλλει την παραιτηση του.

Ιδιαιτερη βαρυτητα αποδιδεται και στη νεα παρεμβαση του Δημητρη Κρεμαστινου, ο οποιος σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ τονιζει πως ο Ανδρεας Παπανδρεου δεν ειναι σε θεση να ασκησει τα καθηκοντα του για οσο διαστημα βρισκεται στο νοσοκομειο, ακομη και εκτος της εντατικης και προσθετει οτι εχει δωσει το πρασινο φως για τη σταδιακη ενημερωση του πρωθυπουργου και εκτιμα οτι τις προσεχεις μερες θα ειναι σε θεση να εκφερει γνωμη για το πολιτικο προβλημα. Παραλληλα αποκλειει μεταβαση του πρωθυπουργου στις ΗΠΑ, αλλα και στην Εκαλη, πριν απο τις 20 του μηνος.

Στο ιατρικο μερος,επανερχονται τα σεναρια μεταφορας του πρωθυπουργου στις Ηνωμενες Πολιτειες,οπως αφησε να εννοηθει ο γιος του Νικος.Ισως γινει και αυτο,τονισε για να προσθεσει οτι ειμαστε ανοιχτοι για οτι καλυτερο αφορα την εξελιξη της υγειας του.Στο μεταξυ, οι γιατροι αναζητουν τροπους αφαιρεσης του υγρου που εχει συγκεντρωθει στους πνευμονες του πρωθυπουργου. Οι γιατροι θελουν να αποφυγουν μια νεα παρακεντηση με το φοβο μηπως εκδηλωθει καμια νεα λοιμωξη,που θα περιπλεξει ακομη περισσοτερο την κατασταση. Συμφωνα με το ιατρικο ανακοινωθεν το τελευταιο 24ωρο κυλησε χωρις ουσιωδεις μεταβολες στην υγεια του πρωθυπουργου. Συνεχιζεται το προγραμμα κινησιοθεραπειας και φυσικοθεραπειας, καθως και η περιοδικη υποστηριξη της αναπνευστικης και νεφρικης λειτουργιας με τεχνητα μεσα.Το ιατρικο συμβουλιο ανακοινωσε οτι δελτια πλεον θα εκδιδονται μια φορα την ημερα, καθε μεσημερι.

Αρχισαν το πρωι στη Νεα Υορκη οι συνομιλιες μεταξυ Αθηνων και Σκοπιων παρουσια του διεθνους μεσολαβητη Σαιρους Βανς για το θεμα της ονομασιας του γειτονικου της Ελλαδας κρατους. Οι τρεις αντρες ηταν μαζι μεχρι και μετα τις 3 το απογευμα. Κατα την εξωδο τους ανακοινωθηκε οτι η επομενη συναντηση αναβαλεται για τρεις εβδομαδες, ενω απεφυγαν να κανουν την οποιαδηποτε αλλη δηλωση.

Φθανει αποψε στο κροατικο λιμανι Πλοτσε ο κυριος ογκος του ελληνικου λοχου μεταφορων,που θα ενταχθει στην ειρηνευτικη δυναμη του ΝΑΤΟ στη Βοσνια.Η ελληνικη αποστολη θα μεταβει στη συνεχεια οδικως στο Βισοκο, 70 χιλιομετρα εξω απο το Σαραγεβο, οπου θα στρατοπεδευσει. Στη Βοσνια εφθασαν σημερα και οι πρωτοι 150 Ρωσοι στρατιωτες,που ειναι προπομπος της δυναμης των 1.600 ανδρων, που θα αναπτυχθουν στο εδαφος της Βοσνιας. Στο Σαραγεβο ο προεδρος της Βοσνιας Αλια Ιζετμπεγκοβιτς ανακοινωσε οτι συντομα θα αρχισουν διπλωματικες επαφες υψηλου επιπεδου με το Βελιγραδι. Την ιδια ωρα δρακοντεια μετρα ασφαλειας λαμβανονται στην περιοχη της Τουζλα,ενοψει της αυριανης επισκεψης του Αμερικανου προεδρου Μπιλ Κλιντον,μια επισκεψη που ανεπισημα θα σηματοδοτησει και την αρχη της προεκλογικης εκστρατειας για την επανεκλογη του στην προεδρια των Ηνωμενων Πολιτειων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρετος διαβουλευσεων στην Τουρκια για τον σχηματισμο κυβερνησης συνασπισμου, μεταξυ του ηγετη της Μητερας Πατριδας Μεσουτ Γιλμαζ και του Ισλαμιστη ηγετη Νετσμετιν Ερμπακαν.Σημειωνεται οτι σαραντα βουλευτες του κομματος της Μητερας Πατριδας απειλουν να αποχωρησουν, σε περιπτωση που ο Γιλμαζ ελθει σε συμφωνια με τους Ισλαμιστες για το σχηματισμο κυβερνησης.

Σφιγγει ο κλοιος των ρωσικων δυναμεων γυρω απο τους Τσετσενους ανταρτες, που κρατουν 165 ομηρους στα συνορα του Νταγκεσταν με την Τσετσενια.Οι ανταρτες απελευθερωσαν 17 γυναικες και εξι παιδια, ενω φαινονται αποφασισμενοι για ολα,αν οι ρωσοι στρατιωτες δεν τους επιτρεψουν να περασουν στην Τσετσενια.Μεχρις στιγμης εχουν χασει την ζωης τους 23 ατομα,ενω η Τσετσενια κινδυνευει να χασει την συμπαθεια των λαων του Καυκασου που επιδεικνυαν προς τον λαο των Τσετσενων.

Ο Φρανσουα Μιτεραν επελεξε ακομη και την ημερα του θανατου του, αποκαλυπτει η Μοντ. Συμφωνα με την εφημεριδα ο Μιτεραν ρωτησε το Σαββατο τον προσωπικο του γιατρο τι θα γινει αν σταματησει τα φαρμακα του. Εκεινος του απαντησε οτι θα πεθανει μεσα σε τρεις ημερες. Και ο Μιτεραν αποφασισε να σταματησει εδω. Σε δυο ημερες ηρθε ο θανατος. Την παραμονη του θανατου εδωσε στον συνεργατη του επιστολη τριων σελιδων με λεπτομερεις οδηγιες για την κηδεια του, ενω την ιδια μερα ολοκληρωσε και το βιβλιο με τα απομνημονευματα του.

Την παραιτηση του υπεβαλε ο αντιπροεδρος της βουλγαρικης κυβερνησης Κιριλ Τσοσεφ,αλλα δεν εχει ανακοινωσει τους λογους που τον οδηγησαν στην αποφαση του αυτη.Σημερα υπεβαλε την παραιτηση του και ενα δευτερο μελος της σοσιαλιστικης κυβερνησης,ο υπουργος Γεωργιας Βασιλι Σισιμπαντα .Ο πρωθυπουργος Βιντενοφ κατα την διαρκεια συνεντευξης τυπου δηλωσε οτι θα αποδεχθει και τις δυο παραιτησεις.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη θεσσαλονικη συνεληφθη,υστερα απο μπλοκο της αστυνομιας ο ομογενης απο τη Γεωργια Θεοκτιστος Κριθαριδης,στο αυτοκινητο του οποιου βρεθηκαν και κατασχεθηκαν επτα αυτοματα οπλα τυπου Καλασνικωφ και 1130 σφαιρες.Η αστυνομια ερευνα το ενδεχομενο ο Κριθαριδης να ανηκει σε κυκλωμα που διοχετευει μεγαλο αριθμο οπλων στο οργανωμενο εγκλημα.

Στην Κρητη στρεφονται οι ερευνες για τον εντοπισμο του Μπρουνο Μπεργκερ, συνεργατη του τρομοκρατη Καρλος. Συμφωνα με πληροφοριες,ο Μπεργκερ, ο οποιος εξαφανιστηκε απο το φερυ μποτ ΛΑΤΩ,που τον μετεφερε απο την Ιταλια στην Πατρα,εχει ηδη αναχωρησει με πλοιο της γραμμης για την Κρητη.Ο Μπεργκερ,συμφωνα παντα με τις ιδιες πληροφοριες μετα την εξαφανιση του εφθασε στην Πατρα, οπου παρεμεινε μια με δυο μερες.Οι αστυνομικες αρχες και ιδιαιτερα κλιμακιο της ΕΥΠ που πηγε στην Πατρα ,ερευνουν για τυχον διασυνδεσεις και για επαφες στην πελοποννησιακη πρωτευουσα.

Σε τραγωδια μετατραπηκε η αποφαση τεσσαρων φιλων να πανε για ψαρεμα στη θαλασσια περιοχη του Ορωπου.Απο ενα ξαφνικο μπουρινι και ενω βρισκονταν δυο μιλια απο την ακτη η βαρκα τους ανατραπηκε.Ο ενας απο αυτους ο θωμας Παρασκευας 36 ετων, περισυνελεγη απο ψαραδες και βγηκε στην ακτη για να ζητησει βοηθεια.Απο τα ξημερωματα αρχισε η προσπαθεια των τριων αγνοουμενων,που ειναι οι Ασιμακης Αλεξοπουλος 28 ετων,Παναγιωτης Μαρνερος επισης 28 χρονων και Γιωργος Παναγιωτοπουλος 25 ετων. Στις ερευνες παιρνουν μερ ος σκαφη του λιμενικου σωματος,ψαραδικα και αεροσκαφος τη πολεμικης αεροποριας.

Στο μεταξυ,αμυδρες ειναι πλεον οι ελπιδες να βρεθει σωος ο ανθυποσμηναγος Κωστας Μπαρουσης,το εκπαιδευτικο στρατιωτικο σκαφος του οποιου,κατεπεσε χθες στον Αργολικο κολπο για αγνωστους λογους,κατα την ολοκληρωση εκπαιδευτικης ασκησης σε πεδιο βολης. Τα σωστικα συνεργεια συνεχισαν και σημερα τις ερευνες,χωρις θετικο αποτελεσμα.

Υπονοιες οτι εχει διοχετευθει στην Ελλαδα μεγαλος αριθμος αυτοματων πολεμικων οπλων ρωσικης προελευσης με αποδεκτη το οργανωμενο εγκλημα εκφραζουν οι διωκτικες αρχες μετα την εξαρθρωση στη Θεσσαλονικη κυκλωματος που ειχε φερει απο τη Γεωργια εφτα Καλασνικοφ και μεγαλο αριθμο σφαιρων. Η συλληψη του ομογενη απο τη Γεωργια Θεοκτιστου Κριθαριδη στην περιοχη της Πανω Πολης, τη στιγμη που μετεφερε με το αυτοκινητο του εφτα αυτοματα τουφεκια τυπου Καλασνικοφ και η ομολογια του οτι προμηθευτηκε τα οπλα απο δυο Γεωργιανους που ζουν στην Τυφλιδα αλλα επισκεπτονται συχνα την Ελλαδα, οδηγει τις αστυνομικες αρχες στο συμπερασμα οτι το κυκλωμα εχει μεταφερει στην Ελλαδα και αλλα οπλα τα οποια πωλησε σε σπειρες κακοποιων.

Την εντονη αντιδραση της στο νομοσχεδιο που προωθει το υπουργειο Εθνικης Οικονομιας για τη μετατροπη δημοσιων επιχειρησεων σε ανωνυμες εταιριες,διατυπωνει η ΑΔΕΔΥ,εκτιμωντας οτι η ενεργεια αυτη αποτελει αποπειρα ιδιωτικοποιησεων στο χωρο της κοινης ωφελειας. Η ΑΔΕΔΥ καλει τις οργανωσεις μελη της σε συσκεψη την προσεχη Τριτη,ωστε να μελετηθουν οι μορφες αντιδρασεις των υπαλληλων.

Η εφαρμογη της Καρτας Καυσαεριων επεκτεινεται σε δεκα μεγαλους νομους της χωρας.Η εφαρμογη αρχιζει απο τις 15 Φεβρουαριου στους νομους Θασσαλονικης, Αχαιας, Καβαλας, Μαγνησιας, Λαρισας, Ιωαννινων και Ηρακλειου Κρητης.Το μετρο θα ισχυει και στους νομους Ευβοιας, Βοιωτιας και Κορινθιας οι οποιοι συνορευουν με την Αττικη. Τελος με Καρτα Καυσαεριων Ελεγχου υποχρεουνται να εφοδιασθουν και τα αυτοκινητα των κρατικων υπηρεσιων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο νεαροι εχοντας καλυμμενα τα προσωπα τους με την απειλη οπλων αποπειραθηκαν να ληστεψουν τα μελη χρηματαποστολης της εταιριας Ιντερσεκ που μετεφεραν χρηματα απο τρια καταστηματα της Ιντερμπανκ στην περιοχη του Νεου Ψυχικου. Οι δραστες αν και πυροβολησαν εναντιον των μελων της χρηματαποστολης δεν κατορθωσαν τελικα να παρουν χρηματα γιατι ο οδηγος με ελιγμους κατορθωσε να ξεφυγει. Ομως απο θραυσματα τζαμιων τραυματιστηκε ελαφρα ο συνοδηγος, που νοσηλευεται εκτος κινδυνου στο Νοσοκομειο Υγεια.

Στα χερια της αστυνομιας βρισκεται διμελης σπειρα κακοποιων που εκλεβαν κυριως φορτηγα αυτοκινητα,με το φορτιο τους.Προκειται για τους Στελιο Κρυσταλη 33 ετων,αεργο και τον Ανδρεα Κουτσομπινα, επιχειρηματια,οι οποιοι με τη δικογραφια που σχηματισθηκε εναντιον τους,οδηγηθηκαν στο ανακριτη.Συμφωνα με τους αστυνομικους,οι δυο δραστες στη διαρκεια της τελευταιας πενταετιας ειχαν κλεψει δεκαδες φορτηγα και απο τα κλοπιμαια που ειχαν διαθεσει σε κλεπταποδοχους, ειχαν αποκομισει περιπου 400 εκατομμυρια δρχ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο προεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχαλης Τροχανας, δεν παρουσιασε σημερα στον αθλητικο δικαστη, Ερωτοκριτο Ερωτοκριτου, τα στοιχεια που ειχε υποσχεθει και τα οποια θα αποδεικνυαν αυτα που ειχε δηλωσει στις 19 Δεκεμβριου, οτι δηλαδη υπαρχει αλλοιωση του πρωταθληματος, αφου ο Παναθηναικος επωφελειται προκλητικα απο τη διαιτησια.Ο κ.Τροχανας, ειπε σημερα στον αθλητικο δικαστη οτι θα δωσει ολα τα στοιχεια που εχει στη διαθεση του σε ολους τους αρμοδιους φορεις.Ο προεδρος της ΠΑΕ Παναθηναικος, που επισης κατηγορειτο για δυσφημιση του αθληματος, αφου με ανακοινωση της ΠΑΕ ειχε αντιδρασει εντονα στις δηλωσεις του κ.Τροχανα, δεν παρουσιαστηκε ουτε σημερα στον αθλητικο δικαστη, αλλα μεσω των δικηγορων του κατεθεσε υπομνημα.

Απολυθηκε τελικα απο τον Ολυμπιακο,ο προπονητης της ποδοσφαιρικης ομαδας,Σταυρος Διαμαντοπουλος.Η διοικηση των ερυθρολευκων δεν εχει βρει ακομα τον αντικαταστατη του και ανεθεσε προσωρινα την τεχνικη ηγεσια της ομαδας στον Τακη Περσια, που μεχρι τωρα ηταν βοηθος του κ.Διαμαντοπουλου.Ο Περσιας, θα καθοδηγησει τους παικτες του Ολυμπιακου στο Κυριακατικο παιχνιδι του σταδιου Καραισκακη με τη Λαρισα και μεχρι τοτε οι διοικουντες ελπιζουν να εχουν βρει το νεο προπονητη.

Προβληματα ομως δημιουργουνται και στην ομαδα μπασκετ καθωε χθες ο Ολυμπιακος εχασε χθες στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας απο την ΤΣΣΚΑ Μοσχας με 78-72.Μετα απο αυτη την ηττα ο Ολυμπιακος δυσκολα θα μπορεσει να καταλαβει μια απο τις δυο πρωτες θεσεις του ομιλου του, για να αποκτησει πλεονεκτημα εδρας στην ημιτελικη φαση. Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να υπερβαλει εαυτον προκειμενου να καταφερει να προκριθει στο φαιναλ φορ που θα γινει στο Παρισι.

Ομως και στην ομαδα μπασκετ του Παναθηναικου, το κλιμα δεν ειναι καθολου καλο,αφου μετα την εντος εδρας ηττα απο τη Μπαρτσελονα επικρατει αναβρασμος.Ηδη ο Αμερικανος σουπερ σταρ,Ντομινικ Γουιλκινς κληθηκε σε απολογια για τις δηλωσεις που εκανε σε βαρος του προπονητη του και των συμπαικτων του και καποιες πληροφοριες αναφερουν οτι ενδεχεται ακομη και να απομακρυνθει απο την ομαδα.

Εξελιξεις ειχαμε και στον Πανιωνιο,οπου ο Φανης Χριστοδουλου, επεστρεψε χθες στις προπονησεις μετα απο αποχη 8 μηνων. Προεβη μαλιστα και σε βαρυγδουπες δηλωσεις, λεγοντας οτι δεν τον ενδιαφερει πια η μεταγραφη του, αλλα θελει να κλεισει την καριερα του στην ομαδα της Νεας Σμυρνης.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μικρη υποχωρηση, σε ποσοστο 0,25% σημειωσε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και εκλεισε στις 919,46 μοναδες. Σε εβδομαδιαια βαση ο γενικος δεικτης σημειωσε ανοδο 1,51%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 8,5 δις. δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,37%, Ληζινγκ ανοδος 2,09%, Ασφαλειες πτωση 0,09%, Επενδυσεις πτωση 0,16%, Βιομηχανιες πτωση 0,43%, Κατασκευες ανοδος 0,11%, Συμμετοχων ανοδος 0,06%, Διαφορες ανοδος 0,44%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας εκλεισε με ανοδο 0,56%.

Σημαντικη ανοδο σημειωσε το δολλαριο εναντι της δραχμης και θα πωλειται τη Δευτερα απο τις εμπορικες τραπεζες στις 240,535 δραχμες.

Συναλλαγμα ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑ ΠΩΛΗΣΗ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 176.256 175.727 176.785

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχες,τοπικες καταιγιδες και χιονια στα ορεινα θα εχουν αυριο η κεντρικη και νοτια Ελλαδα,ενω στην υπολοιπη χωρα προβλεπονται νεφωσεις.Οι ανεμοι θα πνεουν απο ανατολικες διευθυνσεις ισχυροι μεχρι πολυ ισχυροι και τοπικα στα νοτια πολυ θυελλωδεις.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει μηδεν με 9 βαθμους,στην υπολοιπη ηπειρωτικη χωρα 5 με 14 και στα νησια 8 με 15.Βροχη μετα το μεσημερι,μετριους μεχρι ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 6 με 12 θα εχει αυριο η Αθηνα.Στη Θεσσαλονικη προβλεπονται νεφωσεις,οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις μεχρι μετριοι και το θερμομετρο στην πολη θα δειξει 3 με 8 βαθμους.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Friday, 12 January 1996 - 22:21:20