Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 04)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

Οι τιτλοι των κυριοτερων ειδησεων που κυριαρχουν στην εσωτερικη και εξωτερικη επικαιροτητα:
  • Με εντατικους ρυθμους συνεχιζονται οι διεργασιες στο ΠΑΣΟΚ ενοψει της κρισιμης συνοδου της Κεντρικης Επιτροπης στις 20 του μηνος.
  • Συναντησεις του προεδρου της Δημοκρατιας με τον Αποστολο Κακλαμανη και του Κωστα Σκανδαλιδη με τους κυριους Σημιτη,Γιαννοπουλο και Χαραλαμποπουλο.Πρωτοβουλια αναλαμβανει και ο Γιωργος Παπανδρεου.
  • Την προσεχη εβδομαδα η προταση μομφης της Νεας Δημοκρατιας κατα της κυβερνησης.Αν και διαφωνει θα την ψηφισει η Πολιτικη Ανοιξη,που αποφασισε να απεχει απο τη βουλη.
  • Σε παρακεντιση υποβληθηκε ο πρωθυπουργος για να αφαιρεθει το υγρο απο το θωρακα.
  • Στο 8,1% εκλεισε το 1995 ο πληθωρισμος.Διορθωτικο ποσο 2,1% θα παρουν μισθωτοι και συνταξιουχοι του δημοσιου.
  • Απορριφθηκε και η νεα αιτηση αποφυλακισης του Χριστοφορου Μαρινου, ο οποιος βρισκεται στα προθυρα κωματωδους καταστασης.
  • Εγκλημα με θυμα ιδιοκτητη τριων κοσμηματοπωλειων της Αθηνας αποκαλυφθηκε το πρωι.
  • Ελευθεροι και οι υπολοιποι 13 Βοσνιοι αμαχοι που κρατουνταν απο τους Σερβους της Βοσνιας.
  • Πανω απο εκατο νεκροι απο πρωτοφανη κακοκαιρια στο βορειο Μεξικο.
  • Πυρετος διαβουλευσεων στην Ιταλια για επιλυση του πολιτικου προβληματος.
  • Ολυμπιακος και Παναθηναικος ριχνονται αποψε στη μαχη των ευρωπαικων κυπελλων του μπασκετ.
  • Διαψευδει ο Σωκρατης Κοκκαλης τα περι δυσαρεσκειας του για το χθεσινο αρνητικο αποτελεσμα με την ΑΕΚ.
  • Οριακη ανοδος 0,13% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Κυπρο βρισκεται αποψε ο ιταλος υφυπουργος Εξωτερικων, Εμανουελε Σκαμακα, πρωτο σταθμο της αποστολης του για διερευνηση των πιθανοτητων επιλυσης του κυπριακου. Ο ιταλος αξιωματουχος θα εχει συνομιλιες με τον προεδρο Κληριδη και τον υπουργο εξωτερικων, Αλεκο Μιχαηλιδη. Η κινηση αυτη αποτελει το πρωτο βημα για την αναμειξη της Ευρωπαικης Ενωσης στην επιλυση του προβληματος το εξαμηνο αυτο που η Ιταλια εχει την προεδρια.Ο εκπροσωπος του ελληνικου υπουργειου Εξωτερικων, Κωνσταντινος Μπικας, δηλωσε οτι η Ελλαδα καλωσοριζει την πρωτοβουλια της ιταλικης προεδριας και προσβλεπει σε επιτυχη εκβαση.Ο κ.Σκαμακα θα μεταβει αυριο την Αθηνα, οπου θα εχει συνομιλιες με τον Καρολο Παπουλια.Ο ευρωβουλευτης του ΠΑΣΟΚ, Γιαννος Κρανιδιωτης, κατηγγειλε με ερωτηση του προς το Συμβουλιο την κοινη διακηρυξη που υπεγραψαν ο προεδρος της Τουρκιας Σουλειμαν Ντεμιρελ και ο ηγετης των Τουρκοκυπριων, Ραουφ Ντενκτας και αφορα τις εκατερωθεν οικονομικες σχεσεις, στα πλαισια της τελωνειακης συνδεσης της Τουρκιας με την Ευρωπαικη Ενωση.

Στο 8,1% τελικα εκλεισε ο πληθωρισμος το 1995, συμφωνα με εγκυρες πηγες του υπουργειου Εθνικης Οικονομιας. Αυτο σημαινει οτι οι μισθωτοι και συνταξιουχοι του Δημοσιου θα παρουν διορθωτικο ποσο 2,1% στις αποδοχες τους απο την 1η Ιανουαριου 1996. Ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου προεβλεπε οτι ο πληθωρισμος το 1995 θα διαμορφωνοταν στα επιπεδα του 7,8 - 8%, αλλα οι ανατιμησεις το δολαριου κατα τους μηνες Νοεμβριο και Δεκεμβριο ειχαν ως αποτελεσμα να διατηρηθει ο τιμαριθμος στο 8,1%

Με εντατικους ρυθμους συνεχιζονται οι διεργασιες στο ΠΑΣΟΚ, ενοψει της κρισιμης συνοδου της Κεντρικης Επιτροπης στις 20 του μηνος,που αποτελει αφετηρια των διαδικασιων αντικαταστασης του πρωθυπουργου.Ενδιαφερον παρουσιαζει η συναντηση που θα επιδιωξουν μελη του Εκτελεστικου Γραφειου,με τον πρωθυπουργο,εφοσον οι συνθηκες το επιτρεψουν,ενω ο Γιωργος Παπανδρεου αναλαμβανει πρωτοβουλια να ενημερωσει ο ιδιος τον πρωθυπουργο για τη σημερινη πολιτικη κατασταση.

Αυριο συνεδριαζει εκ νεου το Εκτελεστικο Γραφειο,ενω σημερα συνηλθε το προεδρειο της κοινοβουλευτικης ομαδος,αντιπροσωπεια της οποιας θα συναντηθει αυριο με μελη του Εκτελεστικου.Ο Κωστας Σημιτης που συναντηθηκε το μεσημερι με τον Κωστα Σκανδαλιδη,τονισε οτι πρεπει να υπαρξουν οριστικες λυσεις μεσα στο Γεναρη.Αυριο ο κ.Σκανδαλιδης θα συναντηθει με τον Γιαννη Χαραλαμποπουλο.Ο προεδρος της βουλης που συναντηθηκε με τον προεδρο της Δημοκρατιας δηλωσε οτι πρεπει να δοθει λυση το συντομοτερο δυνατο και ταχθηκε υπερ της συντομοτερης δυνατης συγκλησης της Κοινοβουλευτικης Ομαδας. Υπερ της αμεσης συγκλησης του οργανου ταχθηκαν με επιστολες τους, περιπου 75 βουλευτες του ΠΑΣΟΚ,ενω ο βουλευτης Γιαννης Ζαφειροπουλος κατεθεσε τροπολογια για αντικατασταση του πρωθυπουργου μετα την παρελευση 60 ημερων,αδυναμιας του να ασκησει τα καθηκοντα του.Η Βασω Παπανδρεου προτεινει τη συγκληση της κοινοβουλευτικης ομαδας τη Δευτερα η Τριτη,συνεδριαση της Κεντρικης επιτροπης οπως εχει ανακοινωθει με θεμα τον καθορισμο του πολιτικου πλαισιου οριστικης λυσης και τον χρονικο προσδιορισμο διεξαγωγης του συνεδριου.Αμεσως μετα συνεδριαση της κοινοβουλευτικης ομαδος για οριστικη λυση στο προβλημα.

Στην αντιπολιτευση τωρα,η Νεα Δημοκρατια καταθετει την προσεχη εβδομαδα στη βουλη προταση μομφης,ενω ο προεδρος του κομματος Μιλτιαδης Εβερτ συνανταται αυριο με τον προεδρο της Δημοκρατιας. Παραλληλα εξεταζει το ενδεχομενο αποχωρησης του κομματος απο τις εργασιες της βουλης.Την απχη της απο τις εργασιες του Κοινοβουλιου αποφασισε ηδη η Πολιτικη Ανοιξη,η οποια θα υπερψηφισει την προταση μομφης,αν και διαφωνει, εκτιμωντας οτι κατι τετοιο θα συσπειρωσει την κυβερνητικη παραταξη.

Ο πρωθυπουργος υπεβληθη σε παρακεντηση,χωρις επιπλοκες και του αφαιρεθηκαν 1500 κυβικα εκατοστα υγρου απο το αριστερο μερος του θωρακα,το οποιο δεν απορροφηθηκε απο τις αιμοκαθαρσεις.Συμφωνα με το βραδυνο ιατρικο δελτιο η υγεια του πρωθυπουργου παραμενει σταθεροποιημενη,η αναπνευστικη του λειτουργια υποστηριζεται περιοδικα απο αναπνευστηρα,ενω η καρδιακη παραμενει αμεταβλητη.Το ιατρικο συμβουλιο εδωσε γραπτη απαντηση στην επιστολη του κ. Εβερτ και συμφωνα με πληροφοριες κανει αναλυτικη αναφορα στην κατασταση των ζωτικων οργανων του πρωθυπουργου και επισημαινει οτι απο την αναλυτικη ενημερωση μπορει να γινει αντιληπτο εαν ο κ.Παπανδρεου μπορει να ασκησει τα καθηκοντα του,αφηνοντας ετσι να εννοηθει οτι μια τετοια απαντηση αποτελει πολιτικη αποφαση.

Μεχρι το τελος του ερχομενου μηνα η Γαλλια θα ολοκληρωσει την τελευταια σειρα πυρηνικων δοκιμων της, στο Νοτιο Ειρηνικο δηλωσε σημερα ο γαλλος προεδρος Ζακ Σιρακ.Παραλληλα, υποσχεθηκε οτι η χωρα του θα υπογραψει εντος του πρωτου εξαμηνου του 1996 τη Συνθηκη Ραροτονγκα, που καθιστα το Νοτιο Ειρηνικο αποπυρηνικοποιημενη ζωνη.

Δεκα μερες μετα τις βουλευτικες εκλογες στην Τουρκια και τις αλλεπαλληλες διαβουλευσεις μεταξυ των κομματων για τον σχηματισμο κυβερνησης, ειναι πολυ πιθανη μια συμμαχια μεταξυ των συντηρητικων κομματων της χωρας.Τη δηλωση αυτη εκανε ο ηγετης του κομματος Μητερα Πατριδα, Μεσουτ Γιλμαζ, μετα απο συναντηση που ειχε με τον ακροδεξιο ηγετη Αλπαρσλαν Τουρκες.Και η απερχομενη ομως πρωθυπουργος της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ, δεχθηκε οτι πρεπει να δοθει μια ευκαιρια και στους Ισλαμιστες που ηλθαν πρωτοι στις εκλογες, να σχηματισουν κυβερνηση.

Σε εξι μηνες η Ελλαδα θα εχει Μητρωο Αγροτων και ετσι θα διευκολυνθει η ηγεσια του υπουργειου Γεωργιας στο να εξαγγειλει και να εφαρμοσει μια αγροτικη πολιτικη. Αυτα δηλωσε ο υπουργος Γεωργιας Θοδωρος Σταθης κατα τη διαρκεια της τελετης υπογραφης της συμβασης με την οποια ανατεθηκε στην ΠΑΓΕΣΕΣ η δημιουργια του Μητρωου Αγροτων. Το μητρωο θα κοστισει 637 εκ. δρχ. και τις εγγραφες θα τις κανουν οι συνεταιριστικες οργανωσεις ενω οι υπηρεσιες του υπουργειου Γεωργιας θα εχουν τον ελεγχο ολων των διαδικασιων. Με την ολοκληρωση του Μητρωου Αγροτων αναμενεται να οριστικοποιηθει και η χορηγηση καυσιμων με μειωμενες τιμες για αγροτικη χρηση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Τουλαχιστον τρεις κρατουμενοι σκοτωθηκαν και 35 τραυματισθηκαν, κατα τη διαρκεια εξεγερσης στη φυλακη υψηλης ασφαλειας Ουμρανιγιε στην Κωνσταντινουπολη. Η Τουρκικη Ενωση Ανθρωπινων Δικαιωματων ανακοινωσε οτι οι συγκρουσεις ξεσπασαν οταν οι αρχες προσπαθησαν να μεταφερουν ορισμενους απο τους κρατουμενους σε αλλες φυλακες.

Η Ρωσια θα υποχρεωθει να αναθεωρησει τη συμμορφωση της σε διεθνεις συνθηκες για τους εξοπλισμους καθως και το ρολο των πυρηνικων οπλων της, εαν το ΝΑΤΟ προχωρησει σε επεκταση προς ανατολας.Τη δηλωση εκανε ο ρωσος υπουργος Αμυνας Παβελ Γκρατσοφ κατα την διαρκεια συνομιλιων στο Κιεβο με τον αμερικανο και ουκρανο ομολογο του, Ουιλιαμ Περι και Βαλερι Σμαροφ.

Την πρωτη του συναντηση με τους εκπροσωπους των συνδικαλιστων, ειχε σημερα ο προεδρος της Γαλλιας, Ζακ Σιρακ, μετα τις μαζικες απεργιακες κινητοποιησεις που παρελυσαν τη χωρα για τρεις εβδομαδες.Ο γαλλος προεδρος εκανε εκκληση για διαλογο στους συνδικαλιστες, τονισε ωστοσο οτι οι μεταρρυθμισεις θα συνεχιστουν.Προτεινε να διεξαχθουν συνομιλιες για τις σχεδιαζομενες μεταρρυθμισεις που περιλαμβανουν μειωση του ωραριου, μετρα για την απασχοληση των νεων, καθως και για τα εργατικα δικαιωματα των γυναικων.

Ελευθεροι αφεθηκαν οι υπολοιποι δεκατρεις αμαχοι Βοσνιοι που κρατουνταν απο τους Σερβους της Βοσνιας.Οι ομηροι απελευθερωθηκαν απο το κεντρικο σερβοβοσνιακο στρατοπεδο κρατουμενων που βρισκεται στη φυλακη Κουλα και μπηκαν σε γαλλικα οχηματα του ΝΑΤΟ.Νωριτερα ειχαν αφεθει ελευθεροι οι 3 απο τους 16 συνολικα ομηρους, οι οποιοι παραδοθηκαν σε γαλλους στρατιωτες της ειρηνευτικης δυναμης στο προαστιο Λουκαβιτσα. Η απαγωγη αυτη ειχε προκαλεσει αναταραχη στο ΝΑΤΟ, ενω η Ευρωπαικη Επιτροπη απειλησε να παρακρατησει μερος της οικονομικης της βοηθειας προς τη Βοσνια σε ενδειξη διαμαρτυριας. Στη Βιεννη αρχισαν σημερα υπο την αιγιδα του Οργανισμου για την Ασφαλεια και τη Συνεργασια στην Ευρωπη,οι συνομιλιες μεταξυ των πρωην εμπολεμων της Βοσνιας, με θεμα την στρατιωτικη αποκλιμακωση και τον αφοπλισμο.Οι συνομιλιες διεξαγονται κεκλεισμενων των θυρων και θα ολοκληρωθουν στις 26 Ιανουαριου.

Πρωτοφανης κακοκαιρια πληττει το βορειο Μεξικο με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους περισσοτερα απο 100 ατομα.Στις βορειες περιοχες της χωρας που γνωριζει τον χειροτερο χειμων τα τελευταια 40 χρονια, το θερμομετρο δειχνει 8 βαθμους υπο το μηδεν και μονο στην περιοχη Τσιχαουμπα, κοντα στα αμερικανικα συνορα, εχουν χασει τη ζωη τους απο το ψυχος 70 ατομα.

Ο αμερικανος υπουργος εξωτερικων, Ουορεν Κριστοφερ, προκειται να παρει μερος στις ειρηνευτικες διαπραγματευσεις μεταξυ Συριας και Ισραηλ, που επαναλαμβανονται αποψε στο Μεριλαντ των Ηνωμενων Πολιτειων.Η παρουσια του Κριστοφερ δειχνει την σημασια που αποδιδουν οι Ηνωμενες Πολιτειες στην ειρηνευτικη αυτη διαδικασια.Ο δευτερος γυρος των διαπραγματευσεων που αρχισε χθες, θα ολοκληρωθει αυριο το απογευμα.

Αρχισαν οι διαβουλευσεις των κομματων στην Ιταλια, προκειμενου να βρεθει μια πολιτικη λυση στο αδιεξοδο που εχει προκυψει απο την προταση των δεξιων κομματων και των Πρασινων να ριξουν την κυβερνηση του Λαμπερτο Ντινι.Τα κομματα της αριστερας συναντωνται σημερα προκειμενου να προσδιορισουν την σταση τους την ερχομενη Τριτη στο Κοινοβουλιο, οπου θα διεξαχθει συζητηση για το μελλον της κυβερνησης. Παραλληλα, ο Σιλβιο Μπερλουσκονι θα συναντηθει αυριο με ηγετικα στελεχη της αριστερας.Απο την πλευρα του,ο ηγετης του συνασπισμου της κεντροαριστερας, που εχει συμβολο την ελια, Ρομαντο Προντι, δηλωσε σημερα οτι αρνειται να προκαλεσει κυβερνητικη κριση, το κρισιμο αυτο διαστημα που η χωρα εχει αναλαβει την προεδρια της Ευρωπαικης Ενωσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απορριφθηκε και η νεα αιτηση που υπεβαλαν οι συνηγοροι του Χριστοφορου Μαρινου για την υπο ορους και για λογους υγειας αντικατασταση της κρατησης του. Η υγεια του Μαρινου εχει επιδεινωθει και συμφωνα με το ιατρικο πιστοποιητικο του νοσοκομειου επικειται ακομη και ο θανατος του. Στο σκεπτικο του ανακριτη που απερριψε και τη νεα αιτηση του Μαρινου, αναφερεται οτι εξακολουθει να υπαρχουν ενδειξεις ενοχης του για τη δολοφονια και τη ληστεια στο νοσοκομειο της Νικαιας και οτι δεν ειναι βεβαιο πως αν αφεθει ελευθερος θα εμφανιστει αργοτερα στη Δικαιοσυνη. Και δυο αλλες αιτησεις του Μαρινου για αποφυλακιση απορριφθηκαν, τοσο απο τον ανακριτη, οσο και απο το αρμοδιο δικαστικο συμβουλιο.

Την ερχομενη Δευτερα θα αρχισουν οι διαπραγματευσεις της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικων οργανωσεων για τη συναψη της νεας εθνικης γενικης συλλογικης συμβασης εργασιας. Η συνομοσπονδια ζητει αυξησεις που κινουνται γυρω στο 10% ενω οι εργοδοτες ειναι διατεθειμενοι να δωσουν αυξησεις γυρω στο 7%. Επισης, θα συζητηθει και η διαρκεια της συμφωνιας της συμβασης, δηλαδη αν η συμφωνια θα ειναι μονοετης η διετης.

Σε παθολογικα αιτια οφειλεται ο αιφνιδιος θανατος χθες το βραδυ του δοκιμου εφεδρου αξιωματικου πενταετους υποχρεωσης Ευστρατιου Φλωρου του Κυριακου 19 ετων,απο την Αθηνα, στο Κεντρο Τεθωρακισμενων Αυλωνας. Ο θανατος αναφερεται σε ανακοινωση του ΓΕΣ,οπως διαπιστωθηκε απο τη νεκροψια προηλθε απο οξυτατο πνευμονικο οιδημα και εκτεταμενη ισχαιμια του μυοκαρδιου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκλημα με θυμα τον Κωνσταντινο Χριστοδουλακη του Πολυδωρου, 60 ετων αποκαλυφθηκε το πρωι εξω απο τα γραφεια του Οργανισμου Ενισχυσεως Ελαιολαδου, στην Ομονοια. Το θυμα ηταν δεμενο χειροποδαρα και φιμωμενο ενω οι τσεπες του ηταν τραβηγμενες προς τα εξω.Ο Χριστοδουλακης ηταν ιδιοκτητης τριων κοσμηματοπωλειων στο κεντρο της Αθηνας και οπως εκτιμουν οι αστυνομικοι,οι δραστες τον παρακολουθησαν και του επιτεθηκαν για να του αποσπασουν χρηματα και κοσμηματα που επαιρνε μαζι του στο σπιτι του.

Επικινδυνος κακοποιος που αναζητουσαν οι διωκτικες αρχες επεσε σημερα στο δοκανο των διωκτικων αρχων στα Χανια. Η αστυνομια ανακοινωσε τη συλληψη του Θεοδωρου Κατηφιδη, 31 χρονων,κατοικου Θεσσαλονικης, που διωκεται για κακουργηματικες πραξεις. Στην κατοχη του βρεθηκαν και κατασχεθηκαν 2,5 κιλα ινδικης κανναβης, ενω κατα τη συλληψη του οπλοφορουσε. Η αστυνομια πιστευει οτι εμπλεκεται και σε αλλες υποθεσεις που εκκρεμουν και αυριο θα δωσει στη δημοσιοτητα περισσοτερα στοιχεια για τις δραστηριοτητες του συλληφθεντος.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εκθεση εργων Ελληνων χαρακτων, με τιτλο Ενδεκα δασκαλοι της ελληνικης χαρακτικης, που διοργανωνουν το Ιδρυμα Ελληνικου Πολιτισμου και η Εθνικη Πινακοθηκη, εγκαινιαζεται στις 12 Ιανουαριου στο Λονδινο. Παρουσιαζονται 45 εργα Ελληνων καλλιτεχνων, οι οποιοι διακριθηκαν σε Μπιεναλλε χαρακτικης στη Βενετια, το Παρισι, την Πραγα και τη Λειψια. Η εκθεση θα διαρκεσει μεχρι τις 31 Ιανουαριου και στη συνεχεια θα μεταφερθει σε αλλες ευρωπαικες πολεις.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο ελληνικες ομαδες,ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναικος αγωνιζονται σημερα για το ευρωπαικο πρωταθλημα μπασκετ.Ο Ολυμπιακος αντιμετωπιζει τη Μπενετον Τρεβιζο σ'ενα παιχνιδι που θ'αρχισει στις 9.30 και θα μεταδοθει σε μαγνητοσκοπηση μια ωρα αργοτερα απο την τηλεοραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, αφου στις 9.00 το ιδιο καναλι θα μεταδοσει απ'ευθειας το παιχνιδι του Παναθηναικου με τη Ρεαλ Μαδριτης.

Ο προεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακος, Σωκρατης Κοκκαλης,διεψευσε κατηγορηματικα τις δηθεν δηλωσεις που ειδαν το φως της δημοσιοτητας, περι δυσαρεσκειας του για τους ποδοσφαιριστες της ομαδας, μετα την ηττα απο την ΑΕΚ.Συμφωνα με ανακοινωση της ΠΑΕ ο κ.Κοκκαλης ζητησε απο τον Γιωργο Σκαρταδο να μεταφερει στους συμπαικτες του τα εξης: Ειμαι διπλα στην ομαδα, Ξεχαστε τον κακο εαυτο σας, που δειξατε στον αγωνα με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακος ειναι μεγαλη ομαδα και εχει τη δυναμη να ξεπερνα ολα τα εμποδια.

Τιμητικες συνταξεις, υψους 100 εκατομμυριων δραχμων,απενειμε ο υφυπουργος Αθλητισμου, Γιωργος Λιανης, σε 25 βετερανους αθλητες του ποδοσφαιρου, του μπασκετ και του στιβου, σε μια ζεστη εκδηλωση, που εγινε σε ξενοδοχειο της Αθηνας, παρουσια του υπουργου Εξωτερικων, Καρολου Παπουλια, βουλευτων και πολλων εκπροσωπων του αθλητικου χωρου. Η τιμη αυτη ηταν ενα χρεος της Πολιτειας, που συνοδευεται με μια εφ' απαξ συνταξη υψους 4 εκατομμυριων δραχμων στον καθεναν. Τα προσωπα αυτα, που ειναι εδω συγκεντρωμενα απο ολα τα μερη της Ελλαδας προσφεραν σε ολους μας ανειπωτες χαρες και συγκινησεις, τονισε ο στην ομιλια του ο κ.Λιανης. Οι βετερανοι αθλητες που τιμηθηκαν ειναι απ'το ποδοσφαιρο οι Ξανθοπουλος, Ταουξης, Διονυσιαδης, Τσιγκος, Περγαμινελλης, Δειμεζης, Σταυριδης, Δροσος, Μπαλτασης, Λιανος, Μουρατης, Αμπος, Ζειτιδης, Εμμανουηλιδης, Φυλακτος και Κωστας Χατζηκωστας, ο οποιος εχει πεθανει και την τιμητικη συνταξη πηρε η οικογενεια του. Απο τον χωρο του μπασκετ τιμηθηκαν οι Παναγιωταρακος, Κοντοβουνησιος, Κομνηνακης, Γιανκοβιτς και Λαρεντζακη, ενω απο τον στιβο οι Συλλης, Μαυραποστολος και Τσολακης.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σταθεροποιητικες τασεις επικρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου, με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης τιμων να κλεισει με οριακη ανοδο 0,13% στις 902,32 μοναδες. Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 6,4 δις. δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 0,39%, Ληζινγκ πτωση 0,57%, Ασφαλειες πτωση 1,42%, Επενδυσεις ανοδος 0,41%, Βιομηχανιες ανοδος 0,27%, Κατασκευες πτωση 0,38% και Συμμετοχων πτωση 0,91%, Διαφορες πτωση 0,51%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας παρουσιασε απωλειες 0,65%.

Σημαντικη ανοδο σημειωσε το δολλαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις Εμπορικες Τραπεζες στις 241,727 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα ειναι και αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα,με νεφωσεις,σποραδικες βροχες και λιγες καταιγιδες στις θαλασσιες περιοχες,ενω τοπικες χιονοπτωσεις θα σημειωθουν στα ορεινα της βορειας Ελλαδας.Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι ισχυροι εως πολυ ισχυροι και η θερμοκρασια που θα σημειωσει πτωση θα κυμανθει στα βορεια -2 με 6 βαθμους,στα ηπειρωτικα 3 με 12 και στα νησια 8 με 14.Τοπικες βροχες και χιονοπτωσεις στην Παρνηθα και το Χορτιατη,μετριους ανεμους και θερμοκρασια 6 με 11 και 2 με 5 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Thursday, 4 January 1996 - 20:03:19