Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 29)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

Οι τιτλοι των κυριωτερων ειδησεων:
  • Για τις 20 Ιανουαριου μετατεθηκαν οι εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ. Εντεινει την αντιπολιτευτικη του τακτικη ο Μιλτιαδης Εβερτ,που ζητει εκλογες και την αλλη εβδομαδα βλεπει τον προεδρο της Δημοκρατιας.
  • Αντιπροσωπεια του Εκτελεστικου Γραφειου ενημερωθηκε απο το Δημητρη Κρεμαστινο για την πορεια της υγειας του Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Οι θεσμικοι παραγοντες οφειλουν να διατυπωσουν αναλυτικα τα ερωτηματα τους προς τους γιατρους αλλα αυτοι ειναι οι μονοι αρμοδιοι να αποφασισουν δηλωνει ο υπουργος Υγειας.
  • Με τον προγραμματισμο της κυβερνητικης πολιτικης για το νεο ετος ασχοληθηκε στη σημερινη του συνεδριαση το υπουργικο συμβουλιο.
  • Δεκατρεις τραυματιες εκ των οποιων οι δυο σοβαρα σε συγκρουση λεωφορειου με φορτηγο στη βιομηχανικη ζωνη της Πατρας.
  • Αρχισε η εξοδος για την Πρωτοχρονια.Κακοκαιρια πληττει την ανατολικη Μακεδονια και Θρακη.
  • Σειρα αυξησεων σε καυσιμα, ποτα και τσιγαρα απο 1ης Ιανουαριου.
  • Την Τριτη τελικα θα απολογηθει το ζευγαρι που κατηγορειται οτι σκοτωσε το 13 μηνων αγορακι τους.
  • Καμια ανησυχια απο το σεισμο των 3,8 Ριχτερ στη Χαλκιδικη.
  • Απερριφθη η αιτηση του Χριστοφορου Μαρινου για αποφυλακιση με περιοριστικους ορους.
  • Σκηνες Σικαγο σε εργοστασιο στη Φθιωτιδα.
  • Την πρωτη του επισκεψη στο Κρεμλινο μετα απο διμηνη απουσια, πραγματοποιησε ο Μπορις Γιελτσιν.
  • Ενας νεκρος και αρκετοι τραυματιες απο ισχυρη εκρηξη στο Γκροζνι της Τσετσενιας.
  • Αρχισε η ανοικοδομηση της Βοσνιας.Αυριο θα ειναι ετοιμη πλωτη γεφυρα στα φυσικα συνορα Βοσνιας-Κροατιας.
  • Στο Ολυμπιακο Σταδιο την Τεταρτη ο αγωνας Ολυμπιακου - ΑΕΚ για το Κυπελο Ελλαδος.
  • Ανοδος 0,35% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για τις 20 Ιανουαριου μετατεθηκαν οι εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ οποτε θα συνεδριασουν απο κοινου η Κεντρικη Επιτροπη και η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του κυβερνωντος κομματος. Απο την πλευρα του ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, ζητει εκλογες και ετοιμαζεται να εντεινει την αντιπολιτευτικη του τακτικη. Χθες, ο γραμματεας του ΠΑΣΟΚ, Κωστας Σκανδαλιδης, μετα την συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου,δηλωσε οτι το θεμα της διαδοχης του Πρωθυπουργου, δεν μπορει να τεθει οσο ο Ανδρεας Παπανδρεου δινει τη βιολογικη του μαχη. Το Εκτελεστικο Γραφειο θα συνεδριασει εκ νεου την ερχομενη Τεταρτη και ειναι ενδεχομενο να προτεινει προς την Κεντρικη Επιτροπη τη διεξαγωγη εκτακτου συνεδριου του Κινηματος.

Το πρωι, αντιπροσωπεια του Εκτελεστικου Γραφειου του ΠΑΣΟΚ, αποτελουμενη απο τους κυριους Σκανδαλιδη, Σουλαδακη, Τζουμακα και Κατσιμπαρδη μετεβη στο Ωνασειο και ενημερωθηκε απο τον κ.Κρεμαστινο για την κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου και τις προσφατες δηλωσεις του υπουργου Υγειας. Μετα τη συναντηση ο κ. Σκανδαλιδης ειπε οτι η αντιπροσωπεια ενημερωθηκε αναλυτικα για την πορεια της υγειας του Πρωθυπουργου και τονισε οτι πλεον απο καλυτερη θεση θα μπορεσουν να γινουν συζητησεις για το πολιτικο προβλημα που εχει προκυψει και για τις πρωτοβουλιες που θα πρεπει να ληφθουν.Απαντωντας σε ερωτηση για τις δηλωσεις Κρεμαστινου τονισε οτι επιθεσεις και σεναρια καλοπιστα η κακοπιστα δεν προσφερουν στην καλυτερη αντιμετωπιση του θεματος και προσθεσε οτι το Εκτελεστικο Γραφειο συμπαραστεκεται και στηριζει τις προσπαθειες του κ.Κρεμαστινου και ολου του ιατρικου συμβουλιου.

Την πρωτη του συνεδριαση,χωρις την παρουσια του Ανδρεα Παπανδρεου, πραγματοποιησε σημερα το υπουργικο συμβουλιο με αντικειμενο τον προγραμματισμο της κυβερνητικης πολιτικης για το 1996.Ο Ακης Τσοχατζοπουλος που προηδρευσε της συνεδριασης, χαρακτηρισε το 1995 χρονια της σταθεροποιησης και το 1994 ετος της αναστροφης απο την πολιτικη της Νεας Δημοκρατια.

Συνεχιστηκε και σημερα το σιριαλ για την αποσαφηνιση των προσωπων στα οποια αναφεροταν ο υπουργος Υγειας, ο οποιος ειχε μιλησει για ασκηση πιεσεων για την εκδοση πλαστων πιστοποιητικων ενω ειχε πει οτι περαν αυτου απειλειται.Η Νεα Δημοκρατια, μαλιστα καλεσε δια του εκπροσωπου της τον υπουργο Υγειας να διευκρινισει ποιοι ειναι οι θεσμικοι παραγοντες που τον εχουν απειλησει και εκβιασει. Με γραπτη δηλωση ο κ.Κρεμαστινος τονιζει οτι με τα οσα ειπε στην Ελευθεροτυπια ειχαν δυο παραληπτες. Πρωτον, αυτους που θετουν πιεστικα και εκβιαστικα διλημματα μεσω ορισμενων μεσων ενημερωσης και εφημεριδων, τους οποιους δεν γνωριζει ουτε απο που κατευθυνονται ουτε σε τι αποβλεπουν.Δευτερον,τους θεσμικους παραγοντες,συνταγματολογους, νομικους, πολιτικους, οι οποιοι οφειλουν να διατυπωσουν ολα τα ερωτηματα τους αναλυτικα προς τους γιατρους ζητωντας οποιοδηποτε στοιχειο θα τους βοηθουσε να παρουν θεση ερμηνευοντας σωστα τους νομους και το Συνταγμα. Αλλωστε αυτοι ειναι και οι μονοι αρμοδιοι τελικα να αποφασισουν, καταληγει χαρακτηριστικα ο κ.Κρεμαστινος.

Συμφωνα με το βραδινο ιατρικο δελτιο, η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου κατα το τελευταιο εξαωρο δεν παρουσιαζει μεταβολες. Το τελευταιο δωδεκαωρο, η αναπνευστικη του λειτουργια δεν υποστηριχθηκε απο αναπνευστηρα, ενω σημερα δεν υπεβληθη σε αιμοκαθαρση.Η καρδιακη του λειτουργια ειναι αμεταβλητη.Το μεσημερι μοιρασθηκε ανακοινωση οπου τονιζοταν οτι ο γιατρος, Δημος Κατριτσης, δεν υπηρξε ποτε μελος του ιατρικου συμβουλιου και συνεπως δεν παραιτηθηκε απο ενα συμβουλιο, του οποιου ποτε δεν υπηρξε μελος.

Τη διενεργεια προωρων εκλογων ζητησε σημερα ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, που την προσεχη Τριτη η Τεταρτη, θα επισκεφθει τον Προεδρο της Δημοκρατιας, προκειμενου να συζητησουν το θεμα που εχει δημιουργηθει με την παρατεταμενη νοσηλεια του Πρωθυπουργου. Συμφωνα με πληροφοριες ο κ.Εβερτ θα επισημανει οτι εχει παρελθει ο ευλογος χρονος αναπληρωσης του Πρωθυπουργου, πως δεν διαφαινεται προθεση επιλυσης του προβληματος απο την κυβερνητικη πλειοψηφια και θα συζητησει τις δυνατοτητες που υπαρχουν να αναλαβει ο Προεδρος της Δημοκρατιας πρωτοβουλιες. Ο κ.Εβερτ αναμενεται την Τριτη, να απευθυνει νεα επιστολη προς τους θεραποντες ιατρους ζητωντας να πληροφορηθει εαν ο κ.Παπανδρεου θα μπορει ν'ασκησει τα καθηκοντα του, εστω και μερικως, εαν και οταν βγει απο το νοσοκομειο. Στη Νεα Δημοκρατια επικρατει προβληματισμος για τις κινησεις που θα κανει το κομμα μετα την καταθεση προτασης μομφης. Συμφωνα με πληροφοριες ο κ. Εβερτ εχει αποφασισει να κλιμακωσει την αντιπολιτευτικη του τακτικη και γι'αυτο θα συγκαλεσει την Εκτελεστικη Επιτροπη και το Πολιτικο Συμβουλιο του κομματος ειτε πριν απο την καταθεση της προτασης μομφης ειτε μετα. Μεταξυ των προτασεων που εξεταζονται ειναι να ζητηθει απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας συγκληση του συμβουλιου των αρχηγων η να αποχωρησει η Νεα Δημοκρατια απο τις συνεδριασεις της Βουλης μεχρι να δοθει λυση απο την κυβερνητικη πλειοψηφια.

Ο προγραμματισμος της κυβερνητικης πολιτικης για το 1996 ηταν το αντικειμενο της τριωρης συνεδριασης του υπουργικου συμβουλιου, που συνηλθε υπο την προεδρια του αναπληρουντος τον πρωθυπουργο, Ακη Τσοχατζοπουλου. Ο κ.Τσοχατζοπουλος χαρακτηρισε το 1996 ως χρονια υλοποιησης των στοχων της κυβερνητικης πολιτικης θετοντας και τις προτεραιοτητες της. Ο υπουργος χαρακτηρισε το 1995 χρονια της σταθεροποιησης και το 1994 ετος της αναστροφης απο την πολιτικη της Νεας Δημοκρατια. Οπως διευκρινησε ο κ.Χυτηρης στο υπουργικο συμβουλιο δεν εγινε καμια απολυτως συζητηση για θεματα που αφορουν την πορεια της υγειας του πρωθυπουργου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεχρι τις 19 Ιανουαριου οι Σερβοι της Βοσνιας, θα κανουν ο,τι ειναι δυνατον ωστε να γινει η ανταλλαγη ολων των αιχμαλωτων στην Βοσνια, δηλωσε ο Προεδρος της Κρατικης Επιτροπης της Σερβικης Δημοκρατιας της Βοσνιας, κ. Ντραγκαν Μπουλαγιτς.

Δεν προκειται να επιτρεψουμε σε κανεναν να επιτυχει μια επιστροφη στο παρελθον, δηλωσε ο Μπορις Γιελτσιν κατα την πρωτη του επισκεψη στο Κρεμλινο, επειτα απο απουσια δυο μηνων εξαιτιας προβληματων υγειας. Ο ρωσος προεδρος αφου ολοκληρωσε την αναρρωση του σε θεραπευτηριο εξω απο την Μοσχα, επισκεφθηκε σημερα το Κρεμλινο οπου απευθυνομενος σε ομαδα πολιτων που εκαναν τον περιπατο τους στον περιβολο, τονισε οτι παρα την προσφατη νικη των κομμουνιστων στις βουλευτικες εκλογες, οι μεταρρυθμισεις θα συνεχιστουν. Προσθεσε ακομα οτι θα ειναι και παλι νικητης στις προεδρικες εκλογες που θα διεξαχθουν τον Ιουνιο.

Ισχυρη εκρηξη σημειωθηκε το πρωι σε δρομο του Γκροζνι, πρωτευουσα της Τσετσενιας, με αποτελεσμα να τραυματισθουν πολλα ατομα και να προκληθουν πολλες υλικες ζημιες. Αγνωστα παραμενουν τα αιτια και οι υπευθυνοι της πραξης. Χθες αλλωστε, στην Τσετσενια ξεσπασαν νεες συγκρουσεις μεταξυ ρωσων στρατιωτων και τσετσενων ανταρτων, με αποτελεσμα να σκοτωθουν δυο ρωσοι στρατιωτες.

Εκκληση προς τις ηγεσιες των κομματων απηυθυνε η πρωθυπουργος της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ, να δωσουν τελος στην παλη εξουσιας μεχρι να δοθει εντολη στο νεο πρωθυπουργο να σχηματισει κυβερνηση συνασπισμου που θα φραξει το δρομο στους ισλαμιστες. Απο την περασμενη Κυριακη, οπου οι ισλαμιστες αναδειχθηκαν πρωτο κομμα στις βουλευτικες εκλογες, η χωρα βρισκεται σε κενο εξουσιας καθως οι αρχηγοι των δυο μεγαλυτερων κομματων, Τανσου Τσιλερ και Μεσουτ Γιλμαζ, που διακατεχονται απο αμοιβαια προσωπικη αντιπαθεια, δεν καταφεραν να σχηματισουν ενα βιωσιμο κυβερνητικο συνασπισμο. Απο την πλευρα του, το Ισλαμικο Κομμα της Ευημεριας, διαβεβαιωσε σημερα τη Δυση οτι εαν ελθει στην εξουσια, θα διατηρησει τις καλες σχεσεις που εχει ηδη η χωρα.

Αρχισε ηδη η ανοικοδομηση της Βοσνιας.Αμερικανοι στρατιωτες ολοκληρωνουν σημερα τις εργασιες κατασκευης μιας πλωτης γεφυρας στον ποταμο Σαβα, που αποτελει το φυσικο συνορο μεταξυ Βοσνιας και Κροατιας.Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις, αυριο θα αρχισει η διελευση των πρωτων οχηματων απο αυτην.

Την παραιτηση του προκειται να υποβαλει αυριο, ο πρωθυπουργος της Ιταλιας, Λαμπερτο Ντινι στον προεδρο της χωρας Οσκαρ Λουιτζι Σκαλφαρο.Ο Ντινι που ηγειται μιας κυβερνησης τεχνοκρατων απο τις αρχες του περασμενου χρονου, ειχε δεσμευθει οτι θα υπεβαλε την παραιτηση του, μολις υιοθετειτο πληρως ο προυπολογισμος του 1996, κατι που ηδη εχει πραγματοποιηθει.

Ισραηλινα πολεμικα ελικοπτερα βομβαρδισαν με οβιδες χωριο του νοτιου Λιβανου, με αποτελεσμα να σκοτωθει ενα ατομο και να τραυματισθουν αλλα τεσσερα. Οπως δηλωσαν φιλο-ισραηλινοι κυκλοι, ο βομβαρδισμος αυτος εξαπολυθηκε ως απαντηση σε επιθεση που πραγματοποιησαν ανταρτες εναντιον βασεων του φιλο-ισραηλινου, Στρατου του Νοτιου Λιβανου, στο Αλ Χαρντον εντος της κατεχομενης ζωνης απο το Ισραηλ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με βασικο συνθημα,οχι στις πυρηνικες δοκιμες, το δικτυο Μεσογειος Σ.Ο.Σ διοργανωσε μπροστα στη Γαλλικη Πρεσβεια διαμαρτυρια, με αφορμη την 5η κατα σειρα γαλλικη πυρηνικη δοκιμη στον Ειρηνικο. Παρα τη βροχη, εμφανιστηκαν στην εισοδο της Γαλλικης Πρεσβειας ενας Αγιος Βασιλης και ο Νεος Χρονος με αντιασφυξιογονες μασκες στα προσωπα τους.

Δεκατρεις εργαζομενοι τραυματιστηκαν στη βιομηχανικη ζωνη της Πατρας, μετα απο πλαγιομετωπικη συγκρουση τουριστικου λεωφορειου το οποιο μετεφερε εργατες της πρωινης βαρδιας του εργοστασιου της ΑΜΣΤΕΛ, με φορτηγο. Απο τη συγκρουση τραυματιστηκαν 13 εργαζομενοι, δυο απο τους οποιους σοβαρα. Προκειται για τον οδηγο του λεωφορειου Γεωργιο Μπουλαλα 47 ετων και τον Γεωργιο Τσουνη,57 ετων. Το δημοσιας χρησεως φορτηγο οδηγουσε ο Κωνσταντινος Κατσιβαλος, 24 ετων, ενω η τροχαια της Πατρας διενεργει ανακρισεις για τα αιτια του ατυχηματος. Οι τραυματιες νοσηλευονται στο κρατικο νοσοκομειο Πατρας.

Κακοκαιρια πληττει την Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη, με βροχοπτωση, χιονονερο και ελαφρα χιονοπτωση στα ορεινα. Η θερμοκρασια σημειωσε αισθητη πτωση και κυμαινεται απο 7-10 βαθμους. Στο βορειο Αιγαιο πνεουν ισχυροι βορειοι-βορειοανατολικοι ανεμοι εντασης μεχρι και 9 μπωφορ και δεν πραγματοποιουνται τα θαλασσια δρομολογια απο Καβαλα για Θασο και αντιστροφα. Το πρωι ειχε καλυφθει απο ομιχλη μεγαλο τμημα των εθνικων δρομων Καβαλας - Θεσσαλονικης και Καβαλας - Δραμας και η τροχαια ελαβε μετρα για να αποτραπουν οδικα ατυχηματα, λογω ολισθηροτητας των δρομων.

Σε ετοιμοτητα εχει τεθει η δυναμη της τροχαιας και στα δυο εθνικα οδικα δικτυα προκειμενου να διευκολυνει την εξοδο των εκδρομεων για το εορταστικο τριημερο της Πρωτοχρονιας. Αναλογα με την κινηση η Τροχαια ενδεχεται να παραχωρησει επιπλεον λωριδες κυκλοφοριας, ενω θα κανει παρεμβασεις σε οδικους κομβους.

Κατατεθηκε στη Βουλη η τροπολογια, με την οποια αυξανονται οι συντελεστες του ειδικου φορου καταναλωσης στα υγρα καυσιμα και τα οινοπνευματωδη ποτα. Απο την 1-η Ιανουαριου αυξανονται κατα 9,5 δρχ. το λιτρο η βενζινη σουπερ, 8,5 δρχ. η αμολυβδη, 6 δρχ. το πετρελαιο κινησης, 3,5 δρχ. το πετρελαιο θερμανσης.Επισης, αυξανονται απο 200 εως 400 δρχ. το μπουκαλι τα ποτα.Απο τις 8 Ιανουαριου ακριβαινουν και τα τσιγαρα απο 20 εως 50 δρχ. το πακετο.

Αναβολη για να απολογηθουν το μεσημερι της ερχομενης Τριτης, ζητησαν και πηραν σημερα απο τον Γ'ανακριτη, ο 46χρονος Αιγυπτιος Αρτιαν Χασαν και η 32χρονη Σοφια Παπακαλοδουκα, γονεις του ατυχου βρεφους, που πεθανε προχθες κακοποιημενο.Οι δυο γονεις, που κατηγορουνται για ανθρωποκτονια απο προθεση, αρνηθηκαν την κατηγορια υποστηριζοντας οτι, τα πολλαπλα χτυπηματα στο κεφαλι του 13μηνου αγοριου και τα οποια προκαλεσαν το θανατο του, προερχονται απο προσφατο πεσιμο του μωρου απο την κουνια του. Και οι δυο κρατουνται στο Αστυνομικο Τμημα Περαματος.

Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας, διαβεβαιωνουν οι επιστημονες για την σεισμικη δονηση, μεγεθους 3,8 βαθμων της Κλιμακας Ριχτερ, που σημειωθηκε σημερα με επικεντρο την Αρναια Χαλκιδικης.Συμφωνα με τον σεισμολογο του εργαστηριου Γεωφυσικης του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης, Βασιλης Καρακωστα, η δονηση εντασσεται στη μετασεισμικη ακολουθια που βρισκεται σε εξελιξη, μετα τον ισχυρο σεισμο μεγεθους εξι βαθμων της Κλιμακας Ριχτερ, που ειχε σημειωθει στην ιδια περιοχη στις 4 Μαιου 1995.

Απερριφθη η αιτηση του Χριστοφορου Μαρινου για αντικατασταση της κρατησης του με περιοριστικους ορους λογω ασθενειας. Ο 28-ος ανακριτης εκανε δεκτη την προταση του Εισαγγελεα Κωνσταντινου Παρασκευαιδη, συμφωνα με την οποια ο Μαρινος πρεπει να παραμεινει στη φυλακη.Ο Μαρινος ο οποιος εχει προφυλακισθει κατηγορουμενος για τη συμμετοχη του στην ληστεια και τον φονο που διαπραχθηκε σε βαρος του ταμια του Γενικου Κρατικου Νοσοκομειου Πειραια, Μαντουβαλου αρνειται οποιαδηποτε συμμετοχη του και εχει κηρυξει απεργια πεινας. Συμφωνα με πληροφοριες η κατασταση του ειναι ασχημη και κινδυνευει ακομα και η ζωη. Τωρα ο κατηγορουμενος εχει δικαιωμα να προσφυγει στο αρμοδιο δικαστικο συμβουλιο η να υποβαλει νεα αιτηση για αποφυλακιση στον ιδιο ανακριτη.

Επισκεψη σε ακριτικα φυλακια του Νομου Εβρου θα πραγματοποιησει αυριο, ο αναπληρωνων τον πρωθυπουργο, υπουργος Εσωτερικων - Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης,Ακης Τσοχατζοπουλος, εν οψει της Πρωτοχρονιας. Ο κ.Τσοχατζοπουλος θα επισκεφθει τα Τελωνεια Κηπων και Ορμενιου, τα εκει στρατιωτικα φυλακια καθως και την εδρα της 12ης Μεραρχιας Πεζικου στην Αλεξανδρουπολη, οπου θα ανταλλαξει ευχες και θα προσφερει δωρα στους στρατευμενους.

Με αφορμη την επαναδημοσιευση φωτογραφιας της κυριας Δημητρας Λιανη-Παπανδρεου απο την εφημεριδα Αυριανη, απο το υπουργειο Τυπου εκδοθηκε ανακοινωση στην οποια αναφερεται οτι η εφημεριδα επιβεβαιωσε παλι σημερα οτι δεν εχει οριο στη χυδαιοτητα και στην απανθρωπια. Δυστυχως τα σχολια εχουν εξαντληθει τονιζεται στην ανακοινωση και προστιθεται οτι προκειται για αναλγησια και αθλιοτητα χωρις προηγουμενο που αξιζει μονο απομονωση και την κατακραυγη ολων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε οικονομικες διαφορες, οφειλεται συμφωνα με την αστυνομια, η εισβολη τριων ενοπλων ανδρων, στο εργαστασιο μαρμαρου των αδελφων Λατσουδα στην Φθιωτιδα.Οι δραστες αφου διερρηξαν τα γραφεια και ακινητοποιησαν του εργατες,αρχισαν να πυροβολουν καταστρεφοντας οτι εβρισκαν μπροστα τους.Ο ενας εκ των αδελφων Λατσουδα κατεθεσε στην αστυνομια, οτι ειχαν δεχθει απειλες πριν απο ενα μηνα,προφανως απο τα ιδια ατομα,που ειχαν προειδοποιησει να εξοφλησουν τις υποχρεωσεις τους προς τον Νικολαο Λεκκακη απο τον Πειραια, απειλωντας τους οτι θα επανελθουν. Η αστυνομια ερευνα και το ενδεχομενο υπαρξης κυκλωματος τοκογλυφιας, που εχει τις ριζες του και στην περιοχη.Παραλληλα, ακαρπες παραμενουν οι ερευνες στον εντοπισμο των αυτοκινητων, με τα οποια κινηθηκαν οι δραστες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με τιτλο Αναζητωντας με την καρδια, την Ελλαδα, θα προβληθει για πρωτη φορα το δραματοποιημενο ντοκιμαντερ, που ακολουθει τα ιχνη του Ερρικου Σλημαν και της συζυγου του Σοφιας που εφεραν τον αρχαιολογο μπροστα στον πολιτισμο της Τροιας. Η παρουσιαση, θα γινει στο Μουσειο Πουσκιν, παραλληλα με την παρουσιαση του Θησαυρου του Πριαμου,ενος απο τα πιο δημοφιλη αρχαιολογικα συνολα στον κοσμο.Προκειται για μια γερμανορωσικη παραγωγη, της οποιας τα γυρισματα εγιναν στον ελληνικο χωρο, και θα συνεχιστουν στην Τουρκια Γερμανια,Ρωσια και Ιταλια.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Ολυμπιακο σταδιο, την Τεταρτη, θα διεξαχθει τελικα ο αγωνας μεταξυ Ολυμπιακου - ΑΕΚ, για τους 16 του κυπελλου Ελλαδος συμφωνα με σημερινη αποφαση του συμβουλιου της ΕΠΟ.Η Ομοσπονδια πηρε την αποφαση αυτη, φοβουμενη για επεισοδια μεταξυ των οπαδων των δυο ομαδων κατα την μετακινηση τους στην εθνικη οδο,αφου η επιτροπη κυπελλου ειχε προτεινει το γηπεδο της Πατρας,ως εδρα του αγωνα αυτου.Η ωρα εναρξης του αγωνα θα αποφασιστει αυριο σε συσκεψη, που θα γινει στο Ολυμπιακο σταδιο.

Στο αθλητικο δικαστη κληθηκε να καταθεσει ο προεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μιχαλης Τροχανας, για δηλωσεις του οι οποιες δυσφημισαν το ποδοσφαιρο, οπως αναφερει το κατηγορητηριο.Ο κυριος Τροχανας ειχε καταφερθει με βαρεις χαρακτηρισμους εναντιον του προεδρου του Παναθηναικου Γιωργου Βαρδινιγιαννη, και ορισμενων διαιτητων.

Το μεσημερι της Κυριακης, θα επιστρεψει ο Αμερικανος ασσος του Παναθηναικου απο τις ΗΠΑ οπου βρισκεται για την κηδεια του πατερα του.Ο μεγαλος μπασκεμπολιστας αναμενεται να ενισχυσει τους πρασινους στον αγωνα του Σπορτινγκ.

Την τριτη θεση στην κατηγορια τους με σκαφη τυπου 470 κατελαβαν, οι παγκοσμιοι πρωταθλητες μας, Ανδρεας Κοσματοπουλος και Κωστας Τριγκωνης, στη δευτερη ιστιοδρομια των διεθνων αγωνων Γιουρολιμπ '96, οι οποιοι διεξαγονται στην πολη Παλαμος της Ισπανιας.

Με τον προεδρο της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνη Σαμαρα, συναντηθηκαν σημερα ο υφυπουργος Αθλητισμου, Γιωργος Λιανης ο προεδρος και ο γραμματεας της Επιτροπης Ολυμπιακων Αγωνων, κ Αντωνης Τζηκας και Διονυσης Γαγγας και συζητησαν σχετικα με την υποψηφιοτητα της χωρας μας για την αναληψη των Ολυμπιακων αγωνων του 2004.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μικρες ανοδικες τασεις επικρατησαν στη τελευταια συνεδριαση του ετους, με το γενικο δεικτη τιμων να κλεινει στις 914,15 μοναδες, ενισχυμενος σε ποσοστο 0,35%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 23,6 δισεκατομμυρια δραχμες. Ο γενικος δεικτης τιμων στη διαρκεια του 1995 σημειωσε μικρη ανοδο, σε ποσοστο 5,20%. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,05%, Ληζινγκ ανοδος 1,08%, Ασφαλειες ανοδος 0,60%, Επενδυσεις πτωση 0,70%, Βιομηχανιες ανοδος 0,15%, Κατασκευες ανοδος 0,62%, Συμμετοχων ανοδος 3,69%, Διαφορες ανοδος 2,34%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας σημειωσε ανοδο 0,55%.

Σε ελαφρως χαμηλοτερα επιπεδα κινηθηκε το δολλαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται απο τις εμπορικες τραπεζες προς 240,595 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα ειναι αρχικα ο καιρος αυριο με τοπικες βροχες και χιονια στα ορεινα, αλλα βαθμιαια θα παρουσιαση βελτιωση.Οι ανεμοι θα πνεουν στα δυτικα απο βορειες διευθυνσεις, ενω στην υπολοιπη χωρα οι αρχικα ισχυροι νοτιαδες θα στραφουν σε δυτικους και θα εξασθενησουν. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 4 με 11 βαθμους,στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Ιονιο 8 με 15 και στα νησια του Αιγαιου 13 με 19 βαθμους Κελσιου.Στην Αθηνα,αρχικα οι ανεμοι θα πνεουν απο νοτιες διευθυνσεις ισχυροι, αργοτερα θα στραφουν σε βορειοδυτικους και θα εξασθενησουν. Υπαρχει πιθανοτητα βροχης τις πρωτες πρωινες ωρες γρηγορα ομως ο καιρος θα παρουσιασει βελτιωση.Η θερμοκρασια θα κυμανθει 12 με 15 βαθμους. Οι ιδιες συνθηκες θα επικρατησουν και στη Θεσσαλονικη οπου η θερμοκρασια θα κυμανθει απο 8 εως 10 βαθμους

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Saturday, 30 December 1995 - 00:22:00