Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 29)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Απο το Δημητρη Κρεμαστινο ενημερωθηκε το πρωι αντιπροσωπεια του Εκτελεστικου Γραφειου του ΠΑΣΟΚ, για τις καταγγελιες του και την υγεια του Πρωθυπουργου.
  • Ο Κωστας Σκανδαλιδης, δηλωσε οτι εγινε αναλυτικη ενημερωση και πλεον απο καλυτερη θεση θα συζητηθει το πολιτικο προβλημα.
  • Στασιμη παραμενει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου.
  • Στις 20 Ιανουαριου θα πραγματοποιηθει κοινη συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης και της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ.
  • Δεκατρεις εργαζομενοι τραυματιστηκαν το πρωι στην Πατρα σε συγκρουση λεωφορειου, που τους μετεφερε, με φορτηγο.
  • Ακαρπες μεχρι στιγμης οι ερευνες για τον εντοπισμο του δευτερου χειριστη του τουρκικου αεροσκαφους που κατεπεσε χθες ανοιχτα της Λεσβου.
  • Συνεδριαζει απο τη 1 το υπουργικο συμβουλιο υπο τον Ακη Τσοχατζοπουλο.
  • Στον ανακριτη Πειραια οδηγουνται το μεσημερι για να απολογηθουν οι γονεις που κατηγορουνται για τη δολοφονια του μολις 13 μηνων παιδιου τους.
  • Σε επιφυλακη εχει τεθει η Τροχαια και στα δυο εθνικα οδικα δικτυα για την πρωτοχρονιατικη εξοδο.
  • Ισραηλινα ελικοπτερα βομβαρδισαν χωριο του νοτιου Λιβανου με ενα νεκρο και τεσσερις τραυματιες.
  • Επεστρεψε σημερα στο Κρεμλινο ο Μπορις Γιελτσιν, ο οποιος δηλωσε οτι θα συνεχιστουν οι μεταρρυθμισεις.
  • Ισχυρη εκρηξη σημειωθηκε το πρωι στην Τσετσενια με αποτελεσμα να τραυματιστουν πολλα ατομα.
  • Η ΕΠΟ οριζει σημερα το γηπεδο που θα διεξαχθει ο αγωνας Ολυμπιακου-ΑΕΚ για το κυπελλο Ελλαδας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιπροσωπεια του Εκτελεστικου Γραφειου του ΠΑΣΟΚ, συναντηθηκε το πρωι στο Ωνασειο με το θεραποντα γιατρο του Πρωθυπουργου και υπουργο Υγειας Δημητρη Κρεμαστινο και ενημερωθηκε τοσο για την κατασταση της υγειας του κ.Παπανδρεου ενω παραλληλα εδωσε εξηγησεις για τις προσφατες δηλωσεις του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ. Κρεμαστινος ειχε αναφερθει σε επιθεσεις και απειλες που δεχεται ενω κατηγγειλε οτι καποιοι του ζητουν να ξεχασει τον ορκο του και να προχωρησει σε ανακριβες πιστοποιητικο για την κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου. Την αντιπροσωπεια αποτελεσαν οι κυριοι Σκανδαλιδης, Σουλαδακης, Τζουμακας και Κατσιμπαρδης. Μετα τη συναντηση ο κ. Σκανδαλιδης απαντωντας σε ερωτηση για τις δηλωσεις Κρεμαστινου τονισε οτι επιθεσεις και σεναρια καλοπιστα η κακοπιστα δεν προσφερουν στην καλυτερη αντιμετωπιση του θεματος και στην αποκατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου. Σε ερωτηση απο που εκπορευονται τα σεναρια αυτα, παρεπεμψε στα οσα ειπε χθες ο κ.Χυτηρης οτι τα σεναρια και οι επιθεσεις γινονται απο ορισμενα μεσα μαζικης ενημερωσης. Τονισε οτι το Εκτελεστικο Γραφειο συμπαραστεκεται και στηριζει τις προσπαθειες του κ.Κρεμαστινου και ολου του ιατρικου συμβουλιου. Ο κ. Σκανδαλιδης ειπε οτι η αντιπροσωπεια ενημερωθηκε αναλυτικα για την πορεια της υγειας του Πρωθυπουργου και οπως ειπε, ολα ερχονται σε αρμονια με τα μεχρι σημερα ιατρικα δελτια. Τελος, ο Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ τονισε οτι μετα την ενημερωση, απο καλυτερη πλεον θεση θα μπορεσουν να γινουν συζητησεις και για το πολιτικο προβλημα που εχει προκυψει αλλα και για τις πρωτοβουλιες που θα πρεπει να ληφθουν.

Για τις 20 Ιανουαριου μετατιθενται οι εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ οποτε θα συνεδριασουν απο κοινου η Κεντρικη Επιτροπη και η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του κυβερνωντος κομματος. Μετα τη χθεσινη συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματεας Κωστας Σκανδαλιδης, δηλωσε οτι το θεμα της διαδοχης του Πρωθυπουργου, δεν μπορει να τεθει οσο ο Ανδρεας Παπανδρεου δινει τη βιολογικη του μαχη. Το Εκτελεστικο Γραφειο θα συνεδριασει εκ νεου την ερχομενη Τεταρτη και ειναι ενδεχομενο να προτεινει προς την Κεντρικη Επιτροπη τη διεξαγωγη εκτακτου συνεδριου του Κινηματος.

Η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου παραμενει η ιδια, ενω η αναπνευστικη και η νεφρικη λειτουργια δεν παρουσιασαν σημαντικες μεταβολες και συνεχιζεται η περιοδικη υποστηριξη τους απο αναπνευστηρα και τεχνητο νεφρο. Αυτο αναφερεται στο ιατρικο ανακοινωθεν που διανεμηθηκε το μεσημερι και στο οποιο σημειωνεται οτι συνεχιζεται η αντιμικροβιακη αγωγη.

Στο μεταξυ η διοικηση του Ωνασειου με ανακοινωση της τονιζει οτι ο γιατρος Δημοσθενης Κατριτσης, δεν υπηρξε ποτε μελος του ιατρικου συμβουλιου και συνεπως δεν παραιτηθηκε απο ενα συμβουλιο που ποτε δεν συμμετειχε.

Με αφορμη την επαναδημοσιευση φωτογραφιας της κυριας Δημητρας Λιανη-Παπανδρεου απο την εφημεριδα ``Αυριανη`` απο το υπουργειο Τυπου εκδοθηκε ανακοινωση στην οποια αναφερεται οτι ``η εφημεριδα ``Αυριανη`` επιβεβαιωσε παλι σημερα οτι δεν εχει οριο στη χυδαιοτητα και στην απανθρωπια``.

Δεκατρεις εργαζομενοι τραυματιστηκαν στη βιομηχανικη ζωνη της Πατρας, μετα απο πλαγιομετωπικη συγκρουση τουριστικου λεωφορειου το οποιο μετεφερε εργατες της πρωινης βαρδιας του εργοστασιου της ΑΜΣΤΕΛ, με φορτηγο. Απο τη συγκρουση τραυματιστηκαν 13 εργαζομενοι, δυο απο τους οποιους σοβαρα. Προκειται για τον οδηγο του λεωφορειου Γεωργιο Μπουλαλα 47 ετων και τον Γεωργιο Τσουνη,57 ετων. Το δημοσιας χρησεως φορτηγο οδηγουσε ο Κωνσταντινος Κατσιβαλος, 24 ετων, ενω η τροχαια της Πατρας διενεργει ανακρισεις για τα αιτια του ατυχηματος. Οι τραυματιες νοσηλευονται στο κρατικο νοσοκομειο Πατρας.

Συνεχιζονται απο αερος και θαλασσης οι ερευνες για τον εντοπισμο του δευτερου χειριστη του τουρκικου αεροσκαφους, που κατεπεσε χθες στο θαλασσιο χωρο ανοιχτα της Λεσβου. Στο μεταξυ, ο συγκυβερνητης του τουρκικου ``Φαντομ``, τον οποιο περισυνελεξε χθες ελικοπτερο της Πολεμικης μας Αεροποριας, υποβαλλεται σε εξετασεις στο νοσοκομειο της Μυτιληνης και - εφοσον ολα πανε καλα - αναμενεται να επιστρεψει τις πρωτες μεταμεσημβρινες ωρες στην πατριδα του.

Συνεδριαζει απο τη 1 το υπουργικο συμβουλιο υπο την προεδρια του αναπληρουντα τον Πρωθυπουργο, Ακη Τσοχατζοπουλου και ασχολειται με τον απολογισμο του κυβερνητικου εργου, την πορεια των μεγαλων εργων και τις προοπτικες για το 1996. Κατα τη χθεσινη συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπης, εγκριθηκε η συμβαση για την κατασκευη της ζευξης Ριου-Αντιρριου, η οποια θα υπογραφει την ερχομενη εβδομαδα και στη συνεχεια θα κατατεθει για κυρωση στη Βουλη.

Στον ανακριτη Πειραια, οδηγουνται το μεσημερι προκειμενου να απολογηθουν για τη δολοφονια του μολις 13 μηνων παιδιου τους, ο 32χρονος Αιγυπτιος Αμπντελ Λατιφ Χασαν και η συζυγος του Σοφια Παπαδουκα 32 χρονων, εναντιον των οποιων εχει ασκηθει διωξη για ανθρωποκτονια απο προθεση. Το μικρο αγορακι αφησε την τελευταια του πνοη προχθες στο νοσοκομειο Αγλαια Κυριακου και οπως αποδειχθηκε απο τη νεκροψια ο θανατος του προηλθε απο εγκεφαλικη αιμοραγια απο πολλαπλα χτυπηματα. Επισης, στο σωμα του εφερε κακωσεις και εγκαυματα απο τσιγαρο.

Σε ετοιμοτητα εχει τεθει η δυναμη της τροχαιας και στα δυο εθνικα οδικα δικτυα προκειμενου να διευκολυνει την εξοδο των εκδρομεων για το εορταστικο τριημερο της Πρωτοχρονιας. Αναλογα με την κινηση η Τροχαια ενδεχεται να παραχωρησει επιπλεον λωριδες κυκλοφοριας, ενω θα κανει παρεμβασεις σε οδικους κομβους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πολη της Ραμαλα, απο την οποια αποσυρθηκαν την Τεταρτη οι ισραηλινες δυναμεις υστερα απο 28 χρονια κατοχης, θα επισκεφθει αυριο ο Παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ, ανακοινωθηκε απο παλαιστινιακες πηγες.Στο μεταξυ ισραηλινα πολεμικα ελικοπτερα, βομβαρδισαν χωριο του νοτιου Λιβανου, με αποτελεσμα να σκοτωθει ενα ατομο και να τραυματιστουν αλλα τεσσερα. Συμφωνα με κυκλους των υπηρεσιων ασφαλειας, ο βομβαρδισμος αυτος εγινε σε αντιποινα επιθεσης που πραγματοποιησαν μουσουλμανοι ανταρτες.

Ο προεδρος της Ρωσιας Μπορις Γελτσιν, ο οποιος απειχε για δυο μηνες απο τα καθηκοντα του μετα απο καρδιακα προβληματα, επεστρεψε σημερα στο Κρεμλινο.Δηλωσε οτι παρα την προσφατη νικη των Κομμουνιστων οι μεταρρυθμισεις θα συνεχιστουν.Συμφωνα με κυβερνητικους κυκλους ο 64χρονος Γελτσιν προκειται να μαγνητοσκοπησει σημερα το πρωτοχρονιατικο μηνυμα του προς το ρωσικο λαο.

Ισχυρη εκρηξη σημειωθηκε το πρωι σε δρομο της πρωτευουσας της Τσετσενιας, με αποτελεσμα να τραυματισθουν πολλα ατομα και να καταστραφουν σταθμευμενα αυτοκινητα, συμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες που μετεδωσε το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. Στο μεταξυ, νεες συγκρουσεις ξεσπασαν τη νυχτα με αποτελεσμα, δυο ρωσοι στρατιωτες να χασουν τη ζωη τους και τεσσερις ακομη να τραυματισθουν.

Την εκτιμηση οτι εντος των προσεχων δυο η τριων ημερων θα επιτευχθει η συμφωνια για το γενικο προυπολογισμο του αμερικανικου κρατους, εξεφρασαν σε συνεντευξη Τυπου, οι ηγετες της ρεπουμπλικανικης πλειοψηφιας στη Γερουσια και το Κογκρεσο. Προθυμια για επιλυση του προβληματος εξεφρασε και ο Λευκος Οικος αν και ο Αμερικανος Προεδρος, Μπιλ Κλιντον προεβαλε χθες βραδυ βετο στον αμυντικο προυπολογισμο που ενεκρινε η ρεπουμπλικανικη πλειοψηφια στο Κογκρεσο.

Με καταιγισμο ρουκετων επληξαν χθες το βραδυ και νωρις σημερα το πρωι την Καμπουλ οι ανταρτες της οργανωσης φανατικων ισλαμιστων Ταλιμπαν, με αποτελεσμα να σκοτωθουν τουλαχιστον τεσσερα ατομα και να τραυματιστουν οκτω. Οι Ταλιμπαν πολιορκουν την Καμπουλ απο τις αρχες Οκτωβριου με στοχο την ανατροπη του προεδρου Ραμπανι και την εγκαθιδρυση ενος θεοκρατικου ισλαμικου καθεστωτος στο Αφγανισταν.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το διοικητικο συμβουλιο της ΕΠΟ, αναμενεται να ορισει κατα τη σημερινη του συνεδριαση το γηπεδο που θα διεξαχθει ο αγωνας μεταξυ Ολυμπιακου και ΑΕΚ για το κυπελλο Ελλαδας. Υπενθυμιζεται οτι η επιτροπη κυπελλου της ΕΠΟ εχει προτεινει τη διεξαγωγη του αγωνα στο γηπεδο της Πατρας. Και οι δυο ΠΑΕ συμφωνουν να γινει η συναντηση στο Ολυμπιακο Σταδιο.

Τιμητικη εμφανιση με την μικτη ομαδα της Ευρωπης πραγματοποιησαν οι διεθνεις μπασκετμπολιστες του Ολυμπιακου Παναγιωτης Φασουλας και Γιωργος Σιγαλας, στο χθεσινο αγωνα με τη Μακαμπι που εγινε στο Τελ Αβιβ προς τιμην του βετερανου διεθνη Ισραηλινου μπασκετμπολιστα Μικι Μπερκοβιτς, ο οποιος στα 41 του χρονια εγκατελειψε οριστικα την ενεργο δραση. Η μικτη Ευρωπης επικρατησε τελικα της πρωταθλητριας Ισραηλ με 120-89 και ο Φασουλας διακριθηκε ιδιαιτερα, αφου ειχε 13 ποντους, 7 κοψιματα και 9 ρημπαουντς, ενω ο Σιγαλας, που αγωνιστηκε λιγοτερο, πετυχε 3 ποντους και ``πηρε`` δυο ριμπαουντς.

Στις ΗΠΑ βρισκεται απο χθες, ο Ντομινικ Γουιλκινς και σημερα θα παραστει στην κηδεια του πατερα του. Ο Αμερικανος ασσος του Παναθηναικου αναμενεται να επιστρεψει στην Αθηνα το μεσημερι της Κυριακης και οπως ειναι φυσικο δεν θα ενισχυσει τους ``πρασινους`` στον αγωνα με το Σπορτινγκ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις με τοπικες βροχες επικρατουν σημερα στις περισσοτερες περιοχες της χωρας. Οι βροχοπτωσεις, θα ενταθουν στο βορειο Αιγαιο και την ηπειρωτικη Ελλαδα, ενω στα δυτικα θα εκδηλωθουν καταιγιδες. Οι ανεμοι πνεουν μετριοι εως ισχυροι και στα πελαγη τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 17 βαθμους και στην υπολοιπη χωρα τους 21 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, στη δυτικη Ελλαδα προβλεπονται τοπικες νεφωσεις με πιθανοτητα βροχοπτωσεων, αλλα γρηγορα ο καιρος θα βελτιωθει. Στην υπολοιπη χωρα προβλεπονται νεφωσεις με βροχες και τοπικες καταιγιδες. Σταδιακη βελτιωση προβλεπεται απο το απογευμα. Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι εως ισχυροι και προσκαιρα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια θα σημειωσει πτωση σε ολη τη χωρα.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Friday, 29 December 1995 - 17:14:41