Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Mail - Eidhseis (Dec. 28)

From: cosmos@panix.com (Cosmos News)

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τιτλοι των κυριοτερων ειδησεων του δελτιου μας απο την εσωτερικη και διεθνη επικαιροτητα:

  • Αμεταβλητη η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Ολοκληρωθηκε το ιατρικο συμβουλιο και απο στιγμη σε στιγμη αναμενεται το νεο ιατρικο ανακοινωθεν.
  • Για πιεσεις κανει λογο ο υπουργος Υγειας, Δημητρης Κρεμαστινος, ο οποιος επισημαινει οτι δεν προκειται να εγκληματισει για να πετυχουν καποιοι τους στοχους τους.
  • Μονο οι γιατροι μπορουν να κρινουν αν μπορει ο Πρωθυπουργος να επιστρεψει στα καθηκοντα του, τονιζει σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ ο υπουργος Βιομηχανιας Αναστασιος Πεπονης.
  • Συνεδριαζει απο τη 1 υπο την προεδρια του Ακη Τσοχατζοπουλου, η κυβερνητικη επιτροπη.
  • Το απογευμα θα συνεδριασει στη Χαριλαου Τρικουπη το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, υπο τον Κωστα Σκανδαλιδη.
  • Σε προταση μομφης αποφασισε να προχωρησει η Νεα Δημοκρατια μετα τις γιορτες αν δεν εχει επιλυθει μεχρι τοτε το προβλημα απο την παρατεταμενη νοσηλεια του Πρωθυπουργου.
  • Σε υποκαταστημα της Σιτιμπανκ στο Νεο Κοσμο, εγινε το πρωι η ληστεια της ημερας.
  • Μεθοριακα φυλακια του Νομου Ροδοπης επισκεφθηκε το πρωι ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος.
  • Τις θεσεις των αντιμαχομενων στο Σεραγεβο ελεγχουν απο τα μεσανυχτα ανδρες της πολυεθνους δυναμης του ΝΑΤΟ.
  • Σε νεες καταγγελιες προεβησαν οι χωρες του νοτιου Ειρηνικου για την πεμπτη κατα σειρα πυρηνικη δοκιμη της Γαλλιας.
  • Για τις ΗΠΑ αναχωρησε το πρωι ο Ντομινικ Γουιλκινς προκειμενου να παραστει στην κηδεια του πατερα του.
  • Εξεταζεται απο την αρμοδια επιτροπη της ΕΠΟ,η εφεση του Ολυμπιακου που ζηταει να διεξαχθει στο Ολυμπιακο Σταδιο ο πρωτος αγωνας με την ΑΕΚ για το Κυπελλο Ελλαδας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουρκικο αεροσκαφος κατεπεσε ανοιχτα της Μυτιληνης. Συμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες, οι πιλοτοι του εγκατελειψαν το αεροσκαφος και ηδη εχει ξεκινησει μια γιγαντιαια επιχειρηση περισυλλογης τους, απο ελικοπτερα της Ελληνικης Πολεμικης Αεροποριας και πλοια του Πολεμικου μας Ναυτικου. Για το θεμα αυτο αναμενονται δηλωσεις του υπουργου Εθνικης Αμυνης.

Η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου, κατα το τελευταιο 24ωρο παρεμεινε στασιμη, συμφωνα με το νεοτερο ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοθηκε στις 2 το μεσημερι. Στο ανακοινωθεν προστιθεται οτι η αντιμικροβιακη αγωγη και η περιοδικη υποστηριξη της νεφρικης και αναπνευστικης λειτουργιας, συνεχιζονται.

Ο υπουργος Υγειας και προσωπικος γιατρος του Πρωθυπουργου, Δημητρης Κρεμαστινος, σε αποκλειστικη του δηλωση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονιζει οτι δεν προκειται να εγκληματισει για να πετυχουν καποιοι τους στοχους τους. Αποκαλυψε οτι δεχεται επιθεσεις και απειλες για να αναγκαστει να παψει να βοηθα ιατρικα εναν ανθρωπο. Πολλοι, επισημαινει, του ζητουν να ξεχασει τον ιατρικο του ορκο με την ελπιδα οτι θα εξυπηρετηθουν οι δικοι τους στοχοι. Δεν τολμουν προσθετει να του ζητησουν αυτο το οποιο επιθυμουν, δηλαδη να γινει επιορκος ειτε εκδιδοντας αναληθη πιστοποιητικα για την υγεια του Πρωθυπουργου, ειτε αναγκαζοντας τον να αποχωρησει απο την ιατρικη του θεση.

Στο μεταξυ ο υπουργος Βιομηχανιας, Αναστασιος Πεπονης, σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ τονιζει οτι ειναι χρεος των θεραποντων γιατρων να καταθεσουν την προγνωση τους, αν ο κ.Παπανδρεου θα ανακτησει τη δυνατοτητα ασκησης των πρωθυπουργικων καθηκοντων στο ορατο μελλον. Επισημαινει οτι η χωρα θα πρεπει να εχει πρωθυπουργο και δεν υπαρχουν συνταγματικα αδιεξοδα αλλα ευθυνες και υποχρεωσεις πολιτειακων και κομματικων οργανων.

Συνεδριαζει απο τη 1 το μεσημερι υπο την προεδρια του αναπληρωτη Πρωθυπουργου, Ακη Τσοχατζοπουλου, η κυβερνητικη επιτροπη. Εξεταζονται τα μεγαλα εργα και ειδικοτερα τα εργα της ζευξης Ριου- Αντιρριου και η κατασκευη της Λεωφορου Σταυρου-Ελευσινας. Παραλληλα, αυριο το μεσημερι, υπο την προεδρια του κ.Τσοχατζοπουλου, θα συνεδριασει και το υπουργικο Συμβουλιο με αντικειμενο τον απολογισμο του κυβερνητικου εργου κατα τομεις και τις προοπτικες για το 1996.

Το απογευμα στη Χαριλαου Τρικουπη, θα συνεδριασει το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, υπο την προεδρια του Γραμματεα Κωστα Σκανδαλιδη. Αναμενεται να ασχοληθει με τα τρεχοντα πολιτικα προβληματα εξαιτιας και της παρατεινομενης νοσηλειας του Πρωθυπουργου, καθως και με την προετοιμασια της συγκλησης της κεντρικης επιτροπης του κυβερνωντος κομματος.

Σε προταση μομφης θα προχωρησει η Νεα Δημοκρατια αμεσως μετα τις γιορτες, εφοσον το κυβερνων κομμα δεν εχει παρει τις απαραιτητες πρωτοβουλιες για την επιλυση του προβληματος που εχει ανακυψει απο την παρατεταμενη νοσηλεια του Πρωθυπουργου. Αυτο αποφασιστηκε σε συσκεψη υπο την προεδρια του Προεδρου του κομματος Μιλτιαδη Εβερτ. Στελεχη του κομματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης, εκτιμουν οτι μια τετοια ενεργεια θα συσπειρωσει το ΠΑΣΟΚ, ομως ο κ. Εβερτ, κατεστησε σαφες οτι αδιαφορει γι`αυτες τις επιπτωσεις.

Υπο την προεδρια του προεδρου του Συνασπισμου Νικου Κωνσταντοπουλου, συνεδριαζει απο το μεσημερι η Πολιτικη Γραμματεια του κομματος με αντικειμενο τις τρεχουσες πολιτικες εξελιξεις και την κατασταση που διαμορφωνεται στην πολιτικη σκηνη λογω της παρατεινομενης ασθενειας του Πρωθυπουργου.

Στο υποκαταστημα της Σιτιμπανκ στη Λεωφορο Συγγρου, στο Νεο Κοσμο, εγινε το πρωι, η ληστεια της ημερας. Ειδικοτερα, δυο ενοπλοι ακινητοποιησαν πελατες και υπαλληλους, αρπαξαν περιπου 7 εκατομμυρια δραχμες και εξαφανιστηκαν με ενα αυτοκινητο Λαντα. Στην προσπαθεια διαφυγης τους το αυτοκινητο των ληστων συγκρουστηκε κοντα στο Ωνασειο με αλλο ΙΧ αλλα οι δραστες καταφεραν να διαφυγουν. Υπενθυμιζεται οτι τον περασμενο Οκτωβριο,δυο αγνωστοι ειχαν ληστεψει το ιδιο υποκαταστημα και ειχαν παρει 18 εκατομμυρια δραχμες.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος, επισκεφθηκε το πρωι μεθοριακα φυλακια του νομου Ροδοπης και με την ευκαιρια των εορτων εδωσε δωρα στους ακριτες. Το μεσημερι, ο κ.Στεφανοπουλος επισκεφθηκε την εδρα του τεταρτου σωματος στρατου στην Ξανθη, καθως και μεθοριακα χωρια. Ο Προεδρος της Δημοκρατιας αναμενεται στην Αθηνα το απογευμα.

Η εισαγγελια του Αρειου Παγου ζητει να διωκονται σε βαθμο κακουργηματος για ανθρωποκτονια απο προθεση οσοι οδηγουν μεθυσμενοι η αναπτυσσουν υπερβολικη ταχυτητα και προκαλουν θανατηφορο τροχαιο δυστυχημα. Ηδη, με εγκυκλιο της η εισαγγελια του ανωτατου δικαστηριου, παραγγελει απο την εισαγγελια πρωτοδικων Αθηνας να ασκηθει και η πρωτη διωξη για φονο σε βαρος νεαρου οδηγου, ο οποιος θεωρειται υπαιτιος δυο τροχαιων θανατηφορων δυστυχηματων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ανδρες της πολυεθνους δυναμης του ΝΑΤΟ ελεγχουν τις θεσεις του μετωπου γυρω απο το Σεραγεβο, απο τις οποιες αποχωρησαν τα κυβερνητικα στρατευματα και οι δυναμεις των Σερβοβοσνιων, ανακοινωσε σημερα το πρωι εκπροσωπος της Συμμαχιας.Ο ιδιος διευκρινησε οτι οι δυο πλευρες εγκατελειψαν τις ζωνες της γραμμης του μετωπου γυρω και μεσα στο Σαραγεβο, τα μεσανυχτα.

Σε νεα καταδικη των πυρηνικων δοκιμων της Γαλλιας στο νοτιο Ειρηνικο προεβησαν οι χωρες της περιοχης μετα την πεμπτη γαλλικη πυρηνικη δοκιμη που πραγματοποιηθηκε χθες βραδυ στην ατολλη της Μουρουροα. Για αλλαζονικη και απερισκεπτη σταση των Παρισιων εκαναν λογο η Αυστραλια και η οικολογικη οργανωση Γκρηνπις, ενω η Ιαπωνια εκδηλωσε την προθεση της να προβει σε εντονες διαμαρτυριες.Οι Ηνωμενες Πολιτειες εξεφρασαν τη θλιψη τους για το γεγονος ενω η Βρετανια αρνηθηκε να σχολιασει τη γαλλικη πυρηνικη δοκιμη.

Θετικο χαρακτηρισε το Ισραηλ το κλιμα που επικρατησε στον πρωτο γυρο των επαναληπτικων ειρηνευτικων συνομιλιων με τη Συρια που πραγματοποιηθηκαν στο Μεριλαντ των ΗΠΑ. Στο μεταξυ νυξεις για πιθανη συνεργασια μεταξυ του Ισραηλ και της Ιορδανιας στον τομεα της στρατιωτικης βιομηχανιας εκανε κατα τη διαρκεια επισκεψης του στο Αμμαν ο Ισραηλινος υπουργος Αμυνας.

Τουλαχιστον δεκα ατομα εχασαν τη ζωη τους και δεκαδες τραυματιστηκαν απο κατολισθησεις, που προκαλεσαν καταρρακτωδεις βροχες στην πολη Μπελο Οριζοντε στη Βραζιλια. Δεκαδες παραπηγματα στις τενεκεδουπολεις της περιοχης καταστραφηκαν παρασυρμενα απο τους ορμητικους ποταμους λασπης αφηνοντας αστεγους εκατονταδες κατοικους οπως ανακοινωσαν οι τοπικες αρχες.

Η Καμιλα Παρκερ Μποουλς ειναι αποφασισμενη να παντρευτει τον πριγκηπα Καρολο, βεβαιωνει σημερινο δημοσιευμα της εφημεριδας Ντειλυ Εξπρες του Λονδινου. Επικαλουμενη καλα πληροφορημενες κυβερνητικες πηγες στο Λονδινο, η εφημεριδα αναφερει οτι η Καμιλα εκτος απο τη νομιμοποιηση της σχεσης της επιδιωκει και τον αναλογο τιτλο ευγενειας γιαυτο και εγινε εξω φρενων με την προσφατη δηλωση του Καρολου οτι δεν σκοπευει να ξαναπαντρευτει.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για τις Ηνωμενες Πολιτειες αναχωρησε το πρωι ο διεθνης μπασκετμπωλιστας του Παναθηναικου, Ντομινικ Γουιλκινς, που αργα χθες βραδυ εχασε τον πατερα του μετα απο πολυμηνη ασθενεια.

Εξεταζεται σημερα απο την αρμοδια επιτροπη της ΕΠΟ η εφεση που κατεθεσε ο Ολυμπιακος κατα της αποφαση του αθλητικου δικαστη συμφωνα με την οποια οι ερυθρολευκοι καλουνται να δωσουν στις 3 Ιανουαριου τον πρωτο αγωνα τους με την ΑΕΚ για το κυπελλο Ελλαδος μακρια απο το Σταδιο Καραισκακη. Ο Ολυμπιακος ζητα ο συγκεκριμενος αγωνας να διεξαχθει στο Ολυμπιακο σταδιο για λογους ασφαλειας ενω τονιζει οτι με την προταση αυτη συμφωνουν και οι υπευθυνοι της ΑΕΚ. Σε αντιθετη περιπτωση, ο αγωνας θα γινει κατα πασα πιθανοτητα στο γηπεδο της Πατρας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις με σποραδικες βροχες επικρατουν σημερα στις περισσοτερες περιοχες της χωρας. Οι ανεμοι πνεουν νοτιοι μετριοι εως ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 18 βαθμους και στην υπολοιπη χωρα τους 23 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, στα δυτικα και βορεια προβλεπονται νεφωσεις με βροχες και τοπικες καταιγιδες κυριως δυτικα. Τα φαινομενα θα επεκταθουν σταδιακα στην υπολοιπη χωρα ενω λιγα χιονια θα πεσουν στα βορεια ορεινα. Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι εως ισχυροι ενω η θερμοκρασια θα σημειωσει πτωση απο τα βορεια.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Friday, 29 December 1995 - 10:57:51