Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 27)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Φωτογραφικο αεροσκαφος της πολεμικης μας αεροποριας, κατεπεσε το πρωι εξω απο τη Δραμα. Διασωθηκαν οι δυο χειριστες του.
  • Βελτιωση παρουσιαζει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου. Παραμενει απυρετος ενω αναπνεει χωρις αναπνευστηρα.
  • Αυξημενη ηταν η κινηση στην αγορα κατα το τελευταιο τριημερο των Χριστουγεννων, συμφωνα με τους εκπροσωπους του εμπορικου κοσμου.
  • Φωτια εβαλαν τις πρωινες ωρες αγνωστοι στο εκκλησακι του Αγιου Νικολαου στη Γλυφαδα.
  • Με τον Μπορις Γιελτσιν συνανταται σημερα ο Αντρει Κοζιρεφ, ο οποιος θα θεσει το θεμα της παραμονης του στη ρωσικη κυβερνηση.
  • Κυμα ψυχους πληττει το Μεξικο οπου περισσοτερα απο 50 ατομα εχασαν τη ζωη τους.
  • Το Ισραηλ θα απελευθερωσει συντομα 1.100 Παλαιστινιους αιχμαλωτους.
  • Η Γαλλια πραγματοποιει αυριο την πεμπτη της πυρηνικη δοκιμη στο νοτιο Ειρηνικο.
  • Εφεση κατεθεσε το πρωι ο Ολυμπιακος και ζητει ανακληση της ποινης της μιας αγωνιστικης του Σταδιου Καραισκακη για τα επεισοδια στη Ριζουπολη.
  • Ο αγωνας ΑΡΗ-ΠΑΟΚ κυριαρχει στο πρωταθλημα της Α1 εθνικης κατηγοριας του μπασκετ.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στρατιωτικο αεροσκαφος κατεπεσε και συνετριβη στις 11 το πρωι εξω απο τη Δραμα στην περιοχη Αιγειρου, ενω διασωθηκαν οι δυο χειριστες του, που νοσηλευονται ελαφρα τραυματισμενοι. Οι χειριστες, που χρησιμοποιησαν επιτυχως το συστημα εκτοξευσης, ειναι οι υποσμηναγοι Νικολαος Γουματιανος και Ηρακλης Κοντοδιος. Προκειται για φωτογραφικο αεροσκαφος τυπου ΡΦ-4, το οποιο εκτελουσε διατεταγμενη πτηση. Στην περιοχη εχουν σπευσει στρατιωτικα ελικοπτερα και σωστικα συνεργεια της πολεμικης αεροποριας, ενω η ειδικη επιτροπη διερευνα τα αιτια της πτωσης.

Δεν παρουσιασε ουσιωδεις μεταβολες η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου κατα το τελευταιο 24ωρο, αναφερει το ιατρικο ανακοινωθεν που διανεμηθηκε το μεσημερι.Με ομοφωνη γνωμη του ιατρικου συμβουλιου, σημειωνεται στο ιατρικο ανακοινωθεν,ο ασθενης μεταφερθηκε σε καταλληλα διαμορφωμενο χωρο του εκτου οροφου οπου και συνεχιζεται η ιδια εντατικη παρακολουθηση και θεραπεια.Η αναπνευστικη και η νεφρικη λειτουργια υποστηριζονται περιοδικα απο αναπνευστηρα και τεχνητο νεφρο αντιστοιχα, ενω συνεχιζεται η αντιμικροβιακη αγωγη.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Τηλεμαχος Χυτηρης απαντωντας το μεσημερι σε ερωτησεις για το ποτε και αν πρεπει να αρχισει η διαδικασια για αντικατασταση του Πρωθυπουργου, ειπε οτι ο κ.Παπανδρεου θα αναπληρουται οσο χρειαστει απο τον Ακη Τσοχατζοπουλο. Τονισε οτι δεν υπαρχει αλλη προταση που να ειναι θεσμικως σωστη και να ακολουθει το συνταγμα και τους νομους.

Συνεδριαζει αυριο το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, υπο την προεδρια του Γραμματεα του κομματος, Κωστα Σκανδαλιδη, οπου αναμενεται να εξεταστουν οι τρεχουσες πολιτικες εξελιξεις και η πορεια του κομματος και της κυβερνησης μετα την παρατεταμενη ασθενεια του Πρωθυπουργου.

Ανεχωρησε το πρωι με Ψ-130 της Πολεμικης Αεροποριας ενα τμημα 16 Ελληνων στρατιωτικων για το Βισσοβο της Βοσνιας, προκειμενου να προβει σε αναγνωριση του μερους στο οποιο θα εγκατασταθει ο ελληνικος λοχος των 250 ανδρων, στο πλαισιο της συμμετοχης της χωρας μας στη ΝΑΤΟικη Δυναμη υποστηριξης της ειρηνευτικης συμφωνιας στη Βοσνια. Ο ελληνικος λοχος αναμενεται να αναχωρησει για την περιοχη δρασεως τους στο 2ο δεκαημερο του Ιανουαριου.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, θα επισκεφθει αυριο το πρωι μεθοριακα φυλακια του νομου Ροδοπης και θα δωσει δωρα στους ακριτες. Επισης ο Προεδρος της Δημοκρατιας θα επισκεφθει την εδρα του Δ` Σωματος Στρατου στην Ξανθη καθως και τα μεθοριακα χωρια Σμυνθη, Γλαυκη, Παχνη, Οργανη και την Σταυρουπολη. Ο κ. Στεφανοπουλος θα επιστρεψει το απογευμα στην Αθηνα.

Αυξημενη ηταν η κινηση στην αγορα κατα το τελευταιο τριημερο πριν απο τα Χριστουγεννα. Οι εκπροσωποι του εμπορικου κοσμου εξεφρασαν την ικανοποιηση τους για την κατασταση αυτη. Η κινηση αναμενεται να ειναι αυξημενη μεχρι την Πρωτοχρονια ενω αρκετα καταστηματα εχουν αρχισει τις προσφορες.

Συνεχες θα ειναι το ωραριο των καταστηματων απο σημερα μεχρι την Παρασκευη και τα εμπορικα θα παραμεινουν ανοιχτα απο τις 8.30 το πρωι ως τις 8.30 το βραδυ.Τα σουπερ μαρκετ θα ειναι ανοιχτα απο τις 8 εως τις 9 το βραδυ και τα κρεωπολεια απο τις 8 το πρωι ως τις 8 το βραδυ.Το Σαββατο και την Κυριακη, θα κλεισουν στις 5 το απογευμα. Τα καταστηματα θα παραμεινουν κλειστα την Δευτερα και την Τριτη.

Φωτια εβαλαν τις πρωινες ωρες αγνωστοι στο εκκλησακι του Αγιου Νικολαου στη Γλυφαδα, στο οποιο προκληθηκαν σοβαρες ζημιες. Συμφωνα με καταθεσεις αυτοπτων μαρτυρων, δραστες ειναι δυο ατομα νεαρης ηλικιας, τα οποια απομακρυνθηκαν με μοτοσυκλετα μεγαλου κυβισμου.

Στο μεταξυ ανυπολογιστες ζημιες προκληθηκαν στην εκκλησια της Παναγιας της Σκριπους, στον Ορχομενο Βοιωτιας, που κτιστηκε την περασμενη χιλιετια απο πυρκαγια που ξεσπασε στο ναο απο αγνωστη αιτια την ημερα των Χριστουγεννων. Κατοικοι της περιοχης και ο ιερεας του ναου τονιζουν οτι η πυρκαγια ειναι εργο σατανιστων και το ενδεχομενο αυτο ερευναται απο τις αστυνομικες αρχες. Η πυροσβεστικη υπηρεσια απεκλεισε το ενδεχομενο η πυρκαγια να προκληθηκε απο αναμενο κερι.

Ιδιωτικη επισκεψη στην Αθηνα πραγματοποιει απο το απογευμα ο Προεδρος της Κυπρου, Γλαυκος Κληριδης. Μεχρι στιγμης δεν εχει γινει γνωστο αν κατα την παραμονη του ο κ.Κληριδης θα εχει επαφες με την ελληνικη κυβερνηση.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρωσος υπουργος Εξωτερικων Αντρει Κοζιρεφ προκειται να εχει σημερα συναντηση με τον προεδρο Μπορις Γιελτσιν, στην διαρκεια της οποιας αναμενεται να αποφασισθει εαν θα παραμεινει στη θεση του,που κατεχει απο το 1990, η εαν θα παραιτηθει, μετεδωσε το πρακτορειο ειδησεων "Ιντερφαξ" επικαλουμενο πηγες του υπουργειου Εξωτερικων.

Το Ισραηλ ανακοινωσε σημερα οτι θα απελευθερωσει περιπου 1.100 παλαιστινιους αιχμαλωτους βασει των ορων της ειρηνευτικης συμφωνιας με την "Οργανωση για την Απελευθερωση της Παλαιστινης ", μετεδωσε ο ραδιοσταθμος του ισραηλινου στρατου. Πριν απο ενα μηνα ο ισραηλινος στρατος ειχε ανακοινωσει οτι κρατα συνολικα 4.100 παλαιστινιους.

Αυριο σχεδιαζει να πραγματοποιησει η Γαλλια την πεμπτη απο τις πυρηνικες δοκιμες της στο Νοτιο Ειρηνικο,συμφωνα με δημοσιευμα στην εβδομαδιαια σατιρικη επιθεωρηση "Λε Καναρ Ανσενε".Εκτος απο τη δοκιμη αυτη, η Γαλλια εχει ανακοινωσει οτι θα πραγματοποιησει αλλη μια εως τα τελη Φεβρουαριου, υποσχομενη οτι στη συνεχεια θα σταματησεις.

Περισσοτερα απο πενηντα ατομα, εκ των οποιων πολλα ειναι παιδια, εχουν χασει τη ζωη τους κατα τις τελευταιες ημερες, θυματα του κυματος ψυχους που πληττει τις βορειες επαρχιες του Μεξικου, ανακοινωσαν οι τοπικες αρχες.

Σε καθειρξη δεκα ετων και εξι μηνων καταδικασθηκε σημερα απο δικαστηριο της Σεουλ, ο ιδιοκτητης του κτιριου που στεγαζε το πολυκαταστημα Σαμπουνγκ, απο την καταρρευση του οποιου εχασαν τη ζωη τους πανω απο 500 ατομα τον περασμενο Ιουνιο, μετεδωσε το κρατικο πρακτορειο ειδησεων.Παραλληλα, ο γιος του ιδιοκτητη καταδικαστηκε σε επταετη φυλακιση, ενω εξαιτιας των παραλειψεων στην κατασκευη του κτιριου, αντιμετωπιζουν ποινικη διωξη για δωροδοκια πολλοι δημοτικοι αξιωματουχοι της πολης της Σεουλ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακος κατεθεσε το πρωι εφεση στην αρμοδια επιτροπη της ΕΠΟ σχετικα με την ποινη αποκλεισμου μιας αγωνιστικης με την οποια εχει τιμωρηθει το Σταδιο Καραισκακη για τα επεισοδια στη Ριζουπολη. Η εφεση θα εκδικαστει αυριο και αν ο Ολυμπιακος δικαιωθει τοτε θα δωσει στο γηπεδο του τον πρωτο του αγωνα για το κυπελλο Ελλαδας με την ΑΕΚ την ερχομενη Τεταρτη. Σε αντιθετη περιπτωση ο αγωνας θα γινει κατα πασα πιθανοτητα στο γηπεδο της Πατρας, παρα το γεγονος οτι τοσο ο Ολυμπιακος οσο και η ΑΕΚ, πιεζουν την επιτροπη κυπελλου της ΕΠΟ, να γινει το παιχνιδι στο ολυμπιακο σταδιο. Σημειωνεται οτι μια τετοια αποφαση θα αποτελει παραβαση των κανονισμων που οριζουν οτι ο αγωνας πρεπει να διεξαχθει σε αποσταση 100 τουλαχιστον χιλιομετρων απο την εδρα της τιμωρημενης ομαδας.

Στο μεταξυ τον πρωτο αγωνα Ολυμπιακου-ΑΕΚ, κληρωθηκε να διαιτητευσει ο Θανασης Βελιος του συνδεσμου Ξανθης με εποπτες τους κυριους Καρακελιδη, Πελλας και Κωνσταντινου, Φλωρινας.

Το μεγαλο ντερμπι της Θεσσαλονικης αναμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ αποτελει την πιο ενδιαφερουσα αναμετρηση της 12-ης ημερας για το πρωταθλημα της Α1 Εθνικης κατηγοριας ανδρων του μπασκετ, που ξεκινησε χθες με την ανετη νικη που πετυχε το Περιστερι στην εδρα του επι του Ηρακλη με 81-64.

Αντιθετα, ευκολα παιχνιδια δινουν οι πρωτοποροι Ολυμπιακος και Παναθηναικος. Οι ``ερυθρολευκοι`` υποδεχονται στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας την ομαδα των Αμπελοκηπων και οι ``πρασινοι`` φιλοξενουν στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων εγκαταστασεων τον Απολλωνα Πατρων.Ακομη, διεξαγονται αποψε οι συναντησεις Παπαγου- Ηρακλειου, Λαρισας-ΑΕΚ και Πανιωνιου-Σπορτινγκ. Ολα τα παιχνιδια αρχιζουν στις 5.00 το απογευμα εκτος απο το ντερμπι της Θεσσαλονικης, που θα ξεκινησει στις 7 παρα 15.

Πραγματοποιειται σημερα η πρωτη συναντηση του τεχνικου της Εθνικης μας ομαδας ποδοσφαιρου Κωστα Πολυχρονιου με τους προπονητες των ομαδων της πρωτης εθνικης κατηγοριας, προκειμενου να αποφασισουν απο κοινου ποια θα πρεπει να ειναι η μορφη της προετοιμασιας του εθνικου μας συγκροτηματος για τα προκριματικα του παγκοσμιου κυπελλου 1998,ωστε να μην υπαρξει προβλημα στις ομαδες και τους ποδοσφαιριστες. Ως γνωστον, αντιπαλοι του Ελληνικου συγκροτηματος στα προκριματικα του Μουντιαλ 1998 ειναι η Δανια, η Κροατια, η Σλοβενια και η Βοσνια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις επικρατουν σημερα σε ολη τη χωρα με βροχες στα δυτικα, κεντρικα και βορεια, και καταιγιδες στα βορειοδυτικα. Στην υπολοιπη χωρα υπαρχει το ενδεχομενο προσκαιρης βροχης. Βελτιωση θα παρουσιασει ο καιρος απο το βραδυ και απο τα δυτικα. Οι ανεμοι πνεουν μετριοι μεχρι ισχυροι και τοπικα στα πελαγη πολυ ισχυροι με βαθμιαια εξασθενηση απο τα δυτικα το απογευμα. Η θερμοκρασια δεν σημειωνει αξιολογη μεταβολη και φθανει τους 23 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, σε ολοκληρη τη χωρα προβλεπονται λιγες νεφωσεις οι οποιες στα δυτικα γρηγορα θα αυξηθουν και θα σημειωθουν σποραδικες βροχες κυριως στα βορειοδυτικα. Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι και τοπικα στα πελαγη ισχυροι με ταση ενισχυσης απο το βραδυ και απο τα δυτικα. Η θερμοκρασια δε θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Wednesday, 27 December 1995 - 18:22:29