Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Mail - Eidhseis (Dec. 26)

From: cosmos@panix.com (Cosmos News)

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Σταθερη παραμενει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου συμφωνα με το μεσημβρινο ιατρικο ανακοινωθεν. Κατα το τελευταιο 24ωρο δεν σημειωθηκαν ουσιωδεις μεταβολες, ενω στο ανακοινωθεν προστιθεται οτι η θεραπευτικη αγωγη συνεχιζεται αμεταβλητη. Συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες ο κ.Παπανδρεου ακολουθησε το πρωι το προγραμμα φυσιοθεραπειας και ηταν ευδιαθετος. Εξακολουθει να αναπνεει χωρις τη βοηθεια αναπνευστηρα ενω η καρδιακη του λειτουργια παραμενει αμεταβλητη. Οι κλινικες και εργαστηριακες εξετασεις δειχνουν οτι βρισκεται σε πληρη ελεγχο η προσφατη λοιμωξη. Στοχος των θεραποντων γιατρων παραμενει η μεταφορα του Πρωθυπουργου απο την εντατικη μοναδα στην ειδικα διαμορφωμενη αιθουσα στον εκτο οροφο του Ωνασειου, προκειμενου να περιοριστει ο κινδυνος για αλλες λοιμωξεις.

Εκτακτα μετρα αναμενεται να λαβει η Τροχαια και στα δυο εθνικα οδικα δικτυα προκειμενου να διευκολυνουν την επανοδο των εκδρομεων οι οποιοι περασαν τις γιορτες των Χριστουγεννων στην επαρχια. Ομως και αυτη η εξοδος δεν ηταν αναιμακτη αφου απο την περασμενη Παρασκευη εως το μεσημερι. Εικοσιπεντε ατομα εχασαν τη ζωη τους και 248 τραυματιστηκαν σε 173 τροχαια δυστυχηματα που εγιναν σε ολη τη χωρα. Τα ξημερωματα, ΙΧ αυτοκινητο ξεφυγε απο την πορεια του, στη γεφυρα Ροσινιολ στον Κηφισσο και επεσε στο κενο. Σκοτωθηκε ο οδηγος του Ιεροθεος Μεξας 21 ετων φοιτητης, και τραυματιστηκαν οι συνεπιβατες Ιωαννης Βορδος 21 ετων, Δημητρα Χατζη 20 ετων, καθως και η Ευθυμια Παπανικου 21 ετων.

Στα ιχνη του δραστη της δολοφονιας των αδελφων Σπυροπουλου, στο Μενιδι, βρισκεται η αστυνομια. Στη Γενικη Ασφαλεια Αθηνων κρατειται και ανακρινεται ενας 24 χρονος, τον οποιο φερεται οτι αναγνωρισε αυτοπτης μαρτυρας ο οποιος υποστηριξε οτι τον ειδε να απομακρυνεται απο το σημειο της δολοφονιας στο βενζιναδικο. Ο ιδιος ομως αρνειται την ενοχη του.

Οικογενειακη τραγωδια σημειωθηκε χθες στο Σταυρο Θεσσαλονικης οπου 47χρονος οικοδομος σκοτωσε την εν διασταση συζυγο του και στη συνεχεια αυτοκτονησε. Προκειται για τον Δημητρη Ψωμιαδη και την Κωνσταντινα Ρουσου,43 ετων αισθητικο. Το ζευγος ειχε τεσσερα παιδια.

Επισης χθες βραδυ στη Σταμνα Αιτωλοακαρνανιας, ο 67χρονος Σπυρος Τσακαλος πυροβολησε και σκοτωσε με κυνηγετικη καραμπινα το γιο του Νικολαο 39 χρονων για οικογενειακες διαφορες. Ο δραστης συνεληφθη και ανακρινεται.

Μυστηριο καλυπτει τα αιτια του θανατου του ζευγους που βρεθηκε την Κυριακη δεμενο σε ερημικη ακτη στη Σητεια της Κρητης. Η αστυνομια ερευνα το ενδεχομενο της δολοφονιας, της διπλης αυτοκτονιας ενω δεν αποκλειει και την περιπτωση το ατυχο ζευγαρι των αλλοδαπων να ειχε μπλεχτει στα διχτυα της μαυρης μαγειας.Επισης εξεταζεται το ενδεχομενο να προκειται για ξεκαθαρισμα λογαριασμων μεταξυ αρχαιοκαπηλων. Ο ιατροδικαστης δηλωσε οτι ο θανατος του προηλθε τρεις ημερες απο τοτε που βρεθηκαν. Στις ερευνες μετεχει και η ΙΝΤΕΡΠΟΛ για την αναγνωριση των δυο πτωματων, που συμφωνα με πληροφοριες ειναι Ιταλοι.

Κλειστα ειναι και σημερα τα εμπορικα καταστηματα και τα καταστηματα τροφιμων, ενω απο αυριο και ως την Παρασκευη θα ειναι ανοιχτα απο τις 8.30 το πρωι ως τις 8.30 το βραδυ. Το Σαββατο θα ειναι ανοιχτα εως τις 5 το απογευμα και την Κυριακη απο τις 10 το πρωι ως τις 5 το απογευμα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχιζουν σημερα στην Τουρκια οι μαραθωνιες διαβουλευσεις για το σχηματισμο κυβερνησης συνασπισμου μετα τις βουλευτικες εκλογες της Κυριακης.Τα κομματα της Τανσου Τσιλερ και του Μεσουτ Γιλμαζ,θα προσπαθησουν να αποτρεψουν την πορεια των Ισλαμιστων προς την εξουσια μετα τη μεγαλη νικη τους.Οι διαπραγματευσεις αναμενεται να ειναι σκληρες και μακροχρονιες, ενω η απερχομενη Πρωθυπουργος αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο συνεργασιας με το κομμα του Μεσουτ Γιλμαζ. Ευνοικα σε μια τετοια προοπτικη φαινεται να διακειται απο την πλευρα του και ο προεδρος του κομματος της ``Μητερας Πατριδας``.Ο ηγετης του Ισλαμικου Κομματος της Ευημεριας, Νετζμεντιν Ερμπακαν που πηρε την πρωτη θεση,καλεσε χθες τον προεδρο Σουλειμαν Ντεμιρελ να του αναθεσει την εντολη σχηματισμου της κυβερνησης και αναμενεται να κλιμακωσει τις πιεσεις του προς τα αλλα κομματα ωστε να προχωρησει σε μετεκλογικη συνεργασια μεταξυ τους.

Στο Παλε συνανταται σημερα ο διοικητης των ειρηνευτικων δυναμεων στη Βοσνια, ναυαρχος Λειτον Σμιθ, με τον προεδρο του Κοινοβουλιου των Σερβοβοσνιο,με τον οποιο θα εχει συνομιλιες σχετικα με την εφαρμογη της ειρηνευτικης συμφωνιας. Ο ναυαρχος Σμιθ δεν προτιθεται να συναντηθει με τον Ραντοβαν Καραντζιτς καθως και τον Ρατκο Μλαντιντς, οι οποιοι εχουν κατηγορηθει απο το διεθνες δικαστηριο της Χαγης για εγκληματα πολεμου.

Τουλαχιστον 57 ατομα εχασαν τη ζωη τους απο βροχοπτωσεις που επληξαν την επαρχια Κουαζουλου-Ναταλ της νοτιας Αφρικης προκαλωντας καταστρεπτικες πλημμυρες. Εκφραζονται φοβοι οτι ο αριθμος των θυματων θα αυξηθει καθως οι αγνοουμενοι ξεπερνουν τους 100. Επισης αλλα 13 ατομα εχασαν τη ζωη τους απο πλημμυρες στις βορειες Φιλιππινες.

Οι ιορδανικες αρχες κατεσχεσαν προσφατα μεγαλη ποσοτητα ουσιων οι οποιες ειχαν ως προορισμο το Ιρακ και ειναι καταλληλες για την κατασκευη χημικων οπλων.Οι ιορδανικες αρχες ειχαν εξαλλου ανακαλυψει το Νοεμβριο ενα τελειοποιημενο μηχανημα, το οποιο μπορει να χρησιμοποιηθει στην κατασκευη πυραυλων και ειχε επισης ως προορισμο το Ιρακ.

Ρωσικο αλιευτικο βυθιστηκε σημερα το πρωι στα ανοικτα των ακτων της βορειας Νορβηγιας, με αποτελεσμα να αγνοειται η τυχη 11 μελων του πληρωματος, ανακοινωθηκε απο τις νορβηγικες αρχες. Τα 14 απο τα 25 μελη του πληρωματος διασωθηκαν απο ενα αλλο ρωσικο αλιευτικο, ενω απο το πρωι συνεχιζονται οι ερευνες για την ανευρεση τυχον επιζοντων απο τους υπολοιπους 11 αγνοουμενους ναυτικους.

Πεθανε χθες σε ηλικια 78 ετων ο Αμερικανος ηθοποιος και τραγουδιστης Ντιν Μαρτιν, στο Μπεβερλι Χιλς απο αναπνευστικο προβλημα. Το πραγματικο του ονομα ηταν Ντινο Κροτσετι και εγινε διασημος στη δεκαετια του `50 οταν παρουσιασε το πρωτο του μιουζικαλ με τον Τζερι Λιουις.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνιστικη δραστηριοτητα και παλι σημερα, με τον αγωνα μπασκετ αναμεσα στο Περιστερι και τον Ηρακλη, για την 12-η ημερα του πρωταθληματος της Α1 Εθνικης κατηγοριας. Η συναντηση θα αρχισει στις 7 παρα 15 και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο το ΜΕΓΚΑ. Τα υπολοιπα παιχνιδια της 12-ης ημερας θα διεξαχθουν αυριο και ειναι: Ολυμπιακος-Αμπελοκηποι, Παπαγου-Ηρακλειο, Λαρισα-ΑΕΚ, Αρης-ΠΑΟΚ, Παναθηναικος-Απολλων Πατρων και Πανιωνιος-Σπορτινγκ. Να υπενθυμισουμε οτι Ολυμπιακος και Παναθηναικος ισοβαθμουν στην κορυφη της βαθμολογιας με 20 βαθμους, ενω ακολουθουν Αρης και Περιστερι με 18, Πανιωνιος, Ηρακλης, ΠΑΟΚ, Σπορτινγκ και Απολλων Πατρων με 17.

Μια απο τις μεγαλυτερες τιμητικες ποδοσφαιρικες διακρισεις της χρονιας, η ``Χρυση Μπαλα``, που απονεμει εδω και 40 χρονια στον καλυτερο ποδοσφαιριστη των ευρωπαικων γηπεδων το γαλλικο περιοδικο "Φρανψε Φοοτβαλλ", δοθηκε φετος για πρωτη φορα σε εναν μη Ευρωπαιο, τον Λιβεριανο διεθνη επιθετικο της Μιλαν Ζορζ Γουεα. Στην σχετικη ψηφοφορια, στην οποια μετειχαν αθλητικοι συντακτες απο ολοκληρη την Ευρωπη, ο Γουεα συγκεντρωσε 144 ψηφους, εναντι 108 του Γερμανου διεθνη επιθετικου της Μπαγερν Μοναχου Γιουργκεν Κλινσμαν και 67 του Φινλανδου διεθνη επιθετικου του Αγιαξ, Γιαρι Λιτμανεν.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι υψηλες για την εποχη θερμοκρασιες θα ειναι το κυριο χαρακτηριστικο και του αυριανου καιρου. Στη δυτικη και βορεια χωρα προβλεπονται νεφωσεις με τοπικες βροχες κυριως στα δυτικα ενω στα βορειοδυτικα δεν αποκλειεται να σημειωθουν και λιγες καταιγιδες. Στην υπολοιπη χωρα, θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις που προοδευτικα θα πυκνωσουν και υπαρχει πιθανοτητα να βρεξει προσκαιρα. Απο το απογευμα ο καιρος θα βελτιωθει ενω η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη. Σημερα, στη δυτικη Ελλαδα, επικρατουν νεφωσεις κατα περιοδους αυξημενες με ασθενεις βροχες. Στην υπολοιπη χωρα επικρατουν αραιες νεφωσεις. Η θερμοκρασια στα βορεια θα φθασει τους 18 βαθμους και στις υπολοιπες περιοχες τους 21. Αστατος καιρος επικρατει στην Αττικη ενω ηλιοφανεια στη Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Tuesday, 26 December 1995 - 14:25:47