Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Mail - Eidhseis (Dec. 22)

From: Cosmos News <cosmos@PANIX.COM>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κρισιμες ωρες εξακολουθει να περνα ο Πρωθυπουργος, Ανδρεας Παπανδρεου,η υγεια του οποιου χαρακτηριζεται μεταβαλλομενη.
  • Η επιδεινωση που παρουσιασε οφειλεται σε νεα λοιμωξη, αιτια της οποιας ειναι το μικροβιο του εντεροκκοκου.
  • Συναντωνται το βραδυ στη Βουλη οι Κωστας Σημιτης και Γερασιμος Αρσενης, ο οποιος το μεσημερι συναντηθηκε με τον Γιαννη Χαραλαμποπουλο.
  • Με ονομαστικη ψηφοφορια ολοκληρωνεται το βραδυ στη Βουλη η συζητηση για το νεο προυπολογισμο.
  • Ιδιαιτερα αυξημενη ειναι η κινηση στην αγορα. Ο υπουργος Εμποριου διαπιστωσε επαρκεια αγαθων, ενω χαρακτηρισε φυσιολογικες τις τιμες.
  • Επιστρεφονται σημερα απο την τροχαια οι πινακιδες και οι αδειες κυκλοφοριας αυτοκινητων και μοτοσυκλεττων.
  • Εκτακτα μετρα λαμβανει η Τροχαια και στα δυο εθνικα οδικα δικτυα για τη Χριστουγεννιατικη εξοδο.
  • Στη Σοφια βρισκεται απο το πρωι ο Καρολος Παπουλιας για την υπογραφη της συμφωνιας για τη διευθετηση των υδατων του Νεστου.
  • Πεντε ατομα επεζησαν απο την συντριβη του αμερικανικου αεροσκαφους στην Κολομβια.
  • Ηγετικο ρολο της Τουρκιας στη Βοσνια επιδιωκουν οι Ηνωμενες Πολιτειες.
  • Ντερμπι μεταξυ Ολυμπιακου και ΑΕΚ εβγαλε η κληρωση για το κυπελλο Ελλαδας στο ποδοσφαιρο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρισιμες ωρες εξακολουθει να περνα στο Ωνασειο ο Πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου. Μεταβαλλομενη χαρακτηρισε την κατασταση της υγειας του κ.Παπανδρεου κορυφαιος θεραπων γιατρος. Προσθεσε οτι ο ασθενης δεν εμφανιζει πυρετο,διευκρινιζοντας ομως οτι η υπαρξη η οχι πυρετου ς`εναν ασθενη που βρισκεται πολλες μερες στην εντατικη δεν ειναι απαραιτητα θετικη η αρνητικη εξελιξη. Συμφωνα με πληροφοριες οι γιατροι αποσυνδεσαν το πρωι τον αναπνευστηρα απο τον Πρωθυπουργο ενω λιγο αργοτερα ο κ.Παπανδρεου υποβοηθουμενος απο τους γιατρους καθησε για μικρο χρονικο διαστημα σε μια πολυθρονα. Η επιδεινωση που παρουσιασε η υγεια του ασθενους, χθες το απογευμα, οφειλεται σε νεα λοιμωξη,την οποια συμφωνα με πληροφοριες προκαλεσε το μικροβιο του εντεροκκοκου. Κορυφαιος θεραπων γιατρος χαρακτηρισε σημερα το μικροβιο αυτο ως καταπολεμησιμο απο την ισχυρη αντιβιωση, που συνεχιζεται να χορηγειται στον κ. Παπανδρεου. Παντως, επειδη το μικροβιο εντοπιστηκε σε σημαντικες συγκεντρωσεις και στο αιμα, οι γιατροι δεν κρυβουν την ανησυχια τους οτι εαν γενικευτει η λοιμωξη, η οποια προς το παρον ελεγχεται, υπαρχει ο κινδυνος του σηπτικου σοκ.Απο στιγμη σε στιγμη αναμενεται να εκδοθει το νεο ιατρικο ανακοινωθεν αφου ηδη ολοκληρωθηκε το ιατρικο συμβουλιο των θεραποντων γιατρων.

Διανεμηθηκε στις 2 και τεταρτο το μεσημερι το νεο ιατρικο ανακοινωθεν το οποιο αναφερεται στην κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου. Συμφωνα με το ανακοινωθεν κατα το τελευταιο 24ωρο τα κλινικα και εργαστηριακα δεδομενα δειχνουν οτι η προσφατως διαπιστωθεισα μικροβιαιμια απο εντεροκκοκο, αντιμετωπιζεται με την τροποποιηθεισα αντιμικροβιακη αγωγη.Στο ανακοινωθεν προστιθεται οτι η αναπνευστικη λειτουργια υποστηριζεται περιοδικα απο αναπνευστηρα και η νεφρικη λειτουργια απο τεχνητο νεφρο.

Συνεχιζονται στο ΠΑΣΟΚ οι διεργασιες για την αντιμετωπιση των πολιτικων προβληματων που ανεκυψαν απο την ασθενεια του Πρωθυπουργου. Το βραδυ συναντωνται στη Βουλη οι Κωστας Σημιτης και Γερασιμος Αρσενης. Επισης το μεσημερι ο κ.Αρσενης συναντηθηκε με το Γιαννη Χαραλαμποπουλο, ενω χθες ειχε συνομιλια με τη Βασω Παπανδρεου.Το μεσημερι επισης συναντηθηκαν ο κ.Σημιτης με τον Γραμματεα του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σκανδαλιδη.

Με ονομαστικη ψηφοφορια ολοκληρωνεται τα μεσανυχτα στη Βουλη η συζητηση για το νεο προυπολογισμο. Το μεσημερι μιλησε η Βασω Παπανδρεου η οποια προεβη σε μια οικονομικη αναλυση, ενω τονισε οτι εχει προτεινει να γινει ενα νεο κοινωνικο συμβολαιο με τους πολιτες και οχι με μικροσυμφεροντα, οπως πραξαμε στο παρελθον. Η κ.Παπανδρεου ειπε οτι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρησει με ενοτητα, δημοκρατια και αλληλεγγυη. Εμμεση επιθεση στον Γερασιμο Αρσενη, εκανε ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ, Βασιλης Κεδικογλου, ο οποιος ειπε οτι εναν πετυχημενο υπουργο δεν τον κανεις τραπεζιτη και τον πετυχημενο τραπεζιτη, δεν τον κανεις υπουργο. Επισης ο κ.Κεδικογλου εξηρε την πολιτικη του κ.Σημιτη στο υπουργειο Εθνικης Οικονομιας. Το βραδυ αναμενεται να μιλησουν ο αναπληρων τον Πρωθυπουργο, Ακης Τσοχατζοπουλος καθως και οι αρχηγοι των κομματων.

Ιδιαιτερα αυξημενη ειναι σημερα η κινηση στην αγορα, ενω εχουν ενταθει οι ελεγχοι της αγορανομιας, για τυχον κρουσματα κερδοσκοπειας. Οι τιμες κυμαινονται στα ιδια επιπεδα με αυτες των προηγουμενων ημερων, ενω μικρη αυξηση παρατηρειται στην τιμη της νωπης ντοπιας γαλοπουλας που πωλειται απο 1000 εως 1.500 δραχμες το κιλο. Το αρνι γαλακτος πωλειται απο 1.500 εως 1.900 δραχμες το κιλο. Ο υπουργος Εμποριου Νικος Ακριτιδης ο οποιος επισκεφθηκε το πρωι την Βαρβακειο αγορα, διαπιστωσε επαρκεια αγαθων και τονισε οτι οι τιμες ειναι φυσιολογικες. Υπενθυμιζεται οτι τα καταστηματα θα παραμεινουν ανοιχτα και την Κυριακη εως τις 5 το απογευμα.

Επιστρεφονται σημερα απο την Τροχαια οι πινακιδες και οι αδειες κυκλοφοριας των αυτοκινητων και των μοτοσυκλετων, προκειμενου να διευκολυνθει το κοινο στις μετακινησεις του κατα τις γιορτες των Χριστουγεννων.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Friday, 22 December 1995 - 13:36:20