Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 06)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Σε τραχειοστομια υποβληθηκε τελικα ο πρωθυπουργος,ωστε να αποφευχθουν αναπνευστικες λοιμωξεις,απο την παρατεταμενη παραμονη του αναπνευστηρα. Στο ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοδθηκε το μεσημερι αναφερονται τα εξης: Η γενικη κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου παραμενει αμεταβλητη.Η αναπνευστικη λειτουργια συνεχιζει να υποβοηθειται με αναπνευστηρα,εναλλαξ με ολικη και μερικη μηχανικη υποστηριξη.Επειδη η χρηση αναπνευστηρα αναμενεται να παραταθει, κριθηκε αναγκαια η διενεργεια τραχειοστομιας,η οποια συγχρονως θα βοηθησει και στην καλυτερη κινητοποιηση του ασθενους απο την κλινη του.Η νεφρικη λειτουργια συνεχιζει να υποστηριζεται με τεχνητο νεφρο. Η καρδιακη λειτουργια παραμενει αμεταβλητη.

Την ιδια ωρα επιταχυνονται οι εξελιξεις στο πολιτικο πεδιο και εκτος απο τις διεργασιες που συνεχιζονται στο ΠΑΣΟΚ με ολο και πιο εντονους ρυθμους,στο προσκηνιο ερχονται και οι συνταγματικες πτυχες του προβληματος.Το μεσημερι συναντηθηκαν στη βουλη οι κυριοι Σημιτης και Κακλαμανης,με πρωτοβουλια του πρωτου και οι δηλωσεις που εκαναν κινηθηκαν στην αναγκη διατηρησης και περιφρουρησης της ενοτητας του ΠΑΣΟΚ. Οπως δηλωσαν στη συναντηση δεν συζητηθηκε θεμα υποψηφιοτητων γιατι ειναι προωρο και προσθεσαν πως οταν υπαρξει θα αντιμετωπισθει με τις καταστατικες και συνταγματικες διαδικασιες.Και οι δυο τονισαν οτι υπαρχει ενοτητα στο κομμα η οποια πρεπει να ενισχυθει και προς την κατευθυνση αυτη αποσκοπουσε η συναντηση τους.Ο κ. Σημιτης προκειται να συναντηθει και με τον Ακη Τσοχατζοπουλο.Ο κυβερνητικος εκπροσωπος επανελαβε οτι δεν υπαρχει θεμα αντικαταστασης του πρωθυπουργου,ο οποιος αναπληρωνεται κατα νομο και χαρακτηρισε ως εξαιρεσεις στον κανονα τις δηλωσεις ορισμενων βουλευτων του ΠΑΣΟΚ για αντικατασταση του κ.Παπανδρεου.

Βεβαιη θεωρειται πλεον η Τελωνειακη συνδεση της Τουρκιας με την Ευρωπαικη Ενωση, μετα την αποφαση της Ομαδας του Ευρωπαικου Λαικου Κομματος να ψηφισει υπερ της συμφωνιας στην Ολομελεια του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου, στις 13 Δεκεμβριου.Αυτο αποφασιστηκε σημερα στο πλαισιο ειδικης συνεδριασης της Ομαδας, οπου στη διαρκεια ψηφοφοριας η συντριπτικη πλειοψηφια ταχθηκε υπερ της θεσης να ισχυει η Τελωνειακη Ενωση απο 1ης Ιανουαριου 1996. Εναντιον ταχθηκαν μονον οι εννεα ευρωβουλευτες της Νεας Δημοκρατιας, ενας βρετανος κι ενας ολλανδος. Επισης απειχαν δυο-τρεις ευρωβουλευτες.

Το πρωι ο κ.Τσοχατζοπουλος,με την ιδιοτητα του αναπληρουντος τον πρωθυπουργο,ενημερωσε τον προεδρο της δημοκρατιας για την εξελιξη της υγειας του κ.Παπανδρεου,για τις πρωτοβουλιες που θα αναλαβει η κυβερνηση για τη Συνοδο κορυφης της Μαδριτης,για την πορεια των οικονομικων και τον προυπολογισμο.Ο κ.Τσοχατζοπουλος δηλωσε πως η κυβερνηση λειτουργει κανονικοτατα,αντιμετωπιζει με επιτυχια ολα τα προβληματα,παιρνει πρωτοβουλιες,ενω στη συζητηση που θα γινει στη βουλη για τον προυπολογισμο θα παρουσιασουμε ολες τις θετικες πλευρες του κυβερνητικου εργου,στον τομεα της οικονομιας που δινουν τη βεβαιοτητα οτι το 1996 θα ειναι χρονια ανακαμψης και αναπτυξης της οικονομιας.Ο κ.Τσοχατζοπουλος,επικεφαλης αντιπροσωπειας του ΠΑΣΟΚ αναχωρησε για τις Βρυξελλες προκειμενου να παρει μερος στη συνεδριαση της Σοσιαλιστικης Διεθνους.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας ζητησε τη γνωμη κορυφαιων συνταγματολογων της χωρας,ενω με επιστολη του προς το δεκαπενταμελες ιατρικο συμβουλιο,τον προεδρο της Βουλης Αποστολο Κακλαμανη και τον αναπληρων τον πρωθυπουργο Ακη Τσοχατζοπουλο ζηταει να ενημερωνεται γραπτως τοσο ο ιδιος οσο και ο υπολοιποι πολιτικοι και πολιτειακοι παραγοντες για την πορεια της υγειας του πρωθυπουργου,καθως και για τις προβλεψεις του ιατρικου συμβουλιου. Παραλληλα ζητα να ενημερωθει κατα ποσο ο πρωθυπουργος εχει επαφη με το περιβαλλον, για τη διαυγεια του πνευματος του και αν μπορει να ασκησει τα καθηκοντα του,εστω και μερικως. Τελος επισημαινει οτι συμμεριζεται την αγωνια των οικειων του,αλλα πανω απ'ολα προεχει το δημοσιο συμφερον.Ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε απο την πλευρα του οτι απο τη στιγμη που ο πρωθυπουργος αναπληρωνεται ειναι χωρις νοημα η υποβολη ερωτηματων για την πορεια της υγειας του και παρατηρησε οτι σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα οι δηλωσεις του κ.Εβερτ συγκρουονται μεταξυ τους.

Ψηφιστηκε κατα πλειοψηφια στην αρμοδια Επιτροπη της Βουλης, ο Προυπολογισμος του 1996 και θα εισαχθει προς συζητηση στην Ολομελεια στις 18 Δεκεμβριου.Στην τελευταια συνεδριαση στην Κοινοβουλευτικη Επιτροπη, τοποθετηθηκαν βουλευτες ολων των κομματων καθως και ο υφυπουργος Οικονομικων Δημητρης Γεωργακοπουλος,ο οποιος τονισε οτι ειναι μονοδρομος η οικονομικη πολιτικη και διαβεβαιωσε πως η κυβερνηση θα περιφρουρησει το εισοδημα των εργαζομενων.Ο κ. Γεωργακοπουλος προσθεσε οτι κυριος στοχος του υπουργειου ειναι η παταξη της φοροδιαφυγης,η οποια εχει λαβει εκρηκτικες διαστασεις και επανελαβε οτι δεν προκειται να επιβληθουν νεοι φοροι.

Αυξησεις 3,5 συν 3,5% στους μισθους των δημοσιων υπαλληλων, προτεινε Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας,ο οποιος στο πλαισιο των συναντησεων του με τα συνδικατα ενοψει της συζητησης του προυπολογισμου,συναντηθηκε με το προεδρειο της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Εβερτ ειπε οτι συμφωνα με τους υπολογισμους του, ο προυπολογισμος θα επιβαρυνθει με 40 δισεκατομμυρια, τα οποια, οπως ανεφερε, μπορουν να βρεθουν εαν περικοπουν οι σπαταλες του κρατους.Σημασια για μας εχει να μην εισπραττουμε μονο συμπαθειες,αλλα και αποτελεσματα,δηλωσε απο την πλευρα του ο προεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιαννης Κουτσουκος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την εναρξη συνολικων διαπραγματευσεων για την επιτευξη ειρηνευτικης συμφωνιας με τη Συρια και την αποχωρηση των ισραηλινων απο τα υψιπεδα του Γκολαν, προτεινε στη Συρια ο υπουργος εξωτερικων του Ισραηλ.Ο ισραηλινος υπουργος που συμμετειχε στις χθεσινες συνομιλιες μεταξυ του πρωθυπουργου, Σιμον Περες και του ειδικου συντονιστη των ΗΠΑ για την Εγγυς Ανατολη Ντενις Ρος,οταν ρωτηθηκε για τις πιθανοτητες που υπαρχουν να σημειωθει προοδος στις διαπραγματευσεις με τη Συρια, απαντησε οτι πρεπει να περιμενουμε τα αποτελεσματα της συναντησης του Σιμον Περες με τον αμερικανο προεδρο Μπιλ Κλιντον, στις 11 Δεκεμβριου στην Ουασιγκτον.

Κλιμακωνεται το απεργιακο κυμα που εχει οδηγησει τις τελευταιες 13 μερες σε μαρασμο τη ζωη στη Γαλλια.Η ηγεσια του συνδικατου Εργατικη Δυναμη προτεινε την διευρυνση των απεργιακων κινητοποιησεων, τοσο στον δημοσιο, οσο και στον ιδιωτικο τομεα ζητωντας παραλληλα, την εναρξη συνολικων διαπραγματευσεων με την κυβερνηση.Απο την πλευρα του, ο πρωθυπουργος Αλεν Ζιπε, δηλωσε χθες οτι δεν ειναι διατεθειμενος να υποχωρησει, ωστοσο, εδειξε ετοιμος να κανει μικρες παραχωρησεις στο ζητημα της συνταξιοδοτησης των δημοσιων υπαλληλων.

Σφοδρες συγκρουσεις ξεσπασαν στην διηρημενη πρωτευουσα του Μπουρουντι, Μπουζουμπουρα, μεταξυ του στρατου που κυριαρχειται απο την φυλη Τουτσι και των ανταρτων Χουτου.Συμφωνα με δυτικους διπλωματες, στην πρωτευουσα επικρατει γενικη συγχυση και κανεις δεν ξερει ακριβως τι συμβαινει.Οι ιδιοι υποστηριξαν οτι ισχυρες εκρηξεις και πυρα απο αυτοματα οπλα ακουγονταν απο τα ανατολικα προαστια,ενω αγνωστο παραμενει ακομα εαν υπαρχουν θυματα.

Ενα αμερικανικο μεταγωγικο αεροπλανο Ψ-130, εφθασε σημερα στην αεροπορικη βαση του ΟΗΕ στην Τουζλα, στην βορειοανατολικη Βοσνια, μεταφεροντας αμερικανους αξιωματικους και υλικο για τη βαση της Τουζλα η οποια θα φιλοξενησει τους 20 χιλιαδες αμερικανους στρατιωτες της ειρηνευτικης δυναμης που θα στειλει το ΝΑΤΟ στη Βοσνια.Στη Βονη, το γερμανικο κοινοβουλιο ενεκρινε με μεγαλη πλειοψηφια την αποστολη τεσσαρων χιλιαδων στρατιωτων στη πρωην Γιουγκοσλαβια για να στηριξουν την πολυεθνικη δυναμη στην περιοχη.

Ο δευτερος γυρος των βουλευτικων εκλογων διεξαγεται σημερα στην Αιγυπτο για την συμπληρωση 307 εδρων που παραμενουν κενες και διεκδικουν 613 υποψηφιοι, στην πλειοψηφια τους μελη του κυβερνωντος Εθνικου Δημοκρατικου Κομματος, η ανεξαρτητοι προσκειμενοι σε αυτο. Στον πρωτο γυρο, που διεξηχθη την περασμενη εβδομαδα, το κυβερνων κομμα κατηγαγε σαρωτικη νικη εξασφαλιζοντας τις 124 απο τις 137 εδρες, ενω 13 κατελαβαν ανεξαρτητοι υποψηφιοι.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Νεα Δημοκρατια κατηγορησε την κυβερνηση για τις αυξησεις,απο 4 μεχρι 6%,που ανακοινωσε στα τιμολογια του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ, κανοντας λογο για δραματικη μειωση του εισοδηματος των εργαζομενων, οι οποιες εκμηδενιζουν τις πλασματικες αυξησεις των αποδοχων τους. Παραλληλα την επεκρινε οτι με τον τροπο αυτο επιδιωκει να καλυψει τα ελλειμματα αφου ειναι ανικανη να ελεγξει τις σπαταλες της. Κριτικη για εντυπωσεις χαρακτηρισε τους ισχυρισμους αυτους ο κυβερνητικος εκπροσωπος τονιζοντας οτι στη Νεα Δημοκρατια παρουσιαζονται ως μωραι παρθενοι,και υπενθυμισε την πολιτικη αυξησεων,επι υπουργιας Μανου που εφθαναν στο 100%.Για αποτυχια της οικονομικης πολιτικης και για εξαπατηση του δοκιμαζομενου λαου,κανει λογο η Πολιτικη Ανοιξη.

Φοιτητες του ΤΕΦΑΑ πραγματοποιησαν το μεσημερι πορεια προς το υπουργειο Παιδειας, ζητωντας περισσοτερα κονδυλια για την Παιδεια και αναβαθμιση των σπουδων στο τμημα τους, που υπολειτουργει τα τελευταια χρονια, λογω αντιδικιων που υπαρχουν μεταξυ των καθηγητων. Στο υπουργειο, συναντηθηκαν με το γενικο γραμματεα Γιαννη Παναρετο, στον οποιο εξεθεσαν τα αιτηματα τους.Δεν πραγματοποιηθηκε ομως λογω της βροχης, η πορεια που ειχαν προγραμματισει οι σπουδαστες των ΤΕΙ Αθηνας. Παντως, ορισμενες σχολες εμειναν κλειστες, ενω αυριο οι μαθητες απο σχολεια της Αθηνας που τελουν υπο καταληψη θα πραγματοποιησουν πορεια απο τα Προπυλαια στο υπουργειο Παιδειας.Αυριο απεργουν οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι Πελοποννησου, Κεφαλονιας, Ζακυνθου και Θεσσαλιας, στο πλαισιο των 24ωρων κυλιομενων απεργιων ανα γεωγραφικο διαμερισμα της χωρας, που εχει αποφασισει η Διδασκαλικη Ομοσπονδια, με αιτηματα να αυξηθουν οι δαπανες για την παιδεια, καθως και οι μηνιαιες αποδοχες δασκαλων και νηπιαγωγων.

Την αναγκαιοτητα συστασης και λειτουργιας εθνικου συμβουλιου εξωτερικης πολιτικης και αμυνας,στο οποιο θα μετεχουν ολες οι πολιτικες δυναμεις της χωρας,τονισε ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερικων,Γιωργος Ρωμαιος, μιλωντας στο συνεδριο αποδημου ελληνισμου στη Θεσσαλονικη.Στη Θεσσαλονικη αρχισε σημερα και το φορουμ Νεολαιας Αποδημου Ελληνισμου και η υφυπουργος Παιδειας Μαρια Αρσενη,στην ομιλια της προτεινε την ιδρυση Εθνικου Συμβουλιου Νεολαιας, στο οποιο θα συμμετεχουν και οι νεοι της ομογενειας.Οπως ειπε η κ.Αρσενη, το Εθνικο Συμβουλιο Νεολαιας θα ειναι οργανο μη κυβερνητικο και θα συμμετεχουν σ' αυτο εκπροσωποι των πολιτικων και κοινωνικων οργανωσεων της νεολαιας του Αποδημου Ελληνισμου.

Την αντιθεση τους με τους κυβερνητικους χειρισμους στο θεμα των Σκοπιων, εξεφρασαν σημερα οι προεδροι των Παμμακεδονικων Οργανωσεων ΗΠΑ, Καναδα, Ευρωπης και Αυστραλιας, που συμμετεχουν στην πρωτη Οργανωτικη Συνελευση του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου, στη Θεσσαλονικη.Κατα τη διαρκεια συνεντευξης τυπου, ο προεδρος της Παμμακεδονικης Ενωσης Ευρωπης, Βασιλης Παπαχριστοπουλος, υποστηριξε οτι η ενδιαμεση συμφωνια που υπεγραφη μεταξυ Ελλαδας και ΦΥΡΟΜ, ειναι ατελεστατη και προσθεσε οτι αν δοθει στα Σκοπια το ονομα Μακεδονια η παραγωγο του, θα ειναι σαν να δινουμε ενα κομματι της ταυτοτητας μας και να εγγραφουμε υποθηκες για το μελλον. Σε ερωτηση πως θα αντιδρασουν οι Παμμακεδονικες Οργανωσεις σε περιπτωση που συμβει κατι τετοιο, ο κ. Παπαχριστοπουλος απαντησε οτι υπαρχει αποφαση για αγωνα, χωρις ομως να δωσει περισσοτερες λεπτομερειες.

Στη Λευκωσια βρισκεται απο το μεσημερι ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας,προσκεκλημενος του Κυπριακου Συνδεσμου Νεαρων Επιχειρηματιων.Σε δηλωσεις του στο αεροδρομιο της Λαρνακας ο κ. Σαμαρας επανελαβε την προταση του για συσταση εθνικου συμβουλιου εξωτερικης πολιτικης και αμεση συγκληση Πανεθνικης Διασκεψης.Στα κατεχομενα, αλλο ενα ατομο πιαστηκε απο το καθεστως Ντενκτας. Προκειται για τον 42χρονο Γεωργιο Χριστοφη, που προχθες μπηκε στα κατεχομενα με το αυτοκινητο του.Το καθεστως Ντενκτας εξακολουθει να κρατει παρανομα απο τις 16 Νοεμβριου και τον Γιαννη Αποστολιδη.

Παρουσια του Προεδρου της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλου το Πολεμικο Ναυτικο τιμησε σημερα τον Προστατη του, Αγιο Νικολαο κατα τη διαρκεια ειδικης τελετης που πραγματοποιηθηκε στις εγκαταστασεις της Σχολης Ναυτικων Δοκιμων στον Πειραια. Οι εορταστικες εκδηλωσεις συνδυασθηκαν με την επετειο των νικηφορων ναυμαχιων της ΕΛΛΗΣ και της ΛΗΜΝΟΥ κατα τους Βαλκανικους Αγωνες και με τη συμπληρωση 150 χρονων απο την ιδρυση της Σχολης Ναυτικων Δοκιμων.

Αθωους εκρινε το Μικτο Ορκωτο Δικαστηριο Χανιων, τους 51 απο τους 55 κατηγορουμενους για τα γεγονοτα εξω απο τη Νομαρχια Ηρακλειου, τον Σεπτεμβριο του 1991.Τεσσερις κατηγορουμενοι κριθηκαν ενοχοι για αποπειρα διακεκριμενης φθορας, ενω καταδικαστηκαν οι Παναγιωτης Καρουζακης σε 5 μηνες και 3ετη αναστολη, Αντωνιος Σεβαστακης σε 5 μηνες με 3ετη αναστολη, Νικολαος Ζορμπας σε 5 μηνες με 3ετη αναστολη και Γεωργιος Βιολακης σε 5 μηνες. Η αποφαση του δικαστηριου εγινε δεκτη με ικανοποιηση απο τους κατηγορουμενους και τους συνηγορους τους, που δηλωσαν οτι η αποφαση δικαιωσε τον αγωνα των αγροτων του Ηρακλειου εκεινης την περιοδο.

Σαφεις αποστασεις απο τη διωξη που ασκηθηκε σε βαρος του καθηγητη της Παντειου κ. Ρουση και του ηθοποιου κ.Διαμαντοπουλου, αναφορικα με τις δηλωσεις τους για τα προσφατα γεγονοτα στο Πολυτεχνειο,κρατησε η κυβερνηση.Ο υπουργος Τυπου Τηλεμαχος Χυτηρης,τονισε οτι η κυβερνηση δεν σχολιαζει πραξεις της δικαιοσυνης και υπενθυμισε οτι υστερα απο πολλους αγωνες κατακτηθηκε η δημοκρατια και φθασαμε στο σημειο να μην αμφισβητειται απο κανεναν η ελευθερια εκφρασης.

Τελος δοθηκε στην σκληρη διαμαχη ενος ζευγαριου της Δραμας για τα κερδη απο το επιμαχο ΠΡΟ-ΤΟ των 140 εκατ.δραχμων.Το Μονομελες Πρωτοδικειο της πολης αποφασισε να μοιρασει στα δυο τα κερδη και επεδικασε στην Ευαγγελια Πετριδου το ποσον των 80 εκατ.δραχμων.Τα χρηματα αυτα αποτελουν το μισο τμημα απο τα συνολικα κερδη, συν τους τραπεζικους τοκους, οι οποιοι θα προκυψουν μεχρι να εκδικαστει η κυρια αγωγη.Παραλληλα, το Πρωτοδικειο εκανε δεκτη την αιτηση ασφαλιστικων μετρων που ειχε καταθεσει η Πετριδου, σε βαρος του συμπαικτη της Γιαννη Παπακωστα και διεταξε τη συντηρητικη κατασχεση της περιουσιας του μεχρι του ποσου των 60 εκατ. δραχμων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποθεση εκδοσης πλαστων τιμολογιων και παρανομης εισπραξης του ΦΠΑ στην Πατρα, την Αθηνα και αλλες πολεις, κατα τα ετη 1994 και 1995, απεκαλυφθη απο την Ασφαλεια της Πατρας.Στην υποθεση εμπλεκονται πεντε ατομα, τρια απο την Πατρα και δυο απο την Αττικη, που θεωρουνται και ως εγκεφαλοι της σπειρας.Προκειται για τον Βασιλη Ανδρικοπουλο, 48 χρονων εμπορο, τον Αναστασιο Κυριακιδη, 41 χρονων ιδιωτικο υπαλληλο, Θαλη Κωττη, αγνωστων λοιπων στοιχειων, Ιωαννη Μιχαλοπουλο και Αλεξιο Νικολαου, 45 χρονων, επιχειρηματια.Στα σπιτια τους βρεθηκαν και κατασχεθηκαν σφραγιδες διαφορων εταιριων και επιχειρησεων, ενας μεγενθυντικος φακος, καθως και βελονες για κτυπημα αριθμων. Αστυνομικοι και Εφοριακοι κανουν λεγχο στα κατασχεθεντα πλαστα τιμολογια για να διαπιστωθει το υψος του παρανομως εισπραχθεντος ΦΠΑ.

Πηγε να ληστεψει την τραπεζα,αλλα δεν ηξερε πως ανοιγει η πορτα εισοδου του υποκαταστηματος.Ο επιδοξος,για γελια και για κλαματα ληστης,ηταν ενας ανδρας,που φορουσε κουκουλα και στη ζωνη του ειχε ενα περιστροφο.Πηγε στις 9,20 το πρωι στο υποκαταστημα της τραπεζας Πειραιως,στην περιοχη των Εξαρχειων,αλλα δεν καταφερε να μπει μεσα, αφου δεν ηξερε πως ανοιγει η πορτα.Οι υπαλληλοι του υποκαταστηματος τον αντεληφθησαν και ο επιδοξος ληστης,απρακτος το εβαλε στα ποδια και εξαφανισθηκε.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σοβαρες ελλειψες θα παραταχθει στη Γαλλια ο Παναθηναικος κοντρα στη Ναντ, στον σημερινο εκτο και τελευταιο αγωνα του πρωτου ομιλου του Τσαμπιονς Λιγκ. Οι πρασινοι εστω και με ισοπαλια παιρνουν την πρωτη θεση , ενω με το ιδιο αποτελεσμα εξασφαλιζει και η γαλλικη ομαδα την προκριση της στην επομενη φαση της διοργανωσης. Παντως, οι απουσιες δεν φαινεται να προβληματιζουν τον προπονητη του τριφυλλιου ο οποιος τονισε οτι το παιχνιδι ειναι δυσκολο μονο οταν υπαρχει αγχος, ενω τωρα δεν αντιμετωπιζει τετοιο προβλημα η ομαδα του. Ο αγωνας αρχιζει στις 9.30 και θα μεταδοθει απο το ΜΕΓΑ.

Για τα ευρωπαικα κυπελλα στο μπασκετ ο Παναθηναικος στο πρωταθλητριων αντιμετωπιζει αυτη την ωρα στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων Εγκαταστασεων την πρωταθλητρια Πορτογαλιας Μπενφικα,χωρις τον Ντομινικ Γουιλκινς.Ο αγωνας αρχισε στις 6.45 και μεταδιδεται απο την τηλεοραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.Για την ιδια διοργανωση, ο Ηρακλης θα υποδεχεται στις 8 το βραδυ στη Θεσσαλονικη την Ισπανικη Ουνικαχα Μαλαγα.Ο αγωνας θα μεταδοθει απο το ΣΤΑΡ.Τελος ο Ολυμπιακος θα αντιμετωπισει αυριο στη Γαλλια την πρωταθλητρια της χωρας Αντιμπ.

Σοβαρα προβληματα αντιμετωπιζει ο ΠΑΟΚ,με αφορμη τα οικονομικα αδιεξοδα και τις διαμαρτυριες των ποδοσφαιριστων προς τον προεδρο της

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Thursday, 7 December 1995 - 00:29:56