Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 30)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κορυφωνεται η αγωνια στο Ωνασειο για τον πρωθυπουργο,του οποιου η κατασταση της υγειας παρουσιαζει σταθεροτητα,οπως προκυπτει απο το μεσημεριανο ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοθηκε με καθυστερηση 45 λεπτων Συγκεκριμενα το ανακοινωθεν αναφερει οτι η υγεια του πρωθυπουργου παρουσιαζει σταθεροτητα και συνεχιζεται η μηχανικη υποστηριξη της αναπνοης, και η περιοδικη αιμοκαθαρση. Ο ασθενης ανταποκρινεται χωρις καμια αλλη επιπλοκη. Επι της μεχρι σημερα και της μελλοντικης θεραπευτικης αγωγης, υπηρξε πληρης ομοφωνια μεταξυ των συμμετασχοντων στο ιατρικο συμβουλιο γιατρων κυριων Γιακουμπ και Ραιτ,που εφτασαν τις πρωινες ωρες στην Αθηνα. Οπως διευκρινισε ο αντιπροεδρος του Ωνασειου,ο κ. Γιακουμπ, ηλθε στην Αθηνα υστερα απο επιθυμια της οικογενειας του πρωθυπουργου, εφερε μαζι του καποιο δυουριτικο φαρμακο που ειναι σε πειραματικο σταδιο, και ενδεχεται να χρησιμοποιηθει,αν και υπαρχουν διαφορετικες αποψεις. Τονισε ακομη οτι αποκλειεται για σημερα να γινει αποσυνδεση του αναπνευστηρα. Ερωτηθεις για το ποσοστο των ελπιδων να ξεπερασει το προβλημα ο πρωθυπουργος,ο κ. Σκαλκεας απαντησε οτι υπαρχουν πολλες ελπιδες αφου η καρδια λειτουργει επαρκως ενω ο οργανισμος του ανταποκρινεται στη θεραπευτικη αγωγη που ακολουθειται για τους πνευμονες και τα νεφρα.

Σε γραπτη δηλωση που εξεδωσαν το απογευμα οι γιατροι κυριοι Γιακουμπ και Ραιτ,αναφερουν οτι η κατασταση του κ.Παπανδρεου παραμενει προς το παρον σταθερη. Παρ'οτι υπαρχουν πολλα προβληματα που αντιμετωπιζονται τιποτα απο αυτα δεν ειναι μη αναστρεψιμα. Γι'αυτο δεν υπαρχει κανενας λογος για να μην ελπιζουμε βελτιωση. Ειμεθα εντυπωσιασμενοι απο την υψηλη ποιοτητα ιατρικης αντιμετωπισης που ετυχε και πιστευουμε οτι αυτο αποτελει ενα πιστοποιητικο αξιας για την ομαδα των ιατρων που τον αντιμετωπιζει. Εκτενεις συζητησεις με τους ιατρους του οδηγησαν σε ληψη αποφασεων για τη θεραπεια που του γινεται για το παρον και το μελλον.

Ο Ελληνας υπουργος Τυπου Τηλεμαχος Χυτηρης ανακοινωσε οτι στη συνοδο κορυφης της Μαδριτης,την Ελλαδα πιθανοτατα θα εκπροσωπησει ο κ.Ακης Τσοχατζοπουλος,που αναπληρωνει τον πρωθυπουργο. Προσθεσε,οτι μια τετοια εκπροσωπηση κρινεται απαραιτητη, υστερα και απο την εφαρμογη της Συνθηκης του Μααστριχτ, η οποια δινει σημαντικες εξουσιες στο Ευρωπαικο Συμβουλιο. Ο κ.Χυτηρης ανακοινωσε οτι στο Ωνασειο καταφθανουν τηλεγραφηματα απο την ελλαδα και ολο τον κοσμο, με αφορμη τη σημερινη ονομαστικη γιορτη του πρωθυπουργου, με ευχες για ταχεια αναρρωση. Μεταξυ των τηλεγραφηματων ειναι και αυτο του Μπιλ Κλιντον.

Ιστορικο γεγονος, που σηματοδοτει μια νεα πορεια ενοτητας του Ελληνισμου, χαρακτηρισαν οι ομιλητες την πρωτη οργανωτικη συνελευση του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου, οι εργασιες της οποιας αρχισαν στη Θεσσαλονικη. Απο την Θεσσαλονικη μας ενημερωνει η Ελιζαβετη Τζουμακα.

Την αποστολη 32.000 αμερικανων στρατιωτων στο εδαφος της Βοσνιας και στις γειτονικες χωρες Κροατια και Ουγγαρια, ανακοινωσε απο την Ουασιγκτον το Πενταγωνο. Στην δυναμη αυτη, δεν συνοπολογιζονται οι αεροναυτικες δυναμεις που βρισκονται ηδη στην περιοχη και ανερχονται σε 11.000 ανδρες. Ομως τριγμοι εμφανιζονται στην ειρηνευτικη συμφωνια του Ντειτον, λιγες μολις μερες πριν την υπογραφη της τελικης συμφωνιας στο Παρισι.Μια ρουκετα εκτοξευθηκε σημερα απο σερβικη συνοικια του Σαραγεβο, εναντιον τομεα που ελεγχεται απο τις βοσνιακες κυβερνητικες δυναμεις. Η ρουκετα επεσε σε μια πολυκατοικια, χωρις ομως να προκαλεσει θυματα. Την ιδια ωρα στο Παλε, καταφυγιο του ηγετη των Σερβων της Βοσνιας, Ραντοβαν Καρατζιτς, περιπου 2.000 Σερβοι διαδηλωσαν κατα της αποδοσης στη βοσνιακης κυβερνηση, συνοικιων του Σαραγεβο που βρισκονται υπο σερβικο ελεγχο.

Πολυ σημαντικη χαρακτηρισε ο υπουργος εξωτερικων,Καρολος Παπουλιας,τη συναντηση στο Σαραγεβο με τους ομολογους του της Βοσνιας και του Ιραν.Η Ελλαδα εχει εκδηλωσει τη θεληση της να συμμετασχει δραστηρια στην ανασυγκροτηση της περιοχης.Ο κ. Γερασιμος Αρσενης εχει ηδη δηλωσει οτι η ελλαδα θα συμμετασχει στην ειρηνευτικη δυναμη του ΝΑΤΟ με 1.000 στρατιωτες μια φρεγατα,δυο ναρκαλιευτικα και δυο μεταγωγικα αεροσκαφη Ψ-130.

Με στραμμενο το βλεμμα στο Ωνασειο κατατεθηκε το πρωι στη βουλη ο νεος κρατικος προυπολογισμος,που κινειται αυστηρα στη λογικη του προγραμματος συγκλισης, ενω παραλληλα ανακοινωθηκε και η εισοδαματικη πολιτικη για το 1996. Οπως δηλωσε ο υπουργος εθνικης οικονομιας οι αυξησεις για τους δημοσιους υπαλληλους θα ειναι 2,5% απο την πρωτη Ιανουαριου και 2,5% απο την πρωτη Ιουλιου. Αναφορικα με τους συνταξιουχους οι αυξησεις διαμορφωνονται ως εξης: Για συνταξεις μεχρι 100.000 δρχ αυξησεις 3,5+3,5%, απο 100 μεχρι 130 χλιαδες 3+3%, και απο 130 και πανω 2,5+2,5%. Παραλληλα απο την 1-1-96 θα αυξηθουν μεχρι και 20% τα επιδοματα που καταβαλλονται στα ατομα με ειδικες αναγκες.Ο κ. Παπαντωνιου επανελαβε τη βουληση της κυβερνησης οτι απο το 1997 οι αυξησεις στο δημοσιο τομεα να καθοριζονται με ελευθερες συλλογικες διαπραγματευσεις.

Την διαφωνια του με την ανακοινωθεισα εισοδηματικη πολιτικη διατυπωσε ο υπουργος εργασιας Στεφανος Τζουμακας, ο οποιος προτεινει,με βαση τον προβλεπομενο πληθωρισμο για φετος και του χρονου, να δοθουν ονομαστικες αυξησεις σε μισθους και συνταξεις του δημοσιου 4,5% συν 4,5%,προκειμενου να καλυφθει μερος της απωλειας του εισοδηματος των προηγουμενων ετων. Παραλληλα προτεινει οι αυξησεις να δοθουν για μισθους μεχρι 300.000 δρχ και για συνταξεις μεχρι 280.000 και απο εκει και πανω το ποσοστο αυξησης να ειναι 2,5% + 2,5%.

Αναφορικα με τον προυπολογισμο ο υπουργος οικονομικων Αλεκος Παπαδοπουλος τονισε οτι το προγραμμα σταθεροποιησης πρεπει να συνεχισθει μεχρι τελος και προσθεσε οτι η Ελλαδα πρεπει να προχωρησει σε δραστικοτερη περικοπη των δαπανων για να βοηθηθουν οι χαμηλες εισοδηματικες ταξεις. Στην πλευρα των εσοδων ο προυπολογισμος προβλεπει επιπλεον εσοδα 925 δις δρχ που θα προελθουν απο την παταξη της φοροδιαφυγης,την αυξηση του ειδικου φορου καταναλωσης σε ποτα, τσιγαρα και καυσιμα,των αντικειμενικων αξιων των ακινητων ,των τελων κυκλοφοριας των αυτοκινητων,την περιστολη των δαπανων και εσοδα απο τα καζινο.Αναφορικα με τις δαπανες για την αμυνα ειναι αυξημενες κατα 12,4%, για την παιδεια 12,2%, για την υγεια 10,1% και την κοινωνικη ασφαλιση 9,8%. Συνολικα τα εσοδα ειναι αυξημενα 15,3% και οι δαπανες κατα 9,4%. Ο προυπολογισμος θα εισαχθει προς συζητηση στην οικονομικη επιτροπη της βουλης την προσεχη Δευτερα και η συζητηση του στην ολομελεια θα αρχισει στις 18 Δεκεμβριου και θα ολοκληρωθει και ψηφισθει στις 22 του ιδιου μηνα. Τελος στις αρχες του 1996 θα ανακοινωθει η νομισματικη και πιστωτικη πολιτικη της κυβερνησης.

Η Νεα Δημοκρατια χαρακτηρισε τον προυπολογισμο ως απτη διαψευση των ελπιδων του λαου που υποβαλλεται σε συνεχεις θυσιες χωρις καμια προοπτικη βελτιωσης. Παραλληλα επαναλαμβανει οτι θα δωσει τη μαχη για την τροποποιηση του,αφου συντομα θα κληθει να εκτελεσει το μεγαλυτερο τμημα του.Η Πολιτικη Ανοιξη επισημαινει οτι ο προυπολογισμος επιβεβαιωνει την αποτυχια της αδιεξοδης αντιαναπτυξιακης πολιτικης και τονιζει την αναγκη εφαρμογης μιας νεας οικονομικης στρατηγικης, στο πλαισιο της οποιας η σταθεροποιηση θα συμβαδιζει με τη δημοσιονομικη προσαρμογη.Ως συνεχεια της αποτυχημενης πολιτικης της μονοδιαστατης σταθεροποιησης,που συμπιεζει το βιοτικο επιπεδο του λαου και πληττει τα ισχνα λαικα εισοδηματα χαρακτηριζουν τον προυπολογισμο τα κομματα της Αριστερας.

Οι δυο κορυφαιες συνδικαλιστικες οργανωσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκφραζουν την εντονη διαφωνια τους με τον προυπολογισμο,εκτιμωντας οτι προβλεπει νεες απωλειες εισοδηματος,σοβαρη φορολογικη επιβαρυνση και οχι ιακνοποιητικες αυξησεις στις κοινωνικες δαπανες.Οι δυο οργνανωσεις προαναγγελουν συνεχιση των κινητοποιησεων τους.

Προσερχομενος στη βουλη ο Κωστας Σημιτης τονισε οτι η συγκλιση και η αυτοτροφοδοτουμενη αναπτυξη προυποθετουν την εφαρμογη αυτου του προυπολογισμου.

Παρουσια του προεδρου της δημοκρατιας κορυφωθηκαν στην Πατρα οι εκδηλωσεις για την εορτη του πολιουχου της πολης Αγιου Ανδρεα. Ο κ. Στεφανοπουλος τονισε οτι η σκεψη μας ειναι στραμενη στο Ωνασειο και επεσημανε την αναγκη μιας εθνικης στρατηγικης για αντιμετωπισθουν τα προβληματα της Ελλαδας.

Δεν αναφερθηκαν ζημιες απο την ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 5,4 βαθμων που σημειωθηκε στη Θαλλασια περιοχη ανατολικα της νησου Νισυρος. Η δονηση εγινε ιδιαιτερα αισθητη στη Ροδο,την Κω,αλλα και την Κρητη και οπως διευκρινισαν οι σεισμολογοι το επικεντρο ηταν σε μεγαλο βαθος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Ιστορικη χαρακτηριζεται η 24ωρη επισκεψη του προεδρου, Μπιλ Κλιντον, στη Βορεια Ιρλανδια. Ο κ. Κλιντον απηυθυνε εκκληση προς ολες τις πλευρες της χωρας να υιοθετησουν την ειρηνευτικη πρωτοβουλια που προωθουν οι πρωθυπουργοι της Βρετανιας και της Ιρλανδιας και παραλληλα, τις καλεσε να αρχισουν εναν ειλικρινη διαλογο για τον τερματισμο της βιας.Στο μεταξυ, ο επι του Τυπου εκπροσωπος του Μπιλ Κλιντον, δηλωσε οτι ο αμερικανος προεδρος θα μεταβει στο Παρισι στις 14 Δεκεμβριου, για την υπογραφη της ειρηνευτικης συμφωνιας του Ντειτον.

Παγκοσμια ημερα κατα του Ειτζ αυριο και τα στοιχεια ειναι περισσοτερο ανησυχητικα παρα ποτε. Συμφωνα με την Παγκοσμια Οργανωση Υγειας, 15 εκατ. στον κοσμο ειναι φορεις του ιου, ενω τα κρουσματα αυξανονται καθημερινα ανα 6.000. Η περισσοτερο πληγεισα περιοχη ειναι η Αφρικη με 8.500 εκατ.κρουσματα και οι ειδικοι φοβουνται το χειροτερο, καθως η μεταδοση του ιου γινεται συχνοτερα με την σεξουαλικη επαφη η απο την μητερα στο παιδι.

Μετα το κυκλοφοριακο χαος που επικρατει εδω και επτα ημερες σε ολοκληρη τη Γαλλια, τωρα οι κατοικοι απειλουνται και με διακοπες στην ηλεκτροδοτηση καθως τα συνδικατα αποφασισαν να επεκτεινουν τις απεργιακες κινητοποιησεις τους στις τηλεπικοινωνικες, στις δημοσιες εταιριες ηλεκτρισμου και φυσικου αεριου.Το απεργιακο κυμα επεκτεινεται και στα πανεπιστημια, καθως οι φοιτητες σχεδιαζουν νεες κινητοποιησεις σε πολλες πολεις, με αιτημα την αυξηση των δαπανων για την παιδεια.Παντως, η κεντροδεξια κυβερνηση του Αλεν Ζιπε εμφανιζεται αποφασισμενη να μην υποκυψει στα αιτηματα των απεργων, τονιζοντας οτι δεν μπορει να γυρισει πισω το προγραμμα των μεταρρυθμισεων.

Στην Αιγυπτο, μια μερα μετα την διεξαγωγη του πρωτου γυρου των βουλευτικων εκλογων, η καταμετρηση των ψηφων συνεχιζεται και νικητης φερεται το κυβερνων Εθνικο Δημοκρατικο Κομμα.Συμφωνα με τα αποτελεσματα μιας μονο εκλογικης περιφερειας, δυο υποψηφιοι του κυβερνωντος κομματος συγκεντρωνουν ποσοστο 88,48%.Την ιδια ωρα, οι τρεις αντιπολιτευομενες εφημεριδες καταγγελουν την κυβερνηση για νοθεια.Οπως προβλεπουν οι αναλυτες, το κυβερνων Εθνικο Δημοκρατικο κομμα, το οποιο απο την ιδρυση του το 1978 ελεγχει τα τρια τεταρτα των εδρων της Βουλης, αναμενεται να καταγαγει σαρωτικη νικη, εξασφαλιζοντας τα δυο τριτα των εδρων.

Επεισοδια σημειωθηκαν στα κατεχομενα της Δυτικης Οχθης, στην πολη Ναμπλους, οπου ισραηλινοι στρατιωτες πυροβολησαν και τραυματισαν 15 Παλαιστινιους, κατα την διαρκεια διαδηλωσης επ ευκαιρια της 6ης επετειου απο την δολοφονια τεσσαρων παλαιστινιων ηγετων που ανηκαν στο παρακλαδι της ΟΑΠ, Μαυροι Πανθηρες, απο τον ισραηλινο στρατο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθητες απο λυκεια της Αθηνας, συγκεντρωθηκαν το μεσημερι στα Προπυλαια, με συνθηματα υπερ της αυξησης των δαπανων για την Παιδεια και στη συνεχεια εκαναν πορεια στο υπουργειο Παιδειας. Εκπροσωποι των μαθητων συναντηθηκαν με τον αναπληρωτη υπουργο Παιδειας Φιλιππο Πετσαλνικο, ο οποιος τονισε οτι στο νεο προυπολογισμο τα κονδυλια για την παιδεια ειναι αυξημενα. Οι εκπροσωποι των μαθητων ειπαν οτι δεν ικανοποιηθηκαν απο τις απαντησεις του υπουργου και δηλωσαν αποφασισμενοι να συνεχισουν τις κινητοποιησεις, με καταληψεις των σχολειων τους και πορειες διαμαρτυριας.Στη συγκεντρωση και πορεια συμμετειχαν και ορισμενοι φοιτητες απο πανεπιστημιακες σχολες που εξακολουθουν να βρισκονται υπο καταληψη, καθως στις περισσοτερες οι καταληψεις εληξαν.

Την αντιθεση του στην δημιουργια των πολυδυναμων αστυνομικων τμηματων,εξεφρασε ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, σε συναντηση που ειχε με εκπροσωπους των Ενωσεων Αστυνομικων και Αξιωματικων της Ελληνικης Αστυνομιας.Ο κ.Εβερτ υποσχεθηκε οτι θα μελετησει προσεχτικα τον προυπολογισμο και θα δει ποια περιθωρια υπαρχουν,ωστε να ικανοποιηθουν τα αιτηματα τους.

Ρυπανση απο ελαφρα πετρελαιοειδη που το μηκος της ξεπερνα τα δυο ναυτικα μιλια, εντοπιστηκε το πρωι στο αγκυροβολιο του Πειραια απο σκαφος του Λιμενικου.Η πετρελαιοκηλιδα δημιουργηθηκε απο το ελληνικο δεξαμενοπλοιο, ΒΑΡΗ και ηδη κινηθηκε διαδικασια διωξης εναντιον του πλοιαρχου του.Επι τοπου εσπευσαν τρια ιδιωτικα σκαφη περισυλλογης πετρελαιοειδων καθως και σκαφος του λιμενικου σωματος, προκειμενου να καθαρισουν την περιοχη.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν αποκλειει το ενδεχομενο αυτοκτονιας η αστυνομια, οσον αφορα τον θανατο της 42χρονης Παρασκευης Καρποδινη, μητερας τριων ανηλικων παιδιων,που βρεθηκε νεκρη στο διαμερισμα της στην Κυψελη.Η γυναικα εφερε τραυματα απο κυνηγετικη καραμπινα, που βρεθηκε διπλα της και οπως εγινε γνωστο απο το περιβαλλον της, επασχε απο ψυχολογικα προβληματα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Οι εκδοτες ανοιξαν τις αποθηκες τους και θα εκποιησουν βιβλια στο πεζοδρομιο της οδου Σολωνος, εξω απο το Πνευματικο Κεντρο του Δημου Αθηναιων, απο αυριο ως και την Τριτη.Τα βιβλια, πολλα και αξιολογα, θα πωλουνται ανα τιμες και οχι ανα εκδοτες σε πολυ χαμηλες τιμες απο 200, 500, 800 εως 1000 δρχ το ακριβοτερο.Επισης θα υπαρχουν λευκωματα, λεξικα, εγκυκλοπαιδειες σε τιμες πρωτογνωρες για την αγορα.

Το πασιγνωστο θεατρικο εργο του Ιακωβου Καμπανελλη, Παραμυθι χωρις ονομα, την Κυριακη την αυλαια της Κεντρικης Σκηνης του Εθνικου Θεατρου. Η ιστορια αφηγειται μια χωρα χωρις ονομα, ρημαγμενη απο δυστυχιες με εναν αβουλο βασιλια να την κυβερνα, με κυβερνητες που την εγκαταλειπουν, αφου προηγουμενως εχουν αδειασει τα ταμεια και εχουν οδηγησει το λαο στο εσχατο σημειο της πεινας και της εξαθλιωσης.Η μουσικη δεν θα μπορουσε να ειναι αλλη απ' αυτη του Μανου Χατζιδακι.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο διεθνης διαιτητης ποδοσφαιρου, Βασιλης Νικακης, δηλωσε κωλυμμα και δεν θα παιξει στο ντερμπι του Σαββατου, που θα γινει στο σταδιο Καραισκακη αναμεσα στον Ολυμπιακο και τον Παναθηναικο. Ο διαιτητης επηρεαστηκε απο το κλιμα των τελευταιων ημερων αλλα και τα απειλητικα τηλεφωνηματα που δεχθηκε και σημερα εστειλε επιστολη στην ΕΠΑΕ με την οποια γνωριζει οτι δεν μπορει να παιξει στο ντερμπι.Ετσι αυριο θα γινει κληρωση μεταξυ των αναπληρωματικων διαιτητων Πουφλη,Παπαδακου και Γιανναδακη.Το πρωι εγινε συσκεψη στην ΕΠΑΕ και αποφασιστηκε να ληφθουν σειρα εκτακτων μετρων για το ντερμπι.

Την Ορτεζ αντιμετωπιζει αποψε στη Γαλλια η ομαδα μπασκετ του Παναθηναικου στο πλαισιο του Ευρωπαικου Πρωταθληματος.Το παιχνιδι θ'αρχισει στις 10 παρα τεταρτο και θα μεταδοθει απο την τηλεοραση του

ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ο Γιουγκοσλαβος προπονητης ποδοσφαιρου, Ντραγκαν Κοκοτοβιτς, ανελαβε απο σημερα την τεχνικη ηγεσια του ΠΑΟΚ. Ο ξενος προπονητης γνωριστηκε με τους νεους ποδοσφαιριστες του και απο αυριο αναλαμβανει πληρως τα καθηκοντα του.

Η διοργανωση του παγκοσμιου κυπελλου πολο ανδρων του 1997, ανατεθηκε στην Ελλαδα με αποφαση της γενικης συνελευσης της παγκοσμιας ομοσπονδιας, στο Ριο της Βραζιλιας. Στο παγκοσμιο κυπελλο του 1997 θα παρουν μερος οι επτα πρωτες ομαδες των Ολυμπιακων αγωνων της Ατλαντα και φυσικα η ελληνικη εθνικη ομαδα.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με αξιολογη ανοδο εκλεισαν οι τιμες των μετοχων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου ενω ο ογκος των συναλλαγων κυμανθηκε σε χαμηλοτερα επιπεδα απο την προηγουμενη. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων εκλεισε στις 885,19 μοναδες ενισχυμενος κατα 1,04% . Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 6,7 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 0,97%, Ληζινγκ ανοδος 1,24%, Ασφαλειες πτωση 2,02%, Επενδυσεις ανοδος 1,25%, Βιομηχανιες ανοδος 1,20%, Κατασκευες ανοδος 1,55%, Συμμετοχων ανοδος 1,04%, Διαφορες ανοδος 0,10%. Ο Δεικτης της παραλληλης αγορας σημειωσε ανοδο 1,58%.

Ελαφρα ενισχυμενο εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες προς 239,64 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις με βροχες,καταιγιδες,που στα δυτικα,κεντρικα και νοτια θα ειναι εντονες και χιονια στα ορειανα της βορειας Ελλαδας,προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι στα βορεια θα ειναι βορειοανατολικοι μετριοι μεχρι ισχυροι και στην υπολοιπη χωρα νοτιοανατολικοι με την ιδια ενταση.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 4 με 11 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 8 με 17 και στο Αιγαιο 11 με 19 βαθμους.Νεφωσεις με βροχες,μετριους μεχρι ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 13 με 17 και 5 με 10 αντιστοιχα,θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Friday, 1 December 1995 - 10:49:16