Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Mail - Eidhseis (Nov. 30)

From: cosmos@panix.com (Cosmos News)

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμεταβλητη παραμενει συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου η αναπνευστικη λειτουργια του οποιου συνεχιζει να υποστηριζεται μηχανικα,ενω συνεχιζεται και η περιοδικη αιμοκαθαρση.Ο διασημος καρδιοχειρουργος Μαγκντι Γιακουμπ και ο συνεργατης του Κεβιν Ραιτ που εξετασαν τον πρωθυπουργο και συμμετειχαν στο ιατρικο συμβουλιο σε γραπτη δηλωση τους τονιζουν οτι η υγεια του κ.Παπανδρεου παραμενει προς το παρον σταθερη και οτι παρα τα πολλα προβληματα που υπαρχουν και αντιμετωπιζονται,τιποτα απο αυτα δεν ειναι μη αναστρεψιμα.Γι' αυτο δεν υπαρχει κανενας λογος για να μην ελπιζουμε σε βελτιωση, οχι ομως στο αμεσο μελλον.

Ο Ακης Τσοχατζοπουλος θα εκπροσωπησει πιθανοτατα τη χωρα μας στη συνοδο κορυφης της Μαδριτης,δηλωσε ο Τηλεμαχος Χυτηρης.Ο υπουργος τυπου ανακοινωσε επισης οτι στο Ωνασειο καταφθανουν τηλεγραφηματα απο προσωπικοτητες απο την ελλαδα και το εξωτερικο,με αφορμη την ονομαστικη γιορτη του πρωθυπουργου,με ευχες για ταχεια αναρρωση. Μεταξυ των τηλεγραφηματων ειναι και αυτο του Μπιλ Κλιντον.

Εντονες αντιδρασεις απο την αντιπολιτευση,τα συνδικατα,αλλα και τον υπουργο εργασιας,διατυθπωθηκαν με αφορμη την καταθεση του προυπολογισμου και την ανακοινωση της εισοδηματικης πολιτικης.Ο προυπολογισμος προβλεπει επιπλεον εσοδα 925 δις δρχ.Συνολικα τα εσαδα ειναι αυξημενα κατα 15,3% και οι δαπανες κατα 9,4%.Η συζητηση του προυπολογισμου θα αρχισει την Δευτερα στην οικονομικη επιτροπη της βουλης και στις 18 Δεκεμβριου θα εισαχθει στην ολομελεια. Τελος στις αρχες του 1996 θα ανακοινωθει η νομισματικη και πιστωτικη πολιτικη.

Ως απτη διαψευση των ελπιδων του λαου που υποβαλλεται σε συνεχεις θυσιες χωρις καμια προοπτικη βελτιωσης,χαρακτηριζει τον προυπολογισμο η Νεα Δημοκρατια και επιμενει οτι μεγαλο μερος του θα εκτελεσει η ιδια.Η Πολιτικη Ανοιξη κανει λογο για επιβεβαιωση της αποτυχια της αδιεξοδης αντιαναπτυξιακης πολιτικης,ενω τα κομματα της αριστερας μιλουν για νεα φορομπηχτικη πολιτικη και περαιτερω μειωση του βιοτικου επιπεδου του λαου.Την εντονη διαφωνια τους εκφραζουν επισης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και προαναγγελουν δυναμικες κινητοποιησεις.

Αναφορικα με την εισοδηματικη πολιτικη οι δημοσιοι υπλληλοι θα παρουν αυξησεις 2,5% συν 2,5% και θα προστεθει διορθωτικο ποσο εως 2%,αναλογα με την εξελιξη του προυπολογισμου στο τελος του ετους. Στους συνανταξιουχους με αποδοχες μεχρι 100.000 δρχ θα δοθουν αυξησεις 3,5+3,5%, μεχρι 130 χλιαδες 3+3%, και απο 130 και πανω 2,5+2,5%.Ο υπουργος εργασιας Στεφανος Τζουμακας,παντως,διαφωνει με την εισοδηματικη πολιτικη και προτεινει να δοθουν ονομαστικες αυξησεις σε μισθους και συνταξεις του δημοσιου 4,5% συν 4,5%.

Ο κ.Εβερτ δεν προκειται να εκτελεσει ουτε αυτον,ουτε αλλον προυπολογισμο αφου η κυβερνηση θα εξαντλησει της τετραετια και θα κερδισει τις επομενες εκλογες.Αυτο τονισε ο Κωστας Σημιτης, με αφορμη τις σχετικες δηλωσεις του προεδρου της Νεας Δημοκρατιας,η χαρακτηρισε Αστοχες και υστεροβουλες χαρακτηρισε τις δηλωσεις Σημιτη και τις ενεταξε στην προσπαθεια δημιουργιας εντυπωσεων.

Παρουσια του προεδρου της δημοκρατιας κορυφωθηκαν στην Πατρα οι εκδηλωσεις για την εορτη του πολιουχου της πολης Αγιου Ανδρεα.Ο κ. Στεφανοπουλος τονισε οτι η σκεψη μας ειναι στραμενη στο Ωνασειο και επεσημανε την αναγκη μιας εθνικης στρατηγικης για αντιμετωπισθουν τα προβληματα της χωρας μας.

Πολυ σημαντικη χαρακτηρισε ο υπουργος εξωτερικων,Καρολος Παπουλιας,τη συναντηση στο Σαραγεβο με τους ομολογους του της Βοσνιας και του Ιραν.Η Ελλαδα εχει εκδηλωσει τη θεληση της να συμμετασχει δραστηρια στην ανασυγκροτηση της περιοχης.Ο κ. Γερασιμος Αρσενης εχει ηδη δηλωσει οτι η ελλαδα θα συμμετασχει στην ειρηνευτικη δυναμη του ΝΑΤΟ με 1.000 στρατιωτες μια φρεγατα,δυο ναρκαλιευτικα και δυο μεταγωγικα αεροσκαφη Ψ-130.

Ακαρπη απεβη η συναντηση του αναπληρωτη υπουργου παιδειας Φιλιππου Πετσαλνικου με αντιπροσωπεια των μαθητων λυκειων της Αθηνας που πραγματοποισαν συλλαλητηριο με αιτημα την αυξηση των δαπανων για την παιδεια.Οι μαθητες ειπαν οτι δεν ικανοποιηθηκαν απο τις απαντησεις του υπουργου και δηλωσαν αποφασισμενοι να συνεχισουν τις κινητοποιησεις, με καταληψεις και πορειες διαμαρτυριας.

Εικοσιτετραωρη επισκεψη στη Βορεια Ιρλανδια, πραγματοποιησε ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον, προκειμενου να προωθησει την ειρηνευτικη πρωτοβουλια που επεξεργαζονται οι πρωθυπουργοι της Βρετανιας και της Ιρλανδιας.

Παραλυτη παραμενει για εβδομη συνεχη μερα η Γαλλια, καθως συνεχιζονται οι απεργιακες κινητοποιησεις των δημοσιων υπαλληλων και των εργαζομενων στα δημοσια μεσα μεταφορας.Η κατασταση επιδεινωνεται καθως τα συνδικατα αποφασισαν να επεκτεινουν τις κινητοποιησεις τους στις τηλεπικοινωνιες, στις δημοσιες εταιριες ηλεκτρισμου και φυσικου αεριου.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Thursday, 30 November 1995 - 19:53:06