Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 29)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Κρισιμη χαρακτηριζουν την κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου οι θεραποντες ιατροι του.Το απογευμα ο πρωθυπουργος υπεβληθη σε νεα αιμοκαθαρση.Η αναπνοη του υποστηριζεται μηχανικα,ενω η καρδιακη λειτουργια δεν εμφανιζει διαταραχες. Ο αντιπροεδρος του Ωνασειου, καθηγητης,Γρηγορης Σκαλκεας δηλωσε οτι οι θεραπευτικες προσπαθειες δινουν ελπιδες οτι θα βελτιωθει η λειτουργια των οργανων. Ο κ.Σκαλκεας διεψευσε τις πληροφοριες που μετεδωσε το ΨΝΝ οτι ο πρωθυπουργος ειναι κλινικα νεκρος και προσθεσε οτι η εγκεφαλικη λειτουργια ειναι πληρεστατη και η καρδια λειτουργει επαρκως.Τονισε ακομη οτι οι πνευμονες του πρωθυπουργου δεν συμμετεχουν στην αναπνοη,η οποια γινεται αποκλειστικα απο το μηχανημα και οτι μετα απο 48 ωρες θα υπαρξει σκεψη για αποσυνδεση του.

Δεν υπαρχει καμμια σκεψη για αντικατασταση Πρωθυπουργου,δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος.Αναφορικα με το θεμα της εκπροσωπησης της χωρας μας στη συνοδο κορυφης της Μαδριτης,ο κ.Χυτηρης επανελαβε οτι θα γινει συμφωνα με τους ελληνικους νομους αλλα και αυτο που πρεσβευει η Ευρωπαικη Ενωση.

Τη συμπαθεια της Νεα Δημοκρατια προς το συνανθρωπο,πασχοντα πρωθυπουργο εξεφρασε ο Μιλτιαδης Εβερτ και συνεστησε ψυχραιμια απ'ολους.Ο κ.Εβερτ αφησε να εννοηθει οτι προβλεπει προωρες εκλογες αφου εκτιμησε οτι ο προυπολογισμο του 1996 θα εκτελεστει απο το κομμα του. Λογω της ασθενειας του πρωθυπουργου ο Αντωνης Σαμαρας αναβαλει την προγραμματισμενη περιοδεια του στη Βορεια Ελλαδα, εκτιμωντας οτι οι ωρες αυτες δεν προσφερονται για κομματικο ανταγωνισμο.Για τον ιδιο λογω αναστελλονται οι απεργιακες κινητοποιησεις των νοσοκομειακων γιατρων,υστερα απο αποφαση της ΕΙΝΑΠ

Στη λογικη του προγραμματος συγκλισης θα κινειται,συμφωνα με πληροφοριες και ο προυπολογισμος του 1996,που κατατιθεται αυριο στη βουλη.Συμφωνα με πληροφοριες τα εσοδα θα ειναι αυξημενα κατα 13,5%, γεγονος που σημαινει οτι οι επιπλεον φοροι θα αγγιζουν τα 850 δις δραχμες,ενω οι δαπανες θα ειναι αυξημενες μονο κατα 8%.Τα επιπλεον φορολογικα εσοδα θα προελθουν απο την αυξηση του ειδικου φορου καταναλωσης σε ποτα,τσιγαρα και καυσιμα,των αντικειμενικων αξιων των ακινητων και των τελων κυκλοφοριας,απο την περικοπη των φορολογικων απαλλαγων,τη συλληψη της φοροδιαφυγης και τη φυσιολογικη αυξηση των εσοδων λογω ταυτοχρονης αυξησης του ακαθαριστου εγχωριου προιοντος.

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τη δραχμη,δηλωσε ο διοικητης της Εθνικης Τραπεζας Γιωργος Μιρκος,επισημαινοντας οτι οι κερδοσκοποι εχουν παρει ηδη το μαθημα τους και οτι οι τραπεζες δεν ειναι διατεθιμενες να παιξουν παιχνιδια πανω στις οικονομιες του ελληνικου λαου.Η ασθενεια του πρωθυπουργου,για την οποια ολοι εκφραζουμε τη συμπαθεια μας,και οι πιθανες πολιτικες εξελιξεις δεν θα πρεπει να επηρρεασουν την πορεια σταθεροποιησης της οικονομιας,που εχει ηδη ξεκινησει,σημειωνει σε ανακοινωση του ο Συνδεσμος Ελληνικων Βιομηχανιων.

Δεν εκπλησσει την Ελλαδα η δυσφορια της Αγκυρας στην αποφαση της κυβερνησης των Αθηνων για αναπτυξη της Δυτικης Θρακης,δηλωσε ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων και υπενθυμισε στην Τουρκια τη συμπεριφορα της στους Ελληνες ομογενεις,στην Κωνσταντινουπολη, την Ιμβρο και την Τενεδο,τη συνεχιζομενη κατοχη της Κυπρου,τις παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου και την αρνηση της Τουρκιας να συμμορφωθει στο Διεθνες Δικαιο,αναφορικα με το νομικο καθεστως του Αιγαιου.

Ασαφεις χαρακτηριζονται οι προβλεψεις του συστηματος ΒΑΝ για επικειμενους σεισμους,στο πορισμα της επιστημονικης επιτροπης του Συμβουλιου της Ευρωπης,που εξετασαν τα σχετικα σηματα που κατεγραψε η ομαδα ΒΑΝ. Στο πορισμα αναφερεται οτι δεν ειναι δυνατον να υπαρχει σωστη επιστημονικη προσεγγιση εξεταζοντας μονο μια παραμετρο,ενω διαπιστωνεται ελλειψη συνενοησης μεταξυ της ομαδας ΒΑΝ και των ελληνων επιστημονων.

Μεχρι το τελος της εβδομαδος θα εχει υπογραφει το Προεδρικο Διαταγμα για την αδεια κινητης τηλεφωνιας στον ΟΤΕ,δηλωσε ο υπουργος Μεταφορων, Ευαγγελος Βενιζελος,ο οποιος αναφερομενος στο κοστος της αδειας ειπε οτι υπαρχει προταση του Οργανισμου για 25 δις. δρχ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Στις 14 Δεκεμβριου θα υπογραφει τελικα στο Παρισι η συμφωνια του Ντειτον για ειρηνευση στη Βοσνια.Στο Σαραγεβο,το Βοσνιακο Κοινοβουλιο αρχισε η συζητηση και η διαδικασια εγκρισης της συμφωνιας,ενω οπως ανακοινωσαν στις Βρυξελλες διπλωματες του ΝΑΤΟ, την επομενη εβδομαδα θα ανατυχθει στη Βοσνια ενα πρωτο τημα απο 2.600 στρατιωτες,που θα αναλαβουν την επιτηρηση εφαρμογης της συμφωνιας.

Στο Σαραγεβο μεταβαινει ο Καρολος Παπουλιας,ο οποιος θα συναντηθει με τους ομολογους του της Βοσνιας και του Ιραν,στο πλαισιο της πρωτοβουλιας τους για το Βοσνιακο. Η συναντηση γινεται ενοψει της υπογραφης της συμφωνιας του Ντειτον για ειρηνη στη Βοσνια,στο Παρισι.

Οι εργαζομενοι στους γαλλικους σιδηροδρομους αποφασισαν να συνεχισουν και αυριο,για εβδομη συνεχη ημερα,την απεργια τους κατα της πολιτικης της λιτοτητας που προτεινει η κυβερνηση του Αλεν Ζιπε.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Wednesday, 29 November 1995 - 21:13:14