Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 29)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κορυφωνεται η αγωνια στο Ωνασειο. Κρισιμες οι επομενες ωρες για την υγεια του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Εξακολουθει να υποστηριζεται με το μηχανημα για την αναπνοη ενω ενδεχεται σημερα να υποβληθει και σε νεα αιμοκαθαρση.
  • Απο στιγμη σε στιγμη αναμενεται να εκδοθει το νεο ιατρικο ανακοινωθεν.
  • Ψυχραιμια επικρατει στο Χρηματιστηριο, ενω ομαλη ειναι η κινηση στη διατραπεζικη αγορα.
  • Στον ανακριτη απολογουνται σημερα τα τεσσερα μελη της συμμοριας που ειχαν απαγαγει στην Αναβυσσο, τον 11χρονο Κωστα Δαλακα.
  • Κατατιθεται αυριο στη Βουλη ο κρατικος προυπολογισμος ενω παραλληλα θα ανακοινωθει και η εισοδηματικη πολιτικη.
  • Ασαφεις χαρακτηριζονται οι προβλεψεις της μεθοδου ΒΑΝ στο πορισμα της ευρωπαικης συμβουλευτικης επιτροπης προγνωσης σεισμων.
  • Διαδοχικες επαφες του Μπιλ Κλιντον προκειμενου να πεισει το Κογκρεσο και τη Γερουσια να εγκρινουν τη συμμετοχη αμερικανικων δυναμεων στη Βοσνια.
  • Πληθος δηλητηριωδων αραχνων εχει εντοπιστει στην Ιαπωνια.
  • Την Κινα επισκεπτεται απο σημερα ο Φιντελ Καστρο.
  • Κρισιμες μαχες δινουν αποψε ελληνικες ομαδες για τα ευρωπαικα κυπελλα μπασκετ.
  • Το παιχνιδι ΑΕΚ-Ηρακλη κυριαρχει στη σημερινη δευτερη φαση του κυπελλου Ελλαδας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κορυφωνεται η αγωνια στο Ωνασειο, ενω κρισιμες αναμενεται να ειναι οι επομενες ωρες για την πορεια της υγειας του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, μετα την επιδεινωση που παρατηρηθηκε χθες το βραδυ. Πριν απο λιγο ολοκληρωθηκε το ιατρικο συμβουλιο των θεραποντων ιατρων, οπου εκτιμηθηκαν τα αποτελεσματα των νεων εργαστηριακων εξετασεων. Ο κ.Παπανδρεου, υποστηριζεται με μηχανημα για την αναπνοη, ενω η νεφρικη λειτουργια του εχει επιβαρυνθει και για το λογο αυτο εχουν γινει δυο αιμοκαθαρσεις,ενω δεν αποκλειεται να γινει και αλλη εντος της ημερας. Στο Ωνασειο, τοσο οι θεραποντες γιατροι οσο και οι συγγενεις και οι συνεργατες του Πρωθυπουργου, δεν κρυβουν την ανησυχια τους. Σημερα αναμενεται στην Αθηνα απο τις Ηνωμενες Πολιτειες,ειδικος διαιτολογος προκειμενου να υποβοηθησει στην προσπαθεια ανακαμψης των πνευμονικων μυων του Πρωθυπουργου. Στο Ωνασειο βρισκονται και σημερα αρκετα στελεχη του ΠΑΣΟΚ, ενω εξω απο το Καρδιοχειρουργικο Κεντρο, εχουν συγκεντρωθει αρκετοι πολιτες που ενδιαφερονται για την εξελιξη της υγειας του Πρωθυπουργου.

Στο ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοθηκε το μεσημερι για την υγεια του Ανδρεα Παπανδρεου, αναφερεται οτι απο τη χθεσινη ανακοινωση ειναι γνωστο πως η κατασταση της υγειας του, παρουσιασε επιδεινωση και μας αναγκασε να χρησιμοποιησουμε τεχνητο νεφρο και στη συνεχεια ανεπνευστηρα για την υποστηριξη της αναπνοης. Ειναι προφανες, προστιθεται στο ανακοινωθεν, οτι η κατασταση αυτη ειναι δυσχερης και καταβαλλονται ολες οι ενδεδειγμενες προσπαθειες για την αντιμετωπιση της. Ο ασθενης ως τωρα ανταποκρινεται στην θεραπευτικη προσπαθεια που εχει ως στοχο τη βελτιωση της νεφρικης και αναπνευστικης λειτουργιας.

Στο μεταξυ ψυχραιμια επικρατει στο Χρηματιστηριο οπου ο Γενικος Δεικτης των μετοχων παρουσιαζει ελαφρες πτωτικες τασεις γυρω στο 0,60% . Στη διατραπεζικη αγορα τα επιτοκια παραμενουν χαμηλα, στα επιπεδα του 15,5% ενω ομαλη ειναι και η κινηση στην αγορα συναλλαγματος, χωρις μεχρι στιγμης η δραχμη να δεχεται καμια πιεση.

Στον 23-ο τακτικο ανακριτη αναμενεται να απολογηθουν σημερα τα τεσσερα μελη της συμμοριας που ειχαν απαγαγει πριν απο δυο περιπου μηνες στην Αναβυσσο, τον 11χρονο μαθητη, Κωστα Δαλακα. Εναντιον τους ο εισαγγελεας ασκησε ποινικη διωξη για αρπαγη ανηλικου και συσταση συμμοριας σε βαθμο κακουργηματος. Στη σπειρα συμμετειχε και η θεια του μαθητη, Φανη Χατζηρουσεα, ενω ως εγκεφαλος φερεται ο εμπορος αυτοκινητων Γιαννης Χειλας. Στη σπειρα επισης μετειχαν ο ανηψιος του, Χρηστος Χειλας και ο υπαλληλος του Γιαννης Διαγγελακης.

Κατατιθεται αυριο στη Βουλη ο κρατικος προυπολογισμος για το 1996. Συμφωνα με πληροφοριες προβλεπονται επιπλεον εσοδα, που ανερχονται στα 900 περιπου δισεκατομμυρια δραχμες, τα οποια θα προελθουν απο φορους στα ποτα, τα καυσιμα και τα τσιγαρα, καθως και την αυξηση των αντικειμενικων κριτηριων. Παραλληλα, αυριο ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, αναμενεται να ανακοινωσει και την εισοδηματικη πολιτικη της κυβερνησης για τους μισθωτους και συνταξιουχους του δημοσιου τομεα. Οπως δηλωσε ο κ.Παπαντωνιου,θα συνεχιστει η σφιχτη εισοδηματικη πολιτικη και την επομενη διετια.

Ασαφεις χαρακτηριζονται οι προβλεψεις της μεθοδου ΒΑΝ στο πορισμα της ευρωπαικης συμβουλευτικης επιτροπης προγνωσης σεισμων, τα μελη της οποιας ηρθαν στην Ελλαδα τις τελευταιες μερες και εξετασαν σηματα του ΒΑΝ, που προεβλεπαν σεισμικες δονησεις σε διαφορες περιοχες της χωρας. Οι ξενοι επιστημονες αναφερουν στο πορισμα τους οτι τετοιου ειδους προγνωσεις δεν θα πρεπει να διοχετευονται στην κυβερνηση και τον Τυπο πριν αξιολογηθουν απο ειδικες επιτροπες. Σε νεες δηλωσεις του σημερα ο προεδρος του Οργανισμου Αντισεισμικου Σχεδιασμου και Προστασιας, Δημητρης Παπανικολαου, επεσημανε πως το πορισμα επιβεβαιωνει οτι δεν συντρεχει λογος ιδιαιτερης ανησυχιας για επικειμενο μεγαλο σεισμο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αμερικανος Προεδρος Μπιλ Κλιντον, συναντηθηκε με δεκαδες μελη του Κογκρεσου και της Γερουσιας, προκειμενου να τους πεισει να εγκρινουν τη συμμετοχη αμερικανικων δυναμεων στην επιτηρηση της ειρηνευτικης συμφωνιας στη Βοσνια. Ο πρωην υπουργος εξωτερικων των ΗΠΑ Χενρι Κισινγκερ, προειδοποιησε οτι η αποστολη των 20.000 αμερικανων στρατιωτων στη Βοσνια, ενδεχεται να εξελιχθει σε καταστροφικη περιπετεια οπως στη Σομαλια, αν το ΝΑΤΟ θελησει να εμπλακει σε πολιτικες διευθετησεις. Στο μεταξυ, εφθασε το πρωι στο Σεραγεβο ο μεσολαβητης της Ευρωπαικης Ενωσης Καρλ Μπιλντ για συνομιλιες με τον προεδρο της Βοσνιας, Αλια Ιζετμπεγκοβιτς. Τελος, ο διοικητης των ιταλικων ενοπλων δυναμεων ανακοινωσε σημερα οτι θα στειλει 2.300 στρατιωτες στη Βοσνια στο πλαισιο της πολυεθνικης ειρηνευτικης δυναμης του ΝΑΤΟ.

Πληθος δηλητηριωδων κοκκινων αραχνων εχει εντοπιστει στην Ιαπωνια, το τσιμπημα των οποιων σε μερικες περιπτωσεις ειναι θανατηφορο. Ηδη, περισσοτερες απο χιλιες αραχνες εντοπιστηκαν και εξοντωθηκαν στην Οζακα και οι αρχες ελεγχουν πλεον ολα τα λιμανια της χωρας για να αποτρεψουν τον πολλαπλασιασμο τους. Παραλληλα, αλλες διακοσιες αραχνες και πολλα αυγα τους ανακαλυφθηκαν κατω απο κορμους δεντρων και πετρες στην πολη Γιοκαιτσι, ενω περιπου εκατο δηλητηριωδεις αραχνες εντοπιστηκαν και στην περιοχη του διεθνους αεροδρομιου Κανσαι. Οι ιαπωνικες αρχες πιστευουν οτι οι αραχνες εχουν μεταφερθει απο την Αυστραλια και την Ινδια μεσω εμπορικων σκαφων που κατεπλευσαν σε ιαπωνικα λιμανια.

Συνεχιζεται σημερα για εκτη ημερα η απεργια των σιδηροδρομικων στη Γαλλια που διαμαρτυρονται για την πολιτικη λιτοτητας του Πρωθυπουργου Αλεν Ζιπε. Κυκλοφοριακο χαος επικρατει στο Παρισι καθως λειτουργουν μονο δυο γραμμες του μετρο. Οσοι Παριζιανοι αποφασιζουν να μεταβουν στις εργασιες τους με το αυτοκινητο τους ειναι υποχρεωμενοι να υπομεινουν τα μποτιλιαρισματα που φθανουν σε μηκος εως και 30 χιλιομετρα.

Ο Προεδρος της Κουβας, Φιντελ Καστρο εφθασε το πρωι στο Πεκινο για επισημη επισκεψη, την πρωτη που πραγματοποιει στην Κινα. Θα συναντηθει με την ηγεσια του κυβερνητικου καθεστωτος και θα εξετασει τα αποτελεσματα της οικονομικης εκρηξης που επεφερε η εγκαταλειψη της μαρξιστικης ορθοδοξιας στην πολυπληθεστερη χωρα του κοσμου.

Ισραηλινα μαχητικα αεροσκαφη πραγματοποιησαν επιδρομη εναντιον ανταρτικων στοχων στο νοτιο Λιβανο τις πρωτες πρωινες ωρες, ανακοινωσαν πηγες των ισραηλινων αρχων ασφαλειας. Επληγησαν θεσεις της φιλοιρανικης οργανωσης, Χεζμπολλαχ. Απο την επιδρομη δεν προκληθηκαν θυματα.

Περιπου 21 εκατομμυρια Αιγυπτιοι ψηφοφοροι προσερχονται απο το πρωι σημερα στις καλπες για να εκλεξουν τα μελη της νεας Βουλης της χωρας. Στην απερχομενη Βουλη το Εθνικο Δημοκρατικο κομμα του προεδρου Χοσνι Μουμπαρακ διαθετει τα τρια-τεταρτα των εδρων. Συμφωνα με αναλυτες, θεωρειται απιθανο οι σημερινες εκλογες να επιφερουν οποιαδηποτε αλλαγη στα πολιτικα πραγματα της Αιγυπτου.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαρανταοκταωρη πανελλαδικη απεργια πραγματοποιουν απο σημερα, οι νοσοκομειακοι γιατροι, ζητωντας την επιλυση οικονομικων και θεσμικων αιτηματων του κλαδου. Τα νοσοκομεια λειτουργουν με προσωπικο ασφαλειας.

Συνεδριαζει απο τη 1 το μεσημερι στη Ρηγιλλης υπο την προεδρια του Μιλτιαδη Εβερτ η εκτελεστικη επιτροπη της Νεας Δημοκρατιας και ασχολειται με εσωκομματικα θεματα.

Πτωμα αγνωστων στοιχειων νεαρου, βρεθηκε τις πρωινες ωρες σε νεοανεγειρομενη οικοδομη στη Νεα Κηφισια. Συμφωνα με την αστυνομια προκειται για εγκλημα και θα γινει νεκροψια και νεκροτομη για να διαπιστωθουν τα αιτια του θανατου του.

Εληξε το μεσημερι ο αποκλεισμος της εθνικης οδου Αθηνων-Θεσσαλονικης στο υψος των διοδιων στα Τεμπη απο κατοικους της περιοχης Αιγανης. Διαμαρτυρονται γιατι με την ενταξη της περιοχης τους στο σχεδιο πολεως ειναι υποχρεωμενοι να παραχωρησουν μεγαλο τμημα των οικοπεδων τους για κοινοχρηστους χωρους.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομαδα μπασκετ του Ολυμπιακου υποδεχεται αποψε στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας την Ισπανικη Ουνικαχα Μαλαγα στον 4-ο αγωνα του για την προημιτελικη φαση του Ευρωπαικου πρωταθληματος.Η συναντηση θα αρχισει στις 10 παρα τεταρτο.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Wednesday, 29 November 1995 - 16:01:56