Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 27)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Μικρη αλλα σταθερη βελτιωση παρουσιαζει η υγεια του Πρωθυπουργου ο οποιος περασε μια ησυχη νυχτα.
  • Απο στιγμη σε στιγμη αναμενεται το νεο ιατρικο ανακοινωθεν.
  • Τις προσεχεις ημερες κατατιθεται στη Βουλη ο κρατικος προυπολογισμος.
  • Σφιχτη οικονομικη πολιτικη για τα επομενα χρονια, προαναγγελει εμμεσως πλην σαφως ο Αλεκος Παπαδοπουλος.
  • Αρχισε το πρωι συνεδριο της ΑΔΕΔΥ.Οι συνδικαλιστικες παραταξεις ζητουν αυξησεις υψους 17%.
  • Αυριο, αναμενεται να ανακοινωθει το πορισμα των ξενων επιστημονων για τη προσφατη προγνωση της ομαδας ΒΑΝ.
  • Αρχισε απο σημερα η υποβολη αιτησεων για τον πανελληνιο διαγωνισμο του ερχομενου Μαρτιου για προσληψεις στον τομεα της υγειας.
  • Συνεληφθησαν στη Χαλκιδικη οι τεσσερις απο τους επτα Αλβανους δραπετες των φυλακων Κασσανδρας.
  • Ο Μπορις Γιελτσιν βγηκε σημερα απο το νοσοκομειο οπου ειχε εισαθχει με καρδιολογικα προβληματα.
  • Σκληραινουν τη σταση τους οι Ηνωμενες Πολιτειες με στοχο την εφαρμογη της ειρηνευτικης συμφωνιας για το Βοσνιακο.
  • Πανω απο 200 εκατομμυρια παιδια εργαζονται σε ολο τον κοσμο ενω καθε χρονο πεθαινουν 14 εκατομμυρια, λογω ελλειψης ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης.
  • Επιστρεφουν το βραδυ στην Αθηνα οι αθλητες της εθνικης ομαδας αρσης βαρων που ηρθαν πρωτοι στην κατακτηση μεταλλιων και τριτοι στη βαθμολογια στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Πρωθυπουργος, Ανδρεας Παπανδρεου ειχε μια πολυ ηρεμη νυχτα και παρουσιαζει συνεχη βελτιωση κατα τη διαρκεια των τελευταιων 12 ωρων. Αυτο αναφερεται στο ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοθηκε στη 1.30 το μεσημερι και στο οποιο σημειωνεται οτι η αναπνοη του ειναι περισσοτερο ευχερης απο ολες τις προηγουμενες ημερες απο της εισαγωγης του στο νοσοκομειο. Ειναι ευδιαθετος και σε καλη πνευματικη κατασταση. Επισης, σημειωνεται στο ανακοινωθεν, συνεχιζεται η παρακολουθηση των ζωτικων οργανων, πνευμονων, καρδιας και νεφρων, η λειτουργια των οποιων ειναι σταθερη. Απαντωντας σε ερωτησεις ο αντιπροεδρος του Ωνασειου και καρδιοχειρουργος κ.Σκαλκεας ειπε οτι συντομα ο Πρωθυπουργος αναμενεται να μεταφερθει σε αλλο θαλαμο. Αναφερομενος στην αφιξη στην Αθηνα του διεθνους καρδιοχειρουργου, Μαγκντι Γιακουμπ, ο κ.Σκαλκεας ειπε οτι θα μπορουσε να βοηθησει σε θεματα καρδιας, αλλα διευκρινισε ομως πως η καρδιακη λειτουργια του κ.Παπανδρεου ειναι καλη. Προσθεσε οτι οι δυο ξενοι γιατροι που συμμετειχαν στο ιατρικο συμβουλιο, συμφωνουν με το περιεχομενο του ανακοινωθεντος το οποιο εχουν προσυπογραψει.

Το Ωνασειο επισκεφθηκε το πρωι ο Προεδρος της Βουλης, Αποστολος Κακλαμανης, ο οποιος δηλωσε οτι ο Πρωθυπουργος αρχισε να περπαταει λιγο στο δωματιο του και τονισε οτι οι γιατροι ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο τη νυχτα που περασε.

Στο μεταξυ απο τις 12 συνεδριαζει στη Χαριλαου Τρικουπη, το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, υπο την προεδρια του Γραμματεα, Κωστα Σκανδαλιδη και ασχολειται με τη γενικη επισκοπηση των εξελιξεων, τα θεματα που απασχολουν την παραταξη και τις διεργασιες μετα την ασθενεια του Πρωθυπουργου.Το πρωι ο κ.Κακλαμανης δηλωσε οτι στη συνεδριαση αυτη θα επικρατησει ενωτικο κλιμα, εξεφρασε την αποψη οτι δεν θα τεθουν θεματα διαδοχης, ενω αποδοκιμασε και παλι τις σχετικες συζητησεις. Ο κ.Σκανδαλιδης σε συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ, τονιζει οτι η Κοινοβουλευτικη Ομαδα εχει τον πρωτο λογο στην επιλογη Πρωθυπουργου, ενω το συνεδριο εκλεγει τον Προεδρο. Προσθετει οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου θα εγγυηθει την ενοτητα και τη συνεχεια, ενω τη μεγαλυτερη πιθανοτητα διαδοχης θα εχει αυτος, που θα εγγυηθει την πορεια προς το νεο ΠΑΣΟΚ.

Εντος των προσεχων ημερων κατατιθεται στη Βουλη ο κρατικος προυπολογισμος του 1996. Παραλληλα, αναμενεται να ανακοινωθει απο τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας Γιαννο Παπαντωνιου η εισοδηματικη πολιτικη, για μισθωτους και συνταξιουχους. Συμφωνα με πληροφοριες τα εσοδα του τακτικου προυπολογισμου θα ειναι αυξημενα κατα ενα τρισεκατομμυριο περιπου και θα φθασουν τα 8,3 τρισεκατομμυρια δραχμες. Οι δαπανες θα φθασουν τα 10,7 τρισεκατομμυρια, ενω το ελλειμμα στο 1,8 τρις. Τα επιπλεον εσοδα θα προελθουν απο την τιμαριθμοποιηση των εμμεσων φορων για τσιγαρα, ποτα και καυσιμα και την αυξηση των αντικειμενικων κριτηριων σε εμπορους και ελευθερους επαγγελματιες.

Ο υπουργος Οικονομικων, Αλεκος Παπαδοπουλος, μιλωντας το πρωι σε οικονομικο συνεδριο που οργανωνει στην Αθηνα το Ελληνοαμερικανικο Εμπορικο Επιμελητηριο, εμμεσως πλην σαφως προανηγγειλε οτι θα ακολουθηθει σφιχτη οικονονικη πολιτικη και για τα επομενα χρονια.Τονισε οτι οι προσπαθειες εξυγιανσης της δημοσιονομικης καταστασης και της οικονομικης συγκλισης με την Ευρωπαικη Ενωση δεν πρεπει να χαλαρωσουν τα επομενα χρονια αλλα αντιθετα να ενταθουν. Η χωρα μας ειπε, αντιμετωπιζει προβλημα στη συγκλιση με βαση τα κριτηρια του Μααστριχτ, γεγονος που απαιτει διαρκη εγρηγορση. Επισης σε ομιλια της η βουλευτης του ΠΑΣΟΚ, Βασω Παπανδρεου, υπογραμμισε οτι τα σημερινα προβληματα δε λυνονται με χθεσινες συνταγες. Τονισε οτι αυτο που χρειαζεται η χωρα μας ειναι ενα νεο πολιτικο προσωπικο που θα πρεσβευει νεες αξιες και θα οδηγησει σε εθνικη ανασυνταξη, ενω επεκρινε την ως τωρα σταθεροποιητικη πολιτικη. Εξαλλου, ο βουλευτης της Νεας Δημοκρατιας, Γιωργος Σουφλιας, ασκησε αυστηρη κριτικη στην οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης. Τονισε οτι εχουν διπλασιαστει επι των ημερων της κυβερνησης οι δεικτες με τις ακαλυπτες επιταγες, απληρωτες συναλλαγματικες και πτωχευσεις.

Αρχισαν το πρωι σε κεντρικο ξενοδοχειο της Αθηνας, οι εργασιες της τακτικης συνοδου της ΑΔΕΔΥ οπου μεταξυ αλλων εξεταζεται το θεμα της εισοδηματικης πολιτικης. Ολες οι συνδικαλιστικες παραταξεις των δημοσιων υπαλληλων, συμφωνησαν να ζητησουν αυξησεις που θα ανερχονται στο 17%.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο προεδρος της Ρωσιας Μπορις Γιελτσιν βγηκε σημερα απο το Κεντρικο Νοσοκομειο της Μοσχας, οπου ειχε εισαχθει στις 26 Οκτωβριου με καρδιολογικα προβληματα, ανακοινωσε εκπροσωπος του Κρεμλινου. Η ιδια πηγη προσθεσε οτι ο Γιελτσιν θα συνεχισει την αναρρωση του σε θεραπευτηριο σε προαστειο της Μοσχας, οπου θα παραμεινει για αδιευκρινιστο χρονικο διαστημα.

Αυστηρη προειδοποιηση προς του σκληροπυρηνικους σερβοβοσνιους ηγετες απηυθυναν οι Ηνωμενες Πολιτειες καθιστωντας σαφες οτι δεν προκειται να υπαρξει επαναδιαπραγματευση της ειρηνευτικης συμφωνιας και ενδεχομενη μη εφαρμογη της θετει σε κινδυνο ολοκληρο το σχεδιο ειρηνευσης στη Βοσνια. Την αμερικανικη θεση αναμενεται να συνοψισει σημερα ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον σε μηνυμα του που θα μεταδοθει απο την τηλεοραση με στοχο την εξασφαλιση της υποστηριξης της κοινης γνωμης για την αποστολη των 20.000 αμερικανων στρατιωτων στη Βοσνια.Παραλληλα, ο υπουργος Εξωτερικων της Γιουγκοσλαβιας, Μιλαν Μιλουντινοβιτς, κατεστησε σαφες οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα αναθεωρησης της ειρηνευτικης συμφωνιας.

Την προθεση του να παραιτηθει τον ερχομενο χρονο απο τη θεση του υφυπουργου Εξωτερικων, εξεφρασε ο αμερικανος μεσολαβητης Ριτσαρντ Χολμπρουκ. Εξεφρασε, παντως την επιθυμια να συνεχισει να εργαζεται για την ειρηνευση στη Βοσνια και μετα την παραιτηση του . Οπως μεταδιδει απο τη Λευκωσια το ΑΠΕ ο Ριτσαρντ Χολμπρουκ εχει δηλωσει οτι μετα το Βοσνιακο θ' ασχοληθει με το Κυπριακο και αναμενεται ν' αναλαβει νεα πρωτοβουλια για αρση του αδιεξοδου στις αρχες του ερχομενου ετους.

Ο νεος ηγετης της παλαιστινιακης οργανωσης Τζιχαντ, προειδοποιησε οτι η ενοπλη παλη κατα του Ισραηλ θα συνεχιστει,οπως επισης και ο ενδο-παλαιστινιακος διαλογος με στοχο την "ανακαταληψη της Παλαιστινης". Τονισε οτι "οι στρατιωτικες επιχειρησεις θα συνεχιζονται οσο διαρκει η ισραηλινη κατοχη".

Πανω απο 200 εκατομμυρια παιδια ασκουν σημερα βιοπορισμο σε ολοκληρο τον κοσμο, ενω καθε χρονο πεθαινουν 14 εκατομμυρια λογω ελλειψης ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης και εμβολιων. Εκατονταδες εκατομμυρια παιδια ζουν σε συνθηκες απολυτης φτωχειας, ακομα και στις προηγμενες βιομηχανικα χωρες, ενω υπολογιζεται οτι εκατο εκατομμυρια απειλουνται απο τη μαστιγα των ναρκωτικων. Στις χωρες της Ασιας και της Λατινικης Αμερικης ενα εκατομμυριο ανηλικοι εχουν πεσει θυματα των δικτυων παιδικης πορνειας.Τελος εκατονταδες χιλιαδες παιδια ζουν στους δρομους, η εχουν εμπλακει στη φρικη των ενοπλων συγκρουσεων σε διαφορες χωρες του κοσμου. Τα στοιχεια αυτα ερχονται στη δημοσιοτητα με την ευκαιρια του διεθνους Φορουμ για τα δικαιωματα του παιδιου, οι εργασιες του οποιου αρχισαν σημερα στην εδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρισι.

Το Λαικο Κομμα της Ισπανιας θα εξασφαλισει προβαδισμα 10 εκατοστιαιων μοναδων εναντι του κυβερνωντος Σοσιαλιστικου Κομματος στις βουλευτικες εκλογες του ερχομενου Μαρτιου, συμφωνα με δημοσκοπηση που δημοσιευεται σημερα σε εφημεριδα της Μαδριτης.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Monday, 27 November 1995 - 16:56:34