Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 21)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν σχετικα με την υγεια του Ανδρεα Παπανδρεου που εκδοθηκε στις 8 το βραδυ ωρα Ελλαδας αναφερει οτι η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου παραμενει σταθερη,συνεχιζεται η θεραπευτικη αγωγη και δεν υπαρχει επιβαρυνση της καρδιακης και νεφρικης λειτουργιας. Σημειωνεται οτι για την βελτιωση της αναπνευστικης λειτουργιας του πρωθυπουργου εφαρμοσθηκε μηχανικη υποστηριξη αυτης. Συμφωνα με τον κυβερνητικο εκπροσωπο δεν υπαρχει προβλημα στα νεφρα και ο πρωθυπουργος ειναι σε επαφη με το περιβαλλον εκτος απο ορισμενες στιγμες που βρισκεται σε ναρκωση στο πλαισιο της μηχανικης υποστηριξης της αναπνευστικης λειτουργιας. Απαντωντας στις επιμονες ερωτησεις των δημοσιογραφων ο Διευθηντης του Ωνασειου κ. Σκαλκεας δεν απεκλεισε το ενδεχομενο επιπλοκων και προσθεσε οτι η μηχανικη υποστηριξη του αναπνευστικου συστηματος εγινε για προληπτικους λογους και μπορει να κρατησει απο μερικες ωρες μεχρι μερικα 24ωρα, αναλογα με την πορεια, η οποια μεχρι στιγμης εχει χαρακτηριστει θετικη. Παραλληλα διεψευσε οτι εχει παραγγελθει ειδικο φαρμακο στην Αγγλια για τη στηριξη της νεφρικης λειτουργιας, η οποια οπως ειπε ειναι επαρκης. Ο κ.Σκαλκεας δεν θελησε να προσδιορισει το χρονο παραμονης του πρωθυπουργου στο νοσοκομειο και δεν θελησε να σχολιασει δημοσιευματα των εφημεριδων, αναφορικα με τα αποτελεσματα των εργαστηριακων εξετασεων,τονιζοντας οτι δεν περιμενει απο τον τυπο να μαθει για την υγεια του πρωθυπουργου. Λιγο μετα το ιατρικο ανακοινωθεν ο υπουργος Τυπου,Τηλεμαχος Χυτηρης, χαρακτηρισε ικανοποιητικη την πορεια της υγειας του πρωθυπουργου, δηλωνοντας παραλληλα οτι ειναι αισιοδοξος.

Νωριτερα ο κ.Χυτηρης επενελαβε οτι δεν υπαρχει θεμα αντικαταστασης του πρωθυπουργου,οτι η κυβερνηση λειτουργει κανονικα,ενω σε περιπτωση που απαιτηθει αναπληρωση, θα γινει,συμφωνα με το νομο,απο τον πρωτο τη ταξει υπουργο, εν προκειμενω τον κ.Ακη Τσοχατζοπουλο. Ο κ.Χυτηρης απεδωσε στη συναισθηματικη φορτιση τις εκδηλωσεις αποδοκιμασιας και επιδοκιμασιας που σημειωθηκαν απο οπαδους του ΠΑΣΟΚ,εξω απο το Ωνασειο,σε βουλευτες και στελεχη του κομματος. Το μεσημερι μετεβησαν στο Ωνασειο ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης, Μιλτιαδης Εβερτ και ο προεδρος του Συνασπισμου,Νικος Κωνσταντοπουλος,οι οποιοι ενημερωθηκαν απο το Δημητρη Κρεμαστινο.Και οι δυο αρνηθηκαν να κανουν δηλωσεις λεγοντας οτι στο νοσοκομειο δηλωσεις κανουν μονον οι γιατροι.

Η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου ειχε ιδιαιτερα αρνητικο αντικτυπο στην αγορα, η οποια αντιδρα με μεγαλη νευρικοτητα.Στο χρηματιστηριο παρατηρηθηκε και νεα κατακορυφη πτωση των μετοχων που εφτασε το 2,71%,ενω προς στιγμη η πτωση ηταν μεγαλυτερη,γυρω στο 4%. Ο προεδρος του Χρηματιστηριου δηλωσε οτι το θεμα της υγειας του πρωθυπουργου δημιουργησε ανησυχια στους επενδυτες,αλλα δεν δικαιολογειται ο πανικος που οδηγει σε σπασμωδικες κινησεις. Την ιδια ωρα στο σημερινο ανοιγμα της διατραπεζικης αγορας τα επιτοκια εφτασαν απο το 15 στο 22%, γεγονος που αναγκασε την Τραπεζα της Ελλαδος να ριξει στην αγορα περιπου 100 εκατομ μαρκα,Ετσι τα επιτοκια υποχωρησαν στο 16% για να ανεβουν το μεσημερι στο 16,5%.Ο κυβερνητικος εκπροσωπος χαρακτηρισε αναμενομενα τα φαινομενα κερδοσκοπιας που παρατηρηθηκαν,για τα οποια,οπως ειπε, η κυβερνηση δεν ανησυχει και προσθεσε οτι η πορεια της οικονομιας ειναι σταθερη.Ψυχραιμια συνεστησε ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ,ο οποιος το μεσημερι συναντηθηκε με τον διοικητη της τραπεζας της Ελλαδος Λουκα Παπαδημο.Ο κ. Εβερτ τονισε οτι δεν υπαρχει καμια ανησυχια για την οικονομια και προσθεσε οτι στις δυσκολες στιγμες πρεπει να ειμαστε ενωμενοι.

Τρια χρονια αιματηρου πολεμου που κοστισε περιπου 250.000 νεκρους και αγνωουμενους, σφραγιζονται μετα την συμφωνια που επετευχθη στο Ντειτον του Οχαιο, μεταξυ των τριων εμπολεμων της πρωην Γιουγκοσλαβιας. Ιστορικη και ηρωικη επιλογη χαρακτηρισε την συμφωνια αυτη ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον, ενω την ικανοποιηση τους εξεφρασαν ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπουτρος Γκαλι και ο γερμανος υπουργος εξωτερικων, Κλαους Κινκελ. Μεταξυ αλλων, το ειρηνευτικο σχεδιο προβλεπει οτι η Βοσνια θα παραμεινει ως ενιαιο κρατος στα σημερινα της συνορα διεθνως αναγνωρισμενη. Το κρατος θα περιλαμβανει δυο μερη, μια μουσουλμανικο-κροατικη ομοσπονδια και ενα βοσνιοσερβικο τμημα με μια δικαιη κατανομη των εδαφων αναμεσα στα δυο, ενω η πρωτευουσα Σαραγεβο θα παραμεινει ενιαια υπο τον ελεγχο της μουσουλμανικο-κροατικη ομοσπονδια.

Κυμα κακοκαιριας με κυρια χαρακτηριστικα τις χιονοπτωσεις και το τσουχτερο κρυο,πληττει ολοκληρη σχεδον τη Ελλαδα.Με αλυσιδες γινεται η κυκλοφορια των αυτοκινητων στις περιοχες του Μπραλου και του Δομοκου στη Φθιωτιδα,στις Ραχες Τυμφρηστου,στο Καρπενησι,στην περιοχη των Καλαβρυτων,στη Μαλακασα και στον Αγιο Μερκουριο. Χιονι πεφτει απο το πρωι και στην Παρνηθα, καθως και στα βορεια προαστια της Αθηνας ενω συμφωνα με τη Μετεωρολογικη Υπηρεσια το βραδυ αναμενεται να χιονισει και στο κεντρο της πρωτευουσας. Χιονια επεσαν και στο νομο Εβρου αλλα και στη Σαμοθρακη, χωρις ωστοσο να δημιουργηθουν προβληματα στις συγκοινωνιες. Λογω δυσμενων καιρικων συνθηκων απαγορευθηκε απο το απογευμα ο αποπλους ολων των επιβατικων πλοιων απο τα λιμανια του Πειραια και της Ραφηνας για να νησια του Αιγαιου, την Κρητη και τα Δωδεκανησα.

Το καυτο προβλημα της ανεργιας στην Ελλαδα συζητησαν σημερα ο επιτροπος Κοινωνικων Υποθεσεων, Πετρανγκ Φλιν και ο υπουργος Εργασιας, Στεφανος Τζουμακας. Ο κ.Φλιν δηλωσε οτι δεν ειναι ευχαριστημενος απο τον μεχρι τωρα απορροφητικοτητα που εχει πετυχει το υπουργειο Εργασιας, υπογραμμισε οτι τα χρηματα δεν εχουν ακομα χαθει και υποσχεθηκε καθε αναγκαια τεχνικη βοηθεια για να αντιστραφει αυτη η εικονα. Απο την πλευρα του ο κ.Τζουμακας δηλωσε οτι το υπουργειο Εργασιας εχει, μαζι με το Γεωργιας, τον υψηλοτερο βαθμο απορροφητικοτητας με 30% . Παρολα αυτα, υπογραμμισε, δεν ειμαστε ευχαριστημενοι και οι προσπαθειες θα πρεπει να ενταθουν. Εχουμε κοινο πνευμα με τον κ. Φλιν, ειπε, για την αναγκη να ισορροπησει η οικονομικη με την κοινωνικη πολιτικη.

Στο αυτοφωρο τριμελες πλημμελειοδικειο οδηγουνται αυριο οι 137 νεαροι,που συνεληφθησαν για την καταληψη του Πολυτεχνειου και κατηγορουνται για επτα αδικηματα. Ο πρυτανης του Πολυτεχνειου Νικος Μαρκατος δηλωσε οτι οι νομικοι συμβουλοι του Ιδρυματος,που θα παριστανται στη δικη ως πολιτικη αγωγη,θα ζητησουν αποζημιωση ενος εκατομμυριου δραχμων απο καθε ενοχο για τις ζημιες που προκαλεσαν. Η δικη των 25 νεαρων που συνεληφθησαν στα επεισοδια εξω απο το Πολυτεχνειο αναβληθηκε σημερα για την πρωτη Δεκεμβριου.Στο μεταξυ,σε διαθεσιμοτητα τεθηκε ο υπαστυνομος Ιωαννης Κοπας και διαταχθηκε ενορκη διοικητικη εξεταση για τις συνθηκες του αγριου ξυλοδαρμου του 16χρονου νεαρου κατα τη διαρκεια της καταληψης

Ο εισαγγελεας του Αρειου Παγου Αθανασιος Σιουλας παρηγγειλε στον αντεισαγγελεα εφετων Γεωργιο Σανιδα, να ενεργησει κατεπειγουσα προκαταρκτικη εξεταση,για να διαπιστωθει αν υπαρχει ποινικη ευθυνη βαρυνουσα τις πρυτανικες αρχες και γενικοτερα τα μελη της συγκλητου του Πολυτεχνειου. Στο μεταξυ,σε διαθεσιμοτητα τεθηκε ο υπαστυνομος Ιωαννης Κοπας και διαταχθηκε ενορκη διοικητικη εξεταση για τις συνθηκες του αγριου ξυλοδαρμου του 16χρονου νεαρου που συνεληφθη τα ξημερωματα του Σαββατου.

Οι ζημιες που προξενησαν,στη Σχολη Καλων Τεχνων,οι νεαροι κουκουλοφοροι στη διαρκεια της καταληψης του Πολυτεχνειου,ξεπερνουν τα 40 εκατ.δρχ.,δηλωσε ο πρυτανης κ.Παπαδακης,ο οποιος προσθεσε οτι οι πινακες μεγαλης αξιας που υπηρχαν στη Σχολη ειχαν μεταφερθει προληπτικα σε αλλο χωρο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισχυρη εκρηξη συγκλονισε σημερα το κεντρο της ινδικης πρωτευουσας, Νεο Δελχι, με αποτελεσμα να τραυματισθουν 19 ατομα, ενας εκ των οποιων σοβαρα. Η εκρηξη σημειωθηκε κοντα σε κινηματογραφο καταστρεφοντας αρκετα σταθμευμενα αυτοκινητα. Συμφωνα με την αστυνομια, η εκρηξη προκληθηκε απο βομβα που ειχε τοποθετηθει σε μεγαλο μεταλλικο κιβωτιο αποθηκευσης γαλακτοκομικων προιοντων σε πεζοδρομιο. Η αγνωστη μεχρι τωρα οργανωση, Ισλαμικο Μετωπο Τζαμου και Κασμιρ, ανελαβε την ευθυνη για την βομβιστικη ενεργεια.

Μετα απο εβδομαδες διαφωνιων μεταξυ των συμμαχων για την πληρωση του αξιωματος του γενικου γραμματεα του ΝΑΤΟ, η Ισπανια ανακοινωσε οτι θα εξετασει σοβαρα το ενδεχομενο να υποστηριξει επισημα ως υποψηφιο τον υπουργο εξωτερικων, Χαβιερ Σολανα, εαν φυσικα συμφωνησουν και τα αλλα μελη της Ατλαντικης Συμμαχιας.Ο Σολανα, που εχει σπουδασει φυσικος στις ΗΠΑ, εχει την υποστηριξη της Ιταλιας και της Γερμανιας, ενω εχει δεχθει ευνοικα σχολια απο τις ΗΠΑ.

Ο ηττημενος προεδρος της Πολωνιας, Λεχ Βαλεσα, κλιμακωσε την πολεμικη του κατα του αντιπαλου του, Αλεξαντερ Κβα-σνιε-φσκι, κατηγορωντας τον για εκλογικη νοθεια και τονισε οτι θα προσφυγει στο Ανωτατο δικαστηριο προκειμενου να ακυρωθουν οι εκλογες. Ο 40χρονος πρωην κομμουνιστης, Αλεξαντερ Κβα-σνιε-φσκι, αναδειχθηκε νικητης στον δευτερο γυρο των προεδρικων εκλογων την Κυριακη, με ποσοστο 51,72% εναντι 48,28% που ελαβε ο Βαλεσα.

Συμφωνια για την συγκροτηση κυβερνησης συνασπισμου, υπεγραψε ο πρωθυπουργος του Ισραηλ Σιμον Περες, η οποια θα αντικαταστησει την υπηρεσιακη κυβερνηση που ανελαβε τη διακυβερνηση της χωρας, μετα τη δολοφονια του πρωθυπουργου Γιτζακ Ραμπιν. Στην νεα κυβερνηση θα συμμετασχει το αριστερο κομμα Μερετζ και το κεντρο-δεξιο Γιεουντ.

Το 30% των καρκινοπαθειων εχουν σχεση με το τσιγαρο και το καπνισμα ειναι η αιτια των θανατων τριων εκατομμυριων ατομων στον κοσμο, καθε χρονο. Τη δυσοιωνη αυτη διαπιστωση εκανε ο αρμοδιος επιτροπος για τις κοινωνικες υποθεσεις και για θεματα υγειας, Πατρεγκ Φλιν.Ο κ.Φλιν αναφερθηκε σε ολες τις μεγαλες ερευνες που εχουν γινει απο το 1986 σε σχεση με την επιδραση του παθητικου καπνισματος στην υγεια και τονισε οτι, το παθητικο καπνισμα αυξανει κατα 20-30% τους κινδυνους καρκινου των πνευμονων για τους μη-καπνιστες.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επειγουσα προκαταρκτικη εξεταση αρχισε σημερα ο εισαγγελεας Πειραια για τις συνθηκες της αγριας δολοφονιας του 27χρονου κρατουμενου των φυλακων Κορυδαλλου, Δημητρη Καραμουτη,απο συγκρατουμενους του,στη διαρκεια της εξαημερης εξεγερσης.Ο ιδιος εισαγγελεας θα διενεργησει επισης εξεταση για τις εκτατεμενες καταστροφες που σημειωθηκαν στις κτιριακες εγκαταστασεις του σωφρονιστικου ιδρυματος.Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας,Μιλτιαδης Εβερτ,ταχθηκε υπερ της αμεσης μεταφορας των φυλακων Κορυδαλλου στην Αυλωνα,καθως και τη μεταφορα των τοξικομανων κρατουμενων σε νοσοκομεια για θεραπεια.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας μπροστα απο το υπουργειο παιδειας πραγματοποιησαν το πρωι οι καθηγητες μεσης εκπαιδευσης,στο πλαισιο της 48ωρης απεργιας τους,που συνεχιζεται σημερα για δευτερη μερα, με οικονομικα κυριως αιτηματα.Αντιπροσωπεια τους συναντηθηε με τον αναπληρωτη υπουργο παιδειας Φιλιππο Πετσαλνικο στον οποιο διατυπωσαν τα αιτηματα τους,που ειναι σημαντικη αυξηση των αποδοχων τους,μετρα για τη στηριξη της δημοσιας δωρεαν εκπαιδευσης και αλλα.Στη συνεχεια πραγματοποιησαν πορεια στη βουλη οπου επεδωσαν ψηφισμα σε εκπροσωπους των κομματων.Οι καθηγητες εχουν προγραμματισει και νεα 48ωρη απεργια στις 11 και 12 Δεκεμβριου.

Την αμετακλητη θεση του ΥΠΕΧΩΔΕ να εφαρμοσει αυστηρα το προεδρικο διαταγμα για την αναπλαση της Πλακας καθως και να ενισχυσει το γραφειο της περιοχης, επανελαβε ο Κωστας Λαλιωτης.Ο υπουργος συναντηθηκε το πρωι με το δημαρχο Αθηναιων Δημητρη Αβραμοπουλο στο πλαισιο της συνεργασιας τους, ενοψει του πρωτοκολλου που θα υπογραψουν για την αναδειξη της ταυτοτητας της Αθηνας.Ο κ.Λαλιωτης δηλωσε οτι συντομα θ'αρχισουν τα εργα αναπλασης και πεζοδρομησης του εμπορικου τριγωνου ενω εκπονουνται μελετες και για αλλες περιοχες του κεντρου της Αθηνας.Το ΥΠΕΧΩΔΕ μελετα την εφαρμογη του μετρου αποκλεισμου των αυτοκινητων και σε αλλα εμπορικα κεντρα πολεων. πλειοψηφια το δημοτικο συμβουλιο της Αθηνας. Σημερα, παρεμειναν κλειστοι οι δημοι και οι κοινοτητες της Αττικης, σε ενδειξη διαμαρτυριας για την κακη οικονομικη κατασταση τους.

Κλειστες παραμενουν για προληπτικους λογους, οι οδοι Ερμου και Ασωματων εως την Αθηνας, καθως και η οδος Αθηνας απο την Βορεως Κολοκοτρωνη εως την Ερμου, εξαιτιας καθιζησης που σημειωθηκε το μεσημερι στο εργοταξιο του μετρο, στη συμβολη Αθηνας και Ερμου. Η καθιζηση σημειθηκε εξαιτιας ενος παλαιου πηγαδιου που εντοπιστηκε στο χωρο κατασκευης των εργων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαρθρωθηκε σπειρα που διακινουσε χασις και κοκαινη στη Θεσσαλονικη και την ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας.Συνεληφθησαν οκτω ατομα στην κατοχη των οποιων βρεθηκαν 32 κιλα χασις, 300 γραμμαρια κοκαινης, ενα πιστολι, καθως και εναμισι εκατ. δραχμες.Προκειται για τους Ιωαννη Κουμπριδη, Χαραλαμπος Τσεπλετιδη, Οδυσσεα Ζαιμη, Ζηση Αναστασοπουλο, Αβρααμ Καραπα, Νικολαο Περτσινιδη, Ιωαννη Τσιοτσια και Ευαγγελο Φιλιππαιο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πολυτελες λευκωμα, με θεμα τα χαρτονομισματα της Ελλαδος απο το 1828 εως σημερα, εξεδωσε και θετει σε κυκλοφορια η ΑΛΠΗΑ Τραπεζα Πιστεως, σε συνεργασια με την Ελληνικη Νομισματικη Εταιρεια. Η αρχικη εκδοση ελληνικων χαρτονομισματων,εγινε το 1979,απο την ιδια τραπεζα, με την ευκαιρια των 100 χρονων απο την ιδρυση της, και αποτελεσε το εναυσμα μιας ευρυτερης ερευνας,για να βρεθουν ολα τα χαρτονομισματα απο συστασεως του ελληνικου κρατους.

Το Εθνικο Κεντρο Βιβλιου της Ελλαδας καταρτιζει προγραμμα αναπτυξης του θεσμου των κινητων βιβλιοθηκων και την ενταξη τους σ'ενα ενιαιο δικτυο βιβλιοθηκων.Το υπουργειο Πολιτισμου απο την πλευρα του, θα εμπλουτισει τις Κινητες Βιβλιοθηκες με βιβλια που εχει αγορασει απο τα Κρατικα Λογοτεχνικα Βραβεια.Παραλληλα το υπουργειο Εσωτερικων,υποσχεθηκε να τις επιχορηγησει με 213 εκατ. δρχ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασχημο ξεκινημα εκανε η ομαδα μπασκετ της ΑΕΚ στο Κυπελλο Κορατς, αφου στον πρωτο της αγωνα για τον Δ` ομιλο που εγινε στην Αθηνα, εχασε 79-73 απο τη γαλλικη Βιλερμπαν,αν και στο ημιχρονο προηγηθηκε με 39-37.

Ο Παναθηναικος ολοκληρωσαε την προετοιμασια του για τον αυριανο καθοριστικο αγωνα με την Δανικη Ααλμποργκ για τον ομιλο πρωταθλητριων. Οι ``πρασινοι`` στον αυριανο αγωνα θελουν μονο νικη για να εχουν ελπιδες προκρισης στους ``8`` της διοργανωσης. Θα απουσιασουν ο τιμωρημενος Καλιτζακης και οι τραυματιες Κολιτσιδακης, Νιοπλιας.

Η Εκτελεστικη Επιτροπη της ΕΠΑΕ αποφασισε οπως ο αγωνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακου, διεξαχθει την Κυριακη στο εθνικο σταδιο της Πατρας, λογω τιμωριας του γηπεδου της Τουμπας. Η ομαδα της Θεσσαλονικης αντιδρα στην αποφαση και προκειται να την προσβαλλει.

Οι πρωην προεδροι της ΑΕΚ,Κωστας Γενερακης,Στρατος Γιδοπουλος και Γιαννης Καρρας,σε κοινη ανακοινωση που εδωσαν σημερα στη δημοσιοτητα, επισημαινουν,οτι ειναι ετοιμοι να προσφερουν ανιδιοτελως τις υπηρεσιες τους στην ΑΕΚ,οποτε τους το ζητηθει και προσθετουν,πως βρισκονται συνεχως στο πλευρο του συλλογου.Αυριο πραγματοποιειται η Γενικη Συνελευση της ΠΑΕ ΑΕΚ,με θεματα την αναδειξη νεου διοικητικου συμβουλιου και την αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου, απο 700 εκ. σε 2 δις δρχ.

Τρια χαλκινα μεταλλια ηταν ο σημερινος απολογισμος των Ελληνικων εθνικων ομαδων ανδρων και γυναικων της Αρσης Βαρων, στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα που διεξαγεται στην Καντονα της Κινας. Ο Βικτωρας Μητρου στην κατηγορια των 76 κιλων κατεκτησε δυο χαλκινα μεταλλια στις κινησεις του ζετε με 197,5 κιλα και του συνολου με 357,5, ενω παραλληλα κατερριψε και τα τρια πανελληνια ρεκορ στην κατηγορια του. Στο αρασε ο πρωταθλητης μας πηρε την τεταρτη θεση με 160 κιλα. Την πρωτη θεση στην κατηγορια πηρε ο Κουβανος Παμπλο Λαρα με 162,5 κιλα στο αρασε, 205 στο ζετε και 367.5 στο συνολο. Το τριτο χαλκινο μεταλλιο της ελληνικης ομαδας πηρε η πρωταθλητρια μας στην κατηγορια των 64 κιλων, Μαρια Χριστοφοριδου, στο συνολο με 200 κιλα. Ακομη, η νεαρη αρσιβαριστρια ηταν τεταρτη στο αρασε με 87,5 κιλα και στο ζετε με 112,5. Το χρυσο μεταλλιο την κατηγορια κατεκτησε η Τσεν Γιουν Λιν απο την Ταιβαν με 212,5 κιλα στο συνολο, 97,5 στο αρασε και 115 στο ζετε.

Η εθνικη ελλαδας ποδοσφαιρου των ανδρων εχασε μια θεση στην παγκοσμια καταταξη της ΦΙΦΑ, η οποια ανακοινωνεται καθε μηνα, με αποτελεσμα να βρεθει στην 29-η θεση με 45.99 βαθμους. Στην πρωτη θεση του πινακα, βρισκεται παντα η παγκοσμια πρωταθλητρια Βραζιλιας με 68.28 βαθμους, ενω ακολουθουν η Γερμανια, η Ισπανια και η Ιταλια.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Και νεα σημαντικη πτωση 2,71% σημειωσε ο Γενικος Δεικτης Τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και εκλεισε στις 852,44 μοναδες. Λιγα λεπτα πριν το τελος των συναλλαγων οι απωλειες του δεικτη εφθαναν το 3,80% για να υπαρξει αγοραστικη παρεμβαση τραπεζικων χαρτοφυλακιων με αποτελεσμα να περιοριστουν σημαντικα οι αρχικες απωλειες. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 10,1 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,01%, Ληζινγκ πτωση 1,59%, Ασφαλειες πτωση 4,94%, Επενδυσεις πτωση 2,73%, Βιομηχανιες πτωση 3,95%, Κατασκευων πτωση 6,10%, Συμμετοχων πτωση 4,75%, Διαφορες πτωση 3,46%. Ο Δεικτης της παραλληλης αγορας, κατεγραψε σημαντικες απωλειες 5,82% .

Σε χαμηλοτερα επιπεδα εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες προς 236,758 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχιση της κακοκαιριας προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Συγκεκριμενα θα συνεχισθουν οι χιονοπτωσεις στα ορεινα, αλλα και στα πεδινα της κεντρικης και βορειας χωρας,ενω στις παραθαλασσιες περιοχες θα εκδηλωθουν βροχες και σποραδικες καταιγιδες.Βαθμιαια ομως τα φαινομενα θα εξασθενησουν.Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις ισχυροι μεχρι πολυ ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο θυελλωδεις μεχρι πολυ θυελλωδεις.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει -6 με 6 βαθμους,στα δυτικα -2 με 11 και στην υπολοιπη χωρα 3 με 10 βαθμους.Στην Αττικη θα συνεχισθουν οι χιονοπτωσεις, κυριως στα βορεια του νομου,οι ανεμοι θα ειναι μεχρι θυελλωδεις και η θερμοκρασια θα κυμανθει 2 με 7 βαθμους.Ασθενεις χιονοπτωσεις θα εχει και η Θεσσαλονικη και το θερμομετρο στην πολη θα δειξει -2 με 5.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Tuesday, 21 November 1995 - 23:00:46