Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 17)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτεταμενα επεισοδια βρισκονται σε εξελιξη γυρω απο το Πολυτεχνειο,το οποιο απο τις 4.15 το απογευμα,τελει υπο καταληψη απο αναρχικους,ενω η καθιερωμενη πορεια προς την αμερικανικη πρεσβεια πραγματοποιηθηκε χωρις προβληματα.Λιγο μετα την εναρξη της πορειας ομαδα νεαρων παραβιασε πυλη του Πολυτεχνειου,εισηλθε στο ιδρυμα και κατελαβε το χωρο των μικροφωνικων εγκαταστασεων απ'οπου αρχισε να μεταδιδει μηνυματα. Ο χωρος γυρω απο το Πολυτεχνειο μετατραπηκε σε πεδιο μαχης, καθως οι νεαροι μπαινοβγαιναν στο ιδρυμα εκτοξευοντας βομβες μολοτωφ κατα των αστυνομικων δυναμεων και αναβοντας φωτιες για να αντιμετωπισουν τα δακρυγονα που πεφτουν στην περιοχη.Η Συγκλητος μετα απο συνεδριαση εκρινε οτι το Πανεπιστημιακο Ασυλο εχει καταργηθει απο τους νεαρους και εθεσε προθεσμια για ν'αποχωρησουν προειδοποιωντας οτι σε διαφορετικη περιπτωση θα λαβει ολα τα ενδεδειγμενα μετρα. Οι αστυνομικες δυναμεις στην περιοχη ενισχυονται συνεχως και συμφωνα με πληροφοριες εχουν γινει ηδη δεκα συλληψεις.Το πρωι αγνωστοι πυροδοτησαν γκαζακια με αποτελεσμα να καταστραφει τζιπ του Πολεμικου Ναυτικου που ηταν σταθμευμενο στη συμβολη των οδων Ιουλιανου και Μαυροματαιων.Απο την εκρηξη και την πυρκαγια προκληθηκαν ζημιες και σε δυο παρακειμενα αυτοκινητα.Και σημερα υπηρξε μεγαλη συρροη κοσμου στο χωρο του Πολυτεχνειου και αφηνε ενα λουλουδι στη μνημη των νεκρων του Νοεμβρη του `73. Στεφανια, κατεθεσε το πρωι εκπροσωπος του Προεδρου της Δημοκρατιας και αντιπροσωπειες της κοινοβουλευτικης ομαδας του ΠΑΣΟΚ, της Νεας Δημοκρατιας, της Πολιτικης Ανοιξης και του ΚΚΕ καθως και ο Προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος.

Εκρηκτικη παραμενει η κατασταση στις φυλακες Κορυδαλλου παροτι η κυβερνηση εχει υποσχεθει να ικανοποιησει τα αιτηματα των κρατουμενων και ο υπουργος Δικαιοσυνης εμφανιστηκε αισιοδοξος για τις εξελιξεις, δηλωντας οτι οι κρατουμενοι εχουν αρχισει να επιστρεφουν στα κελια τους.Μεχρι στιγμης οι νεκροι ανερχονται επισημως στους τεσσερις αλλα εκφραζονται φοβοι οτι ο αριθμος αυτος ενδεχεται να ειναι μεγαλυτερος. Τα ξημερωματα οι κρατουμενοι της τριτης πτερυγας εβαλαν φωτια στο πτωμα συγκρατουμενου τους.Η αστυνομια εκτιμα οτι ο κρατουμενος ειχε πεθανει απο καταχρηση ναρκωτικων φαρμακων.Νεα ενταση δημιουργηθηκε τις μεσημβρινες ωρες οταν κρατουμενοι προσπαθησαν να εισβαλουν στο Διοικητηριο την ωρα που βρισκοταν εκει ο υπουργος Δικαιοσυνης,Γιαννης Ποττακης και ειχε συσκεψη με τους σωφρονιστικους υπαλληλους.Τις πρωτες απογευματινες ωρες φωτια ξεσπασε στο μαγειρειο της τριτης πτερυγας,η οποια,παρα τις αρχικες επιφυλαξεις της αστυνομιας,κατεστη δυνατον να σβηστει απο την Πυροσβεστικη.Επι τοπου βρισκεται η ηγεσια του υπουργειου Δικαιοσυνης και σε δηλωσεις ο κ. Ποττακης, τονισε οτι γινεται προσπαθεια να αποσυμφορεθει η φυλακη με μεταγωγες, επανελαβε οτι δεν προκειται να υπαρξει επεμβαση των ΜΑΤ και απηυθυνε προειδοποιηση προς τους κρατουμενους να μην προσπαθουν να αποδρασουν γιατι εχουν ληφθει ολα τα απαραιτητα μετρα.Ο κ.Ποττακης,μαλιστα, χαρακτηρισε τις προσπαθειες αποδρασης ως πηδηματα στο κενο και υποσχεθηκε οτι η επομενη μερα για τους φυλακισμενους και τους κατοικους της περιοχης θα ειναι καλυτερη.

Η κατασταση στον Κορυδαλλο συζητηθηκε σε συναντηση που ειχαν το μεσημερι ο πρωθυπουργος και οι βουλευτες της δευτερης περιφερειας Πειραια του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργος δεσμευτηκε για την απομακρυνση των φυλακων απο την περιοχη.Επισης,συμφωνηθηκε να υπαρξει ειδικη συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπης για τα προβληματα της δευτερης περιφερειας του Πειραια. Οπως δηλωσαν οι εξι βουλευτες κατα τη συναντηση δεν ετεθη θεμα παραιτησης του κ.Ποττακη,ενω η κυβερνηση δια του Τηλεμαχου Χυτηρη παρειχε πληρη καλυψη στον υπουργο Δικαιοσυνης, ενω αφησε αιχμες για τη σταση των σωφρονιστικων υπαλληλων λεγοντας οτι η θεση τους ειναι μεσα στη φυλακη κι οχι εξω απο αυτη.Σκληρη επιθεση κατα της κυβερνησης εξαπελυσε ο Μιλτιαδης Εβερτ δηλωνοντας οτι τα γεγονοτα του Κορυδαλλου σηματοδοτουν τη διαλυση του κρατους, γελοιοποιουν τη χωρα και φανερωνουν ποσο ανυπαρκτη και επικινδυνη ειναι η κυβερνηση. Επισης,ο κ.Εβερτ ζητησε την παρεμβαση του εισαγγελεα του Αρειου Παγου για να αποκατασταθει η ταξη και να διαπιστωθει τι εγινε μεσα στις φυλακες.Για απιστευτη ανικανοτητα των κρατικων οργανων εκανε λογο ο Αντωνης Σαμαρας που υποστηριξε οτι η κατασταση με τη συναινεση της κυβερνησης εχει αφεθει στα χερια οργανωμενων ομαδων σκληρων κακοποιων,ενω αναρωτηθηκε γιατι δεν εχει εφαρμοσθει το πορισμα της διακομματικης για την αναμορφωση του σωφρονιστικου συστηματος. Επιθεση κατα του ΠΑΣΟΚ και της Νεας Δημοκρατιας εξαπελυσε ο βουλευτης του ΚΚΕ,Γερασιμος Αραβανης,που κατηγορησε τον κ.Ποττακη οτι καθυστερησε απαραδεκτα να ασχοληθει με την εξεγερση.Ο προεδρος του Συνασπισμου κατηγορησε την κυβερνηση για ελλειψη σωφρονιστικης πολιτικης και τονισε οτι για τις εικονες φρικης και παραλυσης η ελληνικη κοινωνια ζηταει επιτελους πολιτικες ευθυνες. Το Δημοτικο Συμβουλιο του Δημου Κορυδαλλου εξεδωσε ομοφωνο ψηφισμα καταγγελοντας τις ευθυνες ολων των κυβερνησεων που δεν αντιμετωπισαν με σοβαροτητα την αναγκη απομακρυνσης των φυλακων απο την περιοχη. Επισης απαιτει την οριστικη απομακρυνση των φυλακων προειδοποιωντας οτι σε αντιθετη περιπτωση το Δημοτικο Συμβουλιο θα κλιμακωσει τις ενεργειες του.

Με εισιτηριο θα μπαινουν στα καζινο οσοι θελουν να δοκιμασουν την τυχη τους. Με αποφαση του υφυπουργου Οικονομικων Δημητρη Γεωργακοπουλου καθιερωνεται εισιτηριο 5.000 δρχ για οσους θελουν να πανε στα καζινο.Η αποφαση θα ισχυσει απο 15 Δεκεμβριου και θα αφορα τοσο τα καζινο Παρνηθας, Κερκυρας, Ροδου, Χαλκιδικης και Λουτρακιου, που λειτουργουν, οσο και τα υπολοιπα 9 που προκειται να λειτουργησουν τους προσεχεις μηνες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Αδιαμφισβητητος νικητης του πρωτου γυρου των χθεσινων προεδρικων εκλογων στην Αλγερια,ειναι ο νυν προεδρος και στρατηγος εν αποστρατεια, Λιαμιν Ζερουαλ, που κατηγαγε σαρωτικη νικη με ποσοστο 61,34%. Εκεινο που ξαφνιασε περισσοτερο δεν ειναι τοσο η νικη του Ζερουαλ,η οποια ηταν αναμενομενη, οσο η συμμετοχη του κοινου που εφθασε σε ποσοστο 75%. Μαθημα για ολους τους εχθρους της Αλγεριας, εντος και εκτος της χωρας, αποτελει για τον Ζερουαλ η νικη αυτη.Απο την πλευρα τους, οι ισλαμιστες αμφισβητουν τα κυβερνητικα στοιχεια, υποστηριζοντας οτι ψηφισε μονο το 30% των εκλογεων.Η Γαλλια εξεφρασε την ελπιδα οτι η εκλογη του Ζερουαλ θα οδηγησει στον πολιτικο διαλογο με την αντιπολιτευση, καθως και στην διενεργεια βουλευτικων εκλογων.

Κρισιμο αναμενεται το Σαββατοκυριακο για την επιλυση του βοσνιακου, καθως οι εμπολεμες πλευρες της Βοσνιας θα αποφασισουν στην διαρκεια των δυο αυτων ημερων, εαν θα αποδεχθουν ενα ειρηνευτικο σχεδιο.Ζητημα πολεμου η ειρηνης τιθεται αυτη την εβδομαδα στο Ντειτον του Οχαιο, δηλωσε ο γερμανος υπουργος Αμυνας, Φολκερ Ριε, προειδοποιωντας οτι οι επομενες ωρες θα ειναι εξαιρετικα δυσκολες. Το πρωι, μεγαλη πυρκαγια εκδηλωθηκε στο κτιριο του αρχηγειου των δυναμεων του ΟΗΕ στο Σαραγεβο.Το κτιριο εκκενωθηκε αμεσως, χωρις να υπαρξουν θυματα, ενω αγνωστα παραμενουν ακομα τα αιτια.

Το θρασος τελικα ειναι αυτο που χαρακτηριζει τη Γαλλια. Επιθεση εναντιον δεκα εταιρων της στην Ευρωπαικη Ενωση, εξαπελυσε σημερα, επειδη ψηφισαν αποφαση του ΟΗΕ στην οποια εκφραζεται δυσαρεσκεια για τις πυρηνικες δοκιμες.Προχωρωντας ενα βημα παραπερα, η Γαλλια αποφασισε να αναβαλλει την γαλλο-ιταλικη συναντηση κορυφης, που ειχε προγραμματισθει για τις 24 και 25 Νοεμβριου στη Ναπολη, επειδη η Ιταλια ψηφισε υπερ της αποφασης του ΟΗΕ.

Τις ευλογιες των Ηνωμενων Πολιτειων εχει ο υπουργος εξωτερικων της Ισπανιας, Χαβιερ Σολανας, για το αξιωμα του γενικου γραμματεα του ΝΑΤΟ.Τον μεγαλο σεβασμο που τρεφει στο προσωπο του επιβεβαιωσε ο εκπροσωπος του Στειτ Ντιπαρτμεντ, Νικολας Μπερνς, τονιζοντας οτι η Ουασιγκτον δεν προκειται να φερει αντιρρησεις στην αναληψη του αξιωματος απο εναν ισπανο αξιωματουχο, δεδομενου οτι η Μαδριτη δεν συμμετεχει στο στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ.Στην Αθηνα, ο αναπληρωτης υπουργος εξωτερικων, Γιωργος Ρωμαιος, δηλωσε οτι η χωρα μας θα ασκησει ολα τα δικαιωματα της σε περιπτωση που ο υποψηφιος για το αξιωμα του ΝΑΤΟ, δεν θα ειναι κοινης αποδοχης.

Σημαντικες ζημιες προκληθηκαν απο βομβα που εξερραγη τη νυχτα, σε κτιριο που στεγαζονται τα γραφεια της μεγαλυτερης εφημεριδα της Λιθουανιας, στην πρωτευουσα Βιλνιους.Η εκρηξη σημειωθηκε μετα απο δημοσιευση απο την εφημεριδα σειρα αρθρων σχετικα με το οργανωμενο εγκλημα.Προκειται για την σοβαροτερη επιθεση εναντιον του Τυπου της χωρας μετα την δολοφονια, πριν απο δυο χρονια, του υποδιευθυντη συνταξης της δευτερης μεγαλυτερης εφημεριδας.

Ενας επιχειρηματιας απο τη Χεβρωνα, αγνωστος μεχρι τωρα στα παλαιστινιακα πολιτικα πραγματα, δηλωσε οτι θα ειναι αντιπαλος του Γιασερ Αραφατ στις παλαιστινιακες εκλογες. Κινητρο για την συμμετοχη μου στις εκλογες, ειναι η επιθυμια μου να υπηρετησω το λαο οπως μου υπαγορευουν η θρησκεια μου και η συνειδηση μου, δηλωσε ο 40χρονος, Αλι Ισχακ Χαλεντ αλ-Ταμιμι, ο οποιος χαρακτηρισε τον εαυτο του ευσεβη Μουσουλμανο και κατεβαινει στις εκλογες ως ανεξαρτητος. Ο Ταμιμι ειναι ο πρωτος Παλαιστινιος που ανακοινωνει οτι θα ειναι υποψηφιος στις εκλογες.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνερχεται αυριο και μεθαυριο η Εθνικη Συνδιασκεψη της Νεας Δημοκρατιας, τις εργασιες της οποιας θα ανοιξει με ομιλια του ο προεδρος του κομματος Μιλτιαδης Εβερτ. Ωστοσο, η ατμοσφαιρα εχει φορτιστει, καθως ορισμενοι βουλευτες διαφωνουν με τον δια κληρωσεως καθορισμο των ομιλητων. Ο αντιπροεδρος του κομματος Γιαννης Βαρβιτσιωτης χαρακτηρισε ορθη την αποφαση για κληρωση των ομιλητων, λεγοντας οτι εφοσον δεν υπαρχει χρονος να μιλησουν ολοι, η κληρωση ειναι το μοναδικο δικαιο συστημα.Απο την πλευρα του ο κ.Σωτηρης Χατζηγακης επανελαβε οτι η Εθνικη Συνδιασκεψη θα επρεπε να παρει μορφη εκτακτου συνεδριου και ζητησε να μιλησουν διεξοδικα οι βουλευτες. Ο κ.Βαγγελης Μειμαρακης ειπε οτι οσοι πηραν αυτη την αποφαση δεν προσεφεραν καλη υπηρεσια στον προεδρο του κομματος και ο κ.Γιαννης Κεφαλογιαννης διερωτηθηκε πως ειναι δυνατον να μιλησουν πεντακοσιοι ανθρωποι μεσα σε δυο μερες. Συμφωνα με πληροφοριες ο προεδρος του κομματος στην ομιλια του θα ειναι ενωτικος και ο κ. Κωνσταντινος Μητσοτακης δεν προτιθεται να αφησει αιχμες κατα του κ. Εβερτ. Παντως, το κλιμα που θα επικρατησει στη συνδιασκεψη θα εξαρτηθει απο τον τονο που θα δωσουν στις ομιλιες τους οι κυριοι Εβερτ και Μητσοτακης.

Αυξηση 10% στους μισθους και στα ημερομισθια, αλλα και θεσμικα αιτηματα, οπως εβδομαδιαια απασχοληση 35 ωρων, αποφασισε το πρωι η Εκτελεστικη επιτροπη της ΓΣΕΕ με τις ψηφους των εκπροσωπων της ΠΑΣΚΕ, ενω οι αλλες συνδικαλιστικες παραταξεις επεμειναν στα δικα τους ποσοστα.Συμφωνα με τον προεδρο της ΓΣΕΕ, Χρηστο Πρωτοπαπα, η αποδοχη της σημερινης εισηγησης απο την Ολομελεια της Διοικησης της ΓΣΕΕ, αποτελει πλεον τη μοναδικη δυνατοτητα για να προχωρησει η καταγγελια της υπαρχουσας Εθνικης Γενικης Συλλογικης Συμβασης Εργασιας και να αρχισουν οι διαπραγματευσεις με τις εργοδοτικες οργανωσεις, ωστε να διαμορφωθουν οι μισθοι και τα ημερομισθια για το ερχομενο ετος.

Πεντε νεκροι, μεταξυ των οποιων ενα μωρο, καθως και ενας τραυματιας ειναι ο τραγικος απολογισμος τροχαιου που σημειωθηκε λιγο μετα τις 3 το μεσημερι στην νεα εθνικη Αθηνων-Πατρων.Το δυστυχημα εγινε στη θεση Ροδοδαφνη, οταν δυο ΙΧ, με κατευθυνση προς την Πατρα, συγκρουσθηκαν λογω υπερβολικης ταχυτητας.

Στημενο και σκηνοθετημενο, χαρακτηρισε ο υφυπουργος Υγειας, Μανωλης Σκουλακης, το φιλμ που μεταδοθηκε απο ενα τηλεοπτικο σταθμο σχετικα με την κατασταση που επικρατει στο ψυχιατρικο ιδρυμα παιδιων στο Νταου Πεντελης.Ο κ.Σκουλακης, απαντωντας στον βουλευτη της ΠΟΛΑΝ, κ.Χατζηδημητριου, κατηγγειλε οτι το συγκεκριμενο φιλμ τραβηξε υπαλληλος του ιδρυματος εναντι αμοιβης, τονιζοντας οτι σε καμμια περιπτωση δεν απηχουν τα οσα αναφερονται ς αυτο στην πραγματικοτητα. Απο την πλευρα του, ο.Χατζηδημητριου, επιβεβαιωσε ουσιαστικα τους ισχυρισμους του υπουργου αναφεροντας οτι η βουλευτης του κομματος, Φωτεινη Στεφανοπουλου, που επισκεφθηκε, μετα την προβολη του φιλμ,το ψυχιατρικο ιδρυμα δεν απεκομισε την εικονα που παρουσιαστηκε απο τη συγκεκριμενη εκπομπη του τηλεοπτικου σταθμου.

Αναβληθηκε για δευτερη φορα η εκδικαση στο ποινικο τμημα του Αρειου Παγου της αιτησης του Γιαννη Καλαμποκα, για αναιρεση της αποφασης του Εφετειου Λαρισας, με την οποια καταδικασθηκε για τη δολοφονια του καθηγητου Νικου Τεμπονερα, στην Πατρα, τον Ιανουαριο 1991. Το δικαστηριο ορισε νεα δικασιμο για τις 19 Ιανουαριου 1996.

Απο υπερβολικη χρηση ναρκωτικων εχασε τη ζωη του ο 32χρονος Δημητρης Συμωτος.Τον ατυχο νεο βρηκαν το πρωι σε δρομο στην περιοχη των Νεων Λιοσιων.

Πενηντα καθηγητες πανεπιστημιων Δραμινης καταγωγης, που διδασκουν σε ιδρυματα της χωρας και του εξωτερικου, θα συναντηθουν αυριο στη Δραμα με τις αρχες και αρμοδιους φορεις, για να συζητησουν την ιδρυση πανεπιστημιακων σχολων στην πολη.Οι καθηγητες προσκληθηκαν απο τον νομαρχη Δραμας, ο οποιος δηλωσε οτι οι πανεπιστημιακες σχολες θα συμβαλλουν στην αναπτυξη της πολης.

Αυτοσχεδιο βομβα μολοτοφ εριξαν αγνωστοι τα ξημερωματα στο κτιριο που στεγαζεται το Πνευματικο Κεντρο του Δημου Κορυδαλλου, με αποτελεσμα να προκληθουν μικρες υλικες ζημιες.Λιγο αργοτερα, αλλη μια βομβα μολοτοφ πεταξαν αγνωστοι στο κτιριο που στεγαζοταν το ΙΔ Αστυνομικο Τμημα Πειραια, στην οδο Αβερωφ 24 χωρις ομως να προκληθουν ζημιες.Την ευθυνη ανελαβε με τηλεφωνημα στην Ελευθεροτυπια αγνωστος, για λογαριασμο της Ομαδας Αναρχικων.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η εκθεση του Μανολη Κορρε, Απο την Πεντελη στον Παρθενωνα, εγκαινιαζεται στις 21 Νοεμβριου στη Νεα Υορκη, στο παραρτημα του Ιδρυματος Ελληνικου Πολιτισμου. Η εκθεση θα διαρκεσει μεχρι τις 7 Ιανουαριου 1996 και στη συνεχεια, θα μεταφερθει στα παραρτηματα του Ιδρυματος στην Οδησσο και την Αλεξανδρεια.

Ψηφιδωτο δαπεδο του 4ου π.Χ, αιωνα μεγαλης αρχαιολογικης και καλλιτεχνικης αξιας, αποκαλυφθηκε στην Ερετρια.Το δαπεδο απεικονιζει σκηνη μυικης μαχης αναμεσα στην τερατομορφη Σκυλλα και σε θαλασσια θεοτητα, πιθανως τον Τριτωνα με τριαινα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δρακοντεια μετρα ασφαλειας θα ληφθουν στο ντερμπι μπασκετ Παναθηναικου-Ολυμπιακου, που θα γινει την Κυριακη, οπως αποφασιστηκε στη συσκεψη που εγινε στο ΟΑΚΑ, με την συμμετοχη του Υφυπουργου Αθλητισμου, Γιωργου Λιανη, του Γενικου Γραμματεα Αθλητισμου, Γιωργου Βασιλακοπουλου, εκπροσωπων των δυο συλλογων και του Υπουργειου Δημοσιου Ταξης, της ΕΣΑΚ και του ΟΑΚΑ. Εκτος απο την ισχυρη αστυνομικη δυναμη τις ειδικες ζωνες ασφαλειας, θα υπαρχουν στις εισοδους των θυρων και ανιχνευτικα μηχανηματα για κερματα και αλλα αντικειμενα.

Αισιοδοξια επικρατει στην ΑΕΚ και τον Παναθηναικο για τον αυριανο μεταξυ τους αγωνα.Ο προπονητης της ΑΕΚ Ντουσαν Μπαγεβιτς ειπε οτι οι παικτες του ειναι ετοιμοι για ενα ακομη ντερμπι, ενω ο Χουαν Ραμον Ροτσα εξεφρασε ικανοποιηση καθως για πρωτη φορα φετος εχει στην διαθεση του τοσους πολλους παικτες, αφου θα στερηθει των υπηρεσιων μονο του Θαναση Κολιτσιδακη και του Νικου Νιοπλια.

Στα κρυα του λουτρου, αφησε την ΑΕΚ, ο Αμερικανος μπασκετμπολιστας Τονι Καμπελ. Ο 33χρονος φοργουορντ, αναχωρησε για την πατριδα του, δηλωνοντας οτι δεν επιθυμει να συνεχισει την καριερα του στην κιτρινομαυρη ομαδα. Οι λογοι της φυγης του, δεν εχουν γινει επισημως γνωστοι, ωστοσο συμφωνα με πληροφοριες υπηρξε προβλημα στις σχεσεις του με τον τεχνικο της ενωσης Βλαντο Τζουροβιτς.

Στο γηπεδο της Λαρισας, θα γινει στις 22 του μηνος ο αγωνας ΠΑΟΚ - Κοζανη για το κυπελλο Ελλαδας. Την αποφαση αυτη πηρε η ΕΠΟ και ετσι ο δικεφαλος του βορρα θα δωσει τον πρωτο αγωνα του σε ουδετερο γηπεδο, λογω της ποινης των πεντε αγωνιστικων , που του επεβαλε ο αθλητικος δικαστης , για τα επεισοδια που εγιναν στον αγωνα του με την ΑΕΚ.

ΧΡΗΜΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη υποχωρηση 0,13% εκλεισε ο Γενικος Δεικτης Τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 894,41 μοναδες.Σε εβδομαδιαια βαση ο δεικτης παρουσιασε απωλειες σε ποσοστο 1,32%.Χαρακτηριστικο της σημερινης συνεδριασης ηταν η σημαντικη αυξηση του ογκου των συναλλαγων, η αξια των οποιων ανηλθε στα 11,7 δισεκατομμυρια δραχμες.Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν με τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,31%, Ληζινγκ πτωση 1,22%, Ασφαλειες ανοδος 0,77%, Επενδυσεις ανοδος 0,49%, Βιομηχανιες πτωση 0,65%, Κατασκευες ανοδος 1,43%, Συμμετοχων ανοδος 1,97%, Διαφορες ανοδος 0,72% . Ο Δεικτης της παραλληλης αγορας εκλεισε με μικρη υποχωρηση 0,19% .

Σε ελαφρως χαμηλοτερα επιπεδα εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται τη Δευτερα απο τις εμπορικες τραπεζες προς 236,190 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλωδεις νοτιαδες και οι τοπικες βροχες θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του καιρου συμφωνα με τις προβλεψεις της Μετεωρολογικης Υπηρεσιας.Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 7 με 16 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 12 με 19 και στα νησια 14 με 22 βαθμους Κελσιου.Βροχερο καιρο νοτιους ανεμους και θερμοκρασια 14 με 19 και 11 με 16 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Friday, 17 November 1995 - 22:17:21