Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 10)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Σχεδιο κανονισμου για την αναβαθμιση λειτουργιας της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ, κατεθεσαν το μεσημερι βουλευτες του Κινηματος.
  • Υπογραφεται και απο τους κυριους Παγκαλο και Σημιτη καθως και τη Βασω Παπανδρεου.
  • Ενταση και παλι στα Πανεπιστημια.Οι φοιτητες ζητουν να ανακληθει η εγκυκλιος για τη διανομη συγγραμματων.
  • Δεκτος απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο, εγινε το μεσημερι ο προεδρος του Συνασπισμου, Νικος Κωνσταντοπουλος.
  • Στην Κρητη φθανει αργα το μεσημερι, ο Οικουμενικος Πατριαρχης Βαρθολομαιος .
  • Κλειστη ειναι και σημερα η Λεωφορος Κηφισσου απο κατοικους του Ρεντη.
  • Μετακινηση δυναμεων του Κροατικου στρατου παρατηρειται στην ελεγχομενη απο τους Σερβους ανατολικη Σλαβονια.
  • Σε δυσκολη θεση βρισκεται η Τουρκια μετα την απονομη απο το ευρωκοινοβουλιο βραβειου σε κουρδικης καταγωγης φυλακισμενη βουλευτη.
  • Ελπιδες σε εκατομμυρια φορεις του ΑΙΔΣ απο νεα επιτυχια γιατρων της Αυστραλιας.
  • Αλλος ενας υποπτος συνεληφθη στο Ισραηλ για τη δολοφονια του Γιτζακ Ραμπιν.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πληρες σχεδιο κανονισμου με στοχο την αναβαθμιση της πολιτικης λειτουργιας της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ κατεθεσαν το μεσημερι στο Γραμματεα, Δημητρη Μπεη, 39 βουλευτες του Κινηματος. Το σχεδιο υπογραφουν βουλευτες που ανηκουν σε ολες τις τασεις μεταξυ των οποιων οι κυριοι Σημιτης και Παγκαλος, καθως επισης και η Βασω Παπανδρεου. Προβλεπει τη συγκληση της κοινοβουλευτικης ομαδας μια φορα το διμηνο, αμεση εκλογη του προεδρειου και των κοινοβουλευτικων εκπροσωπων,ενω υποχρεωνεται ο αρχηγος του κομματος να κανει απολογισμο καθε χρονο.Το κειμενο επεδωσαν οι κυριοι Πασχαλιδης και Δρυς, οι οποιοι δηλωσαν οτι η κοινοβουλευιτκη ομαδα λειτουργει στην ουσια επι 21 χρονια χωρις κανονισμο. Ο κ.Μπεης μιλωντας το πρωι σε ραδιοσταθμο της Αθηνας, τονισε οτι ειναι αναγκαια η θεσπιση κανονισμου, προσθεσε ομως οτι ενδεχομενως η συγκεκριμενη προταση να οδηγησει σε συγκρουση αρμοδιοτητων με τον Πρωθυπουργο. Σημειωνεται οτι την ερχομενη Δευτερα θα συνεδριασει η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του ΠΑΣΟΚ, οπου μεταξυ αλλων θα τεθει και το θεμα της κοινωνικης πολιτικης του ΠΑΣΟΚ.

Ενταση και παλι στα Πανεπιστημια, καθως οι φοιτητες προχωρησαν σε κινητοποιησεις με αιτημα να ανακληθει η εγκυκλιος του υπουργειου Παιδειας για τη διανομη συγγραμματων. Ηδη, εχει κλεισει το Πανεπιστημιο Πειραια, η Ιατρικη Αθηνων καθως και τμηματα του Πολυτεχενειου. Το μεσημερι οι φοιτητες πραγματοποιησαν συγκεντρωση στα Προπυλαια, και στη συνεχεια πορεια στην Ομονοια οπου κατελαβαν συμβολικα κτιριο στο οποιο στεγαζεται ενα ΙΕΚ. Για την Τριτη εχει προγραμματιστει πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο στην Αθηνα, ενω ο πρυτανης του Πανεπιστημιου Αθηνων κ.Γεμτος επερριψε ευθυνες στην κυβερνηση για την κατασταση που επικρατει στην Ανωτατη Εκπαιδευση.

Δεκτος απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο, εγινε το μεσημερι ο προεδρος του Συνασπισμου, Νικος Κωνσταντοπουλος. Εξετασαν την πορεια των εθνικων μας θεματων και τις πολιτικες εξελιξεις. Ο κ.Κωνσταντοπουλος, εξεθεσε στον Προεδρο της Δημοκρατιας τις προτασεις του Συνασπισμου για τη διαφανεια στην πολιτικη ζωη της χωρας και τη θεση του για την καθιερωση της απλης αναλογικης.

Συνεδριασε το πρωι υπο την προεδρια του υπουργου Εθνικης Οικονομιας Γιαννου Παπαντωνιου, η οικονομικη επιτροπη και ασχοληθηκε με το θεμα των κρατικων προμηθειων.

Διυπουργικη συσκεψη θα πραγματοποιηθει το απογευμα προκειμενου να εξεταστουν τα προβληματα που απασχολουν τους εργαζομενους στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη Περαματος. Την ιδια ωρα οι εργαζομενοι στα ναυπηγεια Περαματος θα πραγματοποιησουν συγκεντρωση στο εργατικο κεντρο Πειραια και στη συνεχεια θα κανουν πορεια στο υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας.

Φτανει αργα το μεσημερι, στο Ηρακλειο,της Κρητης ο Οικουμενικος Πατριαρχης Βαρθολομαιος,προκειμενου να λαβει μερος στον εορτασμο για τα 100 χρονια απο την ανεγερση του Αγιου Μηνα, πολυουχου του Ηρακλειου. Συσσωμος ο κρητικος λαος θα υποδεχθει τον Προκαθημενο της Ορθοδοξιας, ενω την Κυβερνηση θα εκπροσωπησει ο υπουργος Παιδειας, Γιωργος Παπανδρεου. Σημειωνεται οτι το πρωι, η Ασφαλεια του Ηρακλειου συνελαβε εναν 41χρονο ,ο οποιος πετουσε προκηρυξεις με περιεχομενο εναντιον του Οικουμενικου Πατριαρχη.

Κλειστη ειναι σημερα για τριτη συνεχη μερα η Λεωφορος Κηφισσου στο υψος της Λαχαναγορας απο κατοικους του Ρεντη που διαμαρτυρονται για τη μεταφορα του αστυνομικου τμηματος της περιοχης. Το βραδυ εξαλλου, αναμενεται να πραγματοποιηθει εκτακτο δημοτικο συμβουλιο στον Κορυδαλλο καθως εχει ηδη αρχισει η μεταφορα του 16-ου αστυνομικου τμηματος της περιοχης στην Αμφιαλη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πηγη του ΟΗΕ αποκαλυψε οτι παρατηρειται μετακινηση δυναμεων του Κροατικου στρατου στην ελεγχομενη απο τους Σερβους ανατολικη Σλαβονια. Τονισε οτι δεν ειναι ακομα δυνατο να εκτιμηθει η σοβαροτητα του γεγονοτος, επεσημανε ομως οτι η Κροατια σκληρυνε τη σταση της στις διαπραγματευσεις, που βρισκονται σε εξελιξη, για τον ειρηνικο διακανονισμο του προβληματος.

Σε δυσκολη θεση περιηλθε η Τουρκια μετα την αποφαση του ευρωκοινοβουλιου να απονειμει στην κουρδικης καταγωγης φυλακισμενη βουλευτη Λειλα Ζανα το βραβειο Ζαχαρωφ `95, για την ελευθερια της σκεψης. ``Η αποφαση αυτη δεν τιμα το βραβειο``, τονισε ο εκπροσωπος του τουρκικου υπουργειου Εξωτερικων, σημειωνοντας οτι η βουλευτης εχει δεσμους με τρομοκρατικη οργανωση. Η ενωση ανθρωπινων δικαιωματων της Τουρκιας παντως, εξεφρασε ικανοποιηση για την απονομη του βραβειου στη Λειλα Ζανα.

Αγνωστοι αποπειραθηκαν να πυρπολησουν κατοικια τουρκων και πορτογαλων μεταναστων στην γερμανικη πολη Λαγκε, χωρις ευτυχως να υπαρξουν θυματα,ανακοινωσε η αστυνομια. Οι δραστες εκτοξευσαν αυτοσχεδια βομβα που προκαλεσε πυρκαγια η οποια ομως ευτυχως σβηστηκε απο την πυροσβεστικη χωρις να παθουν τιποτα οι οκτω ενοικοι. Τα κινητρα της επιθεσης δεν ειναι γνωστα.

Νεα επιτυχια γιατρων της Αυστραλιας δινει ελπιδες σε εκατομμυρια φορεις του ιου της θανατηφορας ασθενειας του ΑΙΔΣ. Οπως μεταδιδει το ΑΠΕ απο τη Μελβουρνη, Αυστραλοι ερευνητες ανακαλυψαν το γονιδιο ``Νεφ`` στο αιμα φορεων του ιου, το οποιο αναστελει την αναπτυξη της νοσου και προφυλασσει τους φορεις της απο διαφορες ασθενειες που προκαλουν το θανατο.Οι ερευνητες πιστευουν οτι το γονιδιο αυτο, μπορει να αποτελεσει το βασικο συστατικο εμβολιου και φαρμακων για τη νοσηλεια φορεων του

ΑΙΔΣ.

Εναν ακομη υποπτο, για τη δολοφονια του Γιτζακ Ραμπιν, τον εκτο κατα σειρα, συνελαβε η Ισραηλινη αστυνομια. Προκειται για εναν Ισραηλινο εποικο στη Δυτικη Οχθη, ο οποιος κατηγορειται για συμμετοχη στη δολοφονια. Στο μεταξυ, το 74% των ισραηλινων ζητουν απο την κυβερνηση να συνεχισει να εφαρμοζει τις ειρηνευτικες συμφωνιες με τους Παλαιστινιους συμφωνα με δημοσκοπηση που πραγματοποιηθηκε μετα τη δολοφονια του Γιτζακ Ραμπιν. Συμφωνα εξαλλου, με σημερινο δημοσιευμα των Ταιμς της Νεας Υορκης, οι ορθοδοξοι Εβραιοι στην πολη αυτη αποφασισαν να οργανωσουν ερανο για την παροχη βοηθειας στο δολοφονο του Ισραηλινου Πρωθυπουργου, τον οποιο χαρακτηριζουν μεγαλο ηρωα των εβραιων.

Κανονικα αρχισε να βαδιζει μια 18χρονη καθυστερημενη Κινεζα καθως σημειωθηκε σημαντικη βελτιωση στο βαθμο νοημοσυνης της υστερα απο τη μεταμοσχευση εγκεφαλικων κυτταρων στην οποια υπεβληθη . Οπως αναφερει σημερινο δημοσιευμα της κινεζικης εφημεριδας ημερησια, η κοπελλα υπεβληθη στην εγχειρηση τον περασμενο Ιουλιο σε νοσοκομειο της βορειας Κινας. Μεσα σε διαστημα ενος μηνα τα κυτταρα του εγκεφαλου της αρχισαν να λειτουργουν και αρχισε να βαδιζει σταθερα και να συνομιλει με αλλους ασθενεις του νοσοκομειου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επισημη προταση για επιστροφη των Ολυμπιακων Αγωνων στην Αθηνα εκανε χθες βραδυ ο πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου στον προεδρο της Διεθνους Ολυμπιακης Επιτροπης Χουαν-Αντονιο Σαμαρανκ, ο οποιος τον επισκεφθηκε στην Εκαλη συνοδευομενος απο τον υφυπουργο αθλητισμου Γιωργο Λιανη και τον προεδρο της Ελληνικης Επιτροπης Ολυμπιακων Αγωνων Λαμπη Νικολαου.Ο πρωθυπουργος ζητησε την αναληψη των ολυμπιακων αγωνων το νωριτερο δυνατο,γεγονος που σημειναι οτι η Ελλαδα θα διεκδικησει την ολυμπιαδα του 2.004 η του 2.008.Απο την πλευρα του ο κ.Σαμαραγκ δηλωσε οτι θα διαβιβασει το ελληνικο αιτημα στην εκτελεστικη επιτροπη της ΔΟΕ.

Σε κωμα εχει πεσει ο 27-χρονος Φινλανδος οδηγος Μικα Χακινεν, που τραυματιστηκε σοβαρα τα ξημερωματα στην Αδελαιδα κατα τη διαρκεια των δοκιμων για το Γκραν-Πρι της Αυστραλιας, οταν το αυτοκινητο του, που εκινειτο με ταχυτητα 180 χιλιομετρων την ωρα, ξεφυγε απο την πορεια του, εκανε μια πληρη περιστοφη στον αερα και συνετριβη σε προστατευτικο τοιχο. Οι γιατροι του νοσοκομειου που νοσηλευεται ο Χακινεν δηλωσαν οτι συντηρειται με την βοηθεια ειδικων μηχανηματων, ενω χαρακτηρισαν την κατασταση του ``σοβαρη`` αλλα ``σταθερη``.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Λιγες νεφωσεις με πιθανοτητα για ασθενεις βροχες επικρατουν σημερα στην ανατολικη και νοτια Ελλαδα, ενω στην υπολοιπη χωρα, ο καιρος ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι. Η θερμοκρασια σημειωνει μικρη ανοδο και φθανει στα βορεια τους 10 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 15 και στα νησια τους 14 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, στα δυτικα, κεντρικα και βορεια προβλεπονται λιγες νεφωσεις που θα αυξηθουν στα δυτικα. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις εως μετριοι ενω η

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Saturday, 11 November 1995 - 00:06:06