Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 06)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Με αποκλεισμους δρομων,συγκεντρωσεις και συλλαλητηρια,αρχισαν σημερα και συνεχιζονται αυριο οι κινητοποιησεις των αγροτων που διεκδικουν καλυτερες τιμες των προιοντων τους,αυξησεις των συνταξεων και μειωση της τιμης του πετρελαιου για γεωργικη χρηση.Επικεντρο των κινητοποιησεων για αλλη μια φορα ειναι η Θεσσαλια,οπου με ενδιαφερον αναμενεται η αποφαση της Συντονιστικης Επιτροπης για το αν θα κλιμακωθουν οι κινητοποιησεις με καταληψη της εθνικης οδου Αθηνων - Θεσσαλονικης.Η κατασταση οπως καταγραφεται μεχρι αυτη τη στιγμη εχει ως εξης: ΛΑΡΙΣΑ:Πορεια και συγκεντρωση στην κεντρικη πλατεια,των αγροτων και κτηνοτροφων,με τρακτερ και γεωργικα μηχανηματα.Οι κτηνοτροφοι εριξαν συμβολικα στους δρομους την παραγωγη γαλακτος της ημερας. ΒΟΛΟΣ:Πανω απο εξηντα τρακτερ,απο το Βελεστινο και τον Αλμυρο, απεκλεισαν το κτιριο της Νομαρχιας και το γραφειο του περιφερειακου διευθυντη. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Οι αγροτες απεκλεισαν τους εθνικους δρομους Θεσσαλονικης- Ευζωνων και Θεσσαλονικης-Εδεσσας,ενω λογω της αμεσης επεμβασης της αστυνομιας και της πυροσβεστικης δεν εκλεισε ο δρομος που οδηγει απο το αεροδρομιο στο κεντρο της πολης. ΑΧΑ`Ι`Α:Συγκεντρωσεις με αγροτικα μηχανηματα εγιναν τους δρομους Πατρων-Πυργου και Πατρων-Καλαβρυτων και Αιγιου-Πατρων. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:Οι αγροτες συγκεντρωθηκαν στη γεφυρα του Αχελωου αλλα δεν εκλεισαν το δρομο. ΑΡΤΑ:Αποκλεισθηκε προσωρινα η εθνικη οδος Αρτας-Ιωαννινων. ΚΑΛΑΜΑΤΑ:Οι αγροτες πραγματοποιησαν συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω απο το εργατικο κεντρο της πολης και στη συνεχεια απεκλεισαν την εθνικη οδο Καλαματας-Τριπολης,αλλα αποχωρησαν το απογευμα. Κινητοποιησεις με συγκεντρωσεις και συλλαλητηρια πραγματοποιουνται επισης στις Σερρες,τη Δραμα,τα Τρικαλα,την Καρδιτσα και την Πιερια.

Στην Αθηνα οι παραγωγοι των λαικων αγορων πραγματοποιησαν πορεια προς τα υπουργεια Γεωργιας και Εμποριου,συμμετεχοντας στις αγροτικες κινητοποιησεις.Ο υπουργος Γεωργιας,Θεοδωρος Σταθης,δηλωσε οτι ολα τα αιτηματα των αγροτων ειναι δικαια,αλλα πρεπει να εξετασθει ποια απο αυτα ειναι εφικτα και ποια δεν μπορουν να ικανοποιηθουν.Ο υπουργος αφου απηυθυνε εκκληση στους αγροτες να μην κλεισουν τους εθνικους δρομους,τονισε οτι οι ιδιοι θα πρεπει να επιλεξουν η τις εθνικες, η τις ευρωπαικες επιδοτησεις,γιατι και τα δυο μαζι δεν μπορουν να συνυπαρξουν.Να υλοποιηθουν αμεσως οι δεσμευσεις που εχουν αναληφθει και να υιοθετηθουν οι προτασεις της Πολιτικης Ανοιξης ζητησε ο εκπροσωπος του κομματος Νοτης Μαρτακης.

Στα Χανια αρχισε σημερα η δικη 53 αγροτων που κατηγορουνται για τον εμπρησμο της Νομαρχιας Ηρακλειου στις 30 Σεπτεμβριου του '91. Με την εναρξη της δικης η πολιτικη αγωγη αποσαφηνισε οτι το κρατος δεν ζητα αποζημιωση απο τους αγροτες για τις ζημιες που προκληθηκαν στο κτιριο,ενω ο πρωην Νομαρχης,Στρατος Παπαδακης,κατεθεσε οτι ο εμπρησμος δεν ηταν στις προθεσεις των αγροτων.Οι συνηγοροι υπερασπισης ζητησαν απο το δικαστηριο να παψει αμεσως τη διωξη σε βαρος των αγροτων,συμφωνα με το αρθρο 49 του Συνταγματος περι χορηγησης αμνηστιας.

Ηγετες απο ολον τον πλανητη παρεστησαν στην κηδεια του δολοφονηθεντα πρωθυπουργου του Ισραηλ, Γιτζακ Ραμπιν, στο κοιμητηριο Χερζλ της δυτικης Ιερουσαλημ, διπλα σε αλλους ηγετες και εθνικους ηρωες.Ταξιδεψαμε ως εδω για τον Γιτζακ Ραμπιν και για την ειρηνη, δηλωσε στον επικηδειο του ο Μπιλ Κλιντον, ενω ο βασιλιας Χουσειν της Ιορδανιας υμνησε τον στρατιωτη της ειρηνης και τον φιλο που εχασε.Απο την κηδεια απουσιαζε ο παλαιστινιος ηγετης, Γιασερ Αραφατ, φοβουμενος μηπως η παρουσια του προκαλεσει επεισοδια.Νωριτερα ειχε δηλωσει οτι θα συνεχισει την ειρηνευτικη διαδικασια στη Μεση Ανατολη.Την αποψη αυτη συμμεριστηκε και ο υπηρεσιακος πρωθυπουργος του Ισραηλ, Σιμον Περες.Την ελληνικη πλευρα εκπροσωπησε ο υπουργος Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης, ενω συλλυπητηρια τηλεγραφηματα εστειλαν ολοι οι ηγετες των ελληνικων κομματων.

Υπο τη σκια της προσφατης βιβλιομαχιας και των αντιπαραθεσεων στη Νεα Δημοκρατια,που οδηγησε σε μετωπικη συγκρουση τους κυριους Εβερτ και Μητσοτακη,αρχισε στις 7 στη βουλη η προ ημερησιας διαταξεως συζητηση για το θεμα των Σκοπιων,σε επιπεδο αρχηγων κομματων.Το κυριο χαρακτηριστικο της συζητησης ειναι το γεγονος οτι η Νεα Δημοκρατια προσερχεται με δυο διαφορετικες θεσεις,τις οποιες θα υποστηριξουν ο προεδρος του κομματος,Μιλτιαδης Εβερτ και ο τεως πρωθυπουργος, Κωνσταντινος Μητσοτακης.

Λιγες ωρες πριν απο τη συζητηση ο πρωην πρωθυπουργος Γεωργιος Ραλλης, σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ,αφηνει νεες αιχμες κατα του κ. Μητσοτακη,λεγοντας οτι ακολουθησε μια πολιτικη την οποια δεν πιστευε, φοβουμενος το πολιτικο κοστος και το ενδεχομενο προωρων εκλογων.Την ιδια ωρα η κυρια Ντορα Μπακογιαννη σε συνεντευξη της στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ,υπεραμυνεται του βιβλιου του κ.Σκυλακακη,εκτιμωντας οτι δεν δημιουργει προβληματα στη Νεα Δημοκρατια.Η υποκρισια στην πολιτικη και η ταση να κρυβομαστε εχουν προσφερει πολυ κακες υπηρεσιες στον τοπο,τονιζει η κυρια Μπακογιαννη και διερωταται ποιος τελικα φοβαται την αληθεια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο απερχομενος προεδρος της Πολωνιας, Λεχ Βαλεσα και ο 40χρονος οικονομολογος, Αλεξαντερ Κβασνιεβσκι, θα ειναι οι μοναδικοι αντιπαλοι του δευτερου γυρου των προεδρικων εκλογων.Συμφωνα με τα πρωτα αποτελεσματα των χθεσινων εκλογων, ο πρωην κομμουνιστης Κβασνιεβσκι προηγειται σταθερα του αντιπαλου του Λεχ Βαλεσα με ποσοστο 36,5%, εναντι 32,2% του πρωην προεδρου.Ο δευτερος γυρος των εκλογων θα πραγματοποιηθει στις 19 Νοεμβριου.

Νεα εμπλοκη παρουσιαστηκε στην επιλυση του γιουγκοσλαβικου.Οι σερβοι αυτονομιστες της Ανατολικης Σλαβονιας απερριψαν τις νεες ειρηνευτικες προτασεις για την ομαλη επανενταξη της περιοχης στην Κροατια.Οι προτασεις παρουσιασθηκαν χθες απο τους μεσολαβητες Πιτερ Γκαλμπρειθ, πρεσβευτη των Ηνωμενων Εθνων στο Ζαγκρεμπ, καθως και τον απεσταλμενο του ΟΗΕ, Θορβαλντ Στολτενμπεργκ.Ο επικεφαλης της σερβικης διαπραγματευτικης ομαδας αρνηθηκε να διευκρινισει τους λογους της απορριψης, δηλωσε ομως οτι οι διαπραγματευσεις, τουλαχιστον για την σερβικη πλευρα, δεν εχουν τελειωσει.

Στην Τουρκια, τα δικαστηρια απελευθερωσαν 34 κρατουμενους που ειχαν καταδικαστει για αποσχιστικη προπαγανδα, στο πλαισιο των αλλαγων των αυστηρων διαταξεων του Αντιτρομοκρατικου Νομου.Οι απελευθερωσεις αυτες δεν σημαινουν οτι η ελευθερια της σκεψης θα ειναι πραγματικοτητα στην Τουρκια, ειναι μια χειρονομια στην Ευρωπη για την Τελωνειακη Ενωση, δηλωσε ενας απο τους συνηγορους υπερασπισης των οκτω κουρδων βουλευτων, που φυλακιστηκαν περυσι κατηγορουμενοι για διασυνδεσεις με κουρδους ανταρτες.

Η γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια, ΦΟΛΞΒΑΓΚΕΝ, θα ανακαλεσει περιπου 40 χιλιαδες αυτοκινητα, προκειμενου να ελεγχθουν για πιθανα προβληματα στον ανεμιστηρα ψυξεως.Συμφωνα με ανακοινωση της εταιριας, ελαττωματικα εξαρτηματα στον κινητηρα και τον τροχο του ανεμιστηρα, μπορει μερικες φορες να προκαλεσουν τη διακοπη της λειτουργιας του με περαιτερω συνεπεια την υπερθερμαση της μηχανης.Η ανακληση αφορα διαφορα μοντελα Γολφ,Ωεντο,Ψορραδο και Πασσατ με κινητηρες ΩΡ6 και Τθρβοδιεσελ,κατασκευασμενα μεταξυ του Νοεμβριου 1992 και του Ιανουαριου 1995.Πρεπει επισης να ειναι εφοδιασμενα με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων, κοτσαδορο και συστημα κλιματισμου.

Στη Ρωσια, η Κεντρικη Εκλογικη Επιτροπη ενεγραψε σημερα στον καταλογο των υποψηφιων την μεταρρυθμιστικη κινηση, Γιαμπλοκο, για τις βουλευτικες εκλογες που θα διεξαχθουν στις 17 Δεκεμβριου. Η Επιτροπη, η οποια ειχε αρχικα αποκλεισει απο τις εκλογες την κινηση Γιαμπλοκο, ειχε παρει εντολη το Σαββατο απο το Ανωτατο Δικαστηριο της χωρας να ανακαλεσει την απαγορευτικη της αποφαση.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δραματικες στιγμες ζουν δεκαδες οικογενειες στην Κοζανη και τα Γρεβενα,που κατοικουν ακομη σε σκηνες.Το κρυο,στη δυτικη κυριως Μακεδονια,παρα τη σημερινη ηλιοφανεια,ειναι τσουχτερο.Ενδεικτικα η Καστορια το πρωι ειχε -10 βαθμους,η Φλωρινα -8,η Κοζανη -7 και τα Γιαννενα -4.Στη Δραμα και τις Σερρες αντιστοιχα το θερμομετρο εδειξε -2 βαθμους,ενω η Καβαλα και η Αλεξανδρουπολη ειχαν 2 βαθμους πανω απο το μηδεν.Η Μετεωρολογικη Υπηρεσια προβλεπει για αυριο συνεχιση των χιονοπτωσεων,ακομη και στα πεδινα της βορειας Ελλαδας.

Κυμα κακοκαιριας πληττει τη νοτια Ευρωπη με κυρια χαρακτηριστικα τις χιονοπτωσεις και τις ιδιαιτερα χαμηλες θερμοκρασιες.Στο νοτιο Τιρολο η θερμοκρασια επεσε στους-24 βαθμους Κελσιου, ενω θερμοκρασιες κατω του μηδενος καταγραφηκαν και στη Βενετια.Εξι περιοχες της κεντρικης και νοτιας Ιταλιας εχουν τεθει σε κατασταση εκτακτης αναγκης λογω των σφοδρων χιονοπτωσεων,ενω καλυμμενη απο το χιονι ειναι και η Αιτνα.Στην Σμυρνη της Τουρκιας, τουλαχιστον 60 ατομα εχασαν τη ζωη τους το Σαββατοκυριακο απο τις καταρρακτωδεις βροχες.

Τις νεες αντικειμενικες τιμες των ακινητων σε ακομη οχτω περιοχες της Ελλαδας εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα το υπουργειο Οικονομικων. Οι νεες τιμες ισχυουν απο σημερα και αφορουν τη Στερεα και Δυτικη Ελλαδα, Πελοποννησο, Ιονια νησια, Κρητη, Ηπειρο, Νοτιο και Βορειο Αιγαιο. Οι αυξησεις στις νεες τιμες ειναι κατα μεσο ορο 70% Η μεγαλυτερη αυξηση ειναι της ταξεως του 268% και αφορα την Θηβα και ακριβοτερη περιοχη ειναι η Μυκονος, που φθανει τις 650 χιλιαδες δραχμες ανα τετραγωνικο μετρο.

Εκατον πενηντα δημοι και κοινοτητες της Αττικης θα παραμεινουν αυριο, κλειστοι σε ενδειξη διαμαρτυριας για τη μη ικανοποιηση οικονομικων αιτηματων τους.Το πρωι δημαρχοι, κοινοταρχες, δημοτικοι και κοινοτικοι συμβουλοι θα συγκεντρωθουν στο παλιο Δημαρχειο και στη συνεχεια θα κανουν πορεια διαμαρτυριας στη Βουλη, οπου και θα επιδωσουν υπομνημα με τα αιτηματα τους στον προεδρο της Βουλης και τα κομματα.

Ενας στρατιωτης υπεστη σοβαρα εγκαυματα και τεσσερις αξιωματικοι ελαφροτερα απο την εκρηξη βληματος μεσα σε τανκ, κατα τη διαρκεια προγραμματισμενης βολης αρματων το πρωι στο πεδιο βολης στο Λιτοχωρο. Ο σοβαροτερα τραυματισθεις Κωνσταντινος Κωστοπουλος 19 ετων, κατοικος Κερατσινιου, νοσηλευεται στο Στρατιωτικο Νοσοκομειο Θεσσαλονικης. Απο την εκρηξη τραυματιστηκαν ελαφροτερα ο λοχαγος τεθωρακισμενων Χρηστος Χασιωτης και οι δοκιμοι εφεδροι αξιωματικοι Σταματης Μουζενιδης και Χρηστος Τορουνιδης, καθως και ο Λοχιας Τεθωρακισμενων Ευθυμιος Δημακης.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας για να μη συγχωνευθει το 16ο Αστυνομικο Τμημα Πειραια, που εδρευει εξω απο τις Φυλακες Κορυδαλλου, στο Πολυδυναμο Τμημα της Νικαιας, πραγματοποιησαν οι κατοικοι της περιοχης. Οι κατοικοι απεκλεισαν με απορριμματοφορα την οδο Γρηγορη Λαμπρακη με αποτελεσμα να δημιουργηθει μεγαλο προβλημα στην κυκλοφορια των οχηματων.Αναλογη συγκεντρωση πραγματοποιηθηκε και στην περιοχη του Ρεντη.

Επιθεση κατα της πανεπιστημιακης κοινοτητας αλλα και του ΥΠΕΧΩΔΕ που με τις ευλογιες του, εχει μετατρεψει τις πανεπιστημιακες αιθουσες σε γραφεια μελετων, εξαπελυσε ο προεδρος του Τεχνικου Επιμελητηριου Ελλαδος, Κωστας Λιασκας.Σε συνεντευξη τυπου ο κ. Λιασκας, χαρακτηρισε αδιανοητο να χρησιμοποιουνται τα χρηματα του ελληνικου λαου, προκειμενου τα πανεπιστημια να μετατρεπονται σε μελετητικα γραφεια, ενω παραλληλα χαρακτηρισε καρικατουρες τις μελετες περιβαλλοντικων επιπτωσεων που εχουν εκπονηθει για την πλειοψηφια των μικρων και μεγαλων εργων. Η περιοδος ασυλιας τελειωσε και το ΤΕΕ θα προσφυγει στα οργανα της Ευρωπαικης Ενωσης για καθε προβλημα που διαπιστωνει στο χωρο των δημοσιων εργων, τονισε ο κ. Λιασκας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο σκοταδι παραμενουν οι ερευνες της αστυνομιας για τον δολοφονο του 18χρονου, Δημου Γουλα που βρεθηκε το πρωι νεκρος, εξω απο θερμοκηπιο στο Κορωπι.Ο Γουλας που ειχε εξαφανιστει απο τις 30 Οκτωβριου, πρεπει να δολοφονηθηκε σε αλλο μερος και στη συνεχεια μεταφερθηκε εξω απο το θερμοκηπιο, οπου και εγκαταληφθηκε.Ο ατυχος νεος εφερε τραυμα απο πυροβολισμο στο στηθος.

Δεκα εκατομμυρια δραχμες απεσπασαν τον πρωι δυο νεαροι με την απειλη οπλων, απο υπαλληλο εταιριας ειδων υγεινης.Η ληστεια εγινε εξω απο το υποκαταστημα της Τραπεζας Πειραιως στη Γλυφαδα, με θυμα τον 27χρονο Ιωαννη Πισσιμιση. Οι δραστες την ωρα που διεφευγαν με μοτοσικλετα, πυροβολησαν δυο φορες στον αερα για εκφοβισμο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο νεος σκηνοθετης απο τα Σκοπια Μιλτσο Μαντσεφσκι, ο Πολωνος Κριστοφ Κισλοφσκι, ο Κυπριος Μιχαλης Κακογιαννης και ο Ιταλος Νανι Μορετι, ολοι εκτος συναγωνισμου, κλεβουν μεχρι στιγμης την παρασταση απο τους διαγωνιζομενους Ελληνες σκηνοθετες στο 36ο Φεστιβαλ Θεσσαλονικης.

Το βραβειο Μεντισι 1995, ενα απο τα σημαντικοτερα λογοτεχνικα βραβεια της Γαλλιας, απενεμηθη σημερα απο κοινου στον ελληνα συγγραφεα Βασιλη Αλεξακη για το βιβλιο του Μητρικη Γλωσσα και στον ρωσο συγγραφεα Αντρει Μακιν για το βιβλιο του Η γαλλικη Διαθηκη.Οι δυο βραβευθεντες ζουν μονιμα στη Γαλλια.Το Μεδιψις για ξενο συγγραφεα απονεμεται στον ιταλο Αλεσαντρο Μπαρικο για το βιβλιο του Τα καστρα της οργης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρωνεται σημερα η 9η ημερα του ποδοσφαιρικου πρωταθληματος της πρωτης εθνικης κατηγοριας,με τη συναντηση της Θεσσαλονικης μεταξυ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Επισης, σημερα ολοκληρωνεται η 5-η αγωνιστικη της Α-1 στο μπασκετ, με τη συναντηση ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, η οποια αναβληθηκε αφου η αστυνομια δεν μπορεσε να εγγυηθει για την ασφαλη διεξαγωγη του αγωνα, επειδη παραλληλα διεξαγοταν στο Ολυμπιακο Σταδιο η ποδοσφαιρικη συναντηση Παναθηναικου-Ηρακλη.

Σε αγωνες της 10-ης ημερας για το πρωταθλημα ποδοσφαιρου της Β' εθνικης κατηγοριας, σημειωθηκαν τα εξης αποτελεσματα : Κολινδρος - Γιαννινα 3-1, Ναουσα - Καλαμαρια 1-1 και Ρεθυμνο - Δοξα Δραμας 2-0. Ετσι τωρα προηγειται η Καβαλα με 24 βαθμους, εναντι 18 της Καλαμαριας, 16 της Ελευσινας, της Βεροιας, του Λεβαδειακου της Καστοριας και του Ρεθυμνου, 15 του ΠΑΣ Γιαννινα και της Δοξας Βυρωνα, 12 της Δοξας Δραμας,11 της Προοδευτικης , της Ναουσας και του Κολινδρου, 10 της Καρδιτσας, 9 του Ιαλυσου και του Πιερικου και 8 των Τρικαλων και του Παναργειακου.

Ο υφυπουργος Αθλητισμου,Γιωργος Λιανης,δηλωσε οτι ειναι ετοιμος να δεχτει την αναδιαρθρωση οχι μονο της δευτερης και της τριτης εθνικης κατηγοριας ποδοσφαιρου,αλλα και της πρωτης,ενω διευκρινισε,πως την σχετικη αποφαση θα πρεπει να παρει η ΕΠΑΕ.Ο κ.Λιανης,ειπε οτι με την μειωση των ομαδων στις εθνικες κατηγοριες,θα μεγαλωσει το ενδιαφερον των πρωταθληματων και θα γινουν βιωσιμες οι ΠΑΕ,αφου θα βελτιωθουν σε μεγαλο βαθμο τα οικονομικα τους.

Στο μεταξυ, η αναστολη των λειτουργιων του ΣΕΓΑΣ απο την 1-η Δεκεμβριου και η εξευρεση λυσεων απο την Πολιτεια, αποφασιστηκε σε συγκεντρωση που εγινε στο Ολυμπιακο σταδιο. Στη συγκεντρωση παραβρεθηκαν εκπροσωποι συλλογων, αθλητες, προπονητες, κριτες, εργαζομενοι, προσωπικοτητες του αθλητικου χωρου, παλιοι αθλητες και προεδροι των τοπικων επιτροπων, που πηραν ομοφωνα, οπως ανακοινωθηκε απο τον ΣΕΓΑΣ τις παραπανω αποφασεις.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε πτωτικη τροχια κινηθηκε και σημερα η αγορα του Χρηματιστηριου για εκτη συνεχη συνεδριαση με το Γενικο Δεικτη Τιμων να προσεγγιζει το ``ψυχολογικο φραγμα`` των 900 μοναδων. Συγκεκριμενα εκλεισε στις 901,65 μοναδες μειωμενος κατα 1,19% Το αρνητικο κλιμα της συνεδριασης διαμορφωσαν κυριως οι μετοχες του κατασκευαστικου τομεα ο δεικτης των οποιων κατεγραψε μεγαλες απωλειες κατα 3,73% . Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 7,9 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους κλαδοι παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,93%, Ληζινγκ αμεταβλητες, Ασφαλειες πτωση 3,38%, Επενδυσεις ανοδος 0,22%, Βιομηχανικες πτωση 0,85%, Κατασκευων πτωση 3,73%, Συμμετοχων πτωση 0,81%, Διαφορες πτωση 0,66% . Ο δεικτης παραλληλης αγορας υποχωρησε κατα 0,83% .

Σε χαμηλοτερα επιπεδα εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες προς 236,835 δραχμες.-

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχες και σποραδικες καταιγιδες,κυριως πανω απο τις θαλασσιες περιοχες και χιονοπτωσεις σε ολα τα ορεινα,αλλα και στα πεδινα της βορειας χωρας,προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι στη δυτικη,κεντρικη και βορεια χωρα θα ειναι βορειοι μετριοι μεχρι ισχυροι και στην υπολοιπη δυτικοι μετριοι.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει -5 με 7 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 2 με 12 και στο Αιγαιο 8 με 16.Χιονια θα πεσουν αυριο στην Παρνηθα και το Χορτιατη αλλα γρηγορα ο καιρος θα βελτιωθει.Οι ανεμοι θα ειναι ισχυροι και η θερμοκρασια στην Αθηνα θα κυμανθει 5 με 12 βαθμους και στη Θεσσαλονικη -1 με 6.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Tuesday, 7 November 1995 - 10:02:43