Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Oct. 26)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Εντονη δυσφορια εχει προκαλεσει στη Ρηγιλλης βιβλιο του κ.Θοδωρου Σκυλλακακη,πολιτικου συμβουλου του τεως πρωθυπουργου Κωνσταντινου Μητσοτακη,το οποιο περιεχει αποκαλυπτικα στοιχεια για το παρασκηνιο των διαβουλευσεων σχετικα με την ελληνοσκοπιανη διαφορα.Ο συγγραφεας, τις αποψεις του οποιου προφανως υιοθετει ο κ.Μητσοτακης,αφου προλογιζει το βιβλιο,επιρριπτει ευθυνες στους κυριους Καραμανλη,Εβερτ και Σαμαρα,τονιζοντας οτι ο τοτε Προεδρος της Δημοκρατιας ειχε αποτρεψει τον κ.Μητσοτακη να προχωρησει σε συμβιβασμο, αρνουμενος να συγκαλεσει συσκεψη των πολιτικων αρχηγων.Υποστηριζει επισης οτι ο Μιλτιαδης Εβερτ εξωθησε τον κ.Σαμαρα στα ακρα,οταν σε κομματικη συνεδριαση δηλωνε οτι μας καλουν να αυτοκτονησουμε,αλλα προτιμαμε να δολοφονηθουμε.Στο βιβλιο του ο κ.Σκυλλακακης αποκαλυπτει εγγραφο,νον παπερ,με την υπογραφη του τοτε υπουργου Εξωτερικων,Αντωνη Σαμαρα,στο οποιο γινεται αναφορα στον ορο Μακεδονια και σε σλαβο-μακεδονες.

Σε ανακοινωση της η Πολιτικη Ανοιξη αναφερει οτι το εγγραφο αυτο συνεταγη πριν απο τη διαλυση της Γιουγκοσλαβιας,τοτε δηλαδη που τα Σκοπια επι 50 χρονια,με την ανοχη πολιτικων,οπως ο κ.Μητσοτακης,ειχαν οικειοποιηθει και χρησιμοποιουσαν διεθνως το ονομα Μακεδονια.Αισθηση ομως προκαλει και δηλωση,με νοημα,που εκανε ο αντιπροεδρος της Νεας Δημοκρατιας,Γιαννης Βαρβιτσιωτης.Μπορει να υπαρχουν και αλλοι που θα ηθελαν να εκφρασουν με βιβλιο τις αποψεις τους για την εποχη εκεινη,αλλα δεν το πραττουν πιστευοντας οτι δεν ειναι η καταλληλη στιγμη,δηλωσε ο κ.Βαρβιτσιωτης για να προσθεσει οτι υπαρχει υλικο και για αλλα βιβλια αλλα δεν θελει να μιλησει τωρα για εκεινη την περιοδο.

Ανοικτο παραμενει για την Ελλαδα το θεμα των γερμανικων αποζημιωσεων δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος,για να προσθεσει οτι προκειται για τεραστιο ηθικο ζητημα,το οποιο η Ελλαδα που εδωσε πολλα θυματα στον αντιφασιστικο αγωνα,θελει να υπενθυμισει σε ολες τις πλευρες.Ο κ.Χυτηρης τονισε ακομη οτι η Ελλαδα θα διεκδικησει την επιστροφη δανειου που πηραν οι γερμανικες κατοχικες αρχες και θα θεσει το θεμα οταν κρινει και στο επιπεδο που αρμοζει.Στο ιδιο μηκος κυματος ηταν και οι δηλωσεις του εκπροσωπου του υπουργειου εξωτερικων ο οποιος με αφορμη ανακοινωση της Βοννης που επεστρεψε ως νομικα αβασιμες τις προσφυγες 1.000 Ελληνων πολιτων για πολεμικες αποζημιωσεις,υπογραμμισε οτι η κυβερνηση των Αθηνων δεν θα υποπεσει στο ολισθημα των φραστικων εξαρσεων αλλα προβαινει με προσοχη σε ολους τους λεπτους χειρισμους που απαιτουνται για την επιτυχη εκβαση του θεματος.Προβλημα με τεραστια ηθικη,ιστορικη και πολιτικη σημασια, θεωρει ο Συνασπισμος τη διεκδικηση των πολεμικων επανορθωσεων απο τη Γερμανια και καλει την κυβερνηση να προχωρησει σε συγκεκριμενες ενεργειες για τη διευθετηση του θεματος.

Σε σημαντικες αποκαλυψεις για την ταυτοτητα των εκτελεστων της βομβιστικης επιθεσης εναντιον του Κιρο Γκλιγκοροφ,προβαινει ο υπουργος Εσωτερικων των Σκοπιων,Λιουμπομιρ Σερτσκοφσκι,ο οποιος υπεβαλε σημερα την παραιτηση του,αναλαμβανοντας παραλληλα την ευθυνη για τη δολοφονικη αποπειρα,καθως οπως υποστηριζει ηταν ο επικεφαλης του υπουργειου Εσωτερικων.Συμφωνα με τον κ.Σερτσκοφσκι οργανωτες της αποπειρας ειναι πολυεθνικη χρηματιστηριακη εταιρια,με εδρα γειτονικη χωρα,εκπροσωπος της οποιας εφθασε στα Σκοπια στις 28 Σεπτεμβριου και με τη βοηθεια πολιτων κατασκευασε τον εκρηκτικο μηχανισμο.Οι εκτελεστες,συμφωνα παντα με τον κ.Σερτσκοφσκι ειναι πολιτες των Σκοπιων,ενω στοχος της αποπειρας ηταν η εξοντωση του προεδρου και η δημιουργια μιας ελεγχομενης καταστασης ασταθειας,ωστε οι εμπνευστες της ν'ασκησουν επιρροη στα πολιτικα δρωμενα της χωρας.

Νεα 24ωρη απεργια πραγματοποιουν αυριο οι νοσοκομειακοι γιατροι, διεκδικωντας την ικανοποιηση οικονομικων και θεσμικων αιτηματων του κλαδου.Η κινητοποιηση θα επαναληφθει τη Δευτερα,ενω κατα τη διαρκεια της απεργιας τα νοσοκομεια θα λειτουργουν με προσωπικο ασφαλειας.

Συναντηση με τις Πρυτανικες αρχες του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης ειχε ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας και ενημερωθηκε για τα προβληματα που αντιμετωπιζει το ιδρυμα.Ο κ.Εβερτ κατηγορησε τον πρωθυπουργο για εμπαιγμο των πρυτανικων αρχων και επανελαβε τη θεση του για χορηγηση ποσοστου 5% του ΑΕΠ για την Παιδεια.

Παρουσια του Προεδρου της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλου, αρχισαν στη Θεσσαλονικη οι τριημερες εκδηλωσεις για τον εορτασμο της απελευθερωσης της πολης,του πολιουχου Αγιου Δημητριου και της επετειου του ΟΧΙ.Αυριο θα γινει μαθητικη παρελαση, ενω το Σαββατο θα πραγματοποιηθει η μεγαλη στρατιωτικη παρελαση.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ρωσος προεδρος Μπορις Γιελτσιν διεκομισθη το μεσημερι εσπευσμενα στο νοσοκομειο λογω καρδιακου προβληματος.Παντως, συμφωνα με το πρακτορειο ΙΝΤΕΡΦΑΞ η κατασταση της υγειας του προεδρου Γιελτσιν ειναι καλυτερη απο αυτη του περασμενου Ιουλιου, που παλι ειχε υποστει ισχαιμικη κριση. Εκπροσωπος του ρωσου προεδρου δηλωσε οτι το ηθικο του Μπορις Γιελτσιν ειναι καλο, ενω ο συνεργατης του Βικτορ Ιλιουσιν, ειπε οτι τα ταξιδια που εκανε στην Γαλλια και στις Ηνωνμενες Πολιτειες συνεβαλαν στην υποτροπη του καρδιακου προβληματος του. Το ΙΝΤΕΡΦΑΞ μετεδωσε οτι ο ρωσος πρωθυπουργος δεν σχεδιαζει να αλλαξει το προγραμμα εργασιας του λογω της αδιαθεσιας του προεδρου Γιελτσιν.

Μια γιγαντιαια χιονοστιβαδα καταπλακωσε το χωριο Φλατειρι στη βορειοδυτικη Ισλανδια, με συνεπεια να σκοτωθουν 12 ατομα, να τραυματιστουν 9 και να αγνοουνται αλλα εννια. Αρκετα σπιτια καταστραφηκαν εντελως, δηλωσε ο Ινγκβαρ Βαλντιμαρσον,εκπροσωπος των Ισλανδικων Υπηρεσιων Διασωσης.

Ο ιταλος πρωθυπουργος Λαμπερτο Ντινι κατεστησε σημερα σαφες οτι δεν σκοπευει να παραιτηθει και προτεινε να ηγηθει μιας κυβερνησης ευρειας αποδοχης κατα το πρωτο εξαμηνο του 1996. Σε δραματικη ομιλια του στην Κατω Βουλη πριν απο την ψηφοφορια για την προταση μομφης που κατεθεσαν οι δυναμεις ττης κεντροδεξιας εναντιον της κυβερνησης του, ο Ντινι τονισε οτι τυχον παραιτηση του θα ηταν ανευθυνοτητα απο την πλευρα του και υπογραμμισε οτι ειναι ετοιμος να αντιμετωπισει την προκληση της σημερινης ψηφοφοριας.

Την αμετακινητη αντιθεση του προς ολες τις πυρηνικες δοκιμες και την ακλονητη πεποιθηση του οτι πρεπει να συναφθει συμφωνια μεχρι το τελος του 1996 για την γενικη απαγορευση τους, εκφραζει το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο με ψηφισμα που ενεκρινε. Το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο καταδικαζει τη συνεχιση των πυρηνικων δοκιμων απο την κινεζικη κυβερνηση καθως και την αποφαση του Γαλλου Προεδρου να επιτρεψει την πραγματοποιηση δευτερης πυρηνικης δοκιμης παρα τις συεχιζομενες διαμαρτυριες.

Μικρη αυτοσχεδια βομβα εξερραγη σημερα σε σχολικο προαυλιο στην πολη Λε Μιρο, δυτικα του Παρισιου, τραυματιζοντας επτα μαθητες του γυμνασιου. Η βομβα εξερραγη την ωρα του διαλειμματος και συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις, δεν φαινεται να συνδεεται με το κυμα τρομοκρατιας που πληττει τελευταια τη Γαλλια και για την οποια κατηγορουνται αλγερινοι φανατικοι Ισλαμιστες.

Τουρκικη κοινοβουλευτικη επιτροπη ενεκρινε σχεδιο νομου για τη διεξαγωγη εκλογων στις 24 Δεκεμβριου,γεγονος που ενισχυει τις πιθανοτητες για την προωρη προσφυγη στις καλπες ως το τελος του χρονου. Το κομμα του Ορθου Δρομου της Τανσου Τσιλερ και οι σοσιαλδημοκρατες του Ρεπουμπλικανικου Λαικου κομματος ειχαν προτεινει το σχεδιο,προκειμενου να προκηρυχθουν προωρες εκλογες. Κυκλοι της αντιπολιτευσης υποστηριζουν παντως οτι το προτεινομενο νομοσχεδιο θα απορριφθει απο το Συνταγματικο Δικαστηριο.

Η τουρκικη κυβερνηση και η μεγαλη συνδικαλιστικη συνομοσπονδια Τουρκ-Ις κατεληξαν σημερα σε συμφωνια για τις συλλογικες συμβασεις των εργαζομενων του δημοσιου τομεα. Οι εργαζομενοι θα παρουν αυξηση 16% για καθε εξαμηνο απο την υπογραφη της νεας συλλογικης συμβασης. Περιπου 350.000 εργαζομενοι του δημοσιου τομεα συμμετειχαν απο τις αρχες Σεπτεμβριου σε απεργιες που συντονιζε η Τουρκ-Ις.

Ο ανθρωπος των σπηλαιων ειχε καλυτερες συνηθειες ως προς τη διατροφη του απο τον συγχρονο ανθρωπο. Ετρωγε φρουτα, λαχανικα, ξηρους καρπους και απαχο κρεας, που τον βοηθουσαν να παιρνει πεντε φορες περισσοτερες βιταμινες και μεταλλικα στοιχεια, απ'οτι οι ανθρωποι σημερα. Αυτο επεσημαναν επιστημονες, που μετεχουν σε Διεθνη Διασκεψη για τη διατροφη, που γινεται στο Λονδινο. Οι επιστημονες επεσημαναν επισης οτι το κρασι βοηθα την καρδια και εφεραν ως παραδειγμα τους Γαλλους, που καταναλωνουν κατα μεσο ορο πεντε ποτηρια την ημερα αλλα δεν παρουσιαζουν αυξημενα ποσοστα καρδιοπαθειας. Αν λοιπον τρωμε σαν τους ανθρωπους της παλαιολιθικης εποχης και πινουμε σαν τους Γαλλους, θα ζησουμε πολλα- πολλα χρονια.

Απαγορευση κυκλοφοριας και 24ωρη υγειονομικη επιτηρηση επεβαλαν οι αρχες του Περθ σε μια Αυστραλεζα που ειναι φορεας του ιου του ΑΙΔΣ και ανεπτυσσε εντονη σεξουαλικη δραστηριοτητα. Το να επιβαλεις περιορισμο στις κινησεις καποιου αποτελει ασυνηθιστο μετρο, αλλα βασει των υγειονομικων διαταξεων της πολιτειας, η προκειμενη περιπτωση δεν διαφερει απο οποιανδηποτε αλλη περιπτωση λοιμωδους νοσηματος, δηλωσε εκπροσωπος του υπουργειου Υγειας της δυτικης Αυστραλιας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θα χαλαρωσει η οικονομικη πολιτικη το 1996, αλλα στις διαπραγματευσεις για τις αυξησεις στους μισθους του ιδιωτικου τομεα, θα καταβληθει προσπαθεια, ωστε να διατηρηθει η αγοραστικη δυναμη των εργαζομενων.Την αποψη αυτη εξεφρασε ο προεδρος του ΣΕΒ Ιασων Στρατος μετα τη συναντηση του με τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας.Ο κ. Στρατος τονισε οτι το 1996 ειναι το πιο κρισιμο ετος για την ελληνικη οικονομια,γιατι θα αποδειχθει αν θα μπορεσει να μπει σε αναπτυξιακη τροχια. Απο την πλευρα του ο κ. Παπαντωνιου ειπε οτι η κυβερνηση δεν παρεμβαινει στις συλλογικες διαπραγματευσεις, αλλα θετει υποψη των κοινωνικων εταιρων τα δεδομενα της ελληνικης οικονομιας.Αυριο ο υπουργος εθνικης οικονομιας θα συναντηθει με το προεδρειο της ΑΔΕΔΥ.

Τη συγκροτηση Ειδικης Διακομματικης Επιτροπης, η οποια εντος μηνος θα εξετασει τα αιτηματα των συνταξιουχων προτεινε ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας,με επιστολη που απεστειλε χθες στον Προεδρο της Βουλης, υποστηριζοντας οτι τα προβληματα των συνταξιουχων εχουν προσλαβει εκρηκτικες διαστασεις.Ο Αντωνης Σαμαρας καλει την κυβερνηση θα προχωρησει σε αμεση θεσμοθετηση του υψους των συνταξεων με το 80% των μισθων,η με τα 20 ημερομισθια του ανειδικευτου εργατη και να αυξησει απο 25 σε 30 χιλιαδες δρχ τις αγροτικες συνταξεις.

Οξυτατη επιθεση στην κυβερνηση για το θεμα της αναθεωρησης του Συνταγματος,εξαπελυσε ο αντιπροεδρος της Νεας Δημοκρατιας Γιαννης Βαρβιτσιωτης,επισημαινοντας οτι δεν εχει θεσεις και προγραμμα και αναγκαζεται να καταφυγει στην κλοπη ιδεων και θεσεων της αξιωματικης αντιπολιτευσης τις οποιες επιχειρει να εμφανισει ως δικες της.Ο κ. Βαρβιτσιωτης εκανε τις δηλωσεις αυτες με αφορμη το θορυβο που δημιουργηθηκε σχετικα με το ενδεχομενο ιδρυσης ιδιωτικων πανεπιστημιων στη χωρα μας,γεγονος που χρειαζεται αναθεωρηση του αρθρου 16 του συνταγματος.Ο θεσμος των μη κρατικων πανεπιστημιων και του επιτροπου διοικησης,αποτελουν πληρως επεξεργασμενες προτασεις απο τη Νεα Δημοκρατια και τωρα η κυβερνηση τις εμφανιζει ως θεσεις της.

Επανηλθε σημερα ο κυβερνητικος εκπροσωπος στις χθεσινες καταγγελιες του πρωθυπουργου περι κυκλων,εντος και εκτος Ελλαδας, που επιθυμουν τη διασπαση των μεγαλων κομματων.Απαντωντας σε σχετικη ερωτηση ο κ.Χυτηρης τονισε οτι ο πρωθυπουργος εκανε πολιτικες εκτιμησεις οι οποιες απειχουν το γενικοτερο αισθημα,για να προσθεσει οτι ο κ.Παπανδρεου δεν κανει τυχαια τετοιες δηλωσεις.Αναφερομενος στη φιλολογια περι κυβερνησεων συνεργασιας ο κ.Χυτηρης τονισε οτι η συζητηση αυτη προδιδει ανασφαλεια για το παρον και το μελλον της αξιωματικης αντιπολιτευσης.

Παρουσια του Προεδρου της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλου, αρχισαν στη Θεσσαλονικη οι τριημερες εκδηλωσεις για τον εορτασμο της απελευθερωσης της πολης απο τον τουρκικο ζυγο του πολιουχου Αγιου Δημητριου και της επετειου του ΟΧΙ. Το πρωι εψαλη δοξολογια στον ιερο ναο του Αγιου Δημητριου, οπου παρεστησαν ο κ.Στεφανοπουλος και εκ μερους της κυβερνησης ο υπουργος Εσωτερικων, δημοσιας διοικησης και αποκεντρωσης Ακης Τσοχατζοπουλος. Στην τελετη επισης παρεστησαν ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, εκπροσωποι των κομματων και οι τοπικες αρχες.Αυριο, στη Θεσσαλονικη θα γινει μαθητικη παρελαση, ενω το Σαββατο ενωπιον του Προεδρου της Δημοκρατιας, θα πραγματοποιηθει η μεγαλη στρατιωτικη παρελαση.

Δεκαπεντε αρχαια αντικειμενα, για την αξια των οποιων θα αποφανθουν οι αρχαιολογοι, βρηκε χθες η ασφαλεια Χανιων στο σπιτι του υποπροξενου της Αγγλιας στα Χανια, Τζον Λειτ Κρακστον, 65 ετων. Η αστυνομια συνελαβε τον υποπροξενο, ο οποιος αφεθηκε αργοτερα ελευθερος με αποφαση του εισαγγελεα, μεχρι να ολοκληρωθει η προανακριση. Οπως ισχυριζεται ο κ.Κρακστον, τα αρχαια αντικειμενα, εσταλησαν απο το εξωτερικο. Δεν αποκαλυψε ομως απο που, ενω μερος των αντικειμενων κατειχε ο ιδιος χωρις να γνωριζει -οπως ειπε- οτι υποκεινται στο νομο περι αρχαιοτητων.

Κηδευτηκε το μεσημερι απο το Α`Νεκροταφειο Αθηνων ο Δημητρης Μαρουδας, οποιος πεθανε σε ηλικια 68 ετων, υστερα απο πολυμηνη μαχη με την επαρατη νοσο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνιστικη πρεμιερα για τρεις Ελληνικες ομαδες μπασκετ στην προημιτελικη φαση του Ευρωπαικου πρωταθληματος. Οι αναμετρησεις αρχισαν στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων εγκαταστασεων, οπου ο Παναθηναικος υποδεχεται την κατοχο του τιτλου Ρεαλ Μαδριτης.Στις 8.30 στην Κωνσταντινουπολη ο Ηρακλης αντιμετωπιζει την Τουρκικη Ουλκερ και στις 10 παρα τεταρτο στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας, ο Ολυμπιακος φιλοξενει την Ιταλικη Μπενετον Τρεβιζο.Οι συναντησεις του Ολυμπιακου και του Παναθηναικου θα μεταδοθουν απ' ευθειας τηλεοπτικα απο τον ΑΝΤΕΝΑ.

Για το Κυπελλο πρωταθλητριων Ευρωπης των γυναικων, η ομαδα του Σπορτινγκ υποδεχεται αποψε στα Πατησια τη Γαλλικη Μπουρζε. Ο αγωνας θα αρχισει στι 8.30 το βραδυ και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο την ΕΤ2.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοινωση της διαψευδει σημερινα δημοσιευματα, συμφωνα με τα οποια υπαρχει κοινο μετωπο της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακο, κατα του Παναθηναικου. Η ΑΕΚ κατα παγια τακτικη υποστηριζει ο,τι ειναι δικαιο και νομιμο και δεν στρεφεται κατα οποιασδηποτε ομαδας, γενικα και αοριστα, ενω αντιθετα επιδιωκει αποδεδειγμενα την δημιουργικη συνεργασια με ολες τις αλλες ομαδες, αναφερεται χαρακτηριστικα στην σχετικη ανακοινωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη ανοδο 0,12% εκλεισε ο Γενικος Δεικτης Τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 937,99 μοναδες. Χαρακτηριστικο της σημερινης συνεδριασης ηταν η κατακορυφη αυξηση του ογκου των συναλλαγων η αξια των οποιων εφτασε στα 12,6 δισεκατομμυρια δραχμες. Στην αυξηση του ογκου συνεβαλε η διακινηση πακετου 830 χιλιαδων κοινων μετοχων της εταιριας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Οι επιμερους κλαδοι παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 0,22%, Ληζινγκ σταθερες, Ασφαλειες πτωση 2,45%, Επενδυσεις πτωση 0,40%, Βιομηχανικες ανοδος 0,15%, Κατασκευων πτωση 0,33%, Συμμετοχων ανοδος 0,36% και Διαφορες ανοδος 2,04% .

Ο δεικτης της παραλληλης αγορας σημειωσε ανοδο κατα 0,97% . Οριακη ανοδο παρουσιασε η ισοτιμια του δολαριου στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις επορικες τραπεζες προς 234,551 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρο με νεφωσεις,τοπικες βροχες,κυριως στα βορειοανατολικα αλλα και διαστηματα με ηλιοφανεια,προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι,ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 2 με 17 βαθμους,το Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 8 με 21 και στα νησια του Αιγαιου 13 με 19 βαθμους.Λιγες νεφωσεις,κατα περιοδους αυξημενες με πιθανοτητα ασθενους βροχης,ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 10 με 18 και 6 με 16

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Friday, 27 October 1995 - 00:12:30