Cosmos Nea - Eidhseis (Sep. 19)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *


Αποφασιστικοτητα, τολμη και κοινωνικη ευαισθησια ζητησε ο πρωθυπουργος απο τα μελη της κυβερνησης, μιλωντας στη συνεδριαση του νεου Υπουργικου Συμβουλιου.

Ο κ. Παπανδρεου προεβη σε συστασεις προς τους υπουργους να εντεινουν τις προσπαθειες τους ωστε να βελτιωθουν οι ρυθμοι υλοποιησης του κυβερνητικου εργου, αλλα και η εικονα της κυβερνησης.

Πρεπει να κανουμε ενα νεο ξεκινημα, οχι με λογια αλλα με εργα, γιατι η κυβερνηση θα κριθει απο τις πραξεις της, τονισε ο πρωθυπουργος και καλεσε τους υπουργους να ιεραρχησουν τις προτεραιοτητες των υπουργειων τους, με κοινωνικη ευαισθησια.

Ιδιαιτερη αναφορα εκανε στο θεμα των δημοσιων διαφωνιων μεταξυ των υπουργων, επισημαινοντας οτι πρεπει να δημιουργηθουν συνθηκες απολυτης προσωπικης και συλλογικης αλληλεγγυης, με κυριο χαρακτηριστικο την αλληλοκαλυψη και συνοχη.

Πρεπει να υιοθετηθει η λογικη του εμεις και οχι του εγω, τονισε χαρακτηριστικα ο πρωθυπουργος, επικρινοντας τις ακρατες δηλωσεις υπουργων και βουλευτων στην τηλεοραση και τις χαρακτηρισε βεντετισμο.

Τονισε επισης την αναγκη συνεχους ενημερωσης της κοινοβουλευτικης ομαδας και των οργανων του ΠΑΣΟΚ, ενω διαγραφοντας τις βασικες προτεραιοτητες της κυβερνησης για την προσεχη διετια, ανεφερε το τριπτυχο αναπτυξη-προοδος-κοινωνικη δικαιοσυνη.

Για το θεμα των Σκοπιων επανελαβε οτι με τη συμφωνια που υπογραφηκε στη Νεα Υορκη επιτευχθηκαν ολοι οι στοχοι που ειχε θεσει η κυβερνηση για τη συγκεκριμενη φαση.

Θλιβερο απολογητικο μονολογο ενος σκιωδους πρωθυπουργου, προς μια σκιωδη κυβερνηση χαρακτηρισε την ομιλια η Νεα Δημοκρατια προσθετοντας οτι ο κ. Παπανδρεου ματαιοπονει, αφου με νουθεσιες, κανονες καλης συμπεριφορας και ολιγες απειλες, ουτε πολιτικη παραγεται ουτε τα προβληματα επιλυονται.

Ο κ. Παπανδρεου δεν δικαιουται να δινει συμβουλες σε αλλους για αναβαθμιση του κοινοβουλιου, οταν ο ιδιος με τη συμπεριφορα του συνειδητα το υποβαθμιζει, δηλωσε ο κ. Αντωνης Σαμαρας για να προσθεσει οτι ο πρωθυπουργος αντι να παραπλανα την κοινη γνωμη θα πρεπει να δωσει πειστικες εξηγησεις.

Ανιαρο μονολογο χαρακτηριζει την ομιλια του πρωθυπουργου ο Συνασπισμος και επισημαινει οτι δεν μπορει να γινει νεο ξεκινημα με εμμονη σε μια αποτυχημενη και κοινωνικα αδικη πολιτικη.

Μετα τη συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου, ο πρωθυπουργος απαντωντας σε σχετικη ερωτηση χαρακτηρισε φαινομενα εκφυλισμου της δημοσιας ζωης τις επιθεσεις που δεχεται η συζυγος του Δημητρα, ενω παραλληλα αρνηθηκε να προβει σε οποιοδηποτε σχολιο, αναφορικα με οσα ειπε ο πρωην υπουργος Ευαγγελος Γιαννοπουλος.

Ο υπουργος Οικονομικων Αλεκος Παπαδοπουλος ενεκρινε τη διαθεση ποσου 1 δις δρχ για την καλυψη των αμεσων αναγκων των Πανεπιστημιακων Ιδρυματων.

Οι πρυτανεις παντως αποφασισαν να αναστειλουν τη λειτουργια των Πανεπιστημιων ολης της χωρας, 16 με 22 Οκτωβριου, με αιτημα την επιλυση των οικονομικων τους προβληματων.

Ευθυνες και στις ηγεσιες των Πανεπιστημιων, για την τραγικη οικονομικη κατασταση στην οποια βρισκονται, απεδωσε ο υπουργος Παιδειας Γιωργος Παπανδρεου, τονιζοντας οτι η γραφειοκρατικη λειτουργια δεν επιτρεπει στα ιδρυματα αυτα να ειναι ανταγωνιστικα.

Ο υπουργος ανακοινωσε οτι συντομα θα προωθηθει νομοθετικη ρυθμιση για την καλυτερη οργανωση και λειτουργια των Ανωτατων Εκπαιδευτικων Ιδρυματων και τονισε οτι ο προυπολογισμος του 1996 θα προβλεπει αυξημενες δαπανες για την Παιδεια.

Ο κ. Γιωργος Παπανδρεου συναντηθηκε με τον προεδρο της Πολιτικης Ανοιξης, με τον οποιο συζητησε θεματα που αφορουν την ιδρυση της διακομματικης επιτροπης για την Παιδεια.

Η κυβερνηση απερριψε το αιτημα της Πολιτικης Ανοιξης για τη διεξαγωγη δημοψηφισματος, σχετικα με το θεμα των Σκοπιων, ενω αφησε ανοικτο το ενδεχομενο συζητησης προ ημερησιας διαταξεως στη βουλη, οταν η ιδια το κρινει σκοπιμο.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος Τηλεμασχος Χυτηρης τονισε οτι η συζητηση αυτη πρεπει να γινει αφου ολοκληρωθουν οι διαπραγματευσεις και για το ονομα, γιατι, οπως ανεφερε, δεν ειναι σωστο να συζητουνται δημοσιως πραγματα εν μεσω διαπραγματευσεων.

Στο μεταξυ την Πεμπτη αναμενεται να αρχισει στη βουλη των Σκοπιων η διαδικασια για την αλλαγη της σημαιας.

Ο καρκινος του μαστου ειναι η συχνοτερα εμφανιζομενη νεοπλασια στις γυναικες ολου του κοσμου, ενω ειδικα στην Ελλαδα ο αριθμος των γυναικων που πληττονται απο την ασθενεια διπλασιαστηκε την τελευταια δεκαετια.

Ιδιαιτερα αυξητικες τασεις παρουσιαζει τα τελευταια χρονια, ειδικα στις γυναικες ηλικιας 50-60 ετων.

Επισης η ασθενεια αυτη δεν αφορα μονο το λεγομενο ασθενες φυλο, αλλα και τους ανδρες, σε μικροτερα ποσοστα, αλλα με χειροτερη εξελιξη.

Τα στοιχεια αυτα ανακοινωθηκαν απο το Διαπανεπιστημιακο Ινστιτουτο, Αριστοτελης, με την ευκαιρια του 5ου Ευρωπαικου Ογκολογικου Συνεδριου, που θα πραγματοποιηθει στον Αγιο Νικολαο της Ναουσας απο τις 22 ως τις 25 Σεπτεμβριου.

Διωξη για παραβαση καθηκοντος κατ'εξακολουθηση, ασκηθηκε σε βαρος του Προεδρου του ΟΑΣΠ, Δημητρη Παπανικολαου, ο οποιος φερεται οτι δεν ελαβε υποψιν του τις προβλεψεις της Ομαδας ΒΑΝ για τον καταστρεπτικο σεισμο του περασμενου Ιουνιου στο Αιγιο.

Με αφορμη δημοσιευματα ειχε διενεργηθει προκαταρκτικη εξεταση απο τον εισαγγελεα Πρωτοδικων, Γεωργιος Γερακης, ο οποιος καλεσε και εξετασε ως μαρτυρες τοσο τον καθηγητη Βαρωτσο, οσο και τον καθηγητη Γεωλογιας Γερασιμο Παπαδοπουλο και τον αναπληρωτη καθηγητη Σεισμολογιας στο Πανεπιστημιο Πατρων, Γερασιμο Τσελεντη.

Συμφωνα με πληροφοριες, ο κ. Βαρωτσος κατεθεσε τα φαξ τα οποια ειχε στειλει με τις προβλεψεις για τον καταστρεπτικο σεισμο στο Αιγιο στο ΟΑΣΠ και στους αρμοδιους φορεις, τα οποια δεν εληφθησαν ομως υποψιν.

Ο κ. Βαρωτσος στην καταθεση του, ανεφερε οτι στις προβλεψεις του περιλαμβανονταν και οι σεισμοι που εγιναν στην Κοζανη και τα Γρεβενα τον περασμενο Μαιο και οτι εστειλε επανειλημμενα επιστολες στον αρμοδιο υπουργο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Την μεγαλυτερη απεργια στην ιστορια της Τουρκιας, προκειται να πραγματοποιησουν αυριο οι εργαζομενοι στον δημοσιο τομεα, σε ενδειξη διαμαρτυριας για την αρνηση της κυβερνησης να δωσει ικανοποιητικες αυξησεις μισθων.

Κυβερνητικοι αξιωματουχοι αναμενεται να εχουν αυριο διαπραγματευσεις για τους μισθους, αλλα η συνομοσπονδια των εργαζομενων διευκρινισε οτι η απεργια θα γινει ακομη και εαν η κυβερνηση αποφασισει την αναστολη της.

Σε ευνοικες ρυθμισεις για το κλεισιμο χιλιαδων εκκρεμων υποθεσεων φορου μεταβιβασης δωρεων, κληρονομιων, γονικων παροχων για ακινητα που βρισκονται σε περιοχες που δεν ειναι ενταγμενες στο αντικειμενικο συστημα προχωρα το υπουργειο Οικονομικων με τροπολογια που κατατεθηκε στη Βουλη.

Στην ιδια τροπολογια περιλαμβανονται ρυθμισεις για τις περιπτωσεις ακινητων που οι ιδιοκτητες τους δεν εχουν υποβαλλει δηλωση για την πληρωμη του φορου υπερτιμηματος.

Με τις ρυθμισεις αυτες το υπουργειο Οικονομικων εκτιμα οτι θα εισπραξει γρηγοροτερα καθυστερουμενο φορο συνολικου υψους 56 δις δρχ.

Αποκομμενη απο την υπολοιπη χωρα, παρεμεινε απο τις 12 μεχρι τις 2 το μεσημερι η Πατρα, εξαιτιας των κινητοποιησεων που πραγματοποιησαν εργατικα σωματεια και φορεις της πολης, σε ενδειξη διαμαρτυριας για την αποβιομηχανιση της περιοχης και για τη μη επιλυση των οξυμενων προβληματων, που αντιμετωπιζει η Αχαια.

Στο πλαισιο της κινητοποιησης αποκλεισθηκαν οι εθνικες οδοι και το λιμανι της πολης, ενω ανεσταλη καθε παραγωγικη δραστηριοτητα.

Νεο κυκλο κινητοποιησεων ομως προγραμματιζουν και οι αγροτες της Θεσσαλιας, οι οποιοι στο πλαισιο συλλαλητηριου, θα αποκλεισουν την Παρασκευη τις πολεις της Λαρισας και της Καρδιτσας.

Οι αγροτες ζητουν φθηνοτερα καυσιμα για γεωργικη χρηση, διασφαλιση της παραγωγης του βαμβακιου και ταχυτερη χορηγηση των αποζημιωσεων.

Ανθρωποκυνηγητο εχει εξαπολυσει η αστυνομια για τον εντοπισμο των τεσσαρων απαγωγεων του 11χρονου μαθητη απο την Αναβυσο, Κωστα Δαλακα, ενω παραλληλα τους εχει επικηρυξει με το ποσο των 200 εκατ. δραχμων.

Οι απαγωγεις, με επιστολη τους προς την οικογενεια Αριστειδη Δαλακα, ζητουσαν 130 εκατομμυρια απειλωντας οτι εαν δεν τους δοθουν, θα μολυνουν το παιδι με τον ιο του Ειτζ.

Η μητερα του μικρου, Ευθαλια, ανελαβε την πρωτοβουλια να διαπραγματευθει με τους απαγωγεις, εν αγνοια της αστυνομιας, με αποτελεσμα αυτοι να απελευθερωσουν τον 11χρονο Κωστακη, αφου εισεπραξαν 40 εκατ. δραχμες.

Συμφωνα με την αστυνομια, οι απαγωγεις ανηκουν στο φιλικο περιβαλλον της οικογενειας, καθως κανεις απο τους κατοικους της περιοχης, ουτε οι συμμαθητες του μικρου, γνωριζαν οτι περυσι τον Ιανουαριο, η γιαγια του ειχε κερδισει 140 εκατ. στο Λαικο Λαχειο.

Τη διενεργεια αυτεπαγγελτης προκαταρκτικης εξετασης για το θανατο του ιερεα Αντωνιο Μαλαθουνη, στο ιδρυμα της αποκαλουμενης αγιας Αθανασιας, στη Μανδρα Αττικης, διεταξε ο εισαγγελεας Γιωργος Κολιοκωστας.

Η εξεταση διαταχθηκε μετα τις καταγγελιες που εκανε ο γιος του αποθανοντος, συμφωνα με τις οποιες ο πατερας του οδηγηθηκε στην αυτοκτονια λογω ψυχολογικων πιεσεων που του ασκουντο.

Σε αποτυχια οδηγηθηκε η αποπειρα αποδρασης των περιπου 35 κρατουμενοι της τριτης πτερυγας των φυλακων Κορυδαλλου.

Οι κρατουμενοι βγηκαν το πρωι στη νεκρη ζωνη, που βρισκεται στη δυτικη πλευρα προς το Ψυχιατρειο και στην συνεχεια, κρυφτηκαν πισω απο το απορριμματοφορο του Δημου, που εκεινη την στιγμη, μετα την περισυλλογη, εγκατελειπε την φυλακη.

Εγιναν ομως αντιληπτοι απο τους φρουρους αστυνομικους, οι οποιοι αφου εριξαν καπνογονα εναντιον τους, χτυπησαν στη συνεχεια το γενικο συναγερμο με αποτελεσμα μεσα σε λιγα λεπτα να κινητοποιηθει ολη η εσωτερικη δυναμη της φυλακης, ενω δεκαδες αλλοι αστυνομικοι εζωναν τον εξωτερικο χωρο.

Ανεβληθη απο το Τριμελες Πλημμελειοδικειο της Θεσσαλονικης για τις 15 του ερχομενου Νοεμβριου, η εκδικαση της νεας υποθεσης με τα φακελλακια, με κατηγορουμενους τον γνωστο καρδιοχειρουργο, Παναγιωτη Σπυρου και δυο ακομη συναδελφους του-συγκατηγορουμενους του και στην προηγουμενη δικη για αναλογες υποθεσεις τον περασμενο Ιουλιο.

Η αναβολη δοθηκε λογω απουσιας του συνηγορου ενος απο τους κατηγορουμενους του.

Παραλληλα, η πολιτικη αγωγη αποβληθηκε με το σκεπτικο οτι οι αμεσα θιγομενοι απο τις ανομες πραξεις που φερονται πως διεπραξαν οι κατηγορουμενοι, εχουν αποβιωσει.

Τη διενεργεια νεας προκαταρκτικης εξετασης για την προμηθεια τηλεπικοινωνιακου υλικου στον ΟΤΕ απο τις εταιριες ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΖΗΜΕΝΣ το 1995, διεταξε ο προισταμενος της Εισαγγελιας Εφετων, Γεωργιος Κλειδαρας.

Η προκαταρκτικη αυτη εξεταση διαταχθηκε με βαση στοιχεια που ειχαν διαβιβαστει στον αντιεισαγγελεα Εφετων, Γεωργιο Ζορμπα.

Η εξεταση ανατεθηκε στον εισαγγελεα Εφετων, κ. Καραμπελα, ο οποιος, οπως ειναι γνωστο, συνεχιζει τη γνωστη προκαταρκτικη εξεταση για τη γνωστη υποθεση της προμηθειας ενος εκατομμυριου ψηφιακων παροχων στον ΟΤΕ απο τις προαναφερομενες εταιριες.

Τραγικο θανατο βρηκε το μεσημερι ανδρας, αγνωστων στοιχειων οταν στο σπιτι οπου εμενε στην οδο Νικης 13, στην Παλαια Κοκινια εκδηλωθηκε πυρκαγια απο αγνωστη μεχρι στιγμης αιτια.

Ο ατυχος ανδρας δεν προλαβε να αντιδρασει, αφου οι φλογες τυλιξαν γρηγορα την παλια μονοκατοικια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα χερια των ισραηλινων αρχων βρισκεται ηδη ο αεροπειρατης του Μποινγκ-707 των ιρανικων αερογραμμων.

Το αεροσκαφος μετεφερε 178 επιβατες και εκτελουσε την εσωτερικη πτηση Τεχερανη με το νησι Κις, στον περσικο κολπο.

Μολις το αεροσκαφος απογειωθηκε απο το αεροδρομιο της Τεχερανης, ο αεροπειρατης με την απειλη οπλου, αναγκασε τον πιλοτο να αλλαξει πορεια και να κατευθυνθει προς την Ευρωπη.

Λογω ομως ελλειψης καυσιμων, το Μποινγκ αναγκαστηκε να προσγειωθει σε στρατιωτικο αεροδρομιο του Ισραηλ.

Οι επιβατες αποβιβαστηκαν σωοι και ασφαλεις, ενω αγνωστη παραμενει η ταυτοτητα του δραστη.

Οι διεθνεις πιεσεις φαινεται οτι επιασαν τοπο στην πολυπαθη Βοσνια.

Τον τερματισμο των επιθεσεων στις περιοχες της Βοσνιας που ελεγχονται απο τους Σερβους, αποφασισε η Κροατια.

Ο υπουργος εξωτερικων της χωρας, Ματε Γκρανιτς, δεσμευθηκε οτι δεν θα γινει η παραμικρη επιχειρηση εναντιον της μεγαλυτερης σερβοκρατουμενης πολης, Μπανια Λουκα.

Απο την πλευρα του, ο αμερικανος υπουργος Αμυνας, Ουιλιαμ Περι, δηλωσε οτι η χωρα του δεν προκειται να στειλει στρατευματα στην περιοχη, εως οτου επιτευχθει μια οριστικη ειρηνευτικη συμφωνια.

Στο Ζαγκρεμπ, εληξαν οι εργασιες της διασκεψη κορυφης αναμεσα στους προεδρους της Κροατιας και της Βοσνιας, ενω αμερικανος ειδικος απεσταλμενος Ριτσαρντ Χολμπρουκ αναχωρησε ηδη για το Βελιγραδι.

Σε νεες απειλες για βιαιο αφοπλισμο προεβη η Ρωσια εναντιον τσετσενων ανταρτων, αν δεν καταθεσουν τα οπλα με την θεληση τους.

Σε ανακοινωση της, η ρωσικη στρατιωτικη διοικηση που βρισκεται στην περιοχη, κατεστησε σαφες οτι τα ρωσικα στρατευματα θα αποσυρθουν, μονο αφου ολοκληρωθει ο αφοπλισμος.

Η Γερμανια δεν αγαπαει τα παιδια και κατεχει το ρεκορ εχθρικης συμπεριφορας απεναντι τους απο τις αλλες ευρωπαικες χωρες.

Την διαπιστωση αυτη επιβεβαιωνουν πολλες γερμανικες οργανωσεις για την προστασια των παιδιων, με αφορμη την αυριανη Παγκοσμια Ημερα του Παιδιου.

Συμφωνα με τον προεδρο της ομοσπονδιας για την προστασια των παιδιων, περιπου 50.000 παιδια πεθαινουν ετησιως εξαιτιας αυτοκινητιστικων δυστυχηματων, αριθμος ρεκορ για την Ευρωπη, ενω περισσοτερα απο ενα εκατομμυριο ξυλοκοπουνται απο τους γονεις τους και απο αυτα, το 70% υποφερει απο ψυχοσωματικα προβληματα.

Στη Βραζιλια, τραγικες διαστασεις αποκτουν οι αυξανομενες δολοφονιες, των παιδιων του δρομου, στο Ριο ντε Τζανειρο, απο τα λεγομενα Ταγματα Θανατου.

Συμφωνα με στοιχεια της Στατιστικης Υπηρεσιας, το 1994 δολοφονηθηκαν περισσοτερα απο 1400 παιδια στους δρομους του Ριο.

Ο αριθμος αυτος ειναι κατα 20% μεγαλυτερος απο οτι τον προηγουμενο χρονο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σταθερη παρουσιαζεται η κατασταση της υγειας του γνωστου ηθοποιου, Δημητρη Χορν, με τασεις βελτιωσεως.

Ο δημοφιλης ηθοποιος εισηχθη την περασμενη εβδομαδα στο θεραπευτηριο, Υγεια, επειτα απο ελαφρυ εγκεφαλικο.

Νεες καταγγελιες για υποβαθμιση του πνευματικου δυναμικου της Θεσσαλονικης, αθηνοκεντρικο χαρακτηρα ολων των εκδηλωσεων του Οργανισμου Πολιτιστικης Πρωτευουσας, γραφειοκρατικη διαχειρηση των υποθεσεων του, καθυστερησεις και αδιαφανεις διαδικασιες, εξαπελυσαν σημερα απο τη Θεσσαλονικη στελεχη του Συνασπισμου ενοψει του τριημερου εκδηλωσεων που προετοιμαζουν στη συμπρωτευουσα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αμερικανος σουπερ-σταρ της ομαδας μπασκετ του Παναθηναικου, Ντομινικ Γουιλκις, θα δωσει αποψε την πρωτη του παρασταση μπροστα στους χιλιαδες φιλαθλους των πρασινων που αναμενεται να κατακλυσουν το κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων Εγκαταστασεων για να παρακολουθησουν τον φιλικο αγωνα της ομαδας τους με την Παρτιζαν Βελιγραδιου.

Χθες, οι πρασινοι αντιμετωπισαν κεκλεισμενων των θυρων την Παρτιζαν, κερδιζοντας με 93-60 και ο Γουιλκινς σημειωσε 22 ποντους στα 28 λεπτα που αγωνιστηκε.

Η συναντηση θα αρχισει στις 9.00 και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Αρχιζει αποψε στη Νεα Σμυρνη το διεθνες τουρνουα μπασκετ που διοργανωνει ο Πανιωνιος σε μνημη Ανδρεα Βαρικα.

Στις 7 το απογευμα η ΑΕΚ αντιμετωπιζει την Γιουγκοσλαβικη Μπεογκραντ και στις 9 το βραδυ ο Πανιωνιος τον ΠΑΟΚ.

Οι δυο συναντησεις θα μεταδοθουν απ' ευθειας τηλεοπτικα απο το

ΣΤΑΡ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Πτωτικες τασεις επεκρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου, με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης τιμων να κλεισει στις 949, 98 μοναδες, μειωμενος σε ποσοστο 0, 44%.

Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 4, 4 δις δρχ..

Οι επιμερους κλαδοι παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0, 72% , Ληζινγκ ανοδος 0, 11% , Ασφαλειες ανοδος 1, 12% , Επενδυσεις πτωση 0, 51%, Βιομηχανικες πτωση 0, 17% , Κατασκευων πτωση 0, 58% , Συμμετοχων πτωση 0, 90% , Διαφορες πτωση 0, 72%.

Ο Δεικτης Παραλληλης Αγορας εκλεισε με σημαντικες απωλειες κατα 1, 91%.

ΔΟΛΑΡΙΟ ΗΠΑ

Αγορα, 235.672 Πωληση, 242.747

Σταθερο παρεμεινε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και οι Εμπορικες τραπεζες καθορισαν την τιμη πωλησης στις 242, 73 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχες και τοπικες καταιγιδες θα εκδηλωθουν αυριο στη δυτικη, κεντρικη και βορεια Ελλαδα, ενω στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος.

Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι νοτιοι μετριοι μεχρι ισχυροι, ενω στα ανατολικα βορειοι με την ιδια ενταση.

Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 15 με 28 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 18 με 32 και στα νησια 20 με 29 βαθμους.

Παροδικες νεφωσεις, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 21 με 31 και 18 με 28 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


[Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.11 run on Tuesday, 19 September 1995 - 22:04:05