Cosmos Nea - Eidhseis (Sep. 01)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *


Αθηνα,Ελλαδα,01/09/1995 (ΑΠΕ)

Η κυβερνηση δεν εχει επισημη ενημερωση για το πορισμα του ΟΗΕ, που επιρριπτει στους Σερβοβοσνιους την ευθυνη για το βομβαρδισμο στην αγορα του Σεραγεβο, δηλωσε το μεσημερι ο κυβερνητικος εκπροσωπος. Επεσημανε οτι η Ελλαδα αντιμετωπιζει με επιφυλακτικοτητα και συγκρατημενο τροπο ενεργειες οπως η αποδοση σε μια πλευρα της ευθυνης, καταδικαζοντας παντως γεγονοτα, οπως αυτο της πολυνεκρης επιθεσης στο Σεραγεβο.

Επιθεση στην Κυβερνηση εξαπελυσε ο εκπροσωπος Τυπου της ΝΔ, Βασιλης Μαγγινας, λεγοντας οτι ειναι γνωστη η διαδικασια ληψης αποφασεων για τους βομβαρδισμους στη Βοσνια στο πλαισιο του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ και υπαρχει διασταση αποψεων στην κυβερνηση. Προσθεσε οτι ειναι πρωτοφανες και θλιβερο το θεαμα της κυβερνησης οταν ο μεν υπουργος Εθνικης Αμυνας δηλωνει πως η κυβερνηση ειχε ενημερωθει για τους βομβαρδισμους, ο δε κυβερνητικος εκπροσωπος αντιθετως δηλωνει οτι η κυβερνηση δεν ειχε ενημερωθει``.

Επισης ο κ. Βενιζελος επιβεβαιωσε οτι ο ρωσος υπουργος Εξωτερικων, Αντρει Κοζιρεφ, εκτος απο τη συναντηση του με τον κ. Παπουλια θα συναντηθει στη Θεσσαλονικη και με τον Πρωθυπουργο, Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποιος θα εγκαινιασει τη Διεθνη Εκθεση.

Τελος, ο κυβερνητικος εκπροσωπος αναφερθηκε στο θεμα των ναυπηγειων Σκαραμαγκα και ειπε οτι την υποθεση χειριζεται το υπουργειο Βιομηχανιας, επισημαινοντας οτι βρισκεται σε απολυτως προκαταρκτικο σταδιο.

Ο εκπροσωπος Τυπου της ΝΔ, Βασιλης Μαγγινας, αναφερθηκε στην εμπλοκη που σημειωθηκε το μεσημερι στις ελληνο-αλβανικες συνομιλιες, λογω της αρνησης της Αλβανικης κυβερνησης να ικανοποιησει το αιτημα για δημιουργια Ελληνικων σχολειων στους Αγιους Σαραντα, το Αργυροκαστρο και το Δελβινο. Τονισε οτι ``τα τρια αυτα σχολεια ειναι το λιγοτερο που οφειλει να εξασφαλισει η αλβανικη πλευρα η οποια πρεπει να καταλαβει οτι η Ελλαδα δεν παιζει με αυτα τα θεματα``.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, εξεφρασε τη λυπη του για το αεροπορικο δυστυχημα στη Θεσσαλονικη και προσθεσε οτι ``ανεξαρτητα απο τα αιτια που προκαλεσαν αυτο το τραγικο αεροπορικο δυστυχημα το αεροδρομιο της Θεσσαλονικης ειναι αναγκη να εκσυγχρονιστει``. Ο κ. Εβερτ συνεχισε οτι ``εαν πραγματι θελουμε- και η Νεα Δημοκρατια το πιστευει απολυτως- η Θεσσαλονικη να καταστει το κεντρο του ευρυτερου βαλκανικου χωρου και να διαδραματισει σημαντικο ρολο στην περιοχη, ενα απο τα πρωτα εργα τα οποια πρεπει αμεσως να γινουν ειναι ο εκσυγχρονισμος και η αναπτυξη του αεροδρομιου``.


[Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.11 run on Friday, 1 September 1995 - 15:29:42