Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 28)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *



ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τριαντα επτα νεκροι και πανω απο 80 τραυματιες, ειναι ο μεχρι στιγμης απολογισμος απο τις δυο οβιδες που επληξαν το κεντρο του Σαραγεβο.Η επιθεση εγινε την στιγμη που αρχιζε εκ νεου η αμερικανικη ειρηνευτικη πρωτοβουλια, γεγονος που προδικαζει αρνητικα το μελλον. Ωστοσο, ο αμερικανος διαπραγματευτης Ριτσαρντ Χολμπρουκ, δηλωσε οτι η επιθεση δεν πρεπει να καθυστερησει την ειρηνευτικη προσπαθεια.Με τον πιο εντονο τροπο καταδικασαν τον βομβαρδισμο οι Ηνωμενες Πολιτειες, ανακοινωνοντας οτι μελετουν απο κοινου με την διεθνη κοινοτητα τροπους για να απαντησουν στην επιθεση αυτη.Η Ρωσια εξεφρασε την λυπη της για το γεγονος, τονισε ομως την ελπιδα οτι η ειρηνευτικη διαδικασια θα αποδωσει καρπους. Παραλληλα, ο ΟΗΕ ανακοινωσε οτι μεταξυ αλλων, εξεταζει το ενδεχομενο των νατοικων αεροπορικων επιδρομων, για το λογο αυτο βρισκεται σε συνεχη επαφη με το ΝΑΤΟ.

Την επιθεση καταδικασαν απεριφραστα η Γερμανια και η Γαλλια, ενω η αμερικανικη κυβερνηση απειλησε τους σερβοβοσνιους με νατοικες αεροπορικες επιδρομες.Ο πρωθυπουργος της Βοσνιας, Χαρις Σιλαιτζιτς, δηλωσε οτι θα ζητησει την διακοπη της ειρηνευτικης πρωτοβουλιας για τη Βοσνια, μετα την προγραμματισμενη για σημερα συναντηση στο Παρισι του προεδρου, Αλια Ιζετμπεκοβιτς με τον αμερικανο υφυπουργο εξωτερικων, Ριτσαρντ Χολμπρουκ.Στην Αθηνα, συνεδριασε το Συμβουλιο Αμυνας, υπο την προεδρια του υπουργου Γερασιμου Αρσενη, οπου εξεταστηκε η κατασταση που επικρατει στην πρωην Γιουγκοσλαβια.

Ποικιλα σχολια και αντιδρασεις στους κολπους της Νεας Δημοκρατιας προκαλεσαν οι δηλωσεις και τα υπονοουμενα του Κωνσταντινου Μητσοτακη, περι επιστροφης του στην πρωθυπουργια.Ο προεδρος του κομματος Μιλτιαδης Εβερτ δηλωσε σημερα οτι ο καθε πολιτικος μπορει να εχει τις φιλοδοξιες του αλλα αυτο που απασχολει τον ελληνικο λαο ειναι τα μεγαλα προβληματα που αντιμετωπιζει και εκει πρεπει ριξουμε την προσοχη μας.Συμφωνα με πληροφοριες ο κ. Εβερτ μιλωντας σε στενους του συνεργατες, ειπε οτι δεν πρεπει να δοθει συνεχεια στο θεμα, γιατι ετσι ο λαος αποπροσανατολιζεται απο τα προβληματα που αντιμετωπιζει, αλλα και τις διαφωνιες που υπαρχουν στο ΠΑΣΟΚ.Ωστοσο η δηλωση Μητσοτακη προκαλεσε θυελλα αντιδρασεων στους κολπους της αξιωματικης αντιπολιτευσης,πολλα στελεχη της οποιας επεκριναν δριμυτατα τον τεως πρωθυπουργο οτι υπονομευει την παραταξη,ενω ταυτοχρονα ριχνει νερο στο μυλο του ΠΑΣΟΚ.Παντως οι προσκειμενοι στον κ.Μητσοτακη βουλευτες δεν θελησαν να σχολιασουν τις δηλωσεις αυτες,ενω ο κυβερνητικος εκπροσωπος επανελαβε οτι αυτες αφορουν μονον τον κ.Εβερτ και τις εσωτερικες αντιπαραθεσεις στη ΝΔ.

Στο κυβερνητικο στρατοπεδο τωρα, το ενδιαφερον επικεντρωνεται στις αλλαγες σε κυβερνηση και κομμα, που εχει προαναγγειλει ο Πρωθυπουργος. Η κυρια Βασω Παπανδρεου σε συνεντευξη της στα ΝΕΑ, προτεινει ριζικες αλλαγες στην κυβερνηση και στο ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχη ολων των ηγετικων στελεχων, επιμενει σε ευελικτο κυβερνητικο σχημα, με τον ορισμο αντιπροεδρου και υποστηριζει οτι πρεπει να αρχισει απο τωρα το ΠΑΣΟΚ να δουλευει συλλογικα ενοψει της μετα-ανδρεικης εποχης. Αυριο θα συνεδριασει χωρις τη συμμετοχη του κ. Παπανδρεου το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ.

Το μεσημερι ο πρωθυπουργος συναντηθηκε στην Εκαλη με τον Αρχιεπισκοπο Βορειου και Νοτιου Αμερικης Ιακωβο και στη συνεχεια ειχε τριωρη συνεργασια με τον Κωστα Λαλιωτη,με τον οποιο συμφωνα με πληροφοριες συζητησε για το αεροδρομιο των Σπατων, η συμβαση του οποιου συζητειται αυριο στη Βουλη.

Η Πτωση των βασεων στις περισσοτερες Σχολες της Α`, Β` και Δ` δεσμης και ανοδος στην Τριτη,ειναι το βασικο χαρακτηριστικο των φετινων γενικων εξετασεων.Οπως προκυπτει απο τα στοιχεια που εδωσε ο υπουργος Παιδειας, Γιωργος Παπανδρεου,στην πρωτη δεσμη στα Πανεπιστημια παρατηρειται πτωση των βασεων, που φθανει μεχρι και τα 160 μορια,εκτος απο ορισμενα τμηματα που παρατηρειται μικρη ανοδος. Στα ΤΕΙ, σημειωνεται μικρη πτωση σε ελαχιστα τμηματα και σημαντικη ανοδος μεχρι και 230 μορια στα υπολοιπα.Στη Β` δεσμη, η πτωση κυμαινεται απο 40 εως 80 μορια στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Στη Γ` δεσμη, παρατηρειται ανοδος απο 20 εως 60 μορια και στη Δ` δεσμη πτωση απο 40 εως 240 μορια στα Πανεπιστημια και σχετικα μικροτερη στα ΤΕΙ. Στην τριτοβαθμια εκπαιδευση θα εισαχθουν φετος 45.666 υποψηφιοι,ενω στις εξετασεις πηραν μερος 157.525.Την Πεμπτη θα θα αναρτηθουν στα Λυκεια οι πινακες με τα ονοματα των εισακτεων και την προσεχη εβδομαδα θα ανακοινωθουν οι εγγραφες.Ο υπουργος παιδειας ανακοινωσε επισης οτι συντομα θα συνεδριασει η Διακομματικη Επιτροπη και θα θεσει το ζητημα αλλαγης των γενικων εξετασεων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαραζ εκρηξεων σημειωθηκε τις τελευταιες ωρες στην Τουρκια.Η οργανωση, Ισλαμικη Ενωση του Κουρδισταν, ανελαβε την ευθυνη για τις δυο χθεσινοβραδυνες βομβιστικες επιθεσεις στην πολυσυχναστη οδο Ιστικλαλ στην Κωνσταντινουπολη, που ειχαν αποτελεσμα τον θανατο δυο ατομων και τον τραυματισμο αλλων 20. Οι βομβες ειχαν τοποθετηθει σε καδους απορριματων στον πεζοδρομο,οπου υπαρχουν πολλα καφενεια,εστιατορια και ιστορικες εκκλησιες.Μετα τις εκρηξεις αυτες, ακολουθησαν αλλες δυο σε εστιατοριο της τουριστικης περιοχη Ακσαραι και στα γραφεια του Δημοκρατικου Αριστερου κομματος στην περιοχη Μπεικοζ, με αποτελεσμα να τραυματισθουν οκτω ατομα.

Δεκαδες στελεχη της ισλαμικης οργανωσης, ΧΑΜΑΣ, ανακοινωσε οτι συνελαβε το Ισραηλ, ματαιωνοντας ταυτοχρονα νεο σχεδιο της για πραγματοποιηση νεων επιθεσεων αυτοκτονιας στο Τελ Αβιβ και την Ιερουσαλημ. Συμφωνα με την αστυνομια, οι δυναμεις ασφαλειας της χωρας κατορθωσαν να αποκαλυψουν ενα εκτεταμενο δικτυο της οργανωσης Εζεντιν Αλ Κασαμ, ενοπλου κλαδου της ΧΑΜΑΣ στην Κατεχομενη Δυτικη Οχθη και την Ανατολικη Ιερουσαλημ.Η οργανωση σκοπευε να πραγματοποιησει επιθεσεις αυτοκτονιας στον κεντρικο σταθμο λεωφορειων της Ιερουσαλημ, ενω παραλληλα σχεδιαζαν την απαγωγη δυο ισραηλινων στρατιωτων.

Οι σκληροτερες συγκρουσεις των τελευταιων μηνων σημειωθηκαν σημερα στο Μογκαντισου, πρωτευουσα της Σομαλιας, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους 18 ατομα και να τραυματιστουν περισσοτερα απο 130. Οι συγκρουσεις διεξαγονται μεταξυ των οπαδων του Μοχαμεντ Φαραχ Αιντιντ και του Αλι Μαχντι Μοχαμεντ.Οι αντιπαλοι του Αιντιντ τον κατηγορουν για νοθεια, αφοτου ανελαβε την αξιωμα του προεδρου τον Ιουνιο και παραλληλα, καλεσαν τη διεθνη κοινοτητα να μην αναγνωρισει την κυβερνηση του.

Αρχισε σημερα στην πρωτευουσα της Κιργιζιας, Μπιτσεκ, η συνοδος των πεντε τουρκοφωνων δημοκρατιων της πρωην Σοβιετικης Ενωσης, με τη συμμετοχη του τουρκου προεδρου Σουλειμαν Ντεμιρελ.Προκειται για την τριτη συνοδο κορυφης των 5 τουρκοφωνων χωρων και την πρωτη που πραγματοποιειται στο εδαφος της πρωην Σοβιετικης Ενωσης. Οι εξι ηγετες θα συζητησουν το θεμα της αξιοποιησης και εκμεταλευσης των πετρελαικων πορων της περιοχης, την ενισχυση των εμπορικων ανταλλαγων και την αναγκη του κοινου αγωνα για την αντιμετωπιση του λαθρεμποριου οπλων και ναρκωτικων.

Οσο και αν η ειδηση προκαλει χαμογελα ειρωνειας, παρ'ολα αυτα δειχνει την απογνωση των ιεροδουλων της Φλωρεντιας.Για πρωτη φορα στην ιστορια της Ιταλιας, οι ιεροδουλες της Φλωρεντιας αποφασισαν να κατεβουν σε απεργια, οπως ολοι οι εργαζομενοι, υπερασπιζομενες το δικαιωμα της χρησης προφυλακτικου.Σε ανακοινωση τους,υποστηριζουν οτι το επαγγελμα τους μοιαζει πλεον με ρωσικη ρουλετα, καθως πολλοι πελατες αρνιουνται τη χρηση προφυλακτικου, με αποτελεσμα να ελλοχευει ανα πασα στιγμη ο κινδυνος του Ειτζ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμακωση των κινητοποιησεων τους αποφασισαν οι εργαζομενοι στα κλωστηρια Φιλιατων, μετα την αποφαση του Ομιλου Αργυρου να κλεισει την επιχειρηση. Σε γενικη συνελευση οι εργαζομενοι συμφωνησαν στο κλεισιμο της εθνικης οδου Ηγουμενιτσας - Πρεβεζας, για τρεις ωρες την προσεχη Τεταρτη. Την ιδια ωρα, διαδοχικες συναντησεις με τον αναπληρωτη υπουργο Βιομηχανιας, Χρηστο Ροκοφυλλο, ειχαν οι εργαζομενοι στα πλαστικα Καβαλας και στην υφαντουργια ΡΟΚΑ της Λαρισας. Ο κ. Ροκοφυλλος απεκλεισε το αιτημα των εργαζομενων στα Πλαστικα Καβαλας, να ενταχθει η επιχειρηση στον οργανισμο ανασυγκροτησης επιχειρησεων, τονιζοντας οτι αν η εταιρια δεν εχει χρεη θα πωληθει σε νεο ιδιωτη. Οι εργαζομενοι στη ΡΟΚΑ ζητησαν απο τον υπουργο τη χορηγηση δανειου 300 εκατομμυριων δραχμων, ωστε να συνεχιστει η λειτουργια της επιχειρησης και να δρομολογηθει η διαδικασια της εκκαθαρισης εν λειτουργια. Αυριο αναμενεται να πραγματοποιηθει ευρεια κυβερνητικη συσκεψη για την τυχη των Ναυπηγειων Σκαραμαγκα.

Η περαιτερω μειωση των επιτοκιων αποφασιστηκε σε συσκεψη υπο την Προεδρια του υπουργου Εθνικης Οικονομιας, Γιαννου Παπαντωνιου και τη συμμετοχη των διοικητων των εμπορικων τραπεζων. Οπως δηλωσε ο κ. Παπαντωνιου, τα επιτοκια μπορουν να μειωθουν, για τρεις κυριως λογους. Πρωτον, οτι υπαρχει ραγδαια μειωση του πληθωρισμου και ο στοχος του 7% στο τελος του ετους, ειναι εφικτος. Δευτερον, στις κινησεις της Τραπεζας της Ελλαδος, η οποια μειωσε τα επιτοκια δανεισμου των τραπεζων, και τριτον, στη πτωση των επιτοκιων στην Ευρωπη, αρχης γενομενης απο την Κεντρικη Τραπεζα της Γερμανιας.

Σημαντικες συνομιλιες, με αιχμη το Κυπριακο, θα εχει με την ελληνικη πολιτικη ηγεσια, ο συμβουλος του Μπιλ Κλιντον, Τζωρτζ Στεφανοπουλος, που εφτασε αργα το απογευμα στην Αθηνα, τριτο σταθμο της περιοδειας του στο τριγωνο Τουρκια - Κυπρος - Ελλαδα. Ο κ. Στεφανοπουλος θα συναντηθει αυριο με τον Πρωθυπουργο και τον Αρχηγο της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης και θα εχει συνομιλιες με τους υπουργους Εξωτερικων και Εθνικης Αμυνας. Εκτος απο το Κυπριακο θα συζητηθουν και αμεσου ελληνικου ενδιαφεροντος θεματα, οπως το Σκοπιανο, οι ελληνοτουρκικες σχεσεις, αλλα και η κατασταση στα Βαλκανια. Σε δηλωσεις του στην Κυπρο ο κ. Τζωρτζ Στεφανοπουλος επανελαβε το εντονο ενδιαφερον του Μπιλ Κλιντον για λυση στο Κυπριακο και επανεβεβαιωσε την αποφαση της Ουασιγκτον να συνεχισει τις προσπαθειες της προς την κατευθυνση αυτη.

Με την επισκεψη του στον Αγιο Ευστρατιο και τη Λημνο, ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος ολοκληρωσε την περιοδεια του, που ξεκινησε την Παρασκευη, στα νησια του Βορειοανατολικου Αιγαιου. Ο κ. Στεφανοπουλος δηλωσε οτι δεν ταιριαζει η λησμονια στο Αιγαιο γιατι εδω ειναι το κεντρο της Ελλαδας.Απευθυνομενος στους κατοικους της Ιμβρου και της Τενεδου, δηλωσε ``πως αισθανεται την αναγκη να ζητησει συγνωμη, γιατι η Ελλαδα δεν τους συμπαρασταθηκε αρκετα``.

Υπο την προεδρια του κ. Αντωνη Σαμαρα συνεδριασε σημερα το Συμβουλιο Πολιτικου Σχεδιασμου της Πολιτικης Ανοιξης και ασχοληθηκε με την πολιτικη επικαιροτητα, αλλα και τους στοχους και τη στρατηγικη του κομματος για το προσεχη διαστημα. Στη συνεδριαση διαπιστωθηκε οτι η πορεια της χωρας ειναι κακη σε ολους τους τομεις και οτι οι συνθηκες ειναι ιδιαιτερα ευνοικες για την Πολιτικη Ανοιξη, καθως συνεχιζεται η καθοδικη και μη αναστρεψιμη, οπως τονιστηκε, πορεια των δυο μεγαλων κομματων.

Τη διαβεβαιωση οτι κανεις απο τους σεισμοπληκτους της Κοζανης και των Γρεβενων δεν προκειται να ξεχειμωνιασει σε σκηνες, εδωσε ο υφυπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Γιαννης Τσακλιδης, εγκαινιαζοντας σημερα τους οικισμους προσωρινης στεγασης στην Αιανη Κοζανης και στην Κνιδη Γρεβενων. Ο κ. Τσακλιδης εξηγγειλε την κατασκευη μεχρι τα Χριστουγεννα, 1337 συμβατικων κατοικιων, ενω εντος δυο μηνων θα εχει ολοκληρωθει η παραδοση 413 προκατασκευασμενων σπιτιων.

Δυο νεες στασεις εργασιας για το Σαββατο 6 με 9 το πρωι και 6 με 9 το απογευμα εξηγγειλαν οι Ελεγκτες Εναεριου Κυκλοφοριας και προειδοποιησαν οτι σε περιπτωση που ο υπουργος μεταφορων δεν επιλυσει τα αιτηματα τους,ειναι αποφασισμενοι να παραιτηθουν ακομη και απο την εργασια τους. Ακομη προειδοποιησαν οτι η Πανευρωπαικη Ενωση Ελεγκτων Εναεριου Κυκλοφοριας, με επιστολη που τους απηυθυνε, προτεινει να συμμετεχει κι αυτη, μπλοκαροντας πτησεις της Ολυμπιακης σε αεροδρομια του εξωτερικου, σε ενδειξη συμπαραστασης προς τους Ελληνες ελεγκτες. Τελος, επισημαναν τον κινδυνο να παραχωρηθει ο ελεγχος του ελληνικου εναεριου χωρου σε γειτονικες χωρες, αν δεν εκσυγχρονιστει το συστημα ελεγχου εναεριας κυκλοφοριας.

Σε παρερμηνεια απεδωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος σχολια περι διαφορετικων θεσεων Προεδρου Δημοκρατιας και κυβερνησης αναφορικα με τις σχεσεις Τουρκιας-Ευρωπαικης Ενωσης. Ο κ. Βενιζελος χαρακτηρισε δεδομενο οτι ο Προεδρος της Δημοκρατιας, που αποτελει συμβολο ενοτητας και ειναι ο διεθνης παραστατης της χωρας, εκφραζει κατα τον καλυτερο τροπο την εξωτερικη πολιτικη, που χαρασσει η κυβερνηση και η οποια τυγχανει της αποδοχης του ευρυτερου πολιτικου φασματος.

Αναφερομενος στο θορυβο που δημιουργηθηκε με αφορμη την παρουσια της συζυγου του πρωθυπουργου, Δημητρας Παπανδρεου, στις προσφατες εκδηλωσεις στη Φλωρινα, ο κυβερνητικος εκπροσωπος ειπε οτι στην Ευρωπη αποτελει φυσικη και καθημερινη δραστηριοτητα η παρουσια συζυγων πρωθυπουργων σε πολιτιστικες εκδηλωσεις.

Ποινικη διωξη για εμπρησμο απο αμελεια ασκησε σημερα ο εισαγγελεας κατα του ιατρου Νικολαου Δοντα,προεδρου της Αντικαρκινικης Εταιριας, ο οποιος χθες προσπαθωντας να καψει χορτα και ξεροκλαδα στο αγροκτημα του στην Παιανια, προκαλεσε πυρκαγια, απο την οποια καταστραφηκαν 30 στρεμματα πευκοδασους.Ο κ.Δοντας παρεπεμφθηκε να δικαστει στο Αυτοφωρο Τριμελες Πλημμελιοδικειο Αθηνων.

Απορριφθηκε η αιτηση αποφυλακισης που ειχε υποβαλει στην εισαγγελια Καβαλας, ο ανθυπαστυνομος Κωνσταντινος Τρυποσπιτης, ο οποιος κατηγορειται για την συμμετοχη του σε ροζ κυκλωματα.Ο κ.Τρυποσπιτης προσφευγει τωρα στο συμβουλιο Πλημμελειοδικων Καβαλας, το οποιο θα αποφασισει για την αποφυλακιση του.

Τον κινδυνο να καταστει νεκρη θαλασσα, αντιμετωπιζει η Μεσογειος, απο την τοξικη δραση των αποβλητων πρωτων υλων που χρησιμοποιουνται ευρυτατα στη βιομηχανια πλαστικων, και χυνονται κατα εκατομμυρια τοννους. Αυτο επισημαινεται σε ερευνες ιταλων τοξικολογων του Βιολογικου Ινστιτουτου της Σιενα, τα αποτελεσματα των οποιων γνωστοποιηθηκαν στο 33ο Διεθνες Συνεδριο Τοξικολογων Ιατροδικαστικης και στο 1ο Συνεδριο Περιβαλλοντικης Τοξικολογιας, που γινεται στο νεο συνεδριακο κεντρο της ΗΕΛΕΧΠΟ στη Θεσσαλονικη.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μοναδικα εργα μεταβυζαντινης ζωγραφικης, των επιφανεστερων νεοελληνων αγιογραφων απο τον 14ο εως και τον 18ο αιωνα θα εκτεθουν, για πρωτη φορα στην Ελλαδα, στο πλαισιο των εκδηλωσεων που θα οργανωσει ο Οργανισμος, Θεσσαλονικη Πολιτιστικη Πρωτευουσα της Ευρωπης 1997. Προκειται για 104 φορητες εικονες, ολες γνησια εργα ονομαστων αγιογραφων Κρητικης Σχολης, που αποτελουν τον ανεκτιμητο θησαυρο του μουσειου των βυζαντινων και μεταβυζαντινων εικονων του Ελληνικου Ινστιτουτου της Βενετιας.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μικρες ανοδικες τασεις επικρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης τιμων να κλεισει στις 945,91 μοναδες, ενισχυμενος σε ποσοστο 0,37%. Το επενδυτικο ενδιαφερον επικεντρωθηκε σε μετοχες του Κατασκευαστικου τομεα,ο δεικτης των οποιων παρουσιασε μεγαλη ανοδο κατα 2,15%. Μικρη ανοδο 0,28% σημειωσε ο Τραπεζικος δεικτης, σε ποσοστο 0,16% ενισχυθηκε ο δεικτης των εταιριων Συμμετοχης, με μικρη ανοδο 0,15% εκλεισε ο δεικτης των Βιομηχανιων, ενω οριακη αυξηση 0,06% σημειωσαν οι Ασφαλειες.Αντιθετα με πτωση 0,93% εκλεισε ο δεικτης των Επενδυσεων,κατα 0,20% υποχωρησαν οι μετοχες των εταιριων Ληζινγκ και σε ποσοστο 0,06% μειωθηκαν οι Διαφορες επιχειρησεις.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχες και τοπικες καταιγιδες θα εχει αυριο η δυτικη, κεντρικη και βορεια χωρα, ενω στην υπολοιπη Ελλαδα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος με τοπικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι, μετριοι και τοπικα στα πελαγη ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 15 με 29 βαθμους, στα δυτικα 18 με 26 και στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Αιγαιο 22 με 31. Βροχη με πιθανοτητα καταιγιδας το βραδυ, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 22 με 31 και 18 με 27 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


[Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.11 run on Monday, 28 August 1995 - 23:07:47