Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 22)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *



ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντικα προβληματα προξενησε στα βορεια προαστια της Αθηνας η καταιγιδα που επληξε τις απογευματινες ωρες την περιοχη. Η καταρρακτωδης βροχη ειχε ως αποτελεσμα να πλημμυρισουν υπογεια σπιτιων, να μετατραπουν σε ποταμια κεντρικοι δρομοι, να σταματησει η λειτουργια σηματοδοτων και να παρατηρηθουν διακοπες ρευματος. Και επειδη η φυση εκδικειται, στην καμμενη απο τις καλοκαιρινες πυρκαγιες περιοχη του Διονυσου, η καταρρακτωδης βροχη σχηματισε ορμητικους χειμαρους,που παρεσυραν πετρες και καμμενους κορμους δενδρων, τους οποιους μετεφερε στο δρομο προς τον Διονυσο,με αποτελεσμα η κυκλοφορια να γινεται με μεγαλη δυσκολια.

Στην καταρρευση του μοντελου ιδιωτικοποιησης της Νεας Δημοκρατιας απεδωσαν ο υπουργος και αναπληρωτης υπουργος Βιομηχανιας το μπαραζ κλεισιματος βιομηχανικων μοναδων, που ιδιωτικοποιηθηκαν το 1992. Οι δυο υπουργοι χαρακτηρισαν αρπακτικη τη μορφη ιδιωτικοποιησης που προωθουσε η Νεα Δημοκρατια, ενω για την πολιτικη που ακολουθει η παρουσα κυβερνηση τονισαν οτι αντιμετωπιζεται ως θεσμικο μετρο προαγωγης της αγορας, αυξηση των επενδυσεων και διατηρησης των θεσεων εργασιας. Οι φωνες του κ. Μητσοτακη, προσθεσαν, δεν μπορουν να καλυψουν τα κανονια που σκανε οι φιλοι του και επεσημαναν οτι το κλεισιμο των επιχειρησεων δεν αποτελει αποβιομηχανηση, αλλα επαναπροσδιορισμο της βιομηχανικης δραστηριοτητας. Ευθυνες στους κυριους Μητσοτακη και Μανο για το κλεισιμο των επιχειρησεων που ιδιωτικοποιηθηκαν το 1992, επερριψε και ο κυβερνητικος εκπροσωπος. Απο την πλευρα της η Νεα Δημοκρατια απεδωσε τη σημερινη κατασταση στο χωρο της βιομηχανιας, στην αντιαναπτυξιακη οικονομικη πολιτικη που εφαρμοζει η κυβερνηση. Τα περιθωρια της πολιτικης του ΠΑΣΟΚ εχουν εξαντληθει και η κυβερνηση δεν μπορει να δωσει τις σωστες λυσεις, υποστηριξε ο Προεδρος του Συνασπισμου, Νικος Κωνσταντοπουλος.

Στο μεταξυ, στη φαση της εκκαθαρισης εισερχεται ουσιαστικα η επιχειρηση των ναυπηγειων Ελευσινας. Ο διοικητης της Εμπορικης τραπεζας, Παναγιωτης Πουλης, ανακοινωσε τα ονοματα των δυο εκκαθαριστων της τραπεζας επενδυσεων, που ειναι οι κυριοι Κουλης και Ζαμπελης, ενω ο κ. Πουλης ζητησε απο τους εργαζομενους να ορισουν εναν εκπροσωπο τους στο νεο διοικητικο συμβουλιο της επιχειρησης. Στο μεταξυ ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, συναντηθηκε το πρωι στη Ρηγιλης με τον Μιχαλη Περατικο, υστερα απο αιτημα του τελευταιου, ο οποιος τον ενημερωσε για τηναποφαση του ομιλου του να αναστειλει τη λειτουργια του ναυπηγειου. Συμφωνα με πληροφοριες ο κ. Εβερτ ονισε οτι ανεξαρτητα απο την ορθοτητα η μη των θεσεων της εταιριας, ο ομιλος δεν επρεπε να προχωρησει στο κλεισιμο της επιχειρησης, χωρις καμια ειδοποιηση, παραμονη της Παναγιας και μαλιστα σε περιοδο κατα την οποια πολλοι εργαζομενοι βρισκοντουσαν σε διακοπες.

Οι 350 εργαζομενοι στα κλωστηρια Φιλιατων Θεσπρωτιας αποφασισαν ομοφωνα στη διαρκεια της γενικης τους συνελευσης να προχωρησουν στην καταληψη των εγκαταστασεων του εργοστασιου, ενω αντιπροσωπεια τους θα μεταβει στην Αθηνα για επαφες με τους αρμοδιους υπουργους. Εξελιξεις, ομως, ειχαμε και στην επιχειρηση πλαστικα Καβαλας, καθως στο χωρο του εργοστασιου, το οποιο εχουν καταλαβει οι εργαζομενοι, μετεβη σημερα δικαστικος κλητηρας, προκειμενου να επιδωσει τις απολυσεις σε 103 εργαζομενους, οι οποιοι ομως αρνηθηκαν να τις παραλαβουν. Το εργατικο κεντρο της Καβαλας προγραμματιζει για την προσεχη Τεταρτη, 30 του μηνος, Πανκαβαλιωτικο συλλαλητηριο, στο οποιο θα μιλησει ο προεδρος της ΓΣΕΕ, Χρηστος Πρωτοπαπας.

Σε κοντρα μεταξυ κυβερνησης και αξιωματικης αντιπολιτευσης εξελιχθηκε η σημερινη συζητηση, στην αρμοδια κοινοβουλευτικη επιτροπη, επι της συμβασης μεταξυ του ελληνικου δημοσιου και της γερμανικης κοινοπραξιας ΧΟΧΤΙΦ για την κατασκευη του αεροδρομιου των Σπατων. Η ενταξη επικεντρωθηκε σε δυο κυριως σημεια. Το πρωτο αφορουσε στο τιμημα κατασκευης του αεροδρομιου, οπου η κυβερνηση δια στοματος Κωστα Λαλιωτη υποστηριξε οτι με την παρουσα συμβαση το Δημοσιο θα ωφεληθει κατα 100 δις. δραχμες, ενω η Νεα Δημοκρατια υποστηριξε οτι η συμβαση εχει μαυρες τρυπες, που θα εκτιναξουν το εργο την επομενη τριετια στα 800 δις. δραχμες. Το αλλο σημειο αφορουσε την ιδια τη συμβαση, καθως η Νεα Δημοκρατια υποστηριξε πως ειναι ακυρη, αφου τη μονογραφει μονο ο συμβουλος του Πρωθυπουργου. Το επιχειρημα αυτο αντεκρουσε ο αναπληρωτης υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Γειτονας. Παντως η Νεα Δημοκρατια δια στοματος Στεφανου Μανου αφησε να εννοηθει οτι μπορει να ψηφισει υπερ της συμβασης, εφοσον γινουν ορισμενες τροποποιησεις, η Πολιτικη Ανοιξη, αν και επεκρινε την κυβερνηση γιατι δεν παρεδωσε εγκαιρα τα συνοδευτικα εγγραφα της συμβασης, ειπε οτι θα την υπερψηφισει, ενω το ΚΚΕ ανακοινωσε οτι θα την καταψηφισει.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφοδροι βομβαρδισμοι επληξαν σημερα το μεσημερι το κεντρο του Σαραγεβο, με αποτελεσμα να σκοτωθουν τεσσερα ατομα και να τραυματισθουν αλλα 23.Την ιδια ωρα,ισχυροτατη εκρηξη συγκλονισε τα δυτικα προαστια της πολης, καταστρεφοντας ενα βιομηχανικο κτιριο και προκαλωντας πυρκαια σε συγκροτημα διαμερισματων.Εκρηκτικη παραμενει και η κατασταση στο Ντουμπροβνικ, οπου οι κροατικες δυναμεις αναμενουν απο στιγμη σε στιγμη επιθεση των Σερβων.Εχθρικη προπαγανδα χαρακτηρισε ο ηγετης των Σερβων της Βοσνιας, Ραντοβαν Καρατζιτς, τις φημες περι συλληψης του, παραλληλα, επερριψε ευθυνες σε αντιπαλους οτι προσπαθουν να προκαλεσουν διχονοια, ενω τελος, αρνηθηκε οτι υπηρξε στοχος στρατιωτικου πραξικοπηματος.Την ιδια ωρα συνεχιζεται το δραμα των χιλιαδων προσφυγων.Πανω απο 83.000 Σερβοι της Κραινα εχουν βρει καταφυγιο στην επαρχια της Βοιβοντινα,κοντα στα συνορα με την Ουγγαρια.Απο την πλευρα τους, αξιωματουχοι στο κεντρο υποδοχης προσφυγων στο Νοβι Σαντ, προειδοποιησαν οτι η Βοιβοντινα δεν μπορει να δεχθει αλλους προσφυγες.

Αργα αποψε αναμενεται να επαναληφθουν οι ειρηνευτικες συνομιλιες μεταξυ Ισραηλ και Παλαιστινιων που διακοπηκαν για την κηδεια των θυματων της χθεσινης επιθεσης στην Ιερουσαλημ, οπου σκοτωθηκαν πεντε ατομα και τραυματιστηκαν πανω απο 100 .Οι ισραηλινες αρχες συνεχιζουν με αμειωτη ενταση τις ερευνες για τον εντοπισμο του δραστη, ενω μεχρι στιγμης εχουν αναγνωρισει τρια πτωματα, μιας αμερικανιδας τουριστριας, μιας δασκαλας και ενος αστυνομικου.Την ευθυνη για την βομβιστικη επιθεση ανελαβε η οργανωση ΧΑΜΑΣ.

Πρωτοφανεις πλημμυρες πληττουν τις τελευταιες μερες το νοτιο Μαροκο, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους πανω απο 500 ατομα, ενω 1500 αγνοουνται.Οι αρχες φοβουνται οτι ο αριθμος αυτος θα αυξηθει δραματικα, καθως οι βροχες εχουν πληξει χωρια στο βουνο Ατλας, οπου η προσβαση ειναι εξαιρετικα δυσκολη.

Πανω απο εξηντα χιλιαδες προσφυγες απο τη Ρουαντα και το Μπουρουντι, διεφυγαν απο τους καταυλισμους στο Ζαιρ, προκειμενου να γλυτωσουν απο την επιχειρηση βιαιου επαναπατρισμου τους απο τις ζαιρινες αρχες.Εκπροσωπος της Υπατης Αρμοστειας του ΟΗΕ για τους προσφυγες,κατηγγειλε οτι οι στρατιωτες του Ζαιρ λεηλατουν κακοποιουν και χτυπουν τους προσφυγες.Παραλληλα,εξεφρασε την ανησυχια του για την τυχη αυτων των προσφυγων, καθως δεν υπαρχει ποσιμο νερο στα βουνα με αποτελεσμα να προσβληθουν απο πολλες ασθενειες.

Σε κρισιμη φαση βρισκονται οι ειρηνευτικες διαπραγματευσεις Ρωσιας-Τσετσενιας, επειτα απο την χθεσινη εφοδο των ρωσικων δυναμεων στο αστυνομικο τμημα της πολη Αργκουν που ειχαν καταλαβει τσετσενοι ανταρτες.Κατα την διαρκεια της επιχειρησης σκοτωθηκαν 60 με 80 ανταρτες και ενας ρωσος στρατιωτης.Ο ρωσος πρωθυπουργος, Βικτορ Τσερνομιρντιν, δηλωσε σημερα οτι η Μοσχα επιθυμει τη συνεχιση των ειρηνευτικων διαπραγματευσεων,προσθεσε ομως οτι θα τιμωρηθουν οσοι προβαινουν σε προκλησεις.Παραλληλα, επανελαβε οτι τοσο η ρωσικη κυβερνηση, οσο και ο προεδρος Γιελτσιν θα συνεχισουν τη πολιτικη του αφοπλισμου των ανταρτων.

Δυσοιωνο προβλεπεται το μελλον για τους φορεις του Ειτζ.Συμφωνα με ανακοινωση του γαλλου καθηγητη, Λουκ Μοντανιε, σε συνεδριο που πραγματοποιηθηκε στη Σικελια, μεχρι το 2000 ο αριθμος των φορεων θα ανελθει σε ολοκληρο τον κοσμο στα 50 εκατομμυρια.Επιστημονες που ελαβαν μερος στο συνεδριο, αποκαλεσαν βομβα πολλες ασιατικες χωρες καθως οι φορεις ανερχονται στα 3,4 εκατομμυρια και οι κανονες υγειινης ειναι υποτυπωδεις.Παρ'ολα αυτα,ο κ.Μοντανιε εδωσε ελπιδες για την θεραπεια της θανασιμης αρρωστειας, δηλωνοντας οτι ανακαλυψε ενα εμβολιο, ικανο να μπλοκαρει, οχι την μολυνση απο τον ιο, αλλα την ασθενεια που ακολουθει.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις φλογες τυλιχθηκε ξαφνικα το 25μετρο ιστιοπλοικο ιστιοφορο σκαφος ΙΖΑΜΠΕΛ, που με 8 επιβατες επλεε 300 μολις μετρα απο τις ακτες της νησου Πεταλιοι,με κατευθυνση το λιμανι της Ραφηνας. Η φωτια που ξεκινησε απο αγνωστη αιτια, απο τις καμπινες των επιβατων και επεκταθηκε αστραπιαια σε ολα τα σημεια του σκαφους. Οι 8 επιβατες αφου εξεπεμψαν σημα κινδυνου, επιβιβαστηκαν σε σωστικες βαρκες. Σχεδον αμεσως εφτασαν στην περιοχη, τρια σκαφη του Λιμενικου Σωματος, που περισυνελλεξαν πεντε επιβατες, ενω τους υπολοιπους τρεις παρελαβε το ιπταμενο δελφινι της ΙΛΙΟΝ ΛΑ`Ι`ΝΣ και τους μετεφερε σωους στη Ραφηνα.

Τη δεσμευση οτι θα πυκνωσουν τα δρομολογια των πλοιων στο νησι της Λερου, εδωσε ο υπουργος Εμπορικης Ναυτιλιας, Γιωργος Κατσιφαρας, ικανοποιωντας ετσι το αιτημα των κατοικων του νησιου. Απο την πλευρα του το υπουργειο Υγειας, σε ανακοινωση του, χαρακτηριζει τουλαχιστον περιεργη τη σταση και τις αντιδρασεις του Δημαρχου Λερου, με αφορμη το θανατο του 16χρονου Στελιου Καλογιαννη. Το υπουργειο Υγειας υπενθυμιζει πως οταν πριν απο δυο μηνες ο κ. Κρεμαστινος βρεθηκε στο νησι, κανεις δεν τον ενημερωσε για τα προβληματα περιθαλψης των κατοικων.

Θεριζει στην κυριολεξια η ηρωινη στην Ελλαδα και το τελευταιο 24ωρο αλλοι τρεις νεοι προστεθηκαν στον μακρυ καταλογο των θυματων του λευκου θανατου, που απο την αρχη του χρονου απαριθμει 107 ατομα. Αν συμφωνα με τις εκτιμησεις των διωκτικων αρχων, οτι ο πραγματικος αριθμος των νεκρων ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τα επισημα στοιχεια, τοτε προκυπτει οτι καθε δυο μερες ενας νεος αφηνει την τελευταια του πνοη με μια συριγγα στο χερι.

Προθεσμια προκειμενου να προετοιμασουν την απολογια τους, πηραν σημερα το μεσημερι απο τον εισαγγελεα, οπου οδηγηθηκαν τα αδελφια Εμμανουηλ και Νικολαος Στριλιγγας που φερονται ως δραστες της εν ψυχρω δολογονιας του Χαριδημου Στριλιγγα, χθες, στα Χανια.Τα δυο αδελφια πηραν 48ωρη προθεσμια και θ`απολογηθουν την Παρασκευη,μεχρι τοτε θα παραμεινουν προφυλακιστεοι.Χθες, η αστυνομια συνελαβε και τον μικροτερο αδελφο των φερομενων δραστων, Γιωργο 22 χρονων, ο οποιος ομως, αφεθηκε ελευθερος αφου δεν προεκυψαν σε βαρος του επιβαρυντικα στοιχεια.

Διαδοχικες συναντησεις με τον Προεδρο της Κυπρου, Γλαυκο Κληριδη και τον εκπροσωπο των Τουρκοκυπριων, Ραουφ Ντενκτας, ειχε σημερα ο συμβουλος του αμερικανου Προεδρου, Τζωρτζ Στεφανοπουλος, που βρισκεται στη Λευκωσια. Μετα την συναντηση του με τον κ. Κληριδη, ο συμβουλος του Μπιλ Κλιντον επανελαβε τη προσωπικη δεσμευση και το συνεχες ενδιαφερον του Αμερικανου Προεδρου για επιτευξη προοδου στο Κυπριακο και ανακοινωσε οτι το Φθινοπωρο ο Κυπριος προεδρος θα επισκεφθει την Ουασιγκτον για συνομιλιες με τον Προεδρο Κλιντον. Απο την πλευρα του ο κ. Κληριδης διατυπωσε στον Τζωρτζ Στεφανοπουλο τις θεσεις της Κυπριακης κυβερνησης για τον τροπο συνολικης προσεγγισης του προβληματος και εθεσε τα ζητηματα των αγνοουμενων και των εγκλωβισμενων.

Προθεσμια για τις 5 Σεπτεμβριου, προκειμενου να απολογηθουν συμπληρωματικα, πηραν οι κατηγορουμενοι, μελη της ΜΑΒΗ, απο τον εβδομο ειδικο ανακριτη, στον οποιο οδηγηθηκαν σημερα. Οι οκτω συνεληφθησαν στα ελληνοαλβανικα συνορα, εχοντας στο αυτοκινητο τους οπλα τυπου Καλασνικοφ, τα οποια οπως διαπιστωθηκε προερχονται απο το Αλβανικο φυλακιο της επισκοπης. Στους συλληφθεντες εχουν απαγγελθει οι κατηγοριες για ανθρωποκτονια, αποπειρα ανθρωποκτονιας, ληστεια, παρανομη οπλοκατοχη και εκθεση σε κινδυνο πολεμου του ελληνικου κρατους.

Ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 5,1 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, σημειωθηκε στις 8.34 το πρωι, που προερχοταν απο αποσταση 300 χιλιομετρων Νοτιοανατολικα της Αθηνας. Το επικεντρο της δονησης, συμφωνα με το Αστεροσκοπειο Αθηνων, εντοπιζεται στο θαλασσιο χωρο μεταξυ της Κω και της Αστυπαλαιας. Ο σεισμος εγινε αισθητος στους κατοικους των νησιων, αλλα δεν αναφερθηκαν ζημιες. Σεισμος 3,7 Ριχτερ σημειωθηκε το πρωι και στην περιοχη της Κοζανης και των Γρεβενων.

Σοβαρα τραυματιστηκε ο στρατιωτης πεζικου, Δημητρης Γαλιατσατος, 19 χρονων,οταν για αγνωστους προς το παρον λογους, κατεπεσε σημερα το πρωι απο τον τριτο οροφο κτιριου Λοχου Οπλιτων,στο Κεντρο Εκπαιδευσης Τεχνικου στην Πατρα. Ο στρατιωτης μεταφερθηκε αμεσως στο Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο Ριου σε κρισιμη κατασταση και αυτη την ωρα βρισκεται στην εντατικη. Δεν εχει γινει ακομα γνωστο εαν εχει διαφυγει τον κινδυνο.

Δωδεκα αλβανους λαθρομεταναστες μετεφερε απο τη Βεροια στο Ηρακλειο Κρητης, ο Θωμανας Τσιμπουλας, 29 χρονων, που πιαστηκε χθες απο τους λιμενικους, λιγο μετα την εξοδο του απο το πλοιο Κινγκ Μινος.Στο μεταξυ, εντονες αντιδρασεις δημιουργηθηκαν στο χωριο Ομβριακη, στην περιοχη Δομοκου, οταν η αστυνομια επιχειρησε την συλληψη κατοικων για παρανομη απασχοληση κι οι κατοικοι του χωριου πολιορκησαν το αστυνομικο τμημα. Σημερα, το πρωι επισκεφθηκαν το Νομαρχη Φθιωτιδας και ζητησαν την παρεμβαση του, για να μεινουν οι Αλβανοι στην περιοχη, για τη συλλογη της ντοματας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τρια νεα συμπλεγματα αγαλματων ηρθαν στο φως στην ανασκαφη της επαυλης του Ηρωδου του Αττικου, στη Λουκου Κυνουριας στην Αρκαδια. Στην ανασκαφη βρεθηκαν τμηματα απο το συμπλεγμα του Αχιλλεα και της Πενθεσιλειας, τμηματα απο τον κορμο Σατυρου, υπερφυσικου μεγεθους που κραταει στα χερια του το νεαρο Διονυσο και ακεφαλο αγαλμα τρεχουσας Κορης απο το Συμπλεγμα των Νιοβιδων.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι σημαντικες πτωτικες τασεις των προηγουμενων συνεδριασεων ανεκοπησαν σημερα και η αγορα του Χρηματιστηριου στο κλεισιμο παρουσιασε εικονα σταθεροποιησης. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε με περιορισμενη ανοδο 0,14% και διαμορφωθηκε στις 942,82 μοναδες.Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 5,1 δις. δραχμες. Οι επιμερους δεικτης παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 0,11%, Ασφαλειες πτωση 2%, Λησιγκ πτωση 0,43%, Επενδυσεις ανοδος 0,03%, Κατασκευαστικες πτωση 0,16%, Βιομηχανικες ανοδος 0,33%, Διαφορες ανοδος 0,11% και Συμμετοχων ανοδος 0,35%.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στοχο τη νικη και την προκριση στο τσαμπιονς λιγκ,του κυπελλου πρωταθλητριων ομαδων Ευρωπης, η αποστολη του Παναθηναικου αναχωρησε για την Ριεκα, οπΟυ αντιμετωπιζει αυριο την πρωταθλητρια Κροατιας Χαιντουκ, στην ρεβανς του πρωτου αγωνα που ειχε ληξει ισοπαλος 0-0.

Η εθνικη μας ομαδα υδατοσφαιρισης των γυναικων, στον δευτερο αγωνα της για την προημιτελικη φαση του Ευρωπαικου πρωταθληματος υγρου στιβου της Βιενης, νικησε 12-11 την αντιστοιχη της Γερμανιας και διεκδικει με αξιωσεις την εισοδο της στην τετραδα της διοργανωσης.

Στην ιδια διοργανωση,η εθνικη μας ομαδα υδατοσφαιρισης των ανδρων, σε αγωνα για τις θεσεις 9 ως 12 νικησε 9-7 τη Ρουμανια και εξασφαλισε την ενατη θεση στην τελικη καταταξη.

Η πρωταθλητρια μας της κολυμβησης, στα 100 μετρα ελευθερο, Τονια Μαχαιρα,εκανε καλη εμφανιση στο Ευρωπαικο πρωταθλημα υγρου στιβου της Βιενης και κατελαβε την 15-η θεση στο αγωνισμα της.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθει και αυριο ο αστατος καιρος σε ολοκληρη σχεδον τη χωρα, με νεφωσεις που τις απογευματινες ωρες θα πυκνωσουν στα ηπειρωτικα, κεντρικα και βορεια και θα σημειωθουν τοπικες βροχες η καταιγιδες. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι ασθενεις και στα ανατολικα μετριοι μεχρι ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 16 με 30 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 18 με 33 και στα νησια 9του Αιγαιου 20 με 29. Σχεδον αιθριος θα ειναι ο καιρος στην Αθηνα, οι ανεμοι ασθενεις και η θερμοκρασια 21 με 32 βαθμους. Στη Θεσσαλονικη ενδεχεται να σημειωθει βροχη η καταιγιδα και το θερμομετρο θα δειξει 18 με 29 βαθμους.


[Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.11 run on Wednesday, 23 August 1995 - 15:09:40