Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 21)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *



ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε συμφωνια κατεληξαν τελικα οι εργαζομενοι στα ναυπηγεια Ελευσινας και η ηγεσια του υπουργειου Βιομηχανιας.Οπως δηλωσε ο υπουργος Βιομηχανιας Κωστας Σημιτης, οι εργαζομενοι αποδεχθηκαν τη λυση της εκκαθαρισης εν λειτουργια του ναυπηγειου, αφου υπηρξε δεσμευση απο την πλευρα της κυβερνησης για τη συνεχιση της απασχολησης ολων των εργαζομενων, μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια της εκκαθαρισης και να προκηρυχθει νεος πλειοδοτικος διαγωνισμος. Προσθεσε, επισης, οτι υπαρχει προσωπικη δεσμευση του Πρωθυπουργου να λειτουργησουν απο αυριο τα Ναυπηγεια και ταυτοχρονα να προωθηθει η διαδικασια εκκαθαρισης απο την Τραπεζα Επενδυσεων.

Σε συσκεψη στο Εργατικο Κεντρο Ελευσινας αποφασισθηκε 4ωρη σταση εργασιας την Πεμπτη και κλεισιμο των καταστηματων της περιοχης.Το ΚΚΕ ζητησε την εκτακτη συγκληση της ολομελειας της βουλης για το θεμα των ναυπηγειων,ενω ο τεως πρωθυπουργος Κωνσταντινος Μητσοτακης κατηγορησε την κυβερνηση οτι οδηγει την ναυπηγοεπισκευαστικη βιομηχανια σε καταστροφη και χιλιαδες εργαζομενους στην ανεργια.

Στο μεταξυ,αλλες δυο μεγαλες βιομηχανικες μοναδες ανεστειλαν τη λειτουργια τους,με αποτελεσμα εκατονταδες εργαζομενοι να αντιμετωπιζουν το φασμα της ανεργιας.Προκειται για τα Πλαστικα Καβαλας,του Ομιλου Πετζετακι και την Κλωστουφαντουργια Φιλιατων Θεσπρωτιας,του ομιλου Αργυρου.Ο προεδρος της ΓΣΕΕ,Χρηστος Πρωτοπαπας, δηλωσε οτι βρισκομαστε μπροστα σε φαινομενα περιεργης και προκλητικης συμπεριφορας επιχειρηματιων,την οποια απεδωσε σε πολιτικες και αλλες σκοπιμοτητες και προσθεσε οτι η ΓΣΕΕ θα αντιδρασει δυναμικα.

Κρατωντας κλειστα τα χαρτια του, ο Πρωθυπουργος, Ανδρεας Παπανδρεου, επεστρεψε το απογευμα απο την Ελουντα της Κρητης, οπου παρεμεινε 22 ημερες. Σε δηλωσεις του στο αεροδρομιο του Ηρακλειου, ο κ. Παπανδρεου αρνηθηκε να πει οτιδηποτε για τις αλλαγες που προτιθεται να κανει σε κυβερνηση και κομμα. Ο Πρωθυπουργος αρκεστηκε να πει οτι οι αλλαγες θα γινουν καποτε αλλα το ποτε θα γινουν ειναι δικο μου θεμα. Κληθεις να σχολιασει τις δηλωσεις του υπουργου Βιομηχανιας, Κωστα Σημιτη, οτι δεχεται εσωκομματικη επιθεση για το θεμα των ναυπηγειων Ελευσινας, ο κ. Παπανδρεου ειπε οτι δεν θελει να σχολιασει δηλωσεις συνεργατων του. Προσθεσε τελος οτι τις προσεχεις ημερες θα εχει συνεργασια με διαφορους υπουργους και μελη του ΠΑΣΟΚ, οι οποιες οπως ειπε δεν θα αφορουν στις αλλαγες.

Στο Μονομελες Πρωτοδικειο Αθηνων συζητηθηκε αιτηση συντηρητικης κατασχεσης, που ειχε καταθεσει ο Τολης Βοσκοπουλος, κατα της συζυγου του, Τζουλιας Παπαδημητριου και των μελων της οικογενειας της, για ποσο 4 δις. δραχμων. Με την εναρξη της διαδικασιας εγινε κοινη δηλωση απο τους δικηγορους των αντιδικων, οτι εχει βρεθει συμβιβαστικη λυση οσο αφορα την επικοινωνια της κορης του ζευγους, με τον πατερα της, εχει συμφωνηθει η αποδοση στον Βοσκοπουλο ολων των προσωπικων του αντικειμενων και το μοιρασμα της οικοσκευης τους. Η συζητηση που ακολουθησε αφορουσε μονο το ποσο των 4 δις. δραχμων, που διεκδικει ο Βοσκοπουλος, ως προερχομενο απο τη δισκογραφικη του δουλεια, τις περιοδειες του και τις εμφανισεις του σε νυχτερινα κεντρα. Απο την πλευρα του Βοσκοπουλου κατεθεσε ως μαρτυρας ο Προεδρος των Ιδιοκητων Νυχτερινων κεντρων, Αργυρης Παπαργυροπουλος, ενω απο την πλευρα της οικογενειας Παπαδημητριου κατεθεσε η φιλη της κ. Τζουλιας, Βασιλικη Οικονομου. Η Προεδρος του δικαστηριου διεταξε να συνεχισθει η προσωρινη διαταγη, με την οποια μπλοκαρονται ολοι οι τραπεζικοι λογαριασμοι της οικογενειας Παπαδημητριου, μεχρι να εκδοθει η αποφαση. Να σημειωθει οτι στο δικαστηριο παρουσα ηταν μονο η Τζουλια Παπαδημητριου, η οποια αποδοκιμαστηκε απο θαυμαστες του Βοσκοπουλου, οι οποιοι ειχαν συγκεντρωθει στα Δικαστηρια.

Νεο πληγμα κατα των διεθνων κυκλωματων ναρκωτικων πετυχαν χθες τα μεσανυκτα οι τελωνειακοι των Κηπων Εβρου, συλλαμβανοντας τουρκο εμπορο που μετεφερε σε κρυπτη του αυτοκινητου του 16 κιλα ηρωινης. Κατα την ανακριση του, ο Τουρκος δηλωσε πληρη αγνοια για την υπαρξη των ναρκωτικων, υποστηριζοντας οτι εναντι αμοιβης 5.000 μαρκων θα μετεφερε απο την Κωνσταντινουπολη στο Βελγιο, κατι το οποιο δεν γνωριζε τι ειναι.Στο μεταξυ,αλλοι δυο νεοι προστεθηκαν στη μακρα λιστα θυματων του λευκου θανατου.Προκειται για τους Κωνσταντινο Μαργαριτη, 26 χρονων που βρεθηκε νεκρος στο σπιτι του στην Αθηνα και αλλον εναν νεο ανδρα, αγνωστων στοιχειων που βρεθηκε νεκρος κατω απο τον Ιερο Βραχο της Πνυκας, με τη συριγγα στο χερι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβαλλεται προσωρινως η αμερικανικη ειρηνευτικη πρωτοβουλια, επειτα απο τον θανατο των τριων αμερικανων απεσταλμενων εξω απο το Σαραγεβο.Ο αμερικανος υφυπουργος εξωτερικων, Ριτσαρντ Χολμπρουκ, αναγκαστηκε να αναβαλει για μια περιπου εβδομαδα τις επαφες του στην πρωην Γιουγκοσλαβια, προκειμενου να συνοδευσει τις σορους των τριων αμερικανων στην Ουασιγκτον.Στη Γενευη, αναβληθηκε επισης η συναντηση που επροκειτο να σημειωθει αυριο, μεταξυ της πενταεθνους Ομαδας Επαφης για την Βοσνια και τους απεσταλμενους του προεδρου Μπιλ Κλιντον.Ο προεδρος του κοινοβουλιου της Σερβικης Δημοκρατιας της Βοσνιας, Μομτσιλο Κραισνικ, χαρακτηρισε ως προπαγανδα στην υπηρεσια του εχθρου τις πληροφοριες για πραξικοπημα κατα που ηγετη τους, Ραντοβαν Καρατζιτς.Στην Αθηνα, ο επιτιμος προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Κωνσταντινος Μητσοτακης ειχε σημερα συναντηση με τον πρωην πρεσβη της Γιουγκοσλαβιας στην Αθηνα και νυν υπουργο εξωτερικων, Μιλαν Μιλουτινοβιτς με θεμα την κριση στην περιοχη.

Το Ισραηλ αποφασισε να διακοψει τις παλαιστινιο-ισραηλινες διαπραγματευσεις για την επεκταση του καθεστωτος αυτονομιας στη Δυτικη Οχθη, επειτα απο την σημερινη βομβιστικη επιθεση στην Ιερουσαλημ οπου σκοτωθηκαν τεσσερα ατομα,ενω πανω απο 100 τραυματιστηκαν εκ των οποιων 11 σοβαρα.Η επιθεση αυτοκτονιας σημειωθηκε σε λεωφορειο της πολης και την ευθυνη ανελαβε η ενοπλη πτερυγα της οργανωσης Χαμας, Εζεντιν Αλ Κασσαμ.Συμφωνα με την αστυνομια, δραστης αυτη τη φορα ειναι μια γυναικα, το πτωμα της οποιας βρεθηκε στα συντριμμια του λεωφορειου.Την πραξη αυτη καταδικασε και ο ηγετης των Παλαιστινιων, Γιασερ Αραφατ.

Σφοδρες συγκρουσεις διεξαγονται στην πολη Αργκουν της Τσετσενιας, μεταξυ ρωσικων δυναμεων και τσετσενων ανταρτων.Οι τσετσενοι, που υπολογιζονται γυρω στους 250, ειχαν καταλαβει το κεντρικο αστυνομικο τμημα της πολης κρατωντας ως ομηρους τεσσερις αστυνομικους.Οι ρωσικες στρατιωτικες δυναμεις εκαναν εφοδο στο κτιριο με αποτελεσμα να το ανακαταλαβουν.Νωριτερα, ειχαν απευθυνει τελεσιγραφο στους τσετσενους ανταρτες απειλωντας οτι θα χρησιμοποιησουν αεροπλανα και πυροβολικο.

Τουλαχιστον 37 γυναικες εχασαν τη ζωη τους, οταν μια ομαδα τροφιμων αποφασισμενων να διαφυγουν, εβαλε φωτια σ'εναν ξενωνα ενος κεντρου αποκαταστασης μικροεγκληματιων και εκδιδομενων γυναικων στη Νοτια Κορεα. Τα σωστικα συνεργεια ανεσυραν τα πτωματα 37 γυναικων που δεν μπορουσαν να διαφυγουν, καθως ολες οι εξοδοι ηταν κλειστες και τα παραθυρα σφαλισμενα. Η αστυνομια αναζητα πεντε γυναικες που ελαβαν μερος στον εμπρησμο. Στο κεντρο βρισκονταν περισσοτερες απο 130 κοπελες, που μαθαιναν κομμωτικη, μαγειρικη και ραπτικη.

Πανω απο 300 νεκροι και τουλαχιστον 400 τραυματιες, ειναι ο μεχρι στιγμης απολογισμος τραγικου σιδηροδρομικου δυστυχηματος που εγινε χθες στην βορεια Ινδια.Τα σωστικα συνεργεια εχουν ανασυρει μεχρι τωρα 250 πτωματα, ενω εκφραζονται φοβοι οτι ο αριθμος των νεκρων θα ανελθει δραματικα. Προκειται για το χειροτερο σιδηροδρομικο δυστυχημα της τελευταιας δεκαετιας στην Ινδια. Το 1981, 270 ανθρωποι εχασαν τη ζωη τους, οταν το τραινο στο οποιο επεβαιναν εκτροχιασθηκε και επεσε στον ποταμο Μπαγκματι, στο κρατιδιο Μπιχαρ της βορειας Ινδιας.

Αλλα δυο νεα κρουσματα χολερας αναφερθηκαν τις τελευταιες ημερες στη Ρουμανια, ανεβαζοντας σε πεντε τον συνολικο τους αριθμο απο την αρχη του μηνα.Τα δυο νεα κρουσματα αναφερθηκαν στη Βραιλα και στο Σιμπιου, ενω τα τρια προηγουμενα παρουσιασθηκαν στις ανατολικες περιοχες της Ρουμανιας, κοντα στα συνορα με την Ουκρανια, οπου η χολερα κανει θραυση εδω και πολλες εβδομαδες.

Στη Γαλλια, η αυτοκινητοβιομηχανια, ΡΕΝΟ, ζητησε απο τον διασημο ιαπωνα σχεδιαστη μοδας, Κενζο, να &θθοτ;ντυσει&θθοτ; μια σειρα των μικροσκοπικων της μοντελων, Τουινγκο, τα οποια θα κυκλοφορησουν στην ευρωπαικη αγορα τον Σεπτεμβριο.Ο Κενζο θα χρησιμοποιησει 45 χιλιομετρα υφασμα με μεγαλες παπαρουνες κοκκινες και μπλε, ενω οι θαυμαστες του διδυμου Τουινγκο-Κενζο θα μπορουν να το αποκτησουν εναντι 66.000 φραγκων, δηλαδη με κατι λιγοτερο απο τρια εκατομμυρια.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και νεες στασεις εργασιας για την ερχομενη Κυριακη απο τις 7.30 εως τις 10.00 το πρωι και απο τις 4 εως τις 6.30 το απογευμα εξηγγειλαν οι ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας, παρα την αποφαση του Πρωτοδικειου, που απαγορευει στον κλαδο κινητοποιησεις μεχρι τις 15 Σεπτεμβριου. Ομως παρα την αναστολη των κινητοποιησεων στο αεροδρομιο της Αθηνας παρατηρηθηκαν μεγαλες καθυστερησεις στις αναχωρησεις των πτησεων, που εφθαναν μεχρι και τις 8 ωρες. Στο μεταξυ ο προεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασιλης Αλεβιζοπουλος, κατεθεσε σημερα στον Εισαγγελεα Πρωτοδικων, αναφορικα με τις δηλωσεις του, περι πιεσεων που δεχθηκε απο κυβερνητικους παραγοντες και συνδικαλιστες, για απεργιακες κινητοποιησεις, ενοψει του αναμενομενου ανασχηματισμου. Ο κ. Αλεβιζοπουλος επανελαβε και σημερα τις καταγγελιες αυτες και υπεραμυνθηκε της πολιτικης του υπουργου Μεταφορων, Θαναση Τσουρα, λεγοντας οτι εχει κανει μεγαλες προσπαθειες για την επιλυση των προβληματων των εργαζομενων.

Ταλαιπωρημενοι και εκνευρισμενοι εφθασαν το απογευμα στο λιμανι του Πειραια οι περιπου 1.200 επιβατες του πλοιου &θθοτ;Ροδος&θθοτ;, μετα απο καθυστερηση 8 ωρων, λογω μηχανικης βλαβης. Σε πραγματικη οδυσσεια ομως εχει εξελιχθει το ταξιδι για τους περιπου 500 επιβατες του πλοιου &θθοτ;Γκλοντεν Βεργινα&θθοτ;, που παραμενει ακινητοποιημενο στο Καρλοβασι. Οι επιβατες παρεληφθησαν τα ξημερωματα απο το πλοιο &θθοτ;Ναιας 2&θθοτ; και εφθασαν στο λιμανι του Πειραια μετα απο 26 ωρες.

Καθοδο στην Αθηνα και συναντηση με τους αρμοδιους υπουργους, ετοιμαζουν εντος της εβδομαδος οι εργαζομενοι στα πλαστικα Καβαλας, σε συνεργασια με το εργατικο κεντρο της πολης και τη ΓΣΕΕ. Παραλληλα θα μεταβουν με τις οικογενειες τους στη Θεσσαλονικη, κατα την εκει παρουσια του Πρωθυπουργου, στο πλαισιο των εγκαινιων της Διεθνους Εκθεσεως της Θεσσαλονικης. Οι εργαζομενοι διαμαρτυρονται για την υποθεση της εταιριας Πετζετακη να αναστειλει τις εργασιες του εργοστασιου.

Την λειτουργια της ανεστειλε επισης σημερα και η Κλωστουφαντουργια Φιλιατων Θεσπρωτιας, υστερα απο αποφαση του ομιλου Αργυρου, που ειχε αγορασει την επιχειρηση το 1992 απο την ΕΤΒΑ, αντι του ποσου των 810 εκατομμυριων δραχμων. Οι 350 εργαζομενοι υποστηριζουν οτι η Βιομηχανια ειχε κερδη και οτι η αξια της δεν ηταν 810 εκατ. δραχμες, αλλα ξεπερνουσε το 1,5 δις. δρχ. Ο προεδρος της ΓΣΕΕ, Χρηστος Πρωτοπαπας, δηλωσε οτι βρισκομαστε μπροστα σε φαινομενα περιεργης και προκλητικης συμπεριφορας επιχειρηματιων, που οδηγουν σε κλεισιμο εργοστασια που αγορασαν το 1992 απο τον ΟΑΕ. Ο κ. Πρωτοπαπας απεδωσε πολιτικες και αλλες σκοπιμοτητες στις ενεργειες αυτες και προσθεσε οτι η ΓΣΕΕ θα αντιδρασει δυναμικα και δεν θα δεχθει κλιμακωση της ανεργιας.

Αλλο ενα κρουσμα βεντετας συγκλονισε σημερα την Κρητη.Τρια αδελφια πυροβολησαν και σκοτωσαν το πρωι με Καλαζνικοφ, τον 47χρονο θειο τους, πατερα τριων παιδιων, στην Παρηγορια Χανιων. Θυμα ειναι ο Χαριδιμος Στριλιγκας απο το Περαμα Μυλοποταμου. Δραστες ειναι οι Μανωλης, Δημητρης και Γιωργος Στριλιγκας απο τη Λειβαδια Μυλοποταμου Ρεθυμνης. Κατα την επιθεση τραυματιστηκε και ο Δημητρης Σκουμπακης, 47 χρονων, που ηταν μαζι με το θυμα και νοσηλευεται σε κρισιμη κατασταση στο νοσοκομειο Χανιων. Λιγο αργοτερα συνεληφθησαν οι δυο απο τους δραστες, ενω καταζητειται ο Μανωλης Στριλιγκας.

Συναντηση 30 λεπτων ειχε το μεσημερι ο υπουργος Εξωτερικων, Καρολος Παπουλιας, στο αεροδρομιο του Ελληνικου, με τον Τζωρτζ Στεφανοπουλο, συμβουλο του αμερικανου Προεδρου, Μπιλ Κλιντον. Ο κ. Στεφανοπουλος σταθμευσε για λιγο στο αεροδρομιο, προερχομενος απο την Αγκυρα και εν πτησει για τη Λευκωσια, οπου θα εχει συνομιλιες με την ηγεσια της Κυπρου. Στη συναντηση συζητηθηκαν οι εξελιξεις στην πρωην Γιουγκοσλαβια αλλα και το Κυπριακο. Ο κ. Παπουλιας χαρακτηρισε κρισιμη την κατασταση στη Γιουγκοσλαβια, αλλα εξεφρασε την ελπιδα του οτι τελικα θα προωθηθει το ειρηνευτικο σχεδιο. Σε δηλωσεις του στη Λευκωσια ο κ. Στεφανοπουλος επανελαβε οτι οι Ηνωμενες Πολιτειες κανουν οτι μπορουν για προωθηση λυσης στο Κυπριακο, αλλα η λυση εξαρταται κυριως απο τις δυο πλευρες.Μετα τη Λευκωσια ο κ. Στεφανοπουλος θα ερθει στην Αθηνα για συνομιλιες με την ελληνικη κυβερνηση.

Σε κινητοποιησεις προχωρησαν σημερα οι κατοικοι της Λερου, σε ενδειξη διαμαρτυριας για τις ελλειπεις συνθηκες ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης των κατοικων του νησιου. Οι κατοικοι της Λερου κατελαβαν το Δημαρχειο και ζητουν να τους επισκεφθουν οι υπουργοι Υγειας και Εμπορικης Ναυτιλιας, προκειμενου να τους εκθεσουν τα προβληματα τους.

Κυμα λαθρομεταναστων σημειωθηκε σημερα σε διαφορα μερη της χωρας.Δωδεκα αλβανοι λαθρομεταναστες, συνεληφθησαν στο Ηρακλειο Κρητης οι οποιοι ειχαν ελθει απο την Ημαθια, κρυμμενοι σε διαμορφωμενη καροτσα φορτηγου.Αλλοι 14 λαθρομεταναστες, στο συνολο τους Πακιστανοι και 4 απο την Ρουαντα, εγιναν αντιληπτοι την ωρα που αποβιβαζονταν σε ερημικη ακτη της Καλυμνου.Οι λαθρομεταναστες αυτοι ειχαν ελθει απο την Τουρκια με καικι, πληρωνοντας 2.000 δολλαρια ο καθενας στον τουρκο δουλεμπορο.

Με τη συμμετοχη εκπροσωπων απο ολες σχεδον τις βαλκανικες χωρες, αρχισε το πρωι στη Θεσσαλονικη, η ατυπη συναντηση των γυναικων υπουργων που θα συμμετασχουν, ως επικεφαλης των εθνικων αντιπροσωπειων των χωρων τους, στην 4η Διεθνη Διασκεψη του ΟΗΕ, που θα γινει στο Πεκινο. Θεμα της Διασκεψης του Πεκινου ειναι η Δραση για την Ειρηνη, την Ισοτητα και την Αναπτυξη.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Στην ιδιαιτερη πατριδα του, την Κυπρο αφιερωνει ο σκηνοθετης, Μιχαλης Κακογιαννης, την τραγωδια του Ευριπιδη, Τρωαδες,η παρασταση της οποιας θα δοθει αυτο το Σαββατοκυριακο στην Επιδαυρο, η τελευταια των φετεινων Επιδαυριων.Για τον ρολο της Ωραιας Ελενης, που εχει ερμηνευσει στην κινηματογραφικη μεταφορα των Τρωαδων του Κακογιαννη η Ειρηνη Παπα, ο σκηνοθετης επελεξε τη Ζωη Λασκαρη, ενω την Εκαβη θα υποδυθει η Ερση Μαλικενζου.

Δυο διεθνως φημισμενοι σολιστ, ο ελληνας βιολονιστας Λεωνιδας Καβακος και ο ιρλανδος πιανιστας,Μπαρι Νταγκλας θα συμπραξουν με τη Συμφωνικη Ορχηστρα του Γκετεμποργκ σε δυο συναυλιες στις 24 και 25 του μηνος στο Ηρωδειο.

Ενα απο τα αριστουργηματα της αρχαιας γλυπτικης τεχνης που θεωρειτο απολεσθεν, εφερε στο φως η αρχαιολογικη σκαπανη στην ανασκαφη της Επαυλης του Ηρωδη του Αττικου, στην Λουκου Κυνουριας στην Αρκαδια. Προκειται για το περιφημο Συμπλεγμα, γνωστο ως Πασκουινο, που αναπαριστα μια σκηνη απο την Ιλιαδα του Ομηρου, τον Μενελαο να απομακρυνει απο τη μαχη το νεκρο Πατροκλο.Χρονολογειται γυρω στο 25ο π.Χ. και ειναι το πληρεστερο απ'οσα υπαρχουν.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρωταθλητρια μας της συγχρονισμενης κολυμβησης, Χριστινα Θαλασσινιδου, κατεκτησε το χαλκινο μεταλλιο στο σολο του Ευρωπαικου Πρωταθληματος υγρου στιβου που διεξαγεται στη Βιενη, αφου συγκεντρωσε 95.360 βαθμους.

Η εθνικη μας ομαδα υδατοσφαιρισης των ανδρων, σε αγωνα για τις θεσεις 9-12 του Ευρωπαικου Πρωταθληματος υγρου στιβου που διεξαγεται στη Βιενη, νικησε 7-6 την αντιστοιχη της Ολλανδιας.

Ο ΟΦΗ σε αγωνα για την πρωτη ημερα της πρωτης φασης του Κυπελλου Ελλαδος στο ποδοσφαιρο που εγινε στο εθνικο σταδιο της Κρυας Βρυσης, αναδειχθηκε ισοπαλος 2-2 με τον τοπικο Απολλωνα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε αρνητικο κλιμα διεξηχθη η σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου, κλιμα το οποιο διαμορφωσαν, σε μεγαλο βαθμο, οι τραπεζικες μετοχες. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε με πτωση 1,22% και διαμορφωθηκε στις 941,49 μοναδες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 1,76%, Λησιγκ πτωση 0,23%, Ασφαλειες πτωση 1,34%, Επενδυσεις πτωση 0,86%, Βιομηχανικες πτωση 0,49%, Κατασκευων πτωση 2,32%, Συμμετοχων πτωση 2,09%, Διαφορες πτωση 0,69%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθουν και αυριο οι βροχες και οι τοπικες καταιγιδες στην κεντρικη και βορεια χωρα, ενω στην υπολοιπη Ελλαδα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι ασθενεις και στα ανατολικα βορειοι μετριοι. Η θερμοκρασια, θα σημειωσει μικρη ανοδο και στα βορεια θα κυμανθει 17 με 31 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 19 με 34 και στα νησια 21 με 30. Σχεδον αιθριος θα ειναι ο καιρος στην Αθηνα, οι ανεμοι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια 21 με 33 βαθμους. Στη Θεσσαλονικη ενδεχεται να σημειωθει βροχη η καταιγιδα το απογευμα και το θερμομετρο θα δειξει 19 με 30 βαθμους.


[Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.10d run on Monday, 21 August 1995 - 22:54:07