Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 7.00 στα διόδια της Ελευσίνας οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, που έχουν κηρύξει από σήμερα απεργία διαρκείας, διαμαρτυρόμενοι για μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, από 9 εως 13 μήνες.

    -Κανονικά διεξάγονται όλα τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

    -Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ από τις 12 το μεσημέρι, έως και τις 4 το απόγευμα. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    -Την απόφαση να αναστείλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν οι διοικητικοί δικαστές, μέχρι το νέο προεδρείο, το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου, να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Στο μεταξύ, εκπροσώπους όλων των δικαστικών ενώσεων αναμένεται να δεχθεί ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Πέμπτη.

    -Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για όσα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικ. Δένδιας, σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, περί «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης». Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχολίασαν: «Και οι κρίνοντες κρίνονται». Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες της έκρηξης στο εμπορικό κέντρο «the Μall».

    - Προθεσμία για τις επόμενες ημέρες, ζήτησε και έλαβε από τους οικονομικούς εισαγγελείς η δικηγόρος συνεργάτης του Ι. Διώτη, που κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού. Στο μεταξύ, δεκατρία θα είναι τελικά τα μέλη που θα απαρτίζουν την Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίσημα τα ονόματα θα ανακοινωθούν σήμερα και αφού πρώτα η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνει την νέα σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία δεν θα εκπροσωπούνται οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

    -Κηδεύεται σήμερα στις 16.00, από το νεκροταφείο Παπάγου, ο σπουδαίος Έλληνας θεατρικός συγγραφέας Παύλος Μάτεσις, που έφυγε προχθές από τη ζωή, σε ηλικία 80 χρόνων.

    -Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ισραηλινοί, για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δείχνει ως ο επικρατέστερος για μια τρίτη θητεία, αλλά με μικρότερη πλειοψηφία.

    -Ο Ούγκο Τσάβες αστειεύεται και δίνει οδηγίες και πάλι, ανέφερε ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης του, στο τελευταίο θετικό σχόλιο για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κούβα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

    -Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν χθές το βράδυ κοντά στην πόλη Κοΐμπρα, στην κεντρική Πορτογαλία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αρωγής υπάρχουν τουλάχιστον 11 τραυματίες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 08:39

    Είδηση: 30007


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 January 2013 - 9:49:26 UTC