Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους πολιτικούς
  • [02] Α. Σαμαράς: «Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον»

    [01] Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους πολιτικούς

    Τελευταία ημέρα του 2012 και τα κάλαντα ακούγονται από το πρωί σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό γου, Γεωργία στο Μέγαρο Μαξίμου από δυο παιδικές χορωδίες. Ο κ. Σαμαράς αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους συνοδούς τους και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπιδας για το 2013.

    Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, το πρωί στη Θεσσαλονίκη οι πρόσκοποι της τοπικής Εφορείας Νεάπολης. Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε το 2013 να είναι η χρονιά της στροφής, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη». «Κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος της πατρίδας μας στα δικά μας χέρια», τόνισε προσθέτοντας ότι θα ανοίξουμε το μέλλον της πατρίδας».

    Τα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς η Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Ο Φώτης Κουβέλης ευχήθηκε να έχουμε καλή χρονιά, τονίζοντας ότι «βαδίζουμε σε δύσκολους δρόμους, θα πορευτούμε όμως σε μεγάλες λεωφόρους».

    Στηρίζοντας και ενισχύοντας τις δομές αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Βίτσα επισκέφθηκε τη Λέσχη Αλληλεγγύης στο Νέο Κόσμο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από παιδιά ανέργων και μεταναστών και παρέδωσαν ένα συμβολικό ποσό για τις ανάγκες της λέσχης.

    Παραδοσιακοί σύλλογοι έψαλλαν τα κάλαντα στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», ενώ στον Περισσό τα κάλαντα ακούστηκαν από τη συντονιστική επιτροπή αναπήρων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 16:33

    Είδηση: 28599

    [02] Α. Σαμαράς: «Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον»

    Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για αλλαγή της ελληνικής πραγματικότητας με έμφαση στην ανάκαμψη και στην κοινωνική συνοχή απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. «Εμείς οι Έλληνες θα σώσουμε τη χώρα μας» τόνισε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας ως την πιο δύσκολη αλλά την πιο αποτελεσματική προϋπόθεση επιτυχίας. «Το 2012 ήταν δύσκολο και το 2013 δεν θα είναι εύκολο. Αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το 2013 θα κάνουμε το άλμα στο μέλλον. Συμβολίζει την αρχή της Αναγέννησης της χώρας μας. Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον». Επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες και όσους μας είχαν ξεγραμμένους». Τώρα πλέον η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σε μέτρα που θα δώσουν ανάσες στην οικονομία, υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μεγάλο στοίχημα είναι οι επενδύσεις τις οποίες θα διεκδικήσει ο ίδιος με προσωπικές ενέργειες ενώ επανέλαβε ότι στο προσεχές διάστημα θα πληρωθούν τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, μία κίνηση που θα φέρει ρευστότητα στην οικονομία. Το 2013, επισήμανε ο πρωθυπουργός, «θα μπουν στην οικονομία περισσότερα χρήματα από όσα θα βγουν». Τέλος, ευχήθηκε ενωμένοι να γιορτάσουμε απόψε το πέρασμα από τη χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας στη χρονιά της ελπίδας και ενωμένοι όλοι μαζί την κοινή αυτή ευχή να την κάνουμε πραγματικότητα στο εξής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 19:29

    Είδηση: 28624


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 31 December 2012 - 17:51:56 UTC