Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξανά στον αέρα το Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ
  • [02] Μηνύματα αισιοδοξίας Σαμαρά-Τσίπρα-Κουβέλη στο Α' Πρόγραμμα
  • [03] Με κατάνυξη ο εορτασμός των Χριστουγέννων

    [01] Ξανά στον αέρα το Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ

    Το Χριστουγεννιάτικο ραδιοφωνικό ρεβεγιόν, με οικοδεσπότες τον Γιώργο Αντωνίου και τον Γιώργο Νερούτσο, συνδυάστηκε με μια αλλαγή, στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Ανακοινώθηκε η αλλαγή του ονόματος του Ραδιοφώνου της ΝΕΤ fm. Επανέρχεται, η παλιά γνωστή ονομασία, 1ο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Από τις συχνότητες 105,8 και 86,1 λοιπόν, θα ακούγεται και πάλι το όνομα του Ιστορικού Πρώτου Προγράμματος, που είναι συνδεδεμένο, με την ιστορία του τόπου, τα τελευταία χρόνια.

    «Από το εμβληματικό Α' Πρόγραμμα πέρασαν όλα τα μεγάλα γεγονότα'», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος. «Το 2013 θα δικαιώσει την προσδοκία όλων των Ελλήνων και θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία'», τόνισε ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος. «Κάθε επιτυχία'», ευχήθηκε και ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, Α΄Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 18:27

    Είδηση: 28344

    [02] Μηνύματα αισιοδοξίας Σαμαρά-Τσίπρα-Κουβέλη στο Α' Πρόγραμμα

    Μηνύματα αισιοδοξίας έστειλαν μέσω της εκπομπής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Πρώτο», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», είναι το μήνυμα που απηύθυνε χθες βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκπομπή και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες. Χαρακτήρισε το 2013 δύσκολη χρονιά, επισήμανε, ωστόσο, ότι αν εργαστούμε συστηματικά η χώρα θα απογειωθεί και πάλι. Ο πρωθυπουργός προέταξε την κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, λέγοντας ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

    «Η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες από τις τωρινές και τις ξεπεράσαμε», διεμήνυσε μέσω του Α' Προγράμματος, από το Μπουένος Άιρες ο Αλέξης Τσίπρας. «Με τα όπλα που έχουμε όπως η πολιτιστική μας παράδοση και η αλληλεγγύη, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα έχουμε μια πιο αισιόδοξη χρονιά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το χρονικό διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας, τονίζοντας ότι είναι πρόταγμα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που πρέπει να αναπτυχθεί και να προστατεύσει όλους όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    «Παλεύουμε για να δώσουμε στην πατρίδα μας τον προσανατολισμό και την αξία της», δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για να βάλουμε τα θεμέλια της ανάπτυξης, για να δώσουμε προοπτική στην πατρίδα μας».

    Σχετική είδηση:

    Η ΝΕΤ FM μετονομάζεται σε Πρώτο Πρόγραμμα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 17:29

    Είδηση: 28331

    [03] Με κατάνυξη ο εορτασμός των Χριστουγέννων

    Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία γιορτάζεται και φέτος στη χώρα μας η Γέννηση του Χριστού. Το πρωί πλήθος πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

    Επίκεντρο του εορτασμού της Γέννησης του Θεανθρώπου, ήταν και φέτος το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στην ιερή ακολουθία. Στο Χριστουγεννιάτικό του μήνυμα ο κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την ανάγκη στήριξης των αναξιοπαθούντων αναφέρεται από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος κήρυξε το 2013 ως «έτος Πανανθρώπινης Αλληλεγγύης». Όπως τονίζει, η οικονομική κρίση είναι -κατ' ουσίαν- απότοκος της ηθικής κρίσης.

    Στο Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος, στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του που απηύθυνε από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, έκανε έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

    Στη Βηθλεέμ, δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν στη γενέτειρα του Ιησού Χριστού. Σύμφωνα τοπικές παλαιστινιακές αρχές ο αριθμός των πιστών ξεπερνά τις 15.000, ενώ άλλοι 25.000 διανυκτερεύουν στο Ισραήλ όπως έκαναν γνωστό οι ισραηλινές αρχές.

    Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο κήρυγμά του κατά τη «μελαγχολική» μεταμεσονύχτια χριστουγεννιάτικη λειτουργία, στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ απηύθυνε έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των λαών. Τη λειτουργία παρακολούθησε και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο μήνυμά του επισημαίνει ότι «ζούμε ώρες δοκιμασίας της πίστης», προσθέτοντας ότι η πατρίδα μας βιώνει κρίσιμες και οδυνηρές στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας για τον επιούσιο του λαού της και για το αύριο. Όπως τονίζει, καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου και να σταθούμε στο πλευρό του συνανθρώπου μας. Αναφέρεται δε και στο φιλανθρωπικό έργο σημειώνοντας ότι με τις φιλότιμες προσπάθειες όλων μας, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη παίρνουν σάρκα και οστά με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 16:08

    Είδηση: 28330


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 December 2012 - 17:50:20 UTC