Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημόσιες υπηρεσίες: Μετακινήσεις υπάλληλων και μειώσεις τμημάτων
  • [02] Μακελειό στη Συρία από αεροπορική επιδρομή των κυβερνητικών
  • [03] Συνδρομή ευρωπαίων ειδικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής

    [01] Δημόσιες υπηρεσίες: Μετακινήσεις υπάλληλων και μειώσεις τμημάτων

    Τη Δευτέρα αναμένεται η Υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι μετακινήσεις, στο δημόσιο. Μέσα στην εβδομάδα θα προκηρυχθούν οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικών. Οι μετακινήσεις όμως θα ξεκινήσουν από τον καινούργιο χρόνο

    Ριζικές θα είναι οι ανακατατάξεις στις δημόσιες υπηρεσίες από τον Γενάρη του 2013. Θα ξεκινήσουν οι πρώτες μετακινήσεις των διοικητικών που ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά την ίδια στιγμή τα τμήματα του δημοσίου θα μειωθούν στο μισό.

    Αν μία υπηρεσία καταργηθεί εξολοκλήρου, σε διαθεσιμότητα θα τεθεί το σύνολο του προσωπικού. Αν συγχωνευτεί ή καταργηθούν ορισμένες μόνο οργανικές θέσεις, θα βγουν σε διαθεσιμότητα όσοι διαθέτουν τα λιγότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

    Μέχρι το τέλος του 2013 θα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα άλλοι 25.000 εργαζόμενοι αναφέρει το νέο μνημόνιο.

    Κενά υπάρχουν διαμηνύει το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης που ήδη έχει καταγράψει 8.000 θέσεις που πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

    Τα αιτήματα των φορέων για επιπλέον προσωπικό θα εγκριθούν από την αρμόδια τριμελή επιτροπή, η οποία θα καθορίσει και τη σειρά προτεραιότητας.

    Οι υποψήφιοι προς μετακίνηση υπάλληλοι θα κληθούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο όπου θα καταγράφουν τα τυπικά τους προσόντα και τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μετακινηθούν.

    Τελικός αποδέκτης θα είναι το ΑΣΕΠ, το οποίο θα διαμορφώσει τον τελικό πίνακα βαθμολογίας και κατάταξης των επιτυχόντων με βάση τη μοριοδότηση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012 23:32

    Είδηση: 28274

    [02] Μακελειό στη Συρία από αεροπορική επιδρομή των κυβερνητικών

    Δεκάδες άνθρωποι να έχασαν τη ζωή τους όταν η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε σημείο κοντά σε αρτοποιείο, όπου εκατοντάδες ανθρώποι περίμεναν για να αγοράσουν ψωμί στην πόλη Χαλφάγια, στην επαρχία Χάμα. Η Χαλφάγια, πριν πέντε ημέρες ανακηρύχθηκε ελεύθερη όταν οι αντάρτες κατέλαβαν θέσεις του στρατού. Οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού προελαύνουν το τελευταίο διάστημα στη Χάμα, επιχειρώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές της επαρχίας.

    Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νεκροί ξεπερνούν τους εξήντα.

    Ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος, καθώς τουλάχιστον 50 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε η ίδια ΜΚΟ.

    Η αντιπολιτευόμενη οργάνωση Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού είχε κάνει λίγο νωρίτερα λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς από το βομβαρδισμό.

    Παράλληλα κατήγγειλε τον βομβαρδισμό ως «σφαγή που διαπράχθηκε από τις δυνάμεις του καθεστώτος» και τόνισε ότι η Χαλφάγια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση, αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη τροφίμων λόγω της πολιορκίας των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Ο στρατός έπληξε επίσης κοντινές περιοχές που επίσης ελέγχονται από αντάρτες, όπως η Κάρναζ, Καφρ Ζέιτα και Καφρ Ναμπούντα, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

    Σύμφωνα με έναν αντικαθεστωτικό που είπε ότι ονομάζεται Αμπού Γάζι, οι βομβαρδισμοί έχουν στόχο να κατατρομοκρατήσουν τον πληθυσμό.

    Η μάχη τους ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-¶σαντ μετρά πλέον 21 μήνες. Οι νεκροί στη σύγκρουση έχουν ξεπεράσει τους 44.000, εκ των οποίων οι 31.000 είναι άμαχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία των αντικαθεστωτικών.

    Εν τω μεταξύ, στη Δαμασκό έφτασε την Κυριακή ο διεθνής απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι, όπως διαπίστωσε απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) μεταδίδοντας πως ο μεσολαβητής κατέλυσε στο ξενοδοχείο Σέρατον στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

    Από την πλευρά του καθεστώτος ¶σαντ, η επίσκεψη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο Σύρος υπουργός Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό πως δεν έχει ενημερωθεί για την επίσκεψη του Μπραχίμι.

    Σύμφωνα, πάντως, με το AFP ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου μετέβη οδικώς στη Συρία από τον Λίβανο, όπου είχε φθάσει νωρίτερα αεροπορικώς.

    Στην προηγούμενη επίσκεψή του στη Δαμασκό -όταν είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-¶σαντ- ο Μπραχίμι είχε προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, το οποίο όμως έχει κλείσει πλέον εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται στη γύρω περιοχή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012 23:31

    Είδηση: 28270

    [03] Συνδρομή ευρωπαίων ειδικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής

    Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες θα καταφθάσουν από την αρχή του νέου έτους στην Ελλάδα για να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Τον συντονισμό θα αναλάβει ο Χόρστ Ράιχενμπαχ και ο σχεδιασμός των δράσεων θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια ώρα, σε χριστουγεννιάτικο φοροσαφάρι έχουν ριχτεί οι άνδρες του ΣΔΟΕ με τους ελέγχους να είναι εντατικοί καθόλη τη διάρκεια των εορτών.

    Στο πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας, της παραπλάνησης των καταναλωτών και του παρεμπορίου έχουν ριχτεί πενήντα ειδικά συνεργεία του ΣΔΟΕ που σαρώνουν την χριστουγεννιάτικη αγορά. Σε περίπτωση που οι ελεγκτές διαπιστώσουν συναλλαγή χωρίς απόδειξη, αδικαιολόγητα ανεβασμένες τιμές ή προϊόντα μαϊμού, οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

    Εν τω μεταξύ, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αναμένεται να ριχτούν από την αρχή του νέου χρόνου "ευρω-ραμπο" που καταφθάνουν στην Αθήνα. Βέλγοι, Ολλανδοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Σουηδοί εμπειρογνώμονες υπό τον Χόρστ Ράιχενμπαχ θα συνδράμουν τις ελληνικές αρχές για να εντοπιστούν κρυφά εισοδήματα και «μαύρο χρήμα», να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και να επιταχυνθεί η απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες:

    Βέλγοι και Ολλανδοί θα βοηθήσουν στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 100 δισ. €

    οι Γάλλοι θα συνδράμουν στον έλεγχο των εύπορων και των μεγάλων φορολογούμενων

    οι Σουηδοί στη διασταύρωση φορολογικών στοιχείων για τους επώνυμους και τους ισχυρούς παράγοντες και

    οι Ισπανοί θα ασχοληθούν με την αγορά ακινήτων.

    Στις εισηγήσεις των ομάδων της Κομισιόν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και δημιουργία τηλεφωνικών τηλεφωνικού κέντρου είσπραξης οφειλών και αυτόματου συστήματος υπενθύμισης αντίστοιχο με αυτό των ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Κώστας Τσουρός

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012 23:31

    Είδηση: 28276


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 December 2012 - 21:50:23 UTC