Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχαία στους σταθμούς του μετρό Αιγάλεω και Ελαιώνα
  • [02] Σαμαράς: Ένα δισ. στην αγορά για εξόφληση οφειλών
  • [03] Βορίδης: «Η έννοια του καταλογισμού έχει να κάνει με έναν οικονομικό στόχο»
  • [04] Γλέζος: «Υπάρχει περίπτωση να δεχτεί διαπραγμάτευση το γερμανικό δημόσιο»
  • [05] Χατζησωκράτης: «Όλα πρέπει να μπαίνουν σε μια λογική αντικειμενικών κριτηρίων»
  • [06] Κανείς στην ΔΕΗ δεν ξέρει το ύψος των αυξήσεων δηλώνει ο Κ. Στεριώτης στην ΝΕΤ

    [01] Αρχαία στους σταθμούς του μετρό Αιγάλεω και Ελαιώνα

    Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες για την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς το Αιγάλεω. Την Τετάρτη πρωί, εγκαινιάστηκε το πιο καλοδιατηρημένο σε μήκος και πλάτος, τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού που ανέδειξε η ανασκαφή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 28103

    [02] Σαμαράς: Ένα δισ. στην αγορά για εξόφληση οφειλών

    Την αποδέσμευση ενός δις μέχρι το τέλος του έτους, για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, όπως είναι αιτήσεις εφάπαξ, επιστροφές ΦΠΑ, επιχορήγηση ΕΟΠΥΥ, και υποχρεώσεις προς δήμους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου.

    Ήδη εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης που εστάλη από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων 42 δήμων, ύψους 255 εκατ. ευρώ,. Για την εκταμίευση των χρημάτων έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός (ΚΑΕ) από το Γενικό Λογιστήριο και η εκταμίευση θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με την υπογραφή μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των δικαιούχων ΟΤΑ του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.

    Πολύ σημαντική για τους δήμους χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ο κ. Στυλιανίδης και ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί για τους υπόλοιπους Δήμους που έχουν λαμβάνειν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς επίσης και για τις Περιφέρειες.

    «Το συνολικό ποσό θυμίζω πως ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ και υπενθυμίζω ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι το πρώτο, διά των ΟΤΑ, που έχει αρχίσει να πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην αγορά, μειώνοντας τους τελευταίους μήνες το ποσοστό του από το 14% στο 10% των συνολικών ληξιπροθέσμων οφειλών του κράτους», πρόσθεσε.

    Την Παρασκευή εν τω μεταξύ αναμένεται να δοθούν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων χρήματα για την καταβολή των εφάπαξ, ενώ θα πληρωθούν και οι φαρμακοποιοί τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ, για το μήνα Σεπτέμβριο, ύψους 80 εκ. ευρώ.

    «Θα δώσουμε έτσι, επιτέλους, την αρχή της ρευστότητας στην αγορά, δηλαδή το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας, που τόσο το έχουν ανάγκη και οι επιχειρήσεις και ο καταναλωτής» είπε ο κ. Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμα, ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις αδρανείς καταθέσεις, με στόχο τα ποσά αυτά να διατίθενται σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε, ότι εφεξής, όσοι υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης, θα πληρώνονται με το 50% του βασικού μισθού, μέχρι να βγει η οριστική σύνταξη.

    Τέλος ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού εκτιμώντας ότι τελικά τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι καλύτερα από το στόχο που είχε τεθεί.

    Σχετική είδηση: Σύσκεψη για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου - Έτος αξιολόγησης το 2013

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Τίνα Βαλαούρα, Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 19:43

    Είδηση: 28089

    [03] Βορίδης: «Η έννοια του καταλογισμού έχει να κάνει με έναν οικονομικό στόχο»

    «Δεν μπορεί από τη μια μεριά να λέμε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή, να λέμε ότι δεν υπάρχουν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, να λέμε ότι δεν λειτουργούν, αλλά από την άλλη πλευρά αν υπάρξει μια παρέμβαση του υπουργού για να αντιμετωπίσει το ζήτημα να λέμε ότι είναι κομματικό το ζήτημα» δήλωσε στη NETFM για την φοροδιαφυγή ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Δεν μπορεί από τη μια μεριά να λέμε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή, να λέμε ότι δεν υπάρχουν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, να λέμε ότι δεν λειτουργούν, αλλά από την άλλη πλευρά αν υπάρξει μια παρέμβαση του υπουργού για να αντιμετωπίσει το ζήτημα να λέμε ότι είναι κομματικό το ζήτημα. Δεν θα αλλάξει τίποτα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν δεν έχω λεφτά ως πολίτης να πληρώσω τι φταίει και ο διευθυντής;»

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Δεν του πήραμε το κεφάλι ούτε τον κλείσαμε φυλακή, μετακινήθηκε από τη θέση του. Η έννοια του καταλογισμού έχει να κάνει με έναν οικονομικό στόχο.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 13:43

    Είδηση: 28083

    [04] Γλέζος: «Υπάρχει περίπτωση να δεχτεί διαπραγμάτευση το γερμανικό δημόσιο»

    «Αν δεν δεχτεί διαπραγμάτευση και μας υποχρεώσει να καταφύγουμε στα δικαστήρια μέσα σε 20 μέρες, το πολύ ένα μήνα μας λένε οι δικηγόροι έχουμε κερδίσει το αναγκαστικό δάνειο που το ύψος του είναι σήμερα 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Και μόνο αυτό λύνει το πρόβλημα της χώρας. Η Γερμανία έχει αρνηθεί να υπογράψουμε συνθήκη ειρήνης, διότι ξέρει ότι μόλις υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα πρέπει να πληρώσει αυτά που της οφείλει.» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Μ.ΓΛΕΖΟΣ: « Υπάρχει περίπτωση να δεχτεί διαπραγμάτευση το γερμανικό δημόσιο. Αν δεν δεχτεί διαπραγμάτευση και μας υποχρεώσει να καταφύγουμε στα δικαστήρια μέσα σε 20 μέρες, το πολύ ένα μήνα μας λένε οι δικηγόροι έχουμε κερδίσει το αναγκαστικό δάνειο που το ύψος του είναι σήμερα 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Και μόνο αυτό λύνει το πρόβλημα της χώρας. Η Γερμανία έχει αρνηθεί να υπογράψουμε συνθήκη ειρήνης, διότι ξέρει ότι μόλις υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα πρέπει να πληρώσει αυτά που της οφείλει. Και το έχει αντικαταστήσει αυτό με μια συνθήκη ειδικού τύπου, μη εμπόλεμης κατάστασης. Ένα τέχνασμα για να μην πληρώσει.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 13:27

    Είδηση: 28079

    [05] Χατζησωκράτης: «Όλα πρέπει να μπαίνουν σε μια λογική αντικειμενικών κριτηρίων»

    «Είναι προφανές ότι στα θέματα τα υπηρεσιακά και στις λειτουργίες τις υπηρεσιακές πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία η οποία να ξεκινά και να καταλήγει μέσα σε μια λειτουργία εσωτερική της δημόσιας διοίκησης και με αυτό που λέμε αξιοκρατία, την προσπάθεια της διευκρίνισης αν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι και της διαδικασίας της ανακύκλωσης. Όλα πρέπει να συνεκτιμώνται (αν έχει κάποιος τα προσόντα) και να μπαίνουν σε μια λογική αντικειμενικών και όχι κομματικών κριτηρίων.» δήλωσε στη NETFM ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της ΕΓ της ΔΗΜΑΡ για τις αλλαγές στις εφορίες..

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

    Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: « Είναι προφανές ότι στα θέματα τα υπηρεσιακά και στις λειτουργίες τις υπηρεσιακές πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία η οποία να ξεκινά και να καταλήγει μέσα σε μια λειτουργία εσωτερική της δημόσιας διοίκησης και με αυτό που λέμε αξιοκρατία, την προσπάθεια της διευκρίνισης αν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι και της διαδικασίας της ανακύκλωσης. Όλα πρέπει να συνεκτιμώνται (αν έχει κάποιος τα προσόντα) και να μπαίνουν σε μια λογική αντικειμενικών και όχι κομματικών κριτηρίων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί δεν παίρνετε μέρος στο διάλογο για την κεντροαριστερά;»

    Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: « Αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία στην εκτελεστική μας επιτροπή και είδαμε ότι η συνέχιση μιας συζήτησης αυτή τη στιγμή για ένα οργανωμένο forum διαλόγου κυρίως ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και άλλων μικρών κινήσεων δυστυχώς δίνει προς τα έξω μια εικόνα μακριά από αυτή που θέλουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 13:16

    Είδηση: 28076

    [06] Κανείς στην ΔΕΗ δεν ξέρει το ύψος των αυξήσεων δηλώνει ο Κ. Στεριώτης στην ΝΕΤ

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τοποθέτησε τις συνολικές οφειλές προς την εταιρεία στο 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150-170 εκατομμύρια ευρώ είναι οφειλές του κράτους.

    Ερωτηθείς για τις αποκοπές ρεύματος σημείωσε ότι από τα 3,8 εκατομμύρια τιμολόγια που βγαίνουν το μήνα γίνονται 30.000 αποκοπές μάξιμουμ.

    Το 52% από αυτούς που κόβουμε την ίδια μέρα γίνεται επανσύνδεση του ρεύματος και από το υπόλοιπο σε μερικές μέρες γίνεται επανασύνδεση σημείωσε.

    Πρόσθεσε επίσης ότι για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, με πολύ απλές διαδικασίες από τα καταστήματα της ΔΕΗ, παρέχονται πάνω από 400.000 διευκολύνσεις σε ετήσια βάση σε καταναλωτές.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 14:10

    Είδηση: 28056


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 December 2012 - 17:53:41 UTC