Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το φορολογικό - Συντελεστής 42% για εισόδημα άνω των 42.000 €
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Στη Βουλή το φορολογικό - Συντελεστής 42% για εισόδημα άνω των 42.000 €

    Νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει δύο κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης του Ιανουαρίου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Στουρνάρας.

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής ανέρχεται σε 42% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ. Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 22% και για το κλιμάκιο του εισοδήματος από 25.001 ευρώ έως 42.000 ευρώ προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 32%.

    Στην κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον. Σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προβλέπεται μείωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως και 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα υψηλότερα το ποσό της μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

    Παράλληλα, διατηρείται η έκπτωση φόρου 10% για τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για το ποσό της διατροφής που επιδικάστηκε και καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλον, για δωρεές.

    Σε ότι αφορά τα εισοδήματα από ενοίκια προβλέπεται κλίμακα με φορολογικό συντελεστή 10% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον. Για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 15% από 10%.

    Αναλυτικά

    Εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 22%, στα επόμενα 17.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 32%, ενώ για εισοδήματα άνω των 42.000 επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 42%. Η νέα κλίμακα οδηγεί σε ελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά, με ετήσιο εισόδημα έως 23.000 ευρώ, ενώ επιβαρύνσεις θα υπάρξουν για τους φορολογούμενους με παιδιά λόγω της κατάργησης του αφορολογήτου, το οποίο αντισταθμίζεται εν μέρει με την θέσπιση οικογενειακού επιδόματος 40 ευρώ για κάθε παιδί από το πρώτο.

    Εδικά για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες προβλέπεται πολυτεκνικό επίδομα 500 ευρώ το χρόνο, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 45.000 ευρώ. Επιβαρύνσεις θα προκύψουν και για τους φορολογούμενους, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια, μείωναν το φόρο λόγω των εκπτώσεων διαφόρων δαπανών όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων, τα ενοίκια κατοικιών κλπ. Με τη νέα κλίμακα καθιερώνεται ουσιαστικά αφορολόγητο 9.000, καθώς για εισόδημα έως 21.000 ευρώ, ο φόρος μειώνεται κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ τότε το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου. Για εισόδημα άνω των 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά χίλια 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ, στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

    Με τη νέα κλίμακα: Γ± Φορολογούμενος με εισόδημα 13.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 760 ευρώ ενώ με την κλίμακα που ισχύει σήμερα ο φόρος ανέρχεται στα 880 ευρώ. Γ± Φορολογούμενος με εισόδημα 23.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο με βάση τη νέα κλίμακα 3.160 ευρώ ενώ με την ισχύουσα ο φόρος ανέρχεται στα 3.170 ευρώ. Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 23.000 ευρώ θα διαπιστώσουν αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Για παράδειγμα μισθωτός με εισόδημα 31.000 ευρώ θα πληρώσει το 2013 φόρο 6.320 ευρώ ενώ με την ισχύουσα κλίμακα ο φόρος που αναλογεί ανέρχεται στα 5.670 ευρώ. Δηλαδή θα πληρώσει έξτρα φόρο 650 ευρώ. Φορολογούμενους με εισοδήματα 55.000 ευρώ με βάση το προτεινόμενο σύστημα θα πληρώσει 16.400 ευρώ ενώ με την κλίμακα που ισχύει σήμερα ο φόρος ανέρχεται στα 14.520 ευρώ.

    Αναφορικά με τις επιβαρύνσεις στους μισθωτούς με παιδιά, οι απώλειες συνυπολογιζομένων των νέων επιδομάτων ξεκινούν: Γ± Από τις 23.000 ευρώ και πάνω για όσους έχουν 1 παιδί Γ± Από τις 22.000 ευρώ για όσους έχουν 2 παιδιά Γ± Από τις 23.000 ευρώ για όσους έχουν 3 παιδιά Γ± Από τις 15.000 ευρώ και πάνω για όσους έχουν 4 παιδιά. Όσον αφορά στις φοροαπαλλαγές, διατηρούνται- υπό προϋποθέσεις- μόνο αυτές για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, διατροφής λόγω διαζυγίου και δωρεές. Οι ιατρικές δαπάνες εκπίπτονται κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή και ασφαλιστικές εταιρείες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση διατροφής το ποσό της μείωσης του φόρου δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.500, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσοστό 5% του συνολικού εισοδήματος που φορολογείται. Η μείωση γίνεται εφόσον τα ποσά των δωρεών και χορηγιών υπερβαίνουν συνολικά τα 100 ευρώ. Το νομοσχέδιο προβλέπει επιβολή κλιμακωτού αυτοτελούς φόρου 26%-33% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων. Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.

    Για νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1η Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας μειώνεται κατά 50% και μέχρι 10.000 ευρώ εισόδημα.

    Για να θεωρηθεί ένας ελεύθερος επαγγελματίες «μισθωτός» και να φορολογηθεί ανάλογα θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις :

    -Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, και:

    -Τα φυσικά ή και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες δεν υπερβαίνουν τα 3, ή εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, ποσοστό 75% των ακαθαρίστων εσόδων του εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα προέρχεται από 1 από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές.

    Το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση θα φορολογείται με 13%). Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση θα φορολογείται με την κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων. Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, με συντελεστή 10% έως 12.000 ευρώ και 33% για μεγαλύτερα ποσά. Το ακαθάριστο ποσό από ακίνητα υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, 1,5%. Ο συντελεστής αυτός αυξάνεται σε 3%, εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τετραγωνικά μέτρα ή πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση. Ακόμη, αυξάνεται η φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων από 10% σε 15%, αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες από 500 ευρώ το χρόνο σε 650 ευρώ και για τις επιχειρήσεις από τα 500 στα 1.000 ευρώ.

    Ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) μειώνεται από το 40% σήμερα, στο 32,8%. Για τα κέρδη τα οποία αποκτούν φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χ.Α. σε τιμή ανώτερη της τιμής απόκτησής τους, φορολογούνται με συντελεστή 20%, όταν οι μετοχές αυτές αποκτώνται με οποιονδήποτε τρόπο από την 1η Απριλίου 2013 και μετά. Επίσης, επιβάλλεται φόρος υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων (στη διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησής του ακινήτου). Η διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης του ακινήτου, η οποία υποβάλλεται σε φόρο, λαμβάνεται αποπληθωρισμένη με την εφαρμογή συντελεστών παλαιότητας: Τα κέρδη υπεραξίας κεφαλαίου που προκύπτουν από τη μεταβίβαση ακινήτων φορολογούνται με 20% με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης.

    Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι με την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της πρώτης φάσης για τη δημιουργία ενός δικαιότερου, απλούστερου και αποτελεσματικότερου φορολογικού συστήματος, που θα έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά και που θα εφαρμόζει ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της αναδιοργάνωσης του φορολογικού, ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού. Τονίζει ακόμη ότι:

    -Η νέα φορολογική κλίμακα ελαφρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 100 εκ. ευρώ, στην ουσία ελαφρύνοντας πολύ περισσότερο το 90% των φορολογουμένων που έχουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα. Το αφορολόγητο επεκτείνεται από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ με τρόπο που να ευνοεί τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

    -Η αποδέσμευση της κοινωνικής από τη φορολογική πολιτική σημαίνει ότι 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα μέσα από ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα.

    -Ευνοούνται οι μικρομεσαίοι εισοδηματίες από ενοίκια.

    -Εντάσσεται από το 2015 στο φορολογικό σύστημα το αγροτικό εισόδημα, με αποτέλεσμα τον περιορισμό του «μαύρου» εισοδήματος των μεσαζόντων. Η εξέλιξη αυτή όχι μόνο θα αποφέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους, αλλά θα συμβάλλει και στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και στη μείωση της τιμής των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι!

    -Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των οικογενειών με ένα παιδί, επιβάρυνση από τις νέες ρυθμίσεις θα προκύπτει για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα 23.000 ευρώ και άνω, επιβάρυνση που αφορά μόνο το 8,95% των οικογενειών με ένα παιδί.

    -Αντίστοιχα, για οικογένειες με δύο παιδιά η επιβάρυνση αρχίζει από τα 22.000 ευρώ και αφορά μόνο το 9,99% των οικογενειών, ενώ στα τρία παιδιά η επιβάρυνση ξεκινά από τα 21.000 ευρώ και αφορά το 10,26% των οικογενειών με τρία παιδιά.

    Συνολικά, η συντριπτική πλειοψηφία (90% και άνω) των οικογενειών με παιδιά θα έχουν ελάφρυνση φόρων. Ειδικότερα:

    -Αυξάνεται το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους από 5.000 σε 9.000. Και ειδικά για τους χαμηλόμισθους που θα παίρνουν ολόκληρη την απαλλαγή.

    -Όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 25.000 θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις

    -Μειώνονται οι συντελεστές σε 3 αντί των 8 σήμερα, με τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης να διαμορφώνεται στο 42% για τα εισοδήματα από 42.000 ευρώ και άνω. Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι 22% για τα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και 32% για τα εισοδήματα 25.001 έως 42.000 ευρώ

    -Σήμερα, με 45% φορολογούνται όσοι δηλώνουν εισόδημα 100.000 και άνω ενώ με 40% φορολογούνται οι άνω των 60.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα εισοδήματα του 2011, με βάση τους συντελεστές αυτούς η φορολόγηση αφορούσε 2.600 φορολογούμενους που δήλωσαν 140.000 ευρώ και άνω, 6.800 δήλωσαν πάνω από 100.000 ευρώ και 11.500 δήλωσαν πάνω από 40.000 ευρώ.

    -Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, με συντελεστή πολύ μικρότερο (10% έως 12.000 ευρώ και 33% στο υπερβάλλον), διαμορφώνοντας σημαντικό όφελος για όσους συμπλήρωναν το εισόδημά τους από μισθωτή εργασία με ενοίκια, αφού με το σημερινό καθεστώς τα έσοδα αυτά φορολογούνταν με συντελεστή 40%.

    Πλέον, με το αυτοτελές σύστημα θα φορολογούνται με 10% τα εισοδήματα από ενοίκια, διαμορφώνοντας για παράδειγμα κέρδος για έναν μέσο μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια, 2.250 ευρώ (πριν στο συνολικό εισόδημα των 35.000, τα 9.000 των ενοικίων είχαν φόρο 3.150 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα έχει φόρο μόλις 900 ευρώ).

    -Φορολογούμενοι με παιδιά.

    Α) Οι πολύτεκνοι (150.000 οικογένειες) λάμβαναν μέχρι σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 528 ευρώ το έτος ανά παιδί, ενώ με το νέο καθεστώς θα λαμβάνουν 500 ευρώ ανά παιδί ως πολυτεκνικό επίδομα και επιπλέον 40 το μήνα, ανά παιδί στο πλαίσιο της ενίσχυσης όλων των οικογενειών με παιδιά. Έτσι, μια οικογένεια με 3 παιδιά, και με φορολογητέο εισόδημα ως 21.000 ευρώ καθαρά (χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις υπέρ τρίτων) θα παίρνει στο εξής συνολικά 2.940 ευρώ το έτος (1.500 από το πολυτεκνικό (500 επί 3 παιδιά) και 1.440 από την ενίσχυση παιδιών (40 για το πρώτο, 40 για το δεύτερο και 40 ευρώ για το τρίτο) αντί των 1.584 σήμερα (528 ανά παιδί). Δηλαδή θα έχει όφελος 1.356 ευρώ το χρόνο, ενώ στα 30.000 ευρώ εισόδημα, θα παίρνει 1.980 ευρώ το χρόνο αντί 1.584 ευρώ σήμερα. Γ) Το επίδομα τέκνων που θεσπίζει η κυβέρνηση βοηθά 869.000 οικογένειες, οι οποίοι σήμερα δεν παίρνουν κανένα είδους βοήθημα. Αύξηση της φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων (από 10% σε 15%). Για κατάθεση 10.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 3%, ο τόκος διαμορφώνεται στα 300 ευρώ το έτος και ο φόρος από την φορολόγησή του στα 45 ευρώ το χρόνο από 30 ευρώ σήμερα. Αγρότες. Από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι 1.000.000 που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται πλέον με βιβλίο εσόδων – εξόδων (εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα). Σήμερα, 1.000.000 φορολογούμενοι, δηλώνουν εισόδημα 9 δισ. ευρώ και πληρώνουν φόρο για αγροτικά εισοδήματα (1,1 δις από τα 9 δισ. ) μόλις 115 εκατομμύρια ευρώ, αφού φορολογούνται αποκλειστικά με βάση τεκμήρια. Από αυτούς, οι 715.000 έχουν κυρίως άλλα εισοδήματα (από μισθωτές εργασίες ή ελευθέρια επαγγέλματα) και κάποια αγροτικά εισοδήματα (δηλώνονται κατά μέσο όρο 260 ευρώ τον χρόνο!). (τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή). Με το νέο σύστημα, οι αγρότες θα δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, αφού για παράδειγμα θα απαιτούν από τους εμπόρους να τους κόβουν τιμολόγιο με τις πραγματικές τιμές για τα προϊόντα που πωλούν, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές για τον τελικό καταναλωτή. Με αυτό τον τρόπο πατάσσεται επιτέλους το «μαύρο χρήμα» από το κύκλωμα των μεσαζόντων! -Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ το χρόνο στα 650 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ. -Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται από το 40% σήμερα, στο 32,8%.

    Σχετική είδηση: Σε αλλαγές στη φορολογική κλίμακα προχωρά το υπ. Οικονομικών

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, NET FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 01:45

    Είδηση: 27633

    [02] Με μια ματιά

    Σε 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας που όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οδηγεί σε απόλυση καλεί σήμερα τα μέλη της η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μέλη της ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, μαζί με τους απεργούς της ΠΟΕ ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατα της διαθεσιμοτητας, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη 48ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ νέα 48ωρη έχει προκηρυχθεί για Δευτέρα και Τρίτη. Οι εργαζόμενοι στους δήμους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27639


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 December 2012 - 9:50:35 UTC