Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαργαρίτης: «Η φοροδιαφυγή είναι μια μάστιγα που πλήττει κάθε δυνατή επιλογή»
  • [02] Ν. Σοφιανός: « Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά»
  • [03] Μανιάτης-Λυγερός για κοιτάσματα φυσικού αερίου: Θετικά τα μηνύματα για προσέλκυση επενδύσεων
  • [04] Παπαδημούλης: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης»
  • [05] Βορίδης: «Θέμα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή δεν τίθεται»

    [01] Μαργαρίτης: «Η φοροδιαφυγή είναι μια μάστιγα που πλήττει κάθε δυνατή επιλογή»

    «Χρειάζεται η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την συγκατάθεση του κόσμου σε ένα πραγματικά λιτό και απλό φορολογικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα που διαπιστώνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο είναι ότι δυστυχώς το ζήτημα της φοροδιαφυγής αποτελεί μια μάστιγα η οποία πλήττει κάθε δυνατή επιλογή» δήλωσε στη ΝETFM για το φορολογικό ο Θόδωρος Μαργαρίτης μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Χρειάζεται η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την συγκατάθεση του κόσμου σε ένα πραγματικά λιτό και απλό φορολογικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα που διαπιστώνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο είναι ότι δυστυχώς το ζήτημα της φοροδιαφυγής αποτελεί μια μάστιγα η οποία πλήττει κάθε δυνατή επιλογή»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπήρχαν δημοσιεύματα που έγραφαν ότι έγινε η μοιρασιά για τις διοικήσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ; Ισχύει;»

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Υπάρχει μια υπερβολή σε αυτό. Πρώτα από όλα το γεγονός ότι υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας από τρία διαφορετικά πολιτικά ρεύματα θα υποχρέωναν σε κάθε περίπτωση η στελέχωση του κράτους να μη γίνει από το πρώτο κόμμα. Για εμάς έχει μεγαλύτερη σημασία το γεγονός ότι άνθρωποι της αριστεράς θα στελεχώσουν το κράτος δεσμευμένοι από μια συλλογικότητα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 13:42

    Είδηση: 27295

    [02] Ν. Σοφιανός: « Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά»

    Την εκτίμησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται σαφώς και καθημερινά όλο και πιο δεξιά εξέφρασε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: « Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλά ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Εμείς επιμένουμε ότι η στάση απέναντι στο χρέος είναι η μονομερής διαγραφή του Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται σαφώς και καθημερινά όλο και πιο δεξιά. Δεν είναι τυχαίο ότι η επαναδιαπραγμάτευση έχει υιοθετηθεί και στη δική του ατζέντα»

    Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: « Ήταν ιστορική η θέση που πήραμε να αρνηθούμε να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς, σε μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την κρίση σε βάρος του λαού. Αυτή η θέση είχε κόστος εκλογικό και αυτό το κόστος το πήραμε»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 13:45

    Είδηση: 27296

    [03] Μανιάτης-Λυγερός για κοιτάσματα φυσικού αερίου: Θετικά τα μηνύματα για προσέλκυση επενδύσεων

    Στο ζήτημα της χαρτογράφησης και εκμετάλλευσης του ελληνικού γεωφυσικού πλούτου αναφέρθηκαν μιλώντας στη ΝΕΤ ο Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Λυγερός, ένας εκ των τριών Ελλήνων επιστημόνων που υπογράφουν σχετική έκθεση η οποία παραδόθηκε στα χέρια του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, που κατά τις υπάρχουσες ενδείξεις, βρίσκεται στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο θα μπορούσε δυνητικά να αποφέρει στο ελληνικό Δημόσιο από 270 δις. έως 1,3 τρισ. δολάρια.

    Όπως τόνισε ο καθηγητής κ. Λυγερός υπάρχουν πολλές ενδείξεις και από ανεπίσημες έρευνες που καταδεικνύουν την ύπαρξη πετρελαίου στο Ιόνιο και φυσικού αερίου στη νότια Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό που επείγει είναι η θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μέσω συνομιλιών με τα έξι γειτονικά κράτη, προκειμένου να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, προτού αποκαλυφθούν οι ακριβείς τοποθεσίες των κοιτασμάτων, σημείωσε.

    Επί του παρόντος το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος της PGS «σαρώνει» τις ελληνικές υποθαλάσσιες περιοχές από το βόρειο τμήμα του Ιονίου μέχρι νότια της Κρήτης, σε τμήματα που δεν έχουν διερευνηθεί ξανά στο παρελθόν και εντός των πρώτων μηνών του 2013 αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα για τα κοιτάσματα-στόχους.

    Πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα προσμονής και προσέλκυσης επενδύσεων από τον μοναδικό τομέα για τον οποίο υπάρχει αυτήν τη στιγμή τόσο εμπορικό ενδιαφέρον, σημείωσε ο κ Μανιάτης πρώην υφυπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα.

    Πέρα από τις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη ο κ Μανιάτης αναφέρθηκε και στους τρεις διεθνείς διαγωνισμούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη προς ανεύρεση αναδόχων για εξόρυξη στον Πατραϊκό Κόλπο, στο Κατάκολο και τα Ιωάννινα, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2013. Ειδικά για την περίπτωση των Ιωαννίνων, είπε πως ο εντοπισμός σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου επί αλβανικού εδάφους, σε απόσταση 60-80 χλμ από τα σύνορα, οδηγεί τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η εν λόγω γεωλογική δομή ενδεχομένως να συνεχίζεται και επί ελληνικού εδάφους.

    Ο κ Μανιάτης είπε πως σε βάθος 20ετίας το Δημόσιο, συνολικά, μπορεί να επωφεληθεί από έσοδα της τάξης των 150 δις. ευρώ για το κοινωνικό ταμείο, ενώ επισήμανε πως με την υπάρχουσα νομοθεσία εξασφαλίζεται η αξιοποίηση υπό καθεστώς διαφάνειας και ελέγχου από τη Βουλή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 14:13

    Είδηση: 27290

    [04] Παπαδημούλης: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης»

    «Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης με ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την διοίκηση την φορολογία το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει η Ελλάδα να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μια σειρά τομείς της πραγματικής οικονομίας. Αλλά αυτό απαιτεί άλλη κυβέρνηση» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να αντέξει ένα κοινό νόμισμα χωρίς ισχυρή κεντρική τράπεζα ελεγχόμενη πολιτικά και χωρίς ισχυρό προϋπολογισμό και χωρίς πραγματικά κοινή οικονομική πολιτική. Η ζώνη του ευρώ έχει μικρότερο χρέος από την Ιαπωνία, ή από τις ΗΠΑ και παρόλα αυτά δέχεται ισχυρότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις γιατί έχει τρύπια άμυνα, γιατί η Μέρκελ έχει την λογική του Καραγκιόζη. Και τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου.»

    Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης με ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την διοίκηση την φορολογία το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει η Ελλάδα να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μια σειρά τομείς της πραγματικής οικονομίας. Αλλά αυτό απαιτεί άλλη κυβέρνηση. Αυτοί που έφεραν σε αυτά τα χάλια αυτό τον τόπο και εννοώ τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν κληροδοτήσει.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 12:52

    Είδηση: 27288

    [05] Βορίδης: «Θέμα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή δεν τίθεται»

    «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώνονται επιδόματα, γιατί κανένα επίδομα δεν το έχουμε αφήσει ποτέ απλήρωτο όχι εμείς αλλά καμία κυβέρνηση ποτέ» τόνισε στη ΝΕΤFM ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Υπάρχει μια καταστροφολογική προσέγγιση την οποία ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα την ακούω και κυρίως από την αντιπολίτευση. Τελικά γίνονται μια σειρά από πράγματα τα οποία είναι αρκετά δύσκολα, πλην όμως επιτυγχάνονται από την κυβερνητική πλευρά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώνονται επιδόματα, γιατί κανένα επίδομα δεν το έχουμε αφήσει ποτέ απλήρωτο όχι εμείς αλλά καμία κυβέρνηση ποτέ.»

    ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα ήθελα ένα σχόλιο σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο κος Βενιζέλος για τη Χρυσή Αυγή.»

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Ο κος Βενιζέλος ξέρει πολύ καλά ότι και να ήθελε κανείς να το κάνει αυτό που λέει, θεσμικό πλαίσιο για να το κάνει δεν υπάρχει. Διότι δεν έχουμε αυτή τη στιγμή νόμους για να θέσουμε εκτός νόμου ένα κόμμα. Η μόνη προϋπόθεση διαδικαστική για ένα κόμμα είναι να κάνει αυτή τη δήλωση στον Άρειο Πάγο ότι σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους. Θέμα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή δεν τίθεται.»

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Αν μπούμε σε μια αντιπαράθεση, όχι περιγράφοντας τη Χρυσή Αυγή σαν το απόλυτο κακό που μπορεί και να είναι, αλλά κυρίως δείχνοντας σε ποιο συγκεκριμένο σημείο είναι κακή, επομένως κάνοντας μια ιδεολογική αντιπαράθεση και νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη πολιτική στρατηγική. Σε τελευταία ανάλυση η ανάκτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας σε μια σειρά από ζητήματα που μπορεί να τα υπερασπιστεί σήμερα η δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 13:03

    Είδηση: 27285


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 December 2012 - 17:49:27 UTC