Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή δουλειά και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου
  • [02] Ματαίωση επίσκεψης ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην Αλβανία
  • [03] Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει, με σταθερότητα, ασφάλεια και συνεννόηση

    [01] Σκληρή δουλειά και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

    Σκληρή δουλειά ζήτησε από τους Υπουργούς ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποτίμησε τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup.Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, τον έλεγχο των δαπανών και την προσέλκυση επενδύσεων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Παράλληλα έθεσε ένα τρίπτυχο στόχων για το επόμενο διάστημα, με πρώτο την αυστηρή εποπτεία του προϋπολογισμού κάθε υπουργείου ώστε να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα που θα επιτρέψουν, στη συνέχεια, να αποκατασταθούν αδικίες.

    Ακόμη ζήτησε την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, χωρίς καμία χαλάρωση, αλλά και τη συνέργεια όλων των υπουργείων για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

    Σε ότι αφορά τη δόση των 34,4 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η χώρα μας στις αρχές Δεκεμβρίου, ζήτησε να δημιουργηθούν μνημόνια κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των υπουργείων, ώστε να αρχίσει η κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, τις οποίες ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε στο ύψος των 9.3 δισ., εκ των οποίων τα 850 εκατ. είναι επιστροφές φόρων.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό και σχολιάζοντας τη συμφωνία του Eurogroup, τόνισε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για μια επιτυχία αλλά για μια προσπάθεια της Ελλάδας να διαχειριστεί σωστά το πρόβλημα.

    Το πρωί ο Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εταίρους. Έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε, αμέσως μετά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επεσήμανε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη στιγμή, ώστε να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση».

    Για εξαιρετικά θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Οι στόχοι: Επιτάχυνση, εφαρμογή των μέτρων, πλεονάσματα, θέσεις εργασίας

    Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Χάραξη της κυβερνητικής στρατηγικής

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:31

    Είδηση: 26482

    [02] Ματαίωση επίσκεψης ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην Αλβανία

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ο Σαλί Μπερίσα, σε ομιλία του έκανε λόγο για μεγάλη Αλβανία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε αλαβανικά εδάφη από το Πρέσοβο μέχρι την Πρέβεζα. Δηλώσεις σαν αυτές, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.

    Η πράξη της ανεξαρτησίας το 1921, αναφέρει σε περγαμηνή του προς το Μουσείο της Αυλώνας, ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα ήταν «... ανεξαρτησία της εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Βασικό ηθικό στήριγμα το γεγονός ότι «σήμερα οι Αλβανοί είναι ελεύθεροι στα εδάφη τους» όπως ανέφερε, σε όλες τις ομιλίες της, η πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι.

    Διευκρινίσεις της εκπροσώπου του Σαλί Μπερίσα για τις δηλώσεις του την Τρίτη στην Αυλώνα

    Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα στην Αυλώνα, έδωσε η εκπρόσωπος του κ. Μπερίσα, Έρλα Μεΐλι (Erla Μehilli).

    Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

    Αντιδράσεις για την εθνικιστική ομιλία Μπερίσα

    Ο Κ. Ήσυχος, υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε: «Η εθνικιστική υστερία φωνών που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών και των κυβερνήσεων στην περιοχή μας, είναι ανιστόρητη, επικίνδυνη και ρίχνει λάδι στη φωτιά των ακροδεξιών χώρων που εκμεταλλεύονται ανεύθυνα τέτοιες δηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επιμείνει στη διασφάλιση ομαλών διακρατικών σχέσεων, που πρέπει να διέπουν όλες τις κυβερνήσεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καραδοκούν προκειμένου να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους κάθε εστία αστάθειας, όπως περίτρανα αποδεικνύεται αυτές τις μέρες στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Η κατόπιν εορτής διορθωτική δήλωση της αλβανικής κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν επισκιάζει, αλλά ούτε και απαλύνει εκφράσεις τέτοιου είδους, οι οποίες θρέφουν μεσαιωνικού τύπου σκοταδιστικές αντιλήψεις. Οι δυο γειτονικοί λαοί οφείλουν να στρέψουν την πλάτη τους στη μισαλλοδοξία και να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τη νεοαποικιοκρατία που είναι ο κοινός εχθρός τους».

    Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται σε κοινοβουλευτική αποστολή, έκανε το εξής σχόλιο μόλις πληροφορήθηκε τις κατάπτυστες δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας»:

    «Όταν πριν από περίπου 2 μήνες συναντήθηκα στα Τίρανα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, μου είχε πει πόσο ευχαριστημένος είναι από τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα, που είχε πραγματοποιήσει πριν ελάχιστες μέρες, επισημαίνοντας ότι στη συνομιλία του με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα ξεκόλλησε από τη συντηρητική εξωτερική της πολιτική και απέκτησε πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Λίγες μέρες αργότερα, σε συνάντησή μου με τον κ. Αβραμόπουλο, παρουσία εκπροσώπων και άλλων ελληνικών κομμάτων, αλλά και του διπλωματικού του επιτελείου, του ανέφερα όλα όσα μου είχε πει ο κ. Παναρίτι, κάνοντας το εξής σχόλιο:

    «Στα τόσα χρόνια που ως δημοσιογράφος έκανα πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ, έμαθα ότι όταν η μία πλευρά είναι πολύ ευχαριστημένη και όταν αυτή η πλευρά είναι μία χώρα με την οποία έχουμε ανοικτά θέματα εξωτερικής πολιτικής, τότε θα πρέπει ως Έλληνας να...ανησυχώ! Να ανησυχώ ότι κάτι δεν πάει καλά με τη δική μας την πλευρά!» Εισέπραξα χαμόγελα μεταξύ αμηχανίας και παραδοχής.

    Νομίζω ότι η αναφορά αυτού του περιστατικού είναι ο καλύτερος σχολιασμός για το τι έγινε με το Σαλί Μπερίσα και τις κατάπτυστες θέσεις του για τη «Μεγάλη Αλβανία».

    Και να ήταν μόνο η Αλβανία...

    Ας αναρωτηθούμε που οδεύει η κυβέρνηση Σαμαρά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα δεν έχει απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που του είχε καταθέσει ο Πρόεδρός μας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Βεβαίως θεωρώ περιττό να αναφέρω και τις μέγιστες ανησυχίες που εκφράζουμε συνεχώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και για το κυπριακό, την ΑΟΖ, τη Θράκη και τα όσα πολύ σχεδιασμένα προχωράει η Άγκυρα και στα Δωδεκάνησα».

    Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι: «Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα είναι έξω από κάθε έννοια συνεργασίας στα Βαλκάνια, υποσκάπτουν την ειρηνική συνύπαρξη του Αλβανικού με τον Ελληνικό λαό και τροφοδοτούν τον ακραίο εθνικισμό. Είναι επικίνδυνες και απολύτως καταδικαστέες. Σε αντίθεση με αυτές τις πολιτικές, οι λαοί της Ευρώπης θα βαδίσουν το δρόμο της φιλίας και της συνανάπτυξης».

    ΚΚΕ

    «Η εθνικιστική ομιλία Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας, που σημαίνει αλλαγή συνόρων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, αλλά στόχους της αστικής τάξης της Αλβανίας που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και ισχυρών χωρών της ΕΕ. Ο εθνικισμός, τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, αποτελούν μεγάλο και κοινό κίνδυνο για όλους τους λαούς, που πρέπει ο καθένας στη χώρα του και όλοι μαζί να τους αντιπαλέψουμε αποφασιστικά».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM,ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ: Ελένη Φρύσσα

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 23:30

    Είδηση: 26452

    [03] Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει, με σταθερότητα, ασφάλεια και συνεννόηση

    Μήνυμα πορς όλους τους Έλληνες απευθύνει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει» υπογραμμίζει σε διαδικτυακό του μήνυμα ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «με σταθερότητα, ασφάλεια και συνεννόηση θα προχωρήσουμε μπροστά». «΄Η θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή θα αφήσουμε την ιστορία να μα γυρίσει την πλάτη» τονίζει ο πρωθυπουργός ανοίγοντας έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

    «Η Ελλάδα έχει βρεθεί, πολλές φορές, μπροστά σε δυσκολίες. Κι όμως κάθε φορά, έβρισκε τον τρόπο να προχωρήσει. Κάθε γενιά, έβρισκε τη δύναμη να αφήσει κάτι μεγαλύτερο στην επόμενη. Σήμερα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τέτοια στιγμή. Που πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Που πρέπει να ξαναμπούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης. Με σταθερότητα, με ασφάλεια, με συνεννόηση. Γιατί τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, τώρα είναι η στιγμή. Ή θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή θα αφήσουμε την ιστορία να μας γυρίσει την πλάτη. Εμείς όμως οι Έλληνες ξέρουμε καλά, πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 22:31

    Είδηση: 26425


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 November 2012 - 21:58:58 UTC