Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρό μπρα ντε φερ ΔΝΤ-Γερμανίας στο Eurogroup-Μαραθώνια συνεδρίαση
  • [02] Σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας το πλέον κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup
  • [03] Αθ. Νάκος: Για τη δημιουργία εντυπώσεων η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική
  • [04] Γ. Μανώλης: Μια κυβέρνηση για να κυβερνήσει χρειάζεται ένα σχέδιο
  • [05] Κ. Τριαντάφυλλος: Η συζήτηση γίνεται για τη βιωσιμότητα
  • [06] «Ξεσήκωσαν» το πλήθος οι Rolling Stones στην O2 Arena

    [01] Σκληρό μπρα ντε φερ ΔΝΤ-Γερμανίας στο Eurogroup-Μαραθώνια συνεδρίαση

    Σε εξέλιξη βρίσκεται το κρίσιμο Eurοgroup, για την Ελλάδα για την εκταμίευση της πολυσυζητημένης δόσης, τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης και τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, η συνεδρίαση διεκόπη για να ξεκινήσουν διμερείς επαφές, ώστε σύμφωνα με όσα είπε ευρωπαίος αξιωματούχος να γίνουν νέοι υπολογισμοί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιουνκέρ κάλεσε σε διαβουλεύσεις την κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε, ώστε να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας και να υπάρξει κατ' αρχήν απόφαση κατά τη συνέχεια της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Λαγκάρντ επιμένει στο «κούρεμα» του χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κύριος Σόιμπλε αρνείται σθεναρά, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup διαμηνύει ότι η συνεδρίαση δεν θα τελειώσει αν δεν υπάρξει συμφωνία.

    Η κ. Λαγκάρντ επιμένει σθεναρά στη θέση του ΔΝΤ, πως το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και για να γίνει αυτή θα πρέπει τα μέτρα που θα ληφθούν απόψε να είναι ισοδύναμα με 20 μονάδες του ΑΕΠ ή 40 δισ. ευρώ. Οταν επιτευχθεί αυτό, τότε και το ΔΝΤ από την πλευρά θα επιδιώξει να μετακινηθεί ελαφρώς από τη θέση του αποδεχόμενο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να υποχωρήσει στο 124-125% του ΑΕΠ το 2020 από το 120% που ζητούσε μέχρι τώρα.

    Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά από τις χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο λύσεων που θα μειώνει δραστικά το ελληνικό χρέος.

    Οι υπουργοί Οικονομικών, μαζί με το ΔΝΤ, εξετάζουν τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και των δανείων από το EFSF, την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων, την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF και την παραίτηση της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να σταθούν περισσότερο γενναιόδωροι, από ότι προβλέπεται, στη χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από τα κοινοτικά κονδύλια της περιόδου 2014-2020, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν άμεσα θετικές αντιδράσεις, αφού είναι ένα θέμα που αφορά τους «27» και όχι τους «17» της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, επιτυγχάνεται πρόοδος «αργά αλλά σταθερά», χωρίς να διευκρινίσει προς ποια λύση κατατείνει το Eurogroup.

    Στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός από το πρωί είναι σε συνεχείς συσκέψεις και βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Υπουργό Οικονομικών όσο και με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Εύαγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι σήμερα θα βγει απόφαση από το Eurogroup.

    Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις «φήμες» περί δήθεν μηνύματος του Πρωθυπουργού στο Eurogroup, που δημοσιεύτηκαν από ιστότοπους στην Ελλάδα και αναδημοσιεύτηκαν από ορισμένα διεθνή Μέσα. «Πολλοί καλοθελητές βάζουν στο στόμα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών λόγια που δεν έχουν ποτέ ειπωθεί, σε τέτοιες κρίσιμες ώρες πρέπει ο καθένας να προσέχει τι λέει και τι γράφει.» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Mαραθώνια σύσκεψη του Eurogroup-Αισιοδοξία για λύση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 22:18

    Είδηση: 26323

    [02] Σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας το πλέον κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες, η πιο κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ-εκατομμυρίων Ευρώ. Όπως ολα δειχνουν, ευρωπαίοι και διεθνές νομισματικό ταμείο βρίσκονται σε κατ' αρχήν συμφωνία για μείωση των επιτοκίων, ωστόσο, σημαντικές λεπτομέρειες παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα.

    Στην Αθήνα, μετά από ένα τριήμερο έντονων διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση εμφανίζεται "συγκρατημένα αισιόδοξη" για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup. Τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες υπάρχει η προσδοκία, για μια συμβιβαστική λύση, το κλειδί της οποίας κρατάει και αυτή τη φορά η Γερμανία. Στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και επισημαίνεται, ότι εαν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ευρωζώνη θα υποστεί τεράστιο πλήγμα. Ο Αντωνης Σαμαράς είχε και χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες αλλά και με τους κυβερνητικούς συμμαχους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

    Τα τελευταία 24ωρα συνεχίστηκαν οι εντατικές διαβουλεύσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Οι 17 υπουργοί θα πρέπει να αποφασίσουν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που διχάζει το Βερολίνο και το ΔΝΤ, αλλά και για την χρηματοδότηση της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής.

    Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε λύση αποδεκτή από όλους,περιμένουμε οι εταίροι μας να ανταποκριθούν, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ ο Γιάννης Στουρνάρας και εξέφρασε τη σιγουριά του οτι θα βρεθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση.

    Έχουμε διάθεση να βρούμε τη λύση, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Είμαι σίγουρος ότι σημερα θα τελειώσουμε, έχει γίνει καλή προετοιμασία στην τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου», τόνισε και πρόσθεσε τη βεβαιότητά του οτι «το ΔΝΤ προφανώς θα συμπλεύσει», ενώ τάχθηκε εκ νέου κατά του κουρέματος.

    Την ελπίδα του ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της χώρας μας μέχρι το βράδυ, εξέφρασε, πριν από λίγο, ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν, καλώντας όλα τα κράτη-μέλη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διανύσουν - όπως είπε - τα τελευταία εκατοστά του δρόμου. Η Ελλάδα - πρόσθεσε ο Ολι Ρεν - έχει κάνει ό,τι μπορούσε και είναι η στιγμή για το Γιούρογκρουπ να απαντήσει.

    Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε οτι «πρέπει να βρούμε μια αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα».

    Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ είπε οτι «έχουμε πρόθεση να βρούμε σχέδιο για την Ελλάδα σήμερα».

    Όλες οι πλευρές θα πρέπει να μετακινηθούν από τις θέσεις τους προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση, δηλώνει σε συνέντευξή του στη Bild, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Ασμουσεν, διαμηνύοντας πως «το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη». Τάχθηκε παράλληλα κατά της διαγραφής χρέους, σημειώνοντας ότι «δεν θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας».

    Είμαστε πολύ κοντά σε μία λύση, δηλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποιος ανεφερε ότι εξετάζονται η μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα και η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τις αγορές ομολόγων.

    Στο Βερολίνο, την ελπίδα της γερμανικής κυβέρνησης για μια συμφωνία, απόψε, σε ό,τι αφορά την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την Ελλάδα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι στο σημερινό Eurogroup δεν θα τεθεί ζήτημα νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

    «Το "κούρεμα" δεν αποτελεί ζήτημα και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επομένως οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα το συζητήσουν. Ούτε για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί ζήτημα», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και υποστήριξε ότι μια τέτοια απομείωση χρέους θα παραβίαζε τόσο τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν επιτρέπουν στα κράτη-μέλη να αναλαμβάνουν τα χρέη άλλων μελών, όσο και την εθνική νομοθεσία της Γερμανίας και άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Επιπλέον, θα είχε, επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως συνέπεια «τεράστια απώλεια αξιοπιστίας», ενώ θα ενθάρρυνε, ενδεχομένως, άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους να απαιτήσουν ίδια αντιμετώπιση.

    Σε δημοσίευμά του, πάντως, το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ υποστηρίζει ότι ευρωπαϊκή τράπεζα και διεθνές νομισματικό ταμείο προωθούν ένα νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει "κούρεμα" κατά 50%, ώστε το ελληνικό χρέος να μειωθεί από το 144%, στο 70% το 2020.

    Σχετικές ειδήσεις: Eurogroup: Βάσιμες προσδοκίες για θετική έκβαση στο ελληνικό ζήτημα

    Το κλίμα πριν από το Eurogroup- Δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 16:59

    Είδηση: 26286

    [03] Αθ. Νάκος: Για τη δημιουργία εντυπώσεων η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική

    Πρέπει να δούμε αυτό που είπαμε προεκλογικά, να δούμε τους υπεύθυνους που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, τόνισε μιλώντας στη NET FM ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει και άλλα πράγματα με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α.ΝΑΚΟΣ: « Ο κόσμος κουράστηκε, απελπίστηκε. Δηλαδή όλο αυτό το γαϊτανάκι που ξέρει ότι υπερβαίνει τις δικές του δυνάμεις, ότι έχει σκύψει το κεφάλι, δέχεται μοιρολατρικά πλέον μια κατάσταση η οποία είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη. Έχει κουραστεί να δει τι θα γίνει και τι θα πουν την Δευτέρα, την άλλη Δευτέρα, την Τρίτη, κουράστηκε μέσα στην ανέχεια την οποία έχει και έχει δημιουργήσει προσδοκίες και από εκεί και πέρα η απογοήτευση την οποία πήρε την προηγούμενη Δευτέρα ήταν πολύ μεγάλη...»

    ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

    Α.ΝΑΚΟΣ: « Την Πέμπτη θα συζητηθεί η πρόταση για την εξεταστική.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η ΝΔ τι στάση θα κρατήσει;»

    Α.ΝΑΚΟΣ: « Αυτά ανακοινώνονται από τον γραμματέα της ΚΟ. Βρισκόμαστε σε μια ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων, αυτή πρέπει να εκτιμηθεί και πρέπει να δούμε αυτό που είπαμε προεκλογικά, να δούμε τους υπεύθυνους που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση επιτροπής δεν περιλαμβάνει μόνο αυτό, περιλαμβάνει και άλλα πράγματα για τα οποία εμείς δεν έχουμε δεσμευτεί καθόλου και το μεγαλώνουν πολιτικά σε πάρα πολλά επίπεδα, τα οποία είναι για την δημιουργία εντυπώσεων. Σε αυτό δεν μπορούμε να συρθούμε εμείς.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 14:02

    Είδηση: 26284

    [04] Γ. Μανώλης: Μια κυβέρνηση για να κυβερνήσει χρειάζεται ένα σχέδιο

    Έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ - στην οικονομία, τη φορολογία, στα εθνικά ζητήματα, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM το μέλος της διοικούσας επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Μανώλης, προσθέτοντας ότι δεν ζηλεύει το ρόλο του υποτακτικού της τρόικας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ακούγονται διάφορες φωνές από το κόμμα σας που μιλάνε για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Μια κυβέρνηση για να κυβερνήσει τον τόπο χρειάζεται ένα σχέδιο. Και ένα σχέδιο δεν είναι μόνο να βγούμε από το μνημόνιο αύριο το πρωί, που εκεί μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και οποιοδήποτε άλλο κόμμα, ότι πρέπει να κάνουμε διαγραφή χρέους και να βγούμε από το μνημόνιο. Μια συγκυβέρνηση όμως για να σταθεί μετά, χρειάζεται να δούμε τα θέματα της οικονομίας, και εκεί έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην φορολογία...Υπάρχει πρόβλημα στα εθνικά ζητήματα που είναι κυρίαρχα για εμάς, το ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης... Έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ...»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Έλεγα σήμερα το πρωί στον Άλφα. Τι να ζηλέψω; Το ξύλο που έρχεται; Ή το ρόλο του υποτακτικού της τρόικα; Μακριά από μένα και τα δυο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έρχεται ξύλο;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Το ξύλο το λέω λίγο μεταφορικά, αλλά αν κυκλοφορείτε στην πιάτσα και βλέπετε τον κόσμο, γυαλίζει το μάτι του πολύ κόσμου...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 14:07

    Είδηση: 26279

    [05] Κ. Τριαντάφυλλος: Η συζήτηση γίνεται για τη βιωσιμότητα

    Προς μία θετική κατεύθυνση για το χρέος μας οι διεργασίες, σημειώνει μιλώντας στην ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος, αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ότι χρειάζεται αλλαγή γενιάς, ένεση ανανέωσης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ EUROGROUP

    Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: « Συγκρατημένοι είμαστε. Ωστόσο εκτιμώ ότι η συζήτηση γίνεται για την βιωσιμότητα, δεν γίνεται για την δόση. Θεωρώ ότι για την δόση δεν θέτει κανένας ζήτημα, το ζήτημα το οποίο τίθεται είναι για την βιωσιμότητα. Νομίζω ότι ήδη από τις 11 Νοεμβρίου υπάρχει μια θετική αντιμετώπιση της χώρας, από την άποψη ότι έχουν εκπληρωθεί το σύνολο των υποχρεώσεων και αναμένουμε να δούμε το σενάριο που θα επικρατήσει το βράδυ... Σε κάθε περίπτωση, η κουβέντα γίνεται σε μια θετική κατεύθυνση για το χρέος μας.»

    ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ;»

    Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: « Χρειάζεται αλλαγή γενιάς στο ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζεται ένεση ανανέωσης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ηλικιακό είναι το πρόβλημα;»

    Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: « Είναι πολιτικό το θέμα. Όταν λέω αλλαγή γενιάς δεν είναι μόνο ηλικιακό το ζήτημα, είναι και ηλικιακό. Όμως χρειάζεται να έρθει ένα προσωπικό το οποίο θα αντικαταστήσει ένα άλλο πολιτικό προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει αυτός ο χώρος της κεντροαριστεράς που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο χώρο, διότι κυριαρχούν τα άκρα, να μπορέσει να ξαναδώσει την πραγματική έννοια της προοπτικής και της ελπίδας.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 14:04

    Είδηση: 26278

    [06] «Ξεσήκωσαν» το πλήθος οι Rolling Stones στην O2 Arena

    Τα 50 τους χρόνια στη διεθνή μουσική σκηνή γιόρτασαν χθες στη σκηνή του Λονδίνου οι Rolling Stones με την πρώτη τους συναυλία μετά από πέντε χρόνια αποχής. 20, 000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην O2 Arena για να δουν από κοντά τους γερόλυκους της ροκ.

    Στην συναυλία που διήρκησε πάνω από δύο ώρες ανέβηκαν τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος: Μικ Τζάγκερ, Ρόνι Γούντ, Κιθ Ριτσαρντς και Τσάρλι Ουάτς. Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς και ενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, τον μπασίστα Μπιλ Ουάιμαν. Επίσης, στη σκηνή ανέβηκαν οι Μερι Τζ. Μπλίντζ, Τζεφ Μπεκ και Μικ Τέιλορ.

    Οι πιστοί θαυμαστές του συγκροτήματος δεν αποθαρρύνθηκαν, από την ιδιαιτέρως υψηλή τιμή των εισιτηρίων, κάτι για το οποίο είχαν επικριθεί, οι Rolling Stones. Όσοι βρέθηκαν στην O2 Arena κατέβαλαν αντίτιμο ακόμη και 500 ευρώ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

    Η εμφάνιση των Stones ήταν η πρώτη από τις πέντε συναυλίες που θα πραγματοποιήσουν και σηματοδοτούν την 50η επέτειο τους, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ονομάζεται «50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 15:00

    Είδηση: 26269


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 November 2012 - 21:55:12 UTC