Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουβέλης: Μετά την εκταμίευση της δόσης στόχος η ανάπτυξη
  • [02] Βενιζέλος: Είναι η ώρα των αποφάσεων για την Ευρώπη
  • [03] Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα
  • [04] «Κλειδώνει» η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup
  • [05] Κινητοποιήσεις και καταλήψεις για τη διαθεσιμότητα

    [01] Κουβέλης: Μετά την εκταμίευση της δόσης στόχος η ανάπτυξη

    Οι κρίσιμες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει το Eurogroup στην αυριανή του συνεδρίαση, αλλά και το ζήτημα της κατανομής των κοινοτικών πόρων για την επόμενη εξαετία που θα απασχολήσει την Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή, κυριάρχησαν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το βράδυ στη Βουλή.

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εμπλακεί στην διελκυστίνδα του ΔΝΤ με τους ευρωπαίους εταίρους για τη βιωσιμότητα του χρέους» και πρόσθεσε ότι «το Eurogroup θα πρέπει να αποφασίσει την άμεση εκταμίευση της δόσης, τουλάχιστον των 31,5 δισ. ευρώ ώστε να εφαρμοσθεί άμεσα σχέδιο ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και να υπάρξει χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

    Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της συνάντησης οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν το νέο αιφνιδιαστικό αίτημα της τρόικας για απολύσεις 22.000 υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2014, που έφτασε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τη Δευτέρα το πρωί στην κυβέρνηση, ενώ ο κ. Κουβέλης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ακόμη ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησε και ζητήματα αποτελεσματικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης και απάντησε αρνητικά ότι επίκειται ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος.

    Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

    «Η συνάντησή μου τον Πρωθυπουργό είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του Eurogroup και προφανέστατα της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει εντός ολίγων ημερών.

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωζώνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να υπάρξει η άμεση εκταμίευση σε πρώτη φάση, τουλάχιστον των 31,5 δις ευρώ. Είναι μια εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων από τη μεριά της χώρας μας, διότι τις επόμενες ημέρες είναι η συζήτηση για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενόψει του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

    Η προσπάθειά μας είναι μετά την εκταμίευση και την αντιμετώπιση των ζητημάτων επ' ωφελεία της χώρας μας των διαρθρωτικών ταμείων, να εφαρμοσθεί άμεσα ένα βιώσιμο, κοινωνικά και οικονομικά, σχέδιο, με βασικό άξονα την ανάπτυξη του τόπου.

    Και βεβαίως, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό, αντιμετωπίσαμε και ζητήματα που έχουν σχέση με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Κάτι που είναι αναγκαίο να εξασφαλισθεί, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

    Μας απασχόλησε πάρα πολύ το ζήτημα της ανάπτυξης προς την κατεύθυνση να υπάρξει η αιματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, να αρδευθεί η μικρομεσαία επιχείρηση και η αγορά, με βασικό στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπισθεί η μεγάλη πληγή της ανεργίας.

    Αυτά συζητήσαμε, αυτά αποτέλεσαν το αντικείμενο της διεξοδικής συζήτησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό ενόψει του Eurogroup αλλά και της Συνόδου Κορυφής».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:44

    Είδηση: 25824

    [02] Βενιζέλος: Είναι η ώρα των αποφάσεων για την Ευρώπη

    «Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας, που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή και, παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί η «νέα αφετηρία» που, όπως τόνισε, έχει ανάγκη η χώρα.

    Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο των πολύ δύσκολων μέτρων» και σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων μας».

    «Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωζώνη, η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό», είπε και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία και αυτό εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και της συγκυρίας της Ευρώπης, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες».

    Παράλληλα, τόνισε ότι θα διαψευστούν «οικτρά» αυτοί που «εδώ στην Ελλάδα κατ' επάγγελμα επενδύουν στο 'θάνατο' της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη».

    Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του αναφέροντας ότι «οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται αλλά ξέρουν κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια».

    Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

    «Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο πολύ δύσκολων μέτρων.

    Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων.

    Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη -η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης- αντέχουν καθυστερήσεις και ασάφειες.

    Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι καθαρά ευρωπαϊκό.

    Εμείς, έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία. Και αυτή, εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και τη συγκυρία στην Ευρώπη, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες.

    Εδώ στην Ελλάδα, αυτοί που κατ' επάγγελμα επενδύουν στο αδιέξοδο, ή μάλλον στον θάνατο της χώρας, όπως είπα στη Βουλή, για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη, θα διαψευστούν οικτρά.

    Οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, ξέρουν όμως κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:03

    Είδηση: 25819

    [03] Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα

    Ζητώντας συναίνεση στα μέτρα είναι σαν μία γαλόπουλα να παρακαλά να έρθουν τα Χριστούγεννα, τόνισε μιλώντας στην ΝΕΤ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ο Γιάννης Παναγόπουλος, παρατήρησε όσον αφορά στα εργασιακά ότι δεν συζητήθηκε τίποτα αλλά υπήρξε επιβολή και αναφέρθηκε στην απόφαση οκτώ σημείων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία, όπως είπε, είναι καταπέλτης για την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς θα προσφύγουμε και στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «ζητούνται μέτρα που δεν έχουν το στοιχείο της αναλογικότητας». Παρατήρησε επίσης ότι το να συνδυάζονται μέτρα με την επίτευξη στόχων στις αποκρατικοποιήσεις είναι όπως είπε «σαν να λέμε πουλάμε όσο όσο». Οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι ξεπούλημα, πραγματικό ξεπούλημα συμπλήρωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 14:06

    Είδηση: 25747

    [04] «Κλειδώνει» η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup

    Η τελική, πολιτική συμφωνία για την χρηματοδότηση της χώρας μας «κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, το βράδυ της Τρίτης στο Εurogroup και ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου. Η λύση έρχεται μέσα από διαπραγματεύσεις-θρίλερ έως την τελευταία στιγμή, με διαφαινόμενο προσωρινό συμβιβασμό στην κόντρα Ευρώπης-ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας είχε συναντήσεις με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη τους οποίους ενημέρωσε για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις εν όψει του αυριανού Eurogroup.

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους είχε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο συμβούλιο Eurogroup, της Τρίτης στις Βρυξέλλες, κι ενώ όπως όλα δείχνουν διαμορφώνεται πλέον το χρονοδιάγραμα για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, καθώς και η προοπτική επίλυσης του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους.

    Η κυβέρνηση περιμένει την Τρίτη να λάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,6 δισ και δηλώνει καθ' όλα έτοιμη. «Έχουμε φέρει το έργο μας εις πέρας, νομοθετήθηκαν και οι τελευταίες δεσμεύσεις. Πλέον, η Ελλάδα έχοντας εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς τις προαπαιτούμενες ενέργειες, προσδοκά σε "ξεκλείδωμα" της δόσης στο Eurogroup της Τρίτης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

    Η χώρα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, τώρα είναι ώρα των αποφάσεων των εταίρων μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και επανέλαβε πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό τονίζοντας ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη αντέχουν άλλες καθυστερήσεις ή ασάφειες

    Ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους όπως είπε κατ΄ επάγγελμα επενδύουν στο θάνατο της χώρας -είτε πολιτικά είτε επιχειρηματικά, τονίζοντας πως θα διαψευστούν οικτρά.

    Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του Eurogroup και της συνόδου κορυφής, τόνισε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης.

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχτεί τη διελκυστίνδα της ΕΕ και του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε ότι είναι μια εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων από την πλευρά της χώρας μας.

    Κατά τη συνάντηση τέθηκαν και ζητήματα που έχουν σχέση με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, κάτι που πρέπει να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όπως είπε ο κ.Κουβέλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στις συναντήσεις, κρίθηκε ώριμο να υπάρξει μια Επιτροπή με εκπροσώπους των τριών κομμάτων η οποία θα αναλάβει καθήκοντα καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης και δεν συζητήθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης

    Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και τους τρεις αρχηγούς απορρίφτηκε το email της τρόικας που μιλά για 22.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2014, γεγονός που επ[ιβέβαιωσε με δηλώσεις του κατά την εξοδό του από τη Βουλή και ο Φώτης Κουβέλης.

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην συνεδρίαση της Τρίτης θα συμφωνήσουν επί της αρχής για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, αλλά τα χρήματα θα δοθούν Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου με την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται όλοι οι εναπομείναντες όροι.

    Αξιωματούχοι που πρόσκεινται στις προετοιμασίες για την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών αναμένουν ότι θα υπάρξει μια κατ' αρχήν πολιτική συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, καθώς και ότι θα συζητηθεί ο τρόπος μείωσης του ελληνικού χρέους και παροχής οικονομικής βοήθειας για δύο επιπλέον χρόνια ώστε η χώρα να καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

    Σύμφωνα με το Reuters, μόλις οι υπουργοί Οικονομικών δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, οι προτάσεις για το πώς θα μπορέσει να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να παρασχεθεί επιπλέον βοήθεια στην Αθήνα θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια προς έγκριση, ένα βήμα που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

    Οι διεθνείς πιστωτές θα ελέγξουν στις 28 Νοέμβριου αν έχουν εφαρμοστεί οι εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα λάβουν την τελική απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στην Ελλάδα στις 3 Δεκεμβρίου.

    Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υπογράψουν ένα αναθεωρημένο μνημόνιο στις 4 Δεκεμβρίου και η Αθήνα θα λάβει τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters που επικαλείται ανώνυμη πηγή, η Γερμανία στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για το Eurogroup κατέθεσε πρόταση για μείωση του χρέους με επαναγορά από την Ελλάδα του 50% των υφιστάμενων ομολόγων από τους ιδιώτες επενδυτές στο 25% της αξίας τους. Η πρόταση της Γερμανίας θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μειώσει το χρέος της κατά 11% και πλέον.

    Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μία κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο, επέμεινε στην ανάγκη να εφαρμόσει η χώρα μας τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του σε νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους.

    Την αντίθεσή της σε ένα νέο κούρεμα του χρέους δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

    Στην συνεδρίαση πρέπει να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σε θέση μάχης 24 ώρες πριν από το Eurogroup της δόσης και της βιωσιμότητας

    Reuters:Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης-Το χρονοδιάγραμμα

    Βενιζέλος: Είναι η ώρα των αποφάσεων για την Ευρώπη

    Κουβέλης: Μετά την εκταμίευση της δόσης στόχος η ανάπτυξη

    Βερολίνο: Σχέδιο για νέα απομείωση της αξίας του χρέους που διακρατούν ιδιώτες

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 23:51

    Είδηση: 25833

    [05] Κινητοποιήσεις και καταλήψεις για τη διαθεσιμότητα

    Υπό κατάληψη συνεχίζουν να βρίσκονται περισσότεροι από 200 δήμοι σε όλη τη χώρα από εργαζομένους που αντιδρούν στο μετρό της διαθεσιμότητας στο δημόσιο. Στον δήμο Αθηναίων, δε λειτουργεί καμία υπηρεσία παρά μόνο οι παιδικοί σταθμοί, τα κοιμητήρια και το Ιδρυμα Αστέγων. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ζητήσει από τους δημάρχους να μην αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο και προγραμματίζει για την Τρίτη στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 3 για την πρωινή βάρδια από τις 3 έως τις 7 για την απογευματινή ενώ στις 12, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

    Η μη αποστολή των ονομάτων θα καθυστερήσει τις μετακινήσεις , όχι τη διαθεσιμότητα απαντά το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης. Υποστηρίζει ότι τα ονόματα μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής.

    Θέμα υπάρχει και με τους επιόρκους, καθώς δεν εστάλησαν ούτε τα ονόματα όσων τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία

    Παράταση της προθεσμίας για τη διαθεσιμότητας, ζητά ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Αθηναίων.

    «Καλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα χρονικά όρια εφαρμογής του νόμου για τη Διαθεσιμότητα, συνεχίζοντας το διάλογο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να τεκμηριώσει το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται περί απολύσεων αλλά περί μετακινήσεων», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

    Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής, ζητώντας να καλύψει με δικούς τους πόρους η Περιφέρεια την μισθοδοσία των υποδιαθεσιμότητα για 3 χρόνια.

    Την δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όσους βγουν σε διαθεσιμότητα, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο κι ένα άρθρο, οι απολύσεις δεν είναι λύση για τις δυσλειτουργίες του δημοσίου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Στην κλιμάκωση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, είναι ανάγκη να απαντήσουν με κλιμάκωση ανυπακοής και δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς δημοσίου - ιδιωτικού τομέα», σχολίασε το ΚΚΕ.

    Στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν και παιδικοί σταθμοί, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια. Η δίκη των τριών εργαζομένων που συνελήφθησαν για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου, τελικά πήρε αναβολή.

    Εν τω μεταξύ τη συνέχιση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεών τους και την Τρίτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας - Υπό κατάληψη οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 22:27

    Είδηση: 25817


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 19 November 2012 - 22:04:30 UTC