Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: «Η Ελλάδα θα σταθεί όρθια αν αναπτύξει μια πολιτική που υπερασπίζει τα δίκαια συμφέροντα του λαού»
  • [02] Δημ. Ρόκος: Το χρονοδιάγραμμα για το Κτηματολόγιο
  • [03] Α. Παπαδόπουλος: «Πρέπει να είναι ισότιμη η σχέση ΔΗΜΑΡ-ΝΔ»
  • [04] Μίχαλος, Καραγεωργίου στη ΝΕΤ: Αναγκαίο το στίγμα σταθερότητας
  • [05] Λ. Γρηγοράκος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει το πάτο»

    [01] Π. Λαφαζάνης: «Η Ελλάδα θα σταθεί όρθια αν αναπτύξει μια πολιτική που υπερασπίζει τα δίκαια συμφέροντα του λαού»

    Βεβαίως μπορεί να επιβιώσει η χώρα αν δεν πάρουμε τη δόση, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης στη ΝΕΤFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: « Η διαμάχη μεταξύ Γερμανίας ΔΝΤ και κατά προέκταση των ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος έχει το δικό μας χρέος ως αφορμή θα έλεγα περισσότερο και όχι ως αιτία. Διότι φοβάμαι ότι πίσω από αυτή την διαμάχη υποκρύπτονται ευρύτερες οικονομικές προτεραιότητες και σκοπιμότητες και ευρύτερες γαιοπολιτικές βλέψεις ηγεμονίας και κυριαρχίας»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν μονομερώς πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος, η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει χωρίς τη δανειακή στήριξη από τους ευρωπαίους;»

    Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: « Βεβαίως μπορεί να επιβιώσει και αυτή η καταστροφολογία ότι αν δεν πάρουμε τη δόση η χώρα χάνεται είναι ανυπόστατη και αναπτύσσεται μια ομηρία της Ελλάδας. Δε χάνεται η Ελλάδα θα σταθεί όρθια, αν αναπτύξει μια πολιτική που υπερασπίζει τα δίκαια συμφέροντα του λαού.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 14:23

    Είδηση: 25603

    [02] Δημ. Ρόκος: Το χρονοδιάγραμμα για το Κτηματολόγιο

    Έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο για το 20% της χώρας, εντός του 2013 ολοκληρώνεται για ακόμη 10%, ενώ, βρίσκονται συνολικά σε διαδικασία κτηματογράφησης το 60% των δικαιωμάτων της χώρας, είπε ο διευθυντής προγραμματισμού και επενδυτικών προγραμμάτων της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» Δημήτρης Ρόκος, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα».

    Μετά την πρώτη φάση, το Κτηματολόγιο έχει σχεδιάσει όλα τα βήματα για την ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης της χώρας έως το 2020, σημείωσε ο κ. Ρόκος, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή στα τρέχοντα προγράμματα είναι πολύ μεγάλη, ελάχιστα δεν δηλώνονται.

    Όπως είπε, μέσω του Κτηματολογίου, το Δημόσιο θα γνωρίσει την περιουσία του, γι' αυτό και θα πρέπει να επισπευθεί το έργο του.

    Αναφορικά με τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα, ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να τα χρησιμοποιήσει με χρησικτησία θα πρέπει να ενημερώσει το Δημόσιο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 14:20

    Είδηση: 25602

    [03] Α. Παπαδόπουλος: «Πρέπει να είναι ισότιμη η σχέση ΔΗΜΑΡ-ΝΔ»

    «Στηρίζουμε τον κ. Ρουπακιώτη, με τις χθεσινές του δηλώσεις, όμως, αδίκησε το έργο που κάνει στο υπουργείο» δήλωσε στη ΝΕΤFM ο εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: « Ο κος Ρουπακιώτης εξέφρασε τις απόψεις του και για το μνημόνιο, νομίζω ότι από τη στιγμή που υπέγραψε το θέμα είναι λήξαν.

    Στηρίζουμε και τον κο Ρουπακιώτη, νομίζω ότι με τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε αδίκησε το έργο που έχει κάνει στο υπουργείο»

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: « Όταν όλες οι αποφάσεις του κόμματος έχουν ληφθεί με πλειοψηφία της τάξης του 80 και 90% αδυνατώ να καταλάβω τι νόημα έχει το συνέδριο, άρα δεν έχει βάση το αίτημα για συνέδριο από αυτή την πλευρά.»

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: « Μου εξηγείτε γιατί δεν εξοικονομήσαμε χρήματα από την Εκκλησία; Για ποιον λόγο να κάνουμε εμείς πίσω κάπου, όταν η ΝΔ δεν κάνει κάπου αλλού πίσω; Πρέπει να είναι ισότιμη σχέση, δεν μπορεί η ΔΗΜΑΡ μονίμως να κάνει πίσω σε βασικές αρχές του αξιακού της κώδικα. Δεν αγγίχτηκε η Εκκλησία, γιατί έχει το χρυσό αυγό;.»

    ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

    Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: « Είναι απολύτως οπισθοδρομικές αυτές οι αλλαγές. Πράγματα που συμβαίνουν σε όλες τις χώρες, εδώ υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής θα πηγαίνουμε πίσω σε ζητήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα;»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 14:17

    Είδηση: 25601

    [04] Μίχαλος, Καραγεωργίου στη ΝΕΤ: Αναγκαίο το στίγμα σταθερότητας

    Στη σημασία της συμφωνίας μεταξύ COSCO, Hewlett-Packard και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και στην απόφαση της Γαλλίας να κάνει πρώτη χρήση του διαύλου που παρείχε πριν από λίγες εβδομάδες η Κομισιόν για χρήση κρατικών εγγυήσεων στην ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων προς Ελλάδα, οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω του κινδύνου χρεωκοπίας στη χώρα, αναφέρθηκαν οι κ.κ. Κώστας Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Νίκος Καραγεωργίου, πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων.

    Ο κ.Καραγεωργίου χαρακτήρισε την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, σημαντική ανάσα στην αγορά, τόσο σε επίπεδο εισαγωγών, αλλά και εξαγωγών καθώς το 80% των πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων προς εξαγωγή είναι εισαγόμενο. "Πρόκειται για ένα ισχυρό βήμα εμπιστοσύνης στο οποίο συνήργησε σημαντικά η παραμονή μας στην Ευρώπη, είπε.

    Τόσο ο κ.Καραγεωργίου, όσο και ο κ. Μίχαλος σημείωσαν ότι αυτό που πρέπει να ακολουθήσει είναι έμφαση των προσπαθειών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

    "Πρέπει να τονώσουμε το στίγμα σταθερότητας" είπε ο κ. Μίχαλος λέγοντας ότι πλέον πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αναφερόμενος ειδικότερα στα σχέδια για την κατασκευή υποδομών ύψους 50 δισ. τα οποία όπως έιπε θα δημιουργήσουν έως και 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Ο κ. Μίχαλος συμπλήρωσε πως μετά την εκταμίευση της δόσης αυτό που επείγει είναι να κινηθεί ρευστότητα προς τον παραγωγικό τομέα προτείνοντας τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χορήγηση δανείων σε χαμηλά προνομιακά επιτόκια. Επίσης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το ΕΒΕΑ μελετά τρόπους για προτείνει στην κυβέρνηση λύσεις προς την παραχώρηση χρηματοδοτικών εργαλείων 10 έως 30 χιλιάδων στις μικρές επιχειρήσεις

    Ο κ. κ.Καραγεωργίου, παρομοιάζοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας με "κινούμενη άμμο" σημείωσε πως πρέπει πλέον να υπάρξει ανάκτηση της αξιοπιστίας και τόνισε πως μόνο μέσα από τις γενναίες επενδύσεις μεγάλων εταιρειών μπορεί να προκύψει ανάκαμψη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 14:19

    Είδηση: 25600

    [05] Λ. Γρηγοράκος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει το πάτο»

    Για χαμένη ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στη ΝΕΤFM. Ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρει το δρόμο του και τόνισε ότι θα πρέπει να συνδεθεί με την κοινωνία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

    Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: « Το ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει το πάτο. Αυτό τον καιρό φταίει ότι οι λίγοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ο καθένας ότι πρέπει να είναι αρχηγός. Στο ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται κανείς τον άλλο. Ο καθένας αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ έχει μια δικιά του ρότα. Είναι η παθογένειά του. Αυτό το μικρό σχήμα που έχει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά ένα ηφαίστειο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον νεοφιλελεύθερο»

    Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: « Το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα δυο χρόνια έχασε την ταυτότητά του, με αυτά που έκανε ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα ήταν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτή την περίοδο την έχει βρει την ταυτότητά του;»

    Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: « Ψάχνεται και πιστεύω θα βρει τον δρόμο του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνδεθεί με την κοινωνία, δεν μπορεί να μιλήσει πάλι με αυτούς που λεγόντουσαν πρωτοκλασάτους, βαρόνοι και οτιδήποτε άλλο. Αυτές οι εποχές τελείωσαν για το ΠΑΣΟΚ. Πρωτοκλασάτος δεν είναι αυτός που τρώει με τον πρωθυπουργό με τον αρχηγό του κόμματος, πρωτοκλασάτος είναι αυτός που παράγει ιδέες για την κοινωνία και είναι αποδεκτός από την κοινωνία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε αυτή την διαδικασία που το ΠΑΣΟΚ ψάχνεται να βρει τα πατήματά του συνάμα χάνει βουλευτές.»

    Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: « Σε μια τέτοια αέναη διαδικασία θα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Και μερικοί μάλιστα που γύρισαν πάλι μέσα δεν έχουν και μεγάλη υπόληψη. Βγήκαν έξω, έψαξαν για κόμμα δεν βρήκαν, έκαναν δημοσκοπήσεις πάλι δεν βρήκαν ξαναήρθαν τώρα στο ΠΑΣΟΚ.Δεν μπορεί να μην πατάς να απαξιώνεις την ΚΟ και ξαφνικά να ζητάς σύγκληση της ΚΟ έχεις χάσει πια το κύρος σου τα πάντα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό αφορά τον κο Λοβέρδο.»

    Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: « Φανερό είναι. Όταν είδε ότι δεν πιάνει τίποτα στην κοινωνία γύρισε πίσω.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Καλείστε να συνυπάρξετε με τον κο Λοβέρδο.»

    Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: « Γιατί δεν συνυπήρχε ο κος Λοβέρδος τόσο καιρό μαζί μας;

    Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι μια κινούμενη άμμος που δεν ξέρει κανείς που θα σταθεί.»

    ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « 30 του μήνα θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο. Τι στάση θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ;»

    Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: « Δεν μπορεί να αρνηθεί κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ, για μένα θα είναι αδιανόητο να μπει μέσα και να υποστηρίξει την πολιτική του. Αν αρνηθεί η κοινωνία θα το χρεώσει. Για μένα θα πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή και να δούμε τελικά ποιος έφταιξε.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 14:06

    Είδηση: 25599


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 16 November 2012 - 17:50:05 UTC