Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με 167 «ναι» υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013
  • [02] «Τα χρήματα θα έρθουν έγκαιρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω»
  • [03] Στουρνάρας: Με τους καλύτερους δυνατούς όρους το πρόγραμμα στήριξης
  • [04] Με μια ματιά
  • [05] Ξεκινά η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ-Ως τις 31/12 η προθεσμία

    [01] Με 167 «ναι» υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2013

    Υπέρ του Προϋπολογισμού, ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ενώ τον καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

    Διαφοροποιήθηκαν ένας βουλευτής της ΝΔ και δύο της ΔΗΜΑΡ, ενώ ένας ακόμα βουλευτής της απουσίαζε από την ψηφοφορία.

    Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ "παρών" δήλωσαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

    Όχι σε όλα, πλην των δαπανών της Προεδρίας, ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ απουσίαζε από τη ψηφοφορία ο Γιάννης Πανούσης.

    Όχι στα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.

    Εκτός ΚΟ της ΝΔ έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Λευκάδας Θεόδωρο Σολδάτο, ο οποίος ψήφισε "ναι" σε όλα, και "παρών" στα κονδύλια των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr - ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού - Μ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 01:34

    Είδηση: 25223

    [02] «Τα χρήματα θα έρθουν έγκαιρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω»

    Τελευταίες οι θυσίες, μόνιμες οι μεταρρυθμίσεις

    «Η ελληνική κοινωνία δεν σας γεννάει, την τρομάζετε και σας αποβάλλει» πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον Α. Τσίπρα ο Πρωθυπουργός και σχολιάζοντας την πρόταση του για κατάργηση των μέτρων με έναν νόμο του είπε:

    «θα πρέπει κύριε Τσίπρα να βγείτε από το κουτάκι με τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες σας»

    Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι θυσίες που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο και στον προϋπολογισμό είναι και οι τελευταίες εφόσον εφαρμοστούν όσα νομοθετήθηκαν ξεκαθαρίζοντας ότι οι

    «Οι άδικες περικοπές, που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο, θα αποκατασταθούν μόλις βγούμε από τα ελλείμματα, ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις που περάσαμε είναι μόνιμες»

    «Από αύριο γυρίζω κεφάλαιο»

    Ταυτόχρονα εμφανίσθηκε αποφασισμένος να κυνηγήσει τις επενδύσεις.

    «Από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις θα τις κυνηγήσω και έξω και μέσα» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα είναι «ολοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, να ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη».

    «Λύσεις αναζητούμε και λύσεις δίνουμε. Σφάλματα εντοπίζαμε και τώρα τα διορθώνουμε. Μεταρρυθμίσεις προωθούσαμε και μεταρρυθμίσεις υλοποιούμε».

    Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό και παρέθεσε μάλιστα και μια ρήση του Λένιν,

    «Μερικές φορές περνάνε χρόνια χωρίς να αλλάξει τίποτα κι μέσα σε μερικές ημέρες αλλάζουν τα πάντα.», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

    «Αυτές τι ημέρες περνάμε σήμερα. Σε λίγες μέρες αλλάζουμε όσα δεν άλλαξαν επι δεκαετίες και αλλάζουμε στην πράξη και εσάς σας έχουμε απέναντι» είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τους υπαλλήλους της Βουλής.

    Σας ρωτώ και μου αρέσει η ευθεία γραμμή: είναι λογικό οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφ' άπαξ... 8 φορές μεγαλύτερο από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων; Γι' αυτό καθιερώθηκε η αυτονομία της Βουλής; Για να πληρώνει οκταπλάσιο εφ' άπαξ; Για να θωρακιστεί η Δημοκρατία καθιερώθηκε και σ' αυτό επιμένουμε.

    Ανάγκη ενότητας

    Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας την ανάγκη της ενότητας.

    «Η χώρα θα βγει από τον εφιάλτη. Το πιο δύσκολο στοίχημα είναι να ενωθούμε στα δύσκολα. Η ενότητα είναι υπέρτατη αρετή σε ώρες ανάγκης. Αυτή χρωστάμε στον ελληνικό λαό και αυτή θα του δώσουμε με την ψήφο μας απόψε», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr - NET FM

    Ρεπορτάζ: N. Τσιμπίδας

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 08:51

    Είδηση: 25222

    [03] Στουρνάρας: Με τους καλύτερους δυνατούς όρους το πρόγραμμα στήριξης

    Ο υπουργός Οικονομικών, παρατήρησε ότι η Αλέκα Παπαρήγα διατύπωσε νωρίτερα έναν συνεπή πολιτικά λόγο, παρότι δεν συμφωνεί με αυτόν.

    Και χαρακτήρισε, επικίνδυνο τον λαϊκισμό ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντήσει αν χρειάζεται η χώρα την δόση.

    Ο Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε ότι μονομερής διαγραφή του χρέους σημαίνει άμεση απομόνωση από το εξωτερικό.

    Και αυτό γιατί όπως είπε:

    Ουδείς θα μας ξαναδανείσει στο μέλλον έστω και ένα ευρώ. θα αναγκαστούμε τελικά να βγούμε από το ευρώ. Τυπώνοντας δραχμές, πολλοί νομίζουν ότι λύνεται το πρόβλημα. Αυταπατώνται. Θα γίνουμε παρίες του διεθνούς συστήματος και θα αντιμετωπίσουμε αδυναμία εισαγωγής βασικών αγαθών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Στουρνάρας στάθηκε και στις θυσίες που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο ελληνικός λαός.

    «Μας χρησιμοποίησαν ως παράδειγμα προς αποφυγή. Σύντομα όμως θα αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση. Αποδεικνύουμε όμως ότι οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε πως πλέον δεν μπορεί κανείς να λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    «Τις τηρήσαμε και με το παραπάνω», δήλωσε εμφατικά και κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν τον εθνικό προϋπολογισμό για το 2013 λέγοντας πως ο ίδιος δούλεψε σκληρά για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης λαμβάνοντας υπόψη τις επιταγές της τρικομματικής κυβέρνησης, τη στάση της τρόϊκα αλλά και τη συνείδηση του.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, ert.gr

    Ρεπορτάζ: Ν. Tσιμπίδας

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 00:24

    Είδηση: 25220

    [04] Με μια ματιά

    - Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από σήμερα έως και την Παρασκευή, αποφάσισε ομόφωνα η έκτατη Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί και πάλι η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος

    - Ξεκινά σήμερα η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελαματιών, με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός τους. Επίσης το αργότερο έως τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, θα πρέπει οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που δεν έχουν προσκομίσει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για τη συμπλήρωσή τους.

    - Σε καταλήψεις των γραφείων προσωπικών στους Δήμους, σε αρκετές περιπτώσεις και με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μην αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    - Άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

    - Στάση εργασίας για την Τρίτη, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.

    - Σε νέες κινητοποιήσεις κατέρχονται οι φαρμακοποιοί της χώρας, ύστερα από απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ετσι τα φαρμακεία θα κατεβάσουν ρολά την ημέρα συζήτησης στη Βουλή για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Υγεία, καθώς και στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

    - Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου, συνολικού ποσού 3,125 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, για την κάλυψη λήξεων εντόκων γραμματίων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 25236

    [05] Ξεκινά η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ-Ως τις 31/12 η προθεσμία

    Από σήμερα 12 Νοεμβρίου αρχίζει η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

    Απαραίτητη είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία στην Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά: Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του τρίτου τριμήνου 2012 και το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος 4, καθώς και οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 08:34

    Είδηση: 25226


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 November 2012 - 9:49:40 UTC