Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα διευρυμένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης
  • [02] Φονική η επιδρομή του τυφώνα Σάντι - 13 οι νεκροί
  • [03] Με μια ματιά
  • [04] Στάση εργασίας προκήρυξαν οι δάσκαλοι για την Τρίτη

    [01] Νέα διευρυμένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

    Το αργότερο έως την Πέμπτη θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης βάσει νέων διευρυμένων κριτηρίων, που αναμένεται να καλύψουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μιλώντας στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος εξήγησε ότι αναμένεται εντός των ημερών η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης. «Προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο» σημείωσε και διευκρίνισε πως οι αλλαγές έχουν να κάνουν αποκλειστικά στα φορολογικά και περιουσιακά κριτήρια.

    Ειδικότερα, το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους αυξάνεται στα 25.000 ευρώ. Για τους έγγαμους ξεκινά από τα 35.000 ευρώ, με ένα παιδί στα 38.000, με δύο στα 41.000 και με τρία παιδιά φτάνει στα 44.000 ευρώ.

    Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη θα είναι του 2011.

    Αυξάνεται επίσης και το πλαφόν στα περιουσιακά κριτήρια, όποτε πλέον δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία κάτω των 200.000.

    Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, ωστόσο, για τη διασταύρωση των στοιχείων θα λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε πως οι εκκαθαρίσεις προχωρούν πλέον γρήγορα. Ωστόσο αναμένεται να ανακύψει πρόβλημα με πολίτες που πούλησαν σπίτια μετά το 2009.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Τ. Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 08:50

    Είδηση: 24951

    [02] Φονική η επιδρομή του τυφώνα Σάντι - 13 οι νεκροί

    Τελευταίες πληροφορίες

    Επτά σήραγγες του μετρό της Νέας Υόρκης έχουν πλημμυρίσει και για την χειρότερη καταστροφή στα 108 λειτουργίας του μετρό κάνουν λόγο οι αμερικανικές αρχές

    Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι έχει πλημμυρίσει και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Τρεις νεκροί στο New Jersey

    Το ύψος των υδάτων στο Battery Park του Μανχάταν, ξεπέρασε τα τέσσερα μέτρα.

    Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1960 όταν η στάθμη του νερού είχε φθάσει τα τρία μέτρα.

    Υπερχείλισε ο ποταμός Hudson . Εκκενώθηκαν δυο πυροσβεστικοί σταθμοί.

    Πολλά σημεία της Νέας Υόρκης είναι αδιάβατα.

    Κλειστά τα αεροδρόμια LaGuardia,Kennedy, , Newark Liberty και Teterboro

    H τηλεφωνική γραμμή 911 δέχεται 10.000 κλήσεις ανά μισή ώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: CNN - Reuters

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 11:45

    Είδηση: 24948

    [03] Με μια ματιά

    -48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις εφορίες των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, που αντιδρούν, κυρίως, στις συγχωνεύσεις εφοριών στη νησιωτική Ελλάδα.

    -Δίωρη παναττική στάση εργασίας πραγματοποιεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία, από τις 12.00 έως τις 2.00, προκειμένου οι δάσκαλοι να παραβρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, όπου το προεδρείο της ΔΟΕ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

    -Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε ηλικία 78 ετών ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος. Η κηδεία του θα γίνει στις 4 στο Διόνυσο.

    -Διευρύνονται τα κριτήρια για χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Κλειστά τα καταστήματα στη Φλώρινα για την τιμή του πετρελαίου. Συγκέντρωση κατοίκων και φορέων αύριο στη Βουλή.

    -Δεκατρείς νεκρούς, τεράστιες ζημιές και πολλά προβλήματα αφήνει πίσω του ο τυφώνας Σάντι στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 1 εκατ. χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αναφορές για κατάρρευση κτηρίων. Δεν λειτουργούν υπηρεσίες, σχολεία, μέσα μεταφοράς και Γουολ Στρητ σε Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας / Τμήμα Αλλοδαπών, 38χρονος αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας μία αλλοδαπή και το ανήλικο τέκνο της, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας / Τμήμα Αλλοδαπών ένας αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

    -Βραδινές ώρες χθες, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του 27χρονου αγνοούμενου ερασιτέχνη αλιέα στη θαλάσσια περιοχή «ΑΛΥΚΗ» συνέδραμαν στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου καθώς και ομάδα εθελοντών, ενώ στις έρευνες προστέθηκαν ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν.Θ. 1031. Στις 23.20 ο 27χρονος εντοπίσθηκε σώος, σε κρημνώδη περιοχή, στο Ακρωτήρι «ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ» και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα το Κέντρο Υγείας Πρίνου.

    -Η Λιμενική Αρχή Νισύρου, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Π. 11957, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Τήλο - Νίσυρο - Κάλυμνο - Πειραιά, ότι η προσέγγιση στο λιμάνι της Νισύρου ήταν επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Στη Νίσυρο επρόκειτο να αποβιβασθούν 09 επιβάτες ενώ προς επιβίβαση ανέμεναν 23 άτομα.

    -Το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Αταλάντης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος, άνευ επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα. Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το όχημα ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα χωρίς να παρατηρηθεί ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 24970

    [04] Στάση εργασίας προκήρυξαν οι δάσκαλοι για την Τρίτη

    Δίωρη παναττική στάση εργασίας προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για την Τρίτη από τις 12.00 έως τις 14.00, προκειμένου οι δάσκαλοι να παραβρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, όπου το προεδρείο της ΔΟΕ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

    Οι δάσκαλοι πρόκειται να θέσουν στον υφυπουργό θέματα που αφορούν τα νηπιαγωγεία και τις νηπιαγωγούς, καθώς και εκκρεμείς αποφάσεις από τις συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 09:06

    Είδηση: 24953


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 October 2012 - 8:49:34 UTC