Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στη Βουλή για τους μετανάστες
  • [02] Μέσω διαδικτύου η επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
  • [03] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα κατά των νέων μέτρων
  • [04] Σαμαράς: Η Ελλάδα θα γίνει το success story της Ευρώπης

    [01] Ένταση στη Βουλή για τους μετανάστες

    Την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος της Βουλής β προκάλεσαν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και βαριές εκφράσεις της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια κατά των μεταναστών, τους οποίος αποκάλεσε μεταξύ άλλων «τρισάθλιους» και «υπάνθρωπους».

    Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να σταλούν στη Διάσκεψη των Προέδρων τα πρακτικά με την ομιλία της κ. Ζαρούλια, τονίζοντας ότι όλα αυτά που λέει εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό λόγω διεθνών συμβάσεων που έχει ψηφίσει.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 24110

    [02] Μέσω διαδικτύου η επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

    Στη διάθεση των πολιτών έθεσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων την υπηρεσία για τη δημιουργία ενός μητρώου πολυκατοικιών, το οποίο θα είναι απαραίτητο για την επιστροφή του πρόσθετου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Τα στοιχεία που θα δηλωθούν από τους καταναλωτές θα διασταυρωθούν με τα εισοδήματά τους και τα ακίνητα που κατέχουν, ώστε να προκύψει εάν δικαιούνται ή όχι την ενίσχυση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 24109

    [03] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα κατά των νέων μέτρων

    Tο δικό τους μήνυμα για τις νέες περικοπές και τις επαπειλούμενες αλλαγές στα εργασιακά στέλνουν σήμερα τα συνδικάτα. Ανήμερα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και συλλαλητήριο προς τη Βουλή. Συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το 100%. Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα συμμετείχαν και Βέλγοι μεταλλωρύχοι.

    Μεγάλη η συμμετοχή στα συλλαλητήρια

    Με μεγάλη συμμετοχή -που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καθολική- πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη πανεργατική απεργία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, η συμμετοχή σε τράπεζες και ξενοδοχεία ήταν 80%, στην οικοδομή το μέταλλο και το εμπόριο το 90% ενώ σε ναυπηγεία πλοία, διυλιστήρια και λιμάνια, έφθασε το 100%.

    Νωρίτερα, στις 12.00, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως, όπου και εγκρίθηκε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.

    Με επικεφαλής τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και κεντρικό σύνθημα «Δεν θα περάσουν», 50.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου οι ηγεσίες των συνδικάτων επρόκειτο να παραδώσουν ψήφισμα στο Κοινοβούλιο.

    Ανάμεσα τους υπήρχε και μπλοκ των μεταλλωρύχων του Βελγίου με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».

    Δηλώσεις

    Αντιστεκόμαστε για να μην περάσουν τα μέτρα που τρέφουν το τέρας της ύφεσης και θα οδηγήσουν σε ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

    Οι ηγέτες της Ευρώπης αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Οι λαοί στενάζουν από τις αναποτελεσματικές πολιτικές και αυτοί που ευθύνονται είναι στο απυρόβλητο, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προαναγγέλλοντας νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου με απόφαση των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

    Τη θεσμοθέτηση ειδικού καθεστώτος προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εντός της κρίσης, ζήτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου των εμπόρων. Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι απαιτείται πάγωμα όλων των μέτρων καταδίωξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όποιον και αν προέρχονται

    Την ώρα που η κοινωνία έχει γονατίσει, η τρικομματική κοινοπραξία μας δουλεύει ψιλό γαζί, παίζει το θέατρο της διαφωνίας και το θέατρο της διαπραγμάτευσης σε μέτρα που έχουν ψηφιστεί από τον Φλεβάρη, για να δικαιολογήσει ό,τι έχει συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα. Η άμμος στην κλεψύδρα έχει αδειάσει, ο λαός δεν θα συγχωρήσει το ψέμα, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σαμαρά ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, απάντησε πως αυτό είναι το πιο ωραίο και σύντομο ανέκδοτο.

    Ο κυβερνητικός θίασος παίζει ένα θρίλερ, ότι διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων που του παραχώρησαν, εξαπατώντας τον στις εκλογές. Το θρίλερ έχει γίνει κωμωδία που από πίσω της παίζεται ένα δράμα. Αυτή δεν είναι η ΕΕ των λαών που πιστέψαμε, είναι η ΕΕ του τέταρτου γερμανικού Ράιχ της κα Μέρκελ, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Αυτό που έχει σημασία, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, είναι να οικοδομηθεί μία νέα λαϊκή κυριαρχία, να μπει ο λαός στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

    Ένταση και επεισόδια

    Ένταση σημειώθηκε όταν ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε βόμβες μολότοφ στη Β. Γεωργίου και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών. Από τα επεισόδια στην πορεία, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, κατά τα επεισόδια τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί.

    Οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε 103 προσαγωγές και επτά συλλήψεις

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, 65χρονος που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ έπαθε καρδιακή προσβολή πριν αρχίσουν τα επεισόδια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες στην οδό Μάρνη, στην περιοχή του Μουσείου Αθηνών, βρέθηκαν σε σακίδιο στο πεζοδρόμιο, πίσω από κάδο απορριμμάτων, εννέα μολότοφ έτοιμες προς χρήση. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Σχετική είδηση: Σήμερα η 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Μ. Καλογερόπουλους, Ε. Λούζου, Σ. Πατραμάνη

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού, Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 18:32

    Είδηση: 24097

    [04] Σαμαράς: Η Ελλάδα θα γίνει το success story της Ευρώπης

    Η ομιλία του Πρωθυπουργού

    Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Εκπροσωπώ εδώ τη χώρα που πολλοί θεωρούν τον «πιο αδύναμο κρίκο» της Ένωσής μας σήμερα - ή τουλάχιστον, μέχρι πολύ πρόσφατα...

    Αλλά είμαι εδώ για να σας πω ότι η Ελλάδα τώρα αλλάζει αυτή την εικόνα, αλλά και την τύχη της. Από σύμβολο ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, γίνεται σύμβολο μιας θεαματικής επιστροφής. Από μια οικονομία σε μια βαθιά και μακροχρόνια ύφεση μετασχηματίζεται σε μια οικονομία που αλλάζει δομικά και ριζικά σε όλες τις πτυχές της. Από ένα πρόγραμμα που απέτυχε, σε ένα πρόγραμμα που επανέρχεται σε τροχιά. Από μια σύγχρονη τραγωδία, η Ελλάδα μεταμορφώνεται ήδη - μπορώ να σας διαβεβαιώσω- σε μια ιστορία επιτυχίας.

    Από μια ''χαμένη υπόθεση'' για μερικούς, σε ένα ελπιδοφόρο σύμβολο για πολλούς.

    Στην Ελλάδα πετύχαμε κάποια... ρεκόρ Γκίνες τελευταία:

    Εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ, μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια. Διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια. ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ στην ίδια χρονική περίοδο...

    Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες!

    Έχουμε κάνει πολλά. Και έχουμε βεβαίως ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας.

    Θα κάνουμε όμως ό,τι είναι απαραίτητο για να φέρουμε την Ελλάδα στην κορυφή της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και για να την καταστήσουμε υπόδειγμα δημοκρατικής κοινωνίας, με μια μοντέρνα οικονομία.

    Και υλοποιώντας αυτό το στόχο, θα καταφέρουμε μια συνολική επιτυχία για την Ευρώπη! Γιατί εάν η Ελλάδα μπορέσει να τα καταφέρει, τότε ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να βγει πιο δυνατή από την κρίση. Αν ο πιο ''αδύναμος κρίκος'' αποδειχθεί αρκετά δυνατός, τότε ολόκληρη η Ένωση θα βγει πιο δυνατή απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Όμως μάθαμε και κάτι ακόμη από όλες τις δυσκολίες που περάσαμε τελευταία.

    -Πρώτον, ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη αποτελούν ουσιώδη στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής προσαρμογής. Χωρίς ανάκαμψη και ανάπτυξη, η οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση και στο μεγαλύτερο χρέος.

    - Δεύτερον, ότι οι κοινωνίες δεν είναι μηχανές για να τις κλείνουμε, να αντικαθιστούμε τα ελαττωματικά τους εξαρτήματα, να τις επιδιορθώνουμε και μετά να τις συναρμολογούμε ξανά. Οι άνθρωποι δεν είναι ''ανταλλακτικά». Πρέπει να διορθώσεις τα προβλήματα ενώ διατηρείς την κοινωνία ενωμένη και τη συνοχή της ζωντανή. Οι άνθρωποι βεβαίως υποφέρουν, μα πρέπει να διατηρήσουν την Ελπίδα. Γιατί η ελπίδα είναι αυτή που δίνει νόημα στις θυσίες τους και προοπτική στο μέλλον τους. Με την ελπίδα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τις δυσκολίες. Χωρίς ελπίδα, επέρχεται η κοινωνική αναταραχή, που τρέφει τον εξτρεμισμό και το χάος.

    - Τρίτον, ένα σχέδιο μακρόχρονης προσαρμογής δεν είναι μόνο οικονομικής φύσης. Είναι και πολιτικής. Δεν είναι μόνο θέμα μακροοικονομίας ή μικροοικονομίας. Είναι κυρίως θέμα Πολιτικής Οικονομίας! Και δεν την αποκαλούν «Πολιτική Οικονομία» χωρίς λόγο...

    Με άλλα λόγια, όταν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, η πρόοδος είναι όλο και περισσότερο ορατή και κερδίζει έδαφος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότιη κατάσταση είναι ακόμη εύθραυστη!

    Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Θεωρώ καθήκον προς τη χώρα μου να ανατρέψω τα πράγματα και να επιτύχω μια "Ελληνική επιστροφή''.

    Θεωρώ καθήκον μου προς την Ευρώπη να καταστήσω την Ελληνική ιστορία επιτυχίας, μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας,

    Θεωρώ καθήκον μου προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δείξω σε ολόκληρο τον κόσμο ότι τα ιδανικά μας μπορούν να εμπνεύσουν τους ανθρώπους που υποφέρουν και πως είναι οι αξίες μας που μπορούν να βγάλουν τις χώρες από την κρίση,

    Θα κάνω το καθήκον μου, τολμηρά, αποφασιστικά, αλλά και με σύνεση.

    Και σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη.

    Με τη βοήθειά σας «ο πιο αδύναμος κρίκος» θα γίνει σύντομα ακρογωνιαίος λίθος στο ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 15:11

    Είδηση: 24080


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 October 2012 - 16:49:51 UTC