Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνική - Eurobank:'Ομιλος ΕΤΕ με ενεργητικό 177,7 δις ευρώ

    [01] Εθνική - Eurobank:'Ομιλος ΕΤΕ με ενεργητικό 177,7 δις ευρώ

    Όμιλος ΕΤΕ θα ονομάζεται ο τραπεζικός κολοσσός που θα προκύψει από την αναμενόμενη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank, με ενεργητικό 177,7 δις ευρώ. Με βάση την πρόταση που υποβλήθηκε από την Εθνική και στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών, η Εθνική προσφέρει ως αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με ονομαστική αξία 1 ευρώ, με σχέση 58 νέες μετοχές για κάθε 100 μετοχές της Eurobank.

    Ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη - Βαλκάνια

    Μια νέα σελίδα γυρίζει για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με το γάμο Εθνικής Τράπεζας- Eurobank. Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της Eurobank με στόχο να δημιουργηθεί ένας πανίσχυρος τραπεζικός κολοσσός. Εκτιμάται ότι ο ενιαίος όμιλος θα πετυχαίνει ετήσιες συνέργειες προ φόρων της τάξης των 570 - 630 εκατ. ευρώ από το τέλος του 2015.

    «Με την παρούσα Δημόσια Πρόταση, η ΕΤΕ επιταχύνει την τάση ενοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργώντας ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει η Ελλάδα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους μετόχους και των δύο τραπεζών" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

    Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, οι νυν μέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν μέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    «Η Δημόσια Πρόταση που ανακοινώθηκε σήμερα, στοχεύει στη δημιουργία ενός διευρυμένου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα που θα διαδραματίσει τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση που θα στηρίξει την Ελληνική οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Γιώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος της ΕΤΕ.

    Ιδιαίτερη σημασία στην επίτευξη της συμφωνίας προσδίδει το γεγονός ότι μέτοχοι της Eurobank που εκπροσωπούν συνολικά το 43,6% του μετοχικού κεφαλαίου έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τις μετοχές τους στη δημόσια πρόταση.

    Ο διευρυμένος όμιλος ΕΤΕ, με βάση τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις των ΕΤΕ και Eurobank για τη περίοδο που έληξε 31 Μαρτίου 2012, θα είχε συνολικό ενεργητικό 177,7 δισ., δάνεια προς πελάτες 109,7 δισ. και καταθέσεις 87,9 δισ. Το νέο σχήμα θα έχει ισχυρότατη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ο ενιαίος τραπεζικός όμιλος θα διαθέτει 925 υποκαταστήματα στο εσωτερικό και ενα Δίκτυο Εξωτερικού με 1762 καταστήματα, ενω θα επωφεληθεί και από την βελτιωμένη παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με ισχυρές θέσεις σε βασικές περιφερειακές αγορές όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία.

    Σχετική είδηση: Εθνική Τράπεζα: Προαιρετική Δημόσια πρόταση για την απόκτηση της Eurobank

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ fm

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 11:48

    Είδηση: 23200


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 October 2012 - 8:49:45 UTC