Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα για τα νέα μέτρα. Συμμετέχουν εφοριακοί, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, εκπαιδευτικοί, γιατροί, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, βιοτέχνες. Στάση εργασίας των δημοσιογράφων 11 με 3.

    -Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Ακινητοποιημένα τρένα, Προαστιακός. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα λειτουργήσουν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Κανονικά θα κινηθεί το Μετρό. Κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις. Κλειστά και τα φαρμακεία σε Αθήνα, Πειραιά. Συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στις 11 στο Πεδίον του Άρεως. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

    -Από σήμερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για τους αγρότες. Το συνολικό ποσό της επιστροφής ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ και οι αγρότες θα εισπράξουν 80 εκατ. ευρώ.

    -Αυστηρότεροι έλεγχοι από κλιμάκια του Υπουργείου Μεταφορών, με στόχο τη μείωση του λαθρεπιβίβασης στις αστικές συγκοινωνίες. Το Υπουργείο προσδοκά ότι θα μειωθεί κατά 50% ως το τέλος του χρόνου, ώστε να αποφευχθούν οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, που ζητά η Τρόικα.

    -Ο ΕΦΕΤ προχωρά στην απόσυρση του προϊόντος Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα, στη συσκευασία των 8 τεμαχίων με ημερομηνία λήξης 18/10/12, με την επωνυμία Seven Days Cereal Bars, που διατίθεται από την Chipita AE. Στο εν λόγω προϊόν διαπιστώθηκε, ύστερα από καταγγελίες, παρουσία εντόμων και καλούνται οι καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν.

    -30 νεκροί και 1 εκατ. άστεγοι στην Ινδία, λόγω πλημμύρων από καταρρακτώδεις βροχές.

    -Η Λιμενική Αρχή Πάτρας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Π-Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 348 που ελλιμενιζόταν στην περιοχή λιμενολεκάνης της Ιχθυόσκαλας Πατρών. Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχε και ένα πλωτό πυροσβεστικό σκάφος, παρουσία πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ολοκληρώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα σκάφη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ρύπανσης.

    -Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Νυδρίου, όταν 60χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος συγκρούσθηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 38χρονος, με αποτέλεσμα την πτώση του αναβάτη του δικύκλου και τον τραυματισμό του στο κάτω άκρο. Ο 38χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας / Τμήμα Αλλοδαπών, 20χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας / Τμήμα Αλλοδαπών, 25χρονη αλλοδαπή, διότι συνόδευε έναν αλλοδαπό που κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφό, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 09:52

    Είδηση: 22181


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 September 2012 - 8:50:12 UTC