Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνονται τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Α. Τσίπρας: «Σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός»

    [01] Ολοκληρώνονται τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

    Σε ήρεμη ατμόσφαιρα ολοκληρώνονται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ. Συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και πορεία πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο , και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία, κατά μήκος της οδού Εγνατία, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην κεφαλή της πορείας τέθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία των σωμάτων ασφαλείας, εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ., συνταξιούχοι, κ.α.

    Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους και η πορεία που ακολούθησε, με τη συμμετοχή της Αλέκας Παπαρήγα. ενώ στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατευθύνεται στη Σταυρούπολη, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πέταξαν καρπούζια και άλλα αγροτικά προίόντα, όταν πέρασαν μπροστά απο τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης.

    Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται από οπαδούς της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και διαδηλωτών, που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν, μετά τις 6 το απόγευμα, στην οδό Μητροπολίτη Γενναδίου και στην Καμάρα, αντίστοιχα.

    Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση αστυνόμευσης συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

    Σχετική είδηση: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

    Α. Τσίπρας: «Σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός»

    Αλέκα Παπαρήγα στη ΔΕΘ: «Η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο»

    Οι ένστολοι άνοιξαν το χορό των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM, ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 00:17

    Είδηση: 21047

    [02] Α. Τσίπρας: «Σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός»

    Συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας πριν από λίγο στη συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας αντέκρουσε τα περί "λόμπυ της δραχμής" και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εκπροσωπεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αντιπροσωπεύει το μνημόνιο" κι ότι "ήρθε σαν κλέφτης σήμερα στη Θεσσαλονίκη", τονίζοντας πως "με το ψέμα δεν κάνει κανείς πολιτική".

    «Ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σαν τον κλέφτη. Ήρθε γιατί δεν είχε τίποτε να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών, στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή του παράσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας.

    Απάντησε στις κατηγορίες περί «λόμπι της δραχμής», που εκτόξευσε ο κ. Σαμαράς, κατά την ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, τον κάλεσε να το κατονομάσει και σημείωσε: «Τα μόνα που είπε, για μια ακόμη φορά, ήταν τα τετριμμένα πια περί λόμπι της δραχμής. Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αλήθεια αυτοί που πιέζουν για να οδηγηθεί ο τόπος στην καταστροφή; Μήπως οι εργαζόμενοι που χάνουν τους μισθούς τους; Οι 1.200.000 άνεργοι, τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι που μένουν πια χωρίς αξιοπρέπεια και αναμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους ή μήπως επιχειρηματικά συμφέροντα; Αν έχει το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, ας τα κατονομάσει. Διότι εμείς τα μόνα επιχειρηματικά συμφέροντα, που συγκροτούν λόμπι και πιέζουν, είναι αυτά που έδωσαν γη και ύδωρ για να γίνει πρωθυπουργός. Πρόκειται για το λόμπι που υποστηρίζει το Μνημόνιο, των φοροφυγάδων των τραπεζιτών, των εργοδοτών που θέλουν να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις για να κερδίσουν, των καναλαρχών και όλων όσων έχουν βγάλει αφορολόγητα και ανενόχλητα τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ας κατονομάσει λοιπόν ποια εννοεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ψέματα δεν μπορεί να κάνει κανένας πολιτική. Διότι πολύ σύντομα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θα αντιδράσει. Ο λαός μας δεν μπορεί πια ούτε να εκβιάζεται ούτε να εξαπατάται».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM, ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 00:18

    Είδηση: 21043


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 September 2012 - 20:49:28 UTC