Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για έλεγχο της φωτιάς σε Αφίδνες - Κρυονέρι
  • [02] Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη

    [01] Αισιοδοξία για έλεγχο της φωτιάς σε Αφίδνες - Κρυονέρι

    Καλά είναι τα νέα από την πυρκαγιά που βρίσκεται από τα ξημερώματα σε εξέλιξη, στην περιοχή των Αφιδνών και του Αγίου Στεφάνου, στην Αττική, καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο. Αυτή την ώρα, η φωτιά είναι οριοθετημένη, ωστόσο έχει μεγάλη περίμετρο και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να ελέγξουν αναζωπυρώσεις, επιχειρώντας στη ρεματιά που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο στο Μπογιάτι και στην περιοχή της Δροσοπηγής. Για την κατάσβεση επιχειρούν τρία ελικόπτερα, 37 οχήματα της Πυροσβεστικής, 120 πυροσβέστες, 130 πεζοπόροι, 27 εθελοντικά και 46 οχήματα του ΟΤΑ. Αποκαταστάθηκαν η κυκλοφορία στην εθνική οδό και τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Καταγγελίες από κατοίκους για ενδείξεις εμπρησμού.

    Φόβος για αναζωπυρώσεις

    Τα κύρια μέτωπα της φωτιάς ήταν στη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, ενώ πέρασε και από το στρατόπεδο του Αγ. Στεφάνου, προκαλώντας ζημιές. Από την πυρκαγιά έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι, καθώς και τέσσερα αυτοκίνητα.

    Όπως μετέδωσε η Τζ. Στασινοπούλου κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων των 12 στη ΝΕΤ, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, δεν υπάρχει κανένα μεγάλο ενεργό μέτωπο. Όμως υπάρχουν παντού διάσπαρτες μικροεστίες και οι άνεμοι έχουν αρχίσει και δυναμώνουν.

    Ο Ζ. Μούσιος μετέδωσε ότι στη Δροσοπηγή κάηκε ολοσχερώς ένα σπίτι, ενώ ακόμα δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες χαράδρες και παραμένουν μικρές εστίες.

    Αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής είναι μήπως δυναμώσει ο αέρας, ανάφερε ο Γ. Γεραφέντης. Νωρίτερα, από το στρατόπεδο Αγ. Στεφάνου, ο Γ. Γεραφέντης είπε ότι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής, όταν κατέφτασαν τα ξημερώματα στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, υπήρχαν διάσπαρτες εστίες, ενώ, και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πριν από την πυρκαγιά ακούστηκαν εκρήξεις. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

    Σχετική είδηση: Καλύτερη η εικόνα από τις Αφίδνες - Συνεχής ενημέρωση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 13:35

    Είδηση: 19973

    [02] Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη

    Το θέμα της παραμονής ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν τίθεται πια για την Γαλλία, υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ, κατά την κοινή δήλωση με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση που είχαν σε θερμό κλίμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμά της, λαμβάνοντας υπόψη τι μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός. Διαβεβαιώνω τον Γάλλο πρόεδρο ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε ότι Ευρώπη σημαίνει «Δημοκρατία και αξιοπρέπεια».

    «Εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων»

    Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει θέμα για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της και οι Έλληνες πολιτική βούληση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις».

    Ωστόσο, σημείωσε, ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν «με τρόπο που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός». Παράλληλα, τόνισε ότι η έκθεση της τρόικας πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις -όχι μόνο οι οικονομικές, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις- και η Ευρώπη να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.

    «Ορισμένοι ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Ολάντ ότι «η χώρα θα κάνει ότι πρέπει και θα τα καταφέρει να κερδίσει την θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη».

    Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, ώστε να βγει άμεσα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και επισήμανε ότι με τον Γάλλο πρόεδρο συμφωνούν στο θέμα της ανάκαμψης της οικονομίας, καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα και η Ευρώπη να πετύχουν τους στόχους τους.

    «Είμαστε λαός υπερήφανος, δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε και να εξαρτόμαστε από δανεικά. Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια, και οι λαοί που υποφέρουν θα πρέπει να βοηθηθούν να διατηρήσουν τη δημοκρατία, την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Σχετικές ειδήσεις: Αντιδράσεις για τη συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ Σε εξέλιξη η συνάντηση Ολάντ - Σαμαρά στο Παρίσι

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 14:42

    Είδηση: 19972


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 August 2012 - 16:49:30 UTC