Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λουτρό αίματος με 35 νεκρούς απεργούς στη Ν. Αφρική
  • [02] Σπυρόπουλος - Χάλαρης: Στο επίκεντρο η αδήλωτη εργασία
  • [03] Τ. Κουράκης: Οδεύουμε σε χρεοκοπία άτακτη με τους χείριστους όρους
  • [04] Λ. Γρηγοράκος: Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει
  • [05] Νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013
  • [06] Γ. Κουμουτσάκος: Έπρεπε να υλοποιήσουμε δεσμεύσεις ειλημμένες
  • [07] Οδηγίες ΥΠΟΙΚ για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος

    [01] Λουτρό αίματος με 35 νεκρούς απεργούς στη Ν. Αφρική

    Ο υπουργός Αστυνομίας Νάτι Μτουέτα, έπειτα από 12 ώρες σιωπής των αρχών, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 34 άνδρες σκοτώθηκαν όταν η αστυνομία αποπειράθηκε να απομακρύνει περίπου 3.000 απεργούς, κυρίως χειριστές τρυπανιών, οπλισμένους με ματσέτες και ρόπαλα, από ένα τμήμα του ορυχείου της εταιρίας Λονμίν, 100 χλμ. βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ για να αμυνθεί από επιτιθέμενους ένοπλους διαδηλωτές.

    «Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση βίας για να αμυνθούν από την ομάδα των επιτιθέμενων», σημείωσε η αρχιεπιθεωρήτρια Ρία Πιγιέγκα υποστηρίζοντας ότι οι απεργοί «πυροβόλησαν» εναντίον αστυνομικών.

    Η Πιγιέγκα δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι 78 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 259 συνελήφθησαν.

    Ο απολογισμός είναι ο πρώτος επίσημος που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το αιματηρό επεισόδιο.

    Ο πρόεδρος Ζούμα, o οποίος βρισκόταν στην Μοζαμβίκη για μια περιφερειακή σύνοδο, αποφάσισε να διακόψει το ταξίδι του και να επιστρέψει εσπευσμένα. Ο Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία τον Δεκέμβριο, δήλωσε ότι «υπέστη σοκ» από τη βία, χωρίς να σχολιάσει την συμπεριφορά της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη βίαιη φύση της διαδήλωσης, «ειδικά με δεδομένο ότι το Σύνταγμα και η εργατική νομοθεσία προσφέρουν επαρκή μέσα για το χειρισμό των θεμάτων, και τάσσεται υπέρ των εκκλήσεων να συσταθεί μια επιτροπή έρευνας».

    Το ορυχείο παρέμεινε κλειστό αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ συνδικάτων αλλά και της διένεξης ανάμεσα στην εργοδοσία και τους μεταλλωρύχους.

    Πριν το αιματηρό γεγονός, 10 άνθρωποι --ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί-- είχαν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων εργατικών ενώσεων στο Μαρικάνα, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργοστάσιο της Λονμίν, μιας εταιρίας η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Νότια Αφρική, στις οποίες εξορύσσεται το 12% της παγκόσμιας παραγωγής λευκόχρυσου, έχουν κλείσει προσωρινά.

    Στη Νότια Αφρική βρίσκεται το 80% των παγκόσμιων βεβαιωμένων αποθεμάτων λευκόχρυσου, αλλά το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, οι εργατικές διεκδικήσεις για υψηλότερους μισθούς και η πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου φέτος στις αγορές έχουν προκαλέσει προβλήματα σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου.

    Οι απεργοί στο Μαρικάνα ζητούσαν μεγάλες αυξήσεις μισθών, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται από τη σύγκρουση της νέας ένωσης συνδικάτων εργαζομένων στα ορυχεία και στις κατασκευές (AMCU) με την εθνική ένωση των εργαζόμενων στα ορυχεία (NUM), ένα συνδικάτο το οποίο συνδέεται στενά με το κυβερνών κόμμα του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC).

    Στελέχη της AMCU επικρίθηκαν διότι είπαν στους απεργούς μεταλλωρύχους ότι ήταν «έτοιμοι να πεθάνουν» παρά να αφήσουν να τους απομακρύνουν από το χώρο που είχαν καταλάβει. Εικόνες πριν από τη σφαγή που απεικόνιζαν μεταλλωρύχους να κραδαίνουν ματσέτες και αυτοσχέδια ακόντια προκάλεσε επίσης ερωτήματα για τη «βία των απεργών», 18 χρόνια μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ.

    Η μετοχή της Λονμίν στο Λονδίνο και στο Γιοχάνεσμπουργκ έπεσε πάνω από 5%, σε χαμηλό τετραετίας, με τις απώλειές της να φθάνουν σχεδόν το 20% από την έναρξη των επεισοδίων μια εβδομάδα νωρίτερα.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Νότια Αφρική: Εν ψυχρώ δολοφονία μεταλλωρύχων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 18:13

    Είδηση: 19465

    [02] Σπυρόπουλος - Χάλαρης: Στο επίκεντρο η αδήλωτη εργασία

    Επί του συνόλου των 29560 εργαζόμενων που ελέγχθηκαν οι 10.603 προέκυψε ότι ήταν ανασφάλιστοι.

    Μιλώντας στην εκπομπή, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται υψηλά πρόστιμα, αλλά συγκεκριμένες ποινές που να αφορούν την ίδια την επιχείρηση.

    «Να καταλάβει και ο επιχειρηματίας ότι αν παραβατεί μπορεί η επιχείρησή του να κλείσει».

    Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες και αλλοδαποί υποστήριξε από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος σώματος επιθεωρητών Μιχάλης Χάλαρης.

    Το 47,4% των ανασφάλιστων είναι αλλοδαποί ενώ το 53% Έλληνες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 19451

    [03] Τ. Κουράκης: Οδεύουμε σε χρεοκοπία άτακτη με τους χείριστους όρους

    Την εκτίμηση ότι έτσι όπως οδηγείται η οικονομική κατάσταση οδεύουμε ολοταχώς σε άτακτη χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης. Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Π. Λαφαζάνη, υποστήριξε ότι αυτό που είπε, σε τελευταία ανάλυση, ο συνάδελφός του στους ξένους ηγέτες είναι «μη μας παραζορίζετε».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «Έτσι όπως οδηγείται η οικονομική κατάσταση, είναι ότι πάμε ολοταχώς σε χρεοκοπία, με πάρα πολύ κακούς όρους, όπως και σε έξοδο από το ευρώ. Αυτό θα πρέπει να το πούμε πάρα πολύ καθαρά στον ελληνικό λαό. Ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια στιγμή, αν εκτιμηθεί ότι αυτό συμφέρει για τη χώρα μας, ενδεχομένως και να γίνει. Αλλά εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι οδεύουμε σε χρεοκοπία άτακτη με τους χείριστους όρους».

    Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αυτό που είπε, σε τελευταία ανάλυση, στους ξένους ηγέτες είναι ότι ''μη μας παραζορίζετε'', γιατί ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ''κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δε θα πάρετε φράγκο''. Αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο. Ουσιαστικά μπορείς με κάτι να διαπραγματευτείς και κάτι να απειλήσεις, ώστε οι άλλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να χάσουν τα πάντα. Επομένως, αυτό που είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ''μη μας λέτε περί χρεοκοπίας, γιατί άμα είναι μπορεί να την κάνουμε και μονομερώς εμείς, αλλά έχετε να χάσετε πολύ περισσότερα. Θα χάσουμε εμείς, αλλά θα χάσετε κι εσείς. Επομένως να τα βρούμε σε ένα άλλο επίπεδο'';».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 13:54

    Είδηση: 19448

    [04] Λ. Γρηγοράκος: Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει

    Την ανάγκη να πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους της, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, διαφορετικά, όπως επισήμανε, η χώρα θα πάει σε δύσκολες καταστάσεις που δεν τις έχουμε φανταστεί. Παράλληλα, εκτίμησε πως σε περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοί του σκέφτονται να καταψηφίσουν τα μέτρα, η χώρα θα μπει σε μια πολύ δύσκολη δίνη, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό». Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Π. Λαφαζάνη, τόνισε ότι σέβεται τους πολιτικούς του αντιπάλους και την ιδεολογία τους, ωστόσο, όπως είπε, «πρέπει να κοιτάμε πίσω από αυτά τι κρύβεται και τι θα γίνει».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: «Αυτή η κυβέρνηση, που είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την Ελλάδα, θα πρέπει να πετύχει τους στόχους της, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι, και ο πιο συγκεκριμένος στόχος από όλους είναι να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει. Αν αποτύχει, σίγουρα η Ελλάδα θα πάει σε δύσκολες καταστάσεις που, ειλικρινά σας λέω, δεν τις έχουμε φανταστεί».

    Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: «Εάν αυτή τη στιγμή συνάδελφοί μου σκέφτονται δυσφορώντας να καταψηφίσουν τα μέτρα, καταλαβαίνετε ότι η Ελλάδα θα μπει σε μια δίνη πραγμάτων πάρα πολύ δύσκολη, και θα δώσουμε την ευκαιρία, αφενός στις ξένες δυνάμεις να παίρνουν αυτές τις αρνητικές θέσεις μαζί μας, αφετέρου θα δημιουργήσουν ένα τέτοιο κλίμα στην Ελλάδα που δε θα είναι καθόλου ευχάριστο όχι μόνο για μας, αλλά και για τους ανθρώπους, οι οποίοι περνάνε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υποψιάζομαι ότι έχει και μια αιχμή η αναφορά σας στη χθεσινή δήλωση του κύριου Λαφαζάνη».

    Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: «Βέβαια. Εγώ σέβομαι τους πολιτικούς αντιπάλους μου, σέβομαι την ιδεολογία τους, αλλά πρέπει να κοιτάμε πίσω από αυτά τι κρύβεται και τι θα γίνει. Και δεν είναι εύκολα τα πράγματα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 13:54

    Είδηση: 19447

    [05] Νέο σύστημα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013

    Η μη πληρωμή θα "μπλοκάρει" την υποβολή της δήλωσης

    Σύμφωνα με το νέο σύστημα σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.

    Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις Τράπεζες, όπως και στο παρελθόν. Αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.

    Σε περίπτωση που τα τέλη δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα το πόσο διπλασιάζεται.

    Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.

    Και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης .

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Ν. Γρυλλάκης

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 14:28

    Είδηση: 19444

    [06] Γ. Κουμουτσάκος: Έπρεπε να υλοποιήσουμε δεσμεύσεις ειλημμένες

    Έπρεπε να υλοποιήσουμε δεσμεύσεις ειλημμένες, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ευχόμενος ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό να είναι δικαιότερος απ' ό,τι στο παρελθόν. Θα υπάρχει, πρόσθεσε, και ένα τμήμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, τις οποίες, όπως υποστήριξε, η χώρα πρέπει να τις κάνει ούτως ή άλλως.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: «Όλα αυτά τα μέτρα αφορούν δεσμεύσεις, τις οποίες η χώρα έχει πάρει. Και όταν πας σε μια διαπραγμάτευση, και μάλιστα σε τέτοιες δυσχερείς συνθήκες περιρρέουσας ατμόσφαιρας, πρέπει τουλάχιστον να μπορέσεις να διαπραγματευτείς με μία αποδεκτή αξιοπιστία. Επομένως, ότι έπρεπε να υλοποιήσουμε δεσμεύσεις ειλημμένες, έπρεπε να το κάνουμε. Ο τρόπος που θα γίνει θέλω να πιστεύω ότι θα είναι δικαιότερος από το παρελθόν, αλλά θα υπάρχει οπωσδήποτε και ένα τμήμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, βαθιών αλλαγών, τις οποίες η χώρα πρέπει να τις κάνει ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως αν βρισκόμασταν υπό την πίεση των συμφωνιών που έχουμε κάνει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 13:53

    Είδηση: 19439

    [07] Οδηγίες ΥΠΟΙΚ για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος

    Ειδικότερα, η ΓΓΠΣ:

    - Από 13/08/2012 ως και 15/08/2012 προχώρησε στην μετατροπή των δόσεων όλων των δικαιούχων σύμφωνα με ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή.

    - Ενεργοποίησε, την Πέμπτη 16/08/2012, την εφαρμογή αναζήτησης των νέων ειδοποιητηρίων στην ιστοσελίδα της http://www.gsis.gr (Επιλογή Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος). Εκεί οι φορολογούμενοι μπορούν με τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης, που βρίσκεται τυπωμένος στο εκκαθαριστικό που τους έχει αποσταλεί, να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο με τους κωδικούς πληρωμής των νέων δόσεων. Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται στο έγγραφο, στη διεύθυνση: http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/IncDoseInfo.pdf

    - Απέστειλε από 13/08/2012 δείγμα του νέου ειδοποιητηρίου στις τράπεζες, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

    Υπενθυμίζεται πως από τις υπό κατάθεση διατάξεις προβλέπεται ότι:

    - Η εξόφληση φόρου μέχρι 300 ευρώ παραμένει εφάπαξ όπως και τώρα.

    - Οι φορολογούμενοι που ευεργετούνται είναι όσοι δηλώνουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ.

    - Οι δόσεις είναι μηνιαίες με τελευταία τον Φεβρουάριο 2013.

    - Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούνιο 2012, μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.

    - Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούλιο 2012, μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 6 δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο 2012.

    - Όσοι έχουν εκκαθαριστικά με πρώτη δόση τον Αύγουστο, μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.

    - Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο 2012, θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 6 δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο 2012.

    - Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στον Σεπτέμβριο 2012, θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 5 δόσεις, με πρώτη τον Οκτώβριο 2012.

    - Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εξοφλήσουν μαζί με την πρώτη δόση ή να απευθυνθούν στις ΔΟΥ για ρύθμιση.

    Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των χρεωστικών εκκαθαριστικών (2,2 εκ.) έχουν αποσταλεί με πρώτη δόση τον Αύγουστο και συνεπώς μπορούν να εξοφληθούν σε 7 δόσεις, ενώ και από τις υπολειπόμενες 0,5 εκ. δηλώσεις προς εκκαθάριση και αποστολή, η πλειοψηφία θα εκκαθαριστεί τον Αύγουστο ώστε να μπορούν να πληρωθούν σε 6 δόσεις.

    Ήδη, στη μισή ημέρα ενεργοποίησης της εφαρμογής, περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρεται ώστε να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσίας που προσφέρει το TAXISnet.

    Σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής η αρχική εκτύπωση των αποδεικτικών είσπραξης που περιλαμβάνει όλες τις δόσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τράπεζες ως έχει. Αν κάποιες δόσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες, καλό θα είναι οι φορολογούμενοι να ξανατυπώνουν το ειδοποιητήριο πριν την πληρωμή ώστε να βλέπουν το ακριβές τρέχον ποσό με τις όποιες προσαυξήσεις.

    Όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ακόμη, δεν έχουν βεβαιωμένη οφειλή για τον φόρο εισοδήματος και συνεπώς δεν έχουν αναμορφωθεί τυχόν δόσεις τους. Όταν λάβουν το εκκαθαριστικό τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εφαρμογή για να ενημερωθούν για τις νέες δόσεις τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 15:27

    Είδηση: 19462


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 August 2012 - 16:49:30 UTC