Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δοκιμή στα 5 Mach για το υπερηχητικό αεροσκάφος Χ-51A
  • [02] Εκτός παιδικών σταθμών 53.000 παιδιά λόγω μειωμένης χρηματοδότησης
  • [03] Β. Καπερνάρος: Αυτό που αποκαλούν ρατσιστική αντίδραση είναι το αιτιατό
  • [04] Η. Κασιδιάρης: Η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε κοινωνική ζούγκλα
  • [05] Π. Μεντρέκας: «Όπου υπάρχει φτώχεια κι εξαθλίωση, νοσηρά φαινόμενα ανθούν»
  • [06] Χ Θεοχάρης για την ηλεκτρονική εφαρμογή με τις δόσεις της εφορίας
  • [07] Αυστραλία: Θέλει να καλύψει 800.000 νέες θέσεις εργασίας

    [01] Δοκιμή στα 5 Mach για το υπερηχητικό αεροσκάφος Χ-51A

    Το πειραματικό υπερηχητικό αεροπλάνο της Boeing, με την κωδική ονομασία X-51A, κι η πεντάλεπτη, μόλις, δοκιμαστική του πτήση, την Τρίτη, αν όλα παν' καλά, μπορεί να φέρουν τέτοια επανάσταση στις αερομεταφορές, που να συγκρίνεται μονάχα με την μετάβαση απ' τα ελικοφόρα στ' αεριωθούμενα, λένε οι επιστήμονες.

    Το αποκαλούμενο και «Waverider» («Κυματαναβάτης», επειδή «καβαλά» το ίδιο το ωστικό του κύμα), θα πετάξει μονάχα για πέντε λεπτά - στο χρόνο αυτό, όμως, θα μπορούσε να β€˜χει ολοκληρώσει άνετα τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Ταξιδεύει με πέντε - έξι φορές την ταχύτητα του ήχου, κοντά στα 6 με 7.000 χλμ/ώρα, και θ' αποκολληθεί μη επανδρωμένο από ένα βομβαρδιστικό B-52, σε υψόμετρο πενήντα χιλιάδων ποδιών πάνω απ' τον Ειρηνικό ωκεανό, όπου και θα καταπέσει μετά το τέλος του πειράματος, χωρίς ν' ανακτηθεί.

    Αν και θα μπορούσε να φέρει γιγάντια επανάσταση στις αερομεταφορές, εφόσον καταφέρει να διατηρεί για ουσιώδες χρονικό διάστημα τέτοιες ταχύτητες πορείας, ο πρωταρχικός του στόχος είναι στρατιωτικός, καθώς, όπως λένε ερευνητές, θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά από ώρες σε λεπτά, για πυραυλικά χτυπήματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Boeing, L.A. Times, NY Daily News

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 19316

    [02] Εκτός παιδικών σταθμών 53.000 παιδιά λόγω μειωμένης χρηματοδότησης

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα, την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς ΚΕΔΕ και υπουργείου εργασίας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των παιδιών που έμειναν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω μη επάρκειας κονδυλίων.

    Το θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στο υπουργείο και την Ένωση των Δήμων και την πρόσκληση σε διάλογο, από την πλευρά του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση. Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» φτάνει μόνο για τα 43 χιλιάδες από τα 96 χιλιάδες παιδιά που έχουν υποβάλλει αίτηση.

    Απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, ότι υπάρχουν πόροι του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί και θα μπορούσαν να διατεθούν στους δημοτικούς σταθμούς, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζει ότι τα περιθώρια για εξεύρεση επιπλέον χρημάτων έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι δεν ευσταθεί οποιαδήποτε άποψη υποστηρίζει ότι υπάρχουν «λιμνάζοντες πόροι».

    «Το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα μικρής αύξησης του προϋπολογισμού της δράσης «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το τρέχον έτος», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Βρούτσης καλεί την ΚΕΔΕ να εξετάσει τη δυνατότητα που έχει να μειώσει το ποσό που διατίθεται για κάθε παιδί, έτσι ώστε να αυξηθούν οι θέσεις. Ο Υπουργός Εργασίας κλείνει την επιστολή του με ανοιχτή πρόσκληση σε διάλογο για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.

    Ο κ. Κώστας Ασκούνης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας.

    Ο διάλογος αναμένεται να ξεκινήσει, τις επόμενες μέρες, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν δραματικά για χιλιάδες γονείς που αναζητούν διέξοδο στο πρόβλημά τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλος

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 18:16

    Είδηση: 19292

    [03] Β. Καπερνάρος: Αυτό που αποκαλούν ρατσιστική αντίδραση είναι το αιτιατό

    Την αντίθεσή του στο να μεταφέρουμε κάθε είδος ανθρώπου στην πατρίδα μας χωρίς προγραμματισμένο αριθμό, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Βασίλης Καπερνάρος. Ερωτηθείς για το περιστατικό στην Αναξαγόρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ισχυρίστηκε ότι αυτό λέγεται κατάσταση άμυνας και όχι αυτοδικία, και σημείωσε χαρακτηριστικά «Αν ήμουν δικαστής θα τον αθώωνα».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Πρέπει να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και να πούμε ότι η όλη κατάσταση, την οποία αποκαλούνε ρατσιστική αντίδραση, είναι το αιτιατό. Το αίτιο ανάγεται αλλού, στην ικανότητα των Ελλήνων κυβερνώντων τότε. Όταν ένας ανίκανος πρωθυπουργός, ένας σπιθαμιαίος πρωθυπουργός κατά την θαρραλέα άποψή μου, κι ένας ολίγιστος υπουργός εξωτερικών, ως ολίγιστος και ως άνθρωπος, υπέγραψαν το Δουβλίνο 2, δεν ήταν δυνατόν να μην προβλέψουν μια ποσόστωση, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας, πόσοι πράγματι οικονομικοί μετανάστες θα έπρεπε να έρθουν στη χώρα μας να απασχοληθούν νομίμως. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στα 2,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Να μη μας ενοχλούν οι λέξεις. Δεν υπάρχουν σκληρές λέξεις, υπάρχουν σκληρές εποχές, υπάρχουν σκληρά γεγονότα».

    Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Ναι, πράγματι να έρθουν άνθρωποι αδύναμοι, άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να εργαστούν, όχι όμως να μεταφέρουμε κάθε είδος ανθρώπου στην πατρίδα μας, και μάλιστα χωρίς αριθμό, χωρίς προγραμματισμένο αριθμό. Είναι η αρχή της αναλογικότητας».

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ

    Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Δε δικάζω αυτή τη στιγμή, διότι κάθε επεισόδιο έχει τη δική του νομική αυτοτέλεια. Δε μπορώ να πω ότι θα δικαιολογήσω ή δε δικαιολογώ, δεν ξέρω πώς γίνεται. Διότι εγώ δικαιολογώ τον άλλον που σκότωσε αυτόν που μπαίνει μέσα στο σπίτι με το πιστόλι προκειμένου να τον ληστέψει, και αν, ίσως για να μην τον γνωρίζει, να τον σκότωνε. Τον σκότωσε. Αν ήμουν δικαστής θα τον αθώωνα. Ορίστε, εκτίθεμαι με αυτό που σας λέω».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Απολύτως, διότι αυτό σημαίνει ότι είστε υπέρ της αυτοδικίας».

    Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Όχι, δε λέγεται αυτοδικία αυτό. Λέγεται κατάσταση άμυνας. Είναι η άρση του αδίκου, είναι στις γενικές διατάξεις».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ναι, αλλά θα πρέπει να έχει προηγουμένως διαπιστωθεί ότι ο άλλος έχει πρόθεση να σε σκοτώσει, ότι φέρει όπλο ή κάτι τέτοιο».

    Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Όταν μπαίνω μέσα στο σπίτι σας εγώ με ένα πιστόλι, εσείς καθίστε να με ρωτάτε εάν έχω πρόθεση να σε σκοτώσω ή όχι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 14:56

    Είδηση: 19291

    [04] Η. Κασιδιάρης: Η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε κοινωνική ζούγκλα

    Κοινωνική ζούγκλα χαρακτήρισε τη χώρα μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ηλίας Κασιδιάρης, και έκανε λόγο για ευθύνες των κυβερνώντων οι οποίοι, όπως υποστήριξε, έχουν επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα. «Με φρασεολογία του τύπου ''όλοι είμαστε αδέρφια στον κόσμο'' δεν λύνεται το πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ ζουν εκτός κοινωνίας, και πρόσθεσε ότι με τη θέση που πήραν υπέρ των λαθρομεταναστών, τους έχει γυρίσει την πλάτη όλος ο ελληνικός λαός. Κληθείς να σχολιάσει την επιχείρηση «Ξένιος Δίας», αναφέρθηκε σε μια επιχείρηση πολύ καλά στημένη επικοινωνιακά και σκηνοθετημένη, με μηδενική ουσία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε κοινωνική ζούγκλα και υπεύθυνοι γι' αυτό είναι πρωτίστως οι κρατούντες, οι κυβερνώντες, οι οποίοι έχουν επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα, και δευτερευόντως, να υπενθυμίσουμε ότι πολλοί από αυτούς που μπήκαν στη χώρα δεν ήταν οικογενειάρχες που ήρθαν εδώ πέρα για αν δουλέψουνε. Ακόμα και έγκλειστοι φυλακών έβγαιναν μαζικά από τις χώρες τους και τους έφεραν εδώ στην Ελλάδα. Και με ευχολόγια και με φρασεολογία του τύπου «όλοι είμαστε αδέρφια στον κόσμο» δε λύνεται το πρόβλημα».

    ΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Αυτές είναι φαντασιώσεις. Οι άνθρωποι ζουν εκτός πραγματικότητας. Οι άνθρωποι αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ ζουν εκτός κοινωνίας. Και με τη θέση που πήραν τώρα υπέρ των λαθρομεταναστών, που ουσιαστικά κάλυψαν και κάποιους εγκληματίες, τους έχει γυρίσει την πλάτη όλος ο ελληνικός λαός».

    Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Ο Πακιστανός της Πάρου κορόιδεψε την ελληνική δικαιοσύνη».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για την ηλικία».

    Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Ακριβώς. Είναι τρομερό. Εγώ πιστεύω πως ο λόγος που έκρυψαν το πρόσωπό του ήταν για να μη δει ο λαός την κοροϊδία αυτή».

    ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ»

    Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Θεωρούμε ότι πράγματι η επιχείρηση αυτή είναι πολύ καλά στημένη επικοινωνιακά και σκηνοθετημένη, αλλά από ουσία μηδέν, αλλά δε συμφωνούμε με τα κόμματα της Αριστεράς σε καμία περίπτωση. Δε μας ενοχλούν οι εικόνες να συλλαμβάνουν τους παρανόμους. Αυτές είναι ωραίες εικόνες, διότι φαίνεται επιτέλους ότι μπορεί να μπει τάξη στη χώρα, αλλά δυστυχώς, ό,τι γίνεται, γίνεται on camera. Όλα είναι στημένα on camera. Δεν έχει ουσία αυτό το μέτρο που έχει ληφθεί, και δεν το λέει αυτή η ΧΑ, το λέει η γλώσσα των αριθμών. Έχουμε 3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στη χώρα και κάνουν ζήτημα για 1.000 ανθρώπους. Έχουνε κατέβει όλοι στα προάστια σε περιοχές που έχει άλλους αλλοδαπούς και ψάχνουν να βρουν σπίτι για να μπούνε. Αυτό έχουν κάνει, έχουν μεταφέρει το πρόβλημα από το κέντρο σε άλλες συνοικίες. Αυτό είναι ο Ξένιος Ζευς».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 14:56

    Είδηση: 19290

    [05] Π. Μεντρέκας: «Όπου υπάρχει φτώχεια κι εξαθλίωση, νοσηρά φαινόμενα ανθούν»

    Για ρατσιστική βία κατά των μεταναστών έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο Παναγιώτης Μεντρέκας, υποστηρίζοντας ότι η βία δεν είναι προνόμιο μόνο των ξένων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ εκτίμησε ότι όλοι όσοι λένε ότι θα λύσουν το μεταναστευτικό θέμα, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν να φύγουν οι μετανάστες, γιατί τους χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως, ενώ τάχθηκε υπέρ του να τους δώσει η ελληνική κυβέρνηση ταξιδιωτικά έγγραφα κόντρα στις μέχρι τώρα συνθήκες και συμφωνίες.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: «Υπάρχει ρατσιστική βία κατά των μεταναστών. Εγκληματική βία των μεταναστών κατά των Ελλήνων δε νομίζω ότι προκύπτει. Υπάρχει γενικά αυξημένη εγκληματικότητα κατά όλων των κατοίκων αυτής της χώρας, με βάση τις εξελίξεις που όλοι γνωρίζουμε. Υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας γενικά, εγώ νομίζω. Η βία δεν είναι προνόμιο μόνο των ξένων. Αν έχουμε τέτοιο συμπέρασμα, νομίζω κάνουμε λάθος. Ο Πακιστανός που έκανε αυτή την αποτρόπαια πράξη κατά της 15χρονης είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρηθεί, ανεξάρτητα από το τι ήταν. Υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας. Η συσσώρευση μεταναστών συμβάλλει; Μα είναι ηλίου φαεινότερο. Βεβαίως. Όπου υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, εκεί νοσηρά φαινόμενα ανθούν».

    Π. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: «Η κυβέρνηση, όλοι όσοι σήμερα ανάγουν το μεταναστευτικό σαν μέγα θέμα και λένε στο λαό ότι θα το λύσουν, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Γιατί ούτε διάθεση έχουν. Οι περισσότεροι από αυτούς δε θέλουν και να φύγουν οι μετανάστες, γιατί τους χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως. Θέλουν στο όνομα των μεταναστών να ασκούν μια βία, να δοκιμάζουν κατασταλτικούς μηχανισμούς και θέλουν να υπάρχει εδώ στη χώρα μας μια μεγάλη μάζα μαύρης εργασίας».

    Π. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: «Αυτοί που υπογράψανε το Δουβλίνο 2 πανηγυρίζοντας, δε μπορεί να μην ξέρανε αυτό που ξέρουμε εμείς, τι προέβλεπε η συνθήκη, ότι από τη χώρα μας η μεγάλη μάζα, το 90% των μεταναστών έρχονται για να πάνε στις βόρειες χώρες, που έχουν όλοι συγγενείς, φίλους, αδέρφια, γιατί αυτούς θα τους είχε φέρει νόμιμα η ΕΕ. Όπως δε μπορεί να μη γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς θέλουνε να φύγουνε. Είναι εύκολο να τους δώσουνε χαρτιά; Τι πάει να πει εύκολο και δύσκολο»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Να τους δώσουνε χαρτιά ποιοι; Η ελληνική πολιτεία»;

    Π. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι χαρτιά δηλαδή; Ότι έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ».

    Π. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: «Ταξιδιωτικά έγγραφα, κόντρα, σε ρήξη με τις μέχρι τώρα συνθήκες, συμφωνίες. Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη για όλο αυτό που έχει γίνει. Εύκολες λύσεις δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν και σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ».

    Π. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: «Όλοι αυτοί που έχουν μπει, οι δουλέμποροι που τους φέρνουν, το πρώτο πράγμα που κάνουν, τους παίρνουν τα χαρτιά και τα σκίζουν. Προς τα πού θα τους απελάσεις; Να δεις πόσο χοντρά κοροϊδεύουν το λαό. Η μόνη λύση που έχεις, αν δεν τους αφήσεις να φύγουν, είναι να τους πνίξεις στη θάλασσα. Αυτό θέλουν»;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 15:36

    Είδηση: 19286

    [06] Χ Θεοχάρης για την ηλεκτρονική εφαρμογή με τις δόσεις της εφορίας

    Όσον αφορά στους κωδικούς πληρωμής, διευκρίνισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει εφαρμογή στο www.gsis.gr, όπου ο κόσμος δίνοντας τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τον αριθμό της δήλωσης να λαμβάνει ειδοποιητήριο με όλους τους κωδικούς πληρωμής για κάθε μήνα που έχει να πληρώσει.

    Με αυτό θα μπορεί να πάει να πληρώσει ή στην τράπεζα είτε μέσω webbanking.

    O Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, ανέφερε ότι συνολικά υποβλήθηκαν 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονικά και ένα εκατομμύριο στις εφορίες.

    Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι «έχουμε φθάσει στα πέρσινα νούμερα και ίσως να τα έχουμε ξεπεράσει».

    Πρόσθεσε επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία διασταυρώσεων για όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 12:19

    Είδηση: 19278

    [07] Αυστραλία: Θέλει να καλύψει 800.000 νέες θέσεις εργασίας

    Περίπου 800.000 εργάτες θα χρειαστεί μέσα στην επόμενη πενταετία η Αυστραλία, ώστε να μην οπισθοχωρήσει η αναπτυξιακή της πορεία σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό. Τα στοιχεία αυτά κοινοποιήθηκαν από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας και σε εργοδοτικές ενώσεις, ώστε να προχωρήσουν στη λήψη ανάλογων πρωτοβουλιών. Το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται συνάντηση του ομοσπονδιακού υπουργού Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, με εκπροσώπους των εργοδοτών. Οι εκτιμήσεις για τις νέες θέσεις εργασίας της επόμενης πενταετίας, αναμένεται να δημιουργηθούν 220.000 στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότιο Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότιο Αυστραλία.

    Επίσης η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει συνομιλίες με την Ελλάδα, για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας, σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και για δωδεκάμηνη χρονική διάρκεια. Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν: «Η σύναψη μιας διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζει αυτές τις άρρηκτες σχέσεις και θα ενδυναμώσει τους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 13:53

    Είδηση: 19288


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 August 2012 - 16:49:28 UTC