Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μπέζας: Απαραίτηση η επέκταση χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής
  • [02] Θ. Παραστατίδης: Προφανώς και θα υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις
  • [03] Χ. Μαντάς: Η κεντρική στόχευση του νόμου είναι να γίνει το πανεπιστήμιο Α.Ε
  • [04] Μ. Χρυσοβελώνη: Υπάρχει στοχευμένος πολιτικός σχεδιασμός από τους τροϊκανούς
  • [05] ΕΟΠΥΥ: Αλλάζουν οι τηλεφωνικές γραμμές και το κόστος της κλήσης

    [01] Α. Μπέζας: Απαραίτηση η επέκταση χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής

    Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προκύψουν μέτρα που δεν θα πλήττουν τους κοινωνικά αδύναμους και να μην επαναληφθούν τα οριζόντια μέτρα, τα οποία και χαρακτήρισε άδικα και αναποτελεσματικά, αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Μπέζας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η προσπάθεια θα επικεντρωθεί κυρίως στον τομέα της περιστολής των δαπανών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στην επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, επισήμανε ότι αν και δεν είναι κάτι το εύκολο, είναι απαραίτητο να γίνει και εκτίμησε ότι είναι μια προσπάθεια η οποία θα πετύχει.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΜΠΕΖΑΣ: «Τα μέτρα των 11, 5 δισ είχαν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες της κυβέρνησης είναι να εξειδικεύσει αυτά τα μέτρα και η προσπάθεια που γίνεται, είναι να προκύψουν μέτρα που δεν θα πλήττουν τους κοινωνικά αδύναμους και να μην επαναληφθούν τα άδικα οριζόντια μέτρα που είναι και αναποτελεσματικά. Η προσπάθεια θα είναι κυρίως στον τομέα της περιστολής των δαπανών και εκείνα που πρέπει να προχωρήσουν είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

    ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

    Α. ΜΠΕΖΑΣ: «Η επέκταση χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι κάτι το εύκολο, έχει κόστος και για την Ευρώπη. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο, αυτά τα μέτρα θα πρέπει να απλωθούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχω την ελπίδα ότι είναι μια προσπάθεια, η οποία θα πετύχει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 15:39

    Είδηση: 18584

    [02] Θ. Παραστατίδης: Προφανώς και θα υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις

    Όταν συναντιούνται οι τρεις αρχηγοί δεν σημαίνει ότι πάνε με μια ατζέντα, στην οποία έχουν ήδη προσυμφωνήσει, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, και πρόσθεσε ότι προφανώς θα υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Επισήμανε, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δεχθεί διαφορετικές απόψεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από πρώην υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν όλο αυτό το διάστημα την κρίση, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα αυτοί θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Θ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: «Νομίζω ότι τέτοιος κίνδυνος δεν τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν. Υπάρχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις. Όταν συναντιούνται οι τρεις αρχηγοί δεν σημαίνει ότι πάνε με μια ατζέντα, στην οποία έχουν ήδη προσυμφωνήσει. Επάνω σε αυτή προφανώς και θα υπάρχουν διαφωνίες, θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, και νομίζω είναι λογικό ο κάθε ένας αρχηγός που συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση να πρέπει να λέει πραγματικά τις θέσεις τις οποίες εξέφρασε στις συναντήσεις αυτές. Είναι πιο σωστό ο κόσμος να γνωρίζει πραγματικά τι λέει ο καθένας και τι κάνει όταν βρίσκονται ή συναντιούνται οι τρεις. Έχει να κάνει με την ενημέρωση και των κοινοβουλευτικών ομάδων και της ίδιας της κοινωνίας».

    Θ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: «Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ απόψεις διαφορετικές στην ουσία από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από πρώην υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν όλο αυτό το διάστημα όλη αυτή την ιστορία. Θα είχα κάθε δικαίωμα εγώ ως βουλευτής, ο οποίος δε συμμετείχα στη διαχείριση του προβλήματος αυτού, να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου, όπως και τις εξέφραζε ο καθένας από μας κατά την περίοδο αυτή των προηγούμενων ετών, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, ιδιαίτερα αυτοί, οι οποίοι έχουν διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 15:41

    Είδηση: 18574

    [03] Χ. Μαντάς: Η κεντρική στόχευση του νόμου είναι να γίνει το πανεπιστήμιο Α.Ε

    Την εκτίμηση ότι η κεντρική στόχευση του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, είναι να κάνει το πανεπιστήμιο ανώνυμη εταιρεία, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Χρήστος Μαντάς, σημειώνοντας ότι η νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας επιχειρεί να εφαρμόσει έναν νόμο ουσιαστικά ανενεργό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η ευρωζώνη τρίζει και ότι το ευρώ κινδυνεύει, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει, χαρακτηρίζοντάς το ως πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, το οποίο ταξικά είναι στοχευμένο στους πιο αδύναμους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΜΑΝΤΑΣ: «Με ένα πολύ πιο ευέλικτο, και ίσως πολύ πιο έξυπνο, τρόπο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να εφαρμόσει το νόμο, ο οποίος ουσιαστικά ήταν ένας νόμος ανενεργός όλο αυτό το διάστημα σε βασικά του σημεία, θα προσπαθήσει να τον εφαρμόσει, διότι το κεντρικό θέμα δεν είναι οι οποιεσδήποτε βελτιώσεις ή επαναφορά της κοινής λογικής, όπως είναι στο τμήμα. Η κεντρική στόχευση του νόμου είναι να κάνει το πανεπιστήμιο ανώνυμη εταιρεία, να δουλέψει ως επιχείρηση».

    Χ. ΜΑΝΤΑΣ: «Είναι φανερό σε όλους μας, και νομίζω δε χρειάζεται να είναι κανένας οικονομικός αναλυτής, ότι η ευρωζώνη τρίζει. Το ευρώ, σαν κοινό νόμισμα, κινδυνεύει. Και αν η Γερμανία, ως γερμανική ηγεσία, εκτιμάει ότι για να φύγει από την κρίση, την όποια κρίση ή την επικείμενη κρίση και για τη Γερμανία, πρέπει να διαλύσει την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα, ίσως δούμε πολύ γρήγορες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το οποίο ουσιαστικά λέμε είναι το πασιφανές ότι αυτό το πρόγραμμα δε βγαίνει, ότι αυτό το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, ταξικά στοχευμένο στους πιο αδύναμους, αυτό έχει αποδείξει και η όλη μέχρι τώρα εμπειρία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 15:44

    Είδηση: 18572

    [04] Μ. Χρυσοβελώνη: Υπάρχει στοχευμένος πολιτικός σχεδιασμός από τους τροϊκανούς

    Για έναν στοχευμένο πολιτικό σχεδιασμό εκ μέρους της τρόικας, καθώς και για μια συμπαιγνία που αποσκοπεί στο να σερβίρει αιματηρές και άδικες περικοπές στον ελληνικό λαό, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτιμώντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν βρεθεί εδώ και αρκετό καιρό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: «Θεωρούμε ξεκάθαρα ότι τα μέτρα αυτά είχαν βρεθεί εδώ και αρκετό καιρό. Όλο αυτό το οποίο είδαμε αυτές τις μέρες να διαδραματίζεται θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη συμπαιγνία, που αποσκοπεί μονάχα στο να βρει την κατάλληλη στιγμή για να σερβίρει, στην κυριολεξία, τις αιματηρές και άδικες περικοπές που πρέπει ο ελληνικός λαός να υποστεί. Δηλαδή, για μας υπάρχει ξεκάθαρα στοχευμένος πολιτικός σχεδιασμός από τους τροϊκανούς».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 15:44

    Είδηση: 18571

    [05] ΕΟΠΥΥ: Αλλάζουν οι τηλεφωνικές γραμμές και το κόστος της κλήσης

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει την οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους καθώς έως τώρα τονίζει ότι ίσχυε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση.

    Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τονίζει από την πλευρά της ότι έως σήμερα έχουν δαπανηθεί για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση ποσά που υπερβαίνουν τα 70 εκατ. ευρώ και ότι με το νέο σύστημα η υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης θα παρέχεται από 4 ανάδοχες εταιρίες αντί ενός αναδόχου με αποτέλεσμα να είναι πενταπλάσιοι οι διαθέσιμοι τηλεφωνικοί εκπρόσωποι.

    Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής των ασφαλισμένων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Σ. Πατραμάνη

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 18577


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 August 2012 - 16:49:40 UTC