Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μπορεί να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος
  • [02] Φ. Κουβέλης: Επιδιώκουμε να έχουμε δίκαιες παρεμβάσεις
  • [03] Α. Παπαδόπουλος: Να αναζητήσουμε τα «καλύτερα δυνατά» ισοδύναμα μέτρα
  • [04] Β. Κικίλιας: Αύξηση παραγωγής και μείωση δαπανών για να ξεχρεώσουμε
  • [05] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Αναγκαία η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης

    [01] Ευ. Βενιζέλος: Μπορεί να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος

    Δηλώσεις μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος: «Ο τελικός δημοσιονομικός μας στόχος μπορεί να επιτευχθεί με ασφάλεια χωρίς να τροφοδοτείται διαρκώς ύφεση και ανεργία. Πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αλλάξει αμέσως το οικονομικό κλίμα. Πρέπει να αλλάξει το επικοινωνιακό πλαίσιο για την Ελλάδα διεθνώς. Δεν μπορεί να έχουμε διαρκώς μια αμφισβήτηση για το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αυτή η αμφισβήτηση εξανεμίζει τις προσπάθειες ελληνικού λαού και εταίρων και λειτουργεί αρνητικά για άλλες χώρες που βρίσκονται στην εστία πανευρωπαϊκής κρίσης. Θα κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά όσα πρέπει, η Ελλάδα ξέρει πόσο κρίσιμο είναι να προχωρήσουν γρήγορα τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων και θα κάνουμε με διαφάνεια όσα πρέπει γρήγορα. Πρέπει να μας βοηθήσουν τώρα οι εταίροι μας κατανοώντας την κατάσταση. Αν υπάρχουν κάποιοι -και φοβάμαι πως υπάρχουν- που πιστεύουν πως πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα ως Ιφιγένεια κάνουν πολύ μεγάλο λάθος γιατί η θυσία της Ιφιγένειας θα αποδειχτεί η καταστροφή της ευρωζώνης. Η αντιπολίτευση ποντάρει στην καταστροφή και το αδιέξοδο. έχει τη δική της ευθύνη. Η συζήτηση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, θα ολοκληρώσουμε έως τότε τις τεχνικές συζητήσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 17:57

    Είδηση: 18155

    [02] Φ. Κουβέλης: Επιδιώκουμε να έχουμε δίκαιες παρεμβάσεις

    Εξερχόμενος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι: «Δεν έχουμε τελειώσει, συνεχίζεται η αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων. Η οικονομική πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και η κοινωνία από την άλλη πλευρά δεν αντέχει άλλο να ματώνει. Αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις και να έχουμε παρεμβάσεις οι οποίες θα είναι δίκαιες. Διεκδικούμε αναμφισβήτητα τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και στο μείζον πολιτικό επίπεδο επιδιώκουμε τη συνολικότερη αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Ήταν κλίμα συνεργασίας. Eπιδιώκουμε να έχουμε παρεμβάσεις δίκαιες, για να αντιμετωπίσουμε την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική πραγματικότητα και ταυτόχρονα να δούμε την κοινωνία - και την βλέπουμε - η οποία σήμερα είναι τεμαχισμένη. Οι οριζόντιες εφαρμογές μέτρων δεν θα υπάρξουν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 18:05

    Είδηση: 18151

    [03] Α. Παπαδόπουλος: Να αναζητήσουμε τα «καλύτερα δυνατά» ισοδύναμα μέτρα

    Θα είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσει κάτι ο κ. Στουρνάρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία των τριών κομμάτων, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας. Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε την ανάγκη να αναζητηθούν τα «καλύτερα δυνατά» ισοδύναμα μέτρα, διότι, όπως σημείωσε ή διευκρίνισε, δεν είναι δυνατό να μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Θεωρούμε ότι είναι μια πρώτη συνάντηση η σημερινή, ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρχουν και επόμενες συναντήσεις, διότι από τη στιγμή που και τα κόμματα δεν έχουν επισήμως πάρει το κείμενο θα είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσει κάτι ο κος Στουρνάρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία των τριών κομμάτων. Θα πρέπει όλοι μας να βάλουμε τα δυνατά μας και να αναζητήσουμε τα «καλύτερα δυνατά» ισοδύναμα, διότι δεν είναι δυνατό να μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 14:00

    Είδηση: 18123

    [04] Β. Κικίλιας: Αύξηση παραγωγής και μείωση δαπανών για να ξεχρεώσουμε

    Είναι πολύ δύσκολο να κατηγορήσει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό, καθώς πολύ ειλικρινά περιέγραψε προεκλογικά και αποτυπώνει και μετεκλογικά, τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από την κρίση, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Βασίλης Κικίλιας. Ο βουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι ακόμη και να μας χάριζαν όλα τα χρέη μας, αν δεν αρχίσουμε να παράγουμε παραπάνω απ' ό,τι παράγουμε και να δαπανούμε λιγότερο απ' ό,τι δαπανούμε, σε πέντε μήνες αυτά τα χρέη θα είχαν παραχθεί ξανά. Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας του τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα σε ένα νέο κορίτσι.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Αισθάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο να κατηγορήσει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό, μιας που πάρα πολύ ειλικρινά περιέγραψε και προεκλογικά, αλλά και αποτυπώνει και μετεκλογικά, τι πρέπει να γίνει προκειμένου να βγούμε από την κρίση».

    Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Και να ερωτευτεί αύριο το πρωί η κυρία Μέρκελ τον Αντώνη Σαμαρά και να χαρίσει στην Ελλάδα όλα τα χρέη μας, σε πέντε μήνες θα ξαναπαραχθούν αυτά τα χρέη, αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε, σίγουρα παραπάνω απ' ό,τι παράγουμε, και να δαπανούμε λιγότερο απ' ό,τι δαπανούμε».

    ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

    Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Όταν σκανδαλωδώς προκύπτουν εκατό χιλιάδες πράγματα, δεξιά και αριστερά, στην ελληνική κοινωνία που μας δαιμονίζουν όλους και έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπειά μας, με την ηθική μας, με τις αρχές μας, με τις αξίες μας, και δεν ανοίγει μύτη, δε μπορεί να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα σε ένα νέο κορίτσι. Δε συμφωνώ με την απόφαση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 13:58

    Είδηση: 18122

    [05] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Αναγκαία η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης

    Την ανάγκη να τεθεί η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξαρχής και παράλληλα με τη συζήτηση των οποιονδήποτε μέτρων, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ερωτηθείσα για τις τροποποιήσεις που έρχονται στον νόμο που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι υπάρχει μια σκέψη του υπουργού Παιδείας να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου η θητεία των νυν πρυτάνεων, καθώς και να δοθεί στους ίδιους τους πρυτάνεις η αρμοδιότητα να οργανώσουν τις εκλογές, τροποποιήσεις οι οποίες, όπως επισήμανε, είναι εύλογες και διευκολύνουν την εφαρμογή του νόμου. Ωστόσο, πρόσθεσε, η όποια περαιτέρω αξιολόγηση ορισμένων ειδικών θεμάτων θα πρέπει να τεθεί υπό διαβούλευση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης πρέπει εξαρχής και παράλληλα με την συζήτηση των οποιονδήποτε μέτρων, να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καταρχήν σε υψηλότατο επίπεδο αλλά και σε επίπεδο και των εκπροσώπων των δανειστών και εταίρων μας, της τρόικα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα υπάρξουν από πλευράς σας αντιδράσεις για τις τροποποιήσεις που έρχονται στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση»;

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Εξαρτάται από τις τροποποιήσεις. Υπάρχει μια σκέψη του υπουργού Παιδείας να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου η θητεία των νυν πρυτάνεων, αυτό είναι εύλογο διότι πρέπει να δοθεί χρόνος να εφαρμοστεί ο νόμος και να εκλεγούν τα συμβούλια διοίκησης. Το δεύτερο, είναι να δοθεί στους ίδιους τους πρυτάνεις η αρμοδιότητα να οργανώσουν τις εκλογές. Αυτές είναι οι δυο εύλογες τροποποιήσεις που διευκολύνουν την εφαρμογή του νόμου. Ειδικότερα θέματα όπως αυτό του τμήματος, ή της κοσμητείας δεν μπορούν να έρθουν με μια διάταξη εξπρές. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αρχίσει μια διαβούλευση. Οι όποιες ρυθμίσεις έρθουν το καλοκαίρι θα είναι για να διευκολύνουν την εφαρμογή του νόμου και την χρηματοδότηση των ΑΕΙ, αλλά η όποια περαιτέρω αξιολόγηση ορισμένων ειδικών θεμάτων θα πρέπει να τύχει αντικείμενο διαβούλευσης».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 13:56

    Είδηση: 18121


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 July 2012 - 16:49:28 UTC