Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όσο υπάρχουν άνθρωποι...Συνέβη στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [02] Αμαξίδια για ΑμΕΑ στις πανέμορφες παραλίες του Δήμου Χανίων
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι αποκρατικοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη
  • [04] Γ. Παναγόπουλος: Πού θα κριθεί η διαπραγμάτευση στα εργασιακά
  • [05] Δ. Παπαδημούλης: Δεν βλέπουμε απαγκίστρωση
  • [06] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Το ζητούμενο τώρα είναι η συνεργασία

    [01] Όσο υπάρχουν άνθρωποι...Συνέβη στο Ηράκλειο Κρήτης

    Δεκαπέντε μέρες, ζούσαν σε μία σπηλιά, στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο λόγος για ένα ζευγάρι Βούλγαρων, οι οποίοι έφθασαν πριν από δυο εβδομάδες στη χώρα μας με την ελπίδα ενός μεροκάματου. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν ήταν εύκολο και περίμεναν να έρθει ο Αύγουστος για να εργασθούν στα σταφύλια και να μαζέψουν έτσι τα χρήματα για να αγοράσουν το εισιτήριο επιστροφής. Μέχρι τότε, θα ζούσαν στην σπηλιά, σε πρωτοφανείς συνθήκες. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όμως βρήκε τη λύση. Αφού τούς προμήθευσε με τα είδη πρώτης ανάγκης τούς εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο επιστροφής!

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 15:12

    Είδηση: 17119

    [02] Αμαξίδια για ΑμΕΑ στις πανέμορφες παραλίες του Δήμου Χανίων

    Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, για τα άτομα με αναπηρία παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους της χώρας, έλαβε πρόσφατα ο Δήμος Χανιών. Σε τρεις παραλίες, μεταξύ αυτών και σε αυτήν των Αγίων Αποστόλων, τοποθετήθηκαν αμαξίδια που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες από το δρόμο μέχρι και τη θάλασσα. Δεν είναι δυνατόν άτομα με αναπηρία να μην μπορούν να απολαύσουν πανέμορφες παραλίες, δήλωσε στην Πρωινή Ενημέρωση ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία. Όπως εξήγησε, έχουν αγοραστεί τρία αμαξίδια τα οποία βρίσκονται στην παραλία Αγίων Αποστόλων, Νέας Χώρας και στο Μαράθι Ακρωτηρίου. Ήδη η πρωτοβουλία έχει γνωστοποιηθεί σε όλα τα ξενοδοχεία του νομού.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 14:09

    Είδηση: 17116

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι αποκρατικοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη

    Όσο καλύτερα δείγματα δείχνει η ελληνική οικονομία, τόσο πιο σύνθετα ζητήματα μπορούμε να φέρνουμε προς διαβούλευση, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης είναι η υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων που μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ διασαφήνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση στις συντάξεις. Σημείωσε, δε, ότι οι όροι για τις ρυθμίσεις σχετικά με τον φόρο εισοδήματος θα ανακοινωθούν επισήμως.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας λένε ουσιαστικά το εξής, «δείξτε μας ότι κάνετε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βρίσκετε όλο και προσφορότερο έδαφος για διαπραγμάτευση, για αλλαγή όρων της ακολουθούμενης πολιτικής. Αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι διαρκής, θα είναι σε εξέλιξη και σε συνάρτηση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όσο καλύτερα δείγματα δείχνει η ελληνική οικονομία, τόσο πιο σύνθετα ζητήματα μπορούμε να φέρνουμε προς διαβούλευση».

    ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Αν υλοποιηθούν επιτέλους οι αποκρατικοποιήσεις που μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα, ένα παράδειγμα είναι η ΛΑΡΚΟ που αν δεν υπάρξει στρατηγικός επενδυτής κινδυνεύει να κλείσει. Αν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής και μπορεί να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της ΛΑΡΚΟ και να υπάρξουν και νέες θέσεις εργασίας, είναι αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν γιατί ο μόνος τρόπος να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής»;

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Φυσικά υπάρχει. Γνωρίζω πάντως για ενδιαφέρον από τουλάχιστον δυο χώρες».

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα και αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή. Ακόμα και τα αυτονόητα».

    ΓΙΑ ΟΠΑΠ

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Πρέπει να αποσαφηνιστούν οι όροι που θα γίνει η όλη η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. Με μια ιδιωτικοποίηση αυτού του μεγέθους, αλλάζεις πολύ το κλίμα στην ελληνική οικονομία που είναι από τις πρωτεύουσες προτεραιότητες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Είναι σίγουρο ότι οι συντάξεις δεν θα πειραχθούν άλλο»;

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις να μην υπάρξει άλλη θυσία».

    ΓΙΑ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει η πρόταση για 10 δόσεις, αν έχεις ετήσιο εισόδημα μέχρι 80.000 ευρώ θα έχεις αυτές τις ρυθμίσεις, αν έχεις παραπάνω δεν θα τις έχεις».

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αυτή η πληροφορία. Αυτού του ευεργετήματος θα τύχουν μόνο όσοι υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους. Οι όροι θα ανακοινωθούν επισήμως».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 15:00

    Είδηση: 17110

    [04] Γ. Παναγόπουλος: Πού θα κριθεί η διαπραγμάτευση στα εργασιακά

    Να πάμε στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας

    Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη, να γίνουν όλα μέσω του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, έτσι ώστε το πρόβλημα να διεθνοποιηθεί και η τρόικα να εκτεθεί για τις πρακτικές που ακολουθούνται στη χώρα μας.

    Ήδη όπως είπε, η έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τη χώρα μας είναι κόλαφος, μιας και διαπιστώνονται στην Ελλάδα και κατά συνέπεια στην Ευρώπη, τριτοκοσμικές συνθήκες εργασιακών σχέσεων.

    Ο κ. Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι τα πάντα θα κριθούν σε δυο επίπεδα.

    Εμείς, είπε θα κριθούμε από την ικανότητα μας να βρούμε κοινό τόπο με τους εργοδότες και η κυβέρνηση από την ικανότητα της να νομοθετήσει αυτό που θα αποφασιστεί, να μην πει δηλαδή, δεν μας αφήνουν οι δανειστές.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 13:48

    Είδηση: 17099

    [05] Δ. Παπαδημούλης: Δεν βλέπουμε απαγκίστρωση

    Την άποψη ότι ο Ε. Βενιζέλος είναι απλώς κυβερνητικός εταίρος που έχει επιλέξει να μην μετέχει στην κυβέρνηση και να κρατά την μισή ουρά του απ' έξω, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ τόνισε ότι το ουσιαστικό πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι ότι ακούμε για αναδιαπραγμάτευση, αλλά δεν τη βλέπουμε. Ερωτηθείς για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την αντιπρόταση του κόμματός του για αναπτυξιακές κοινοπραξίες είτε με διακρατικές συμφωνίες, είτε με την σύμπραξη επιχειρήσεων του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Την κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο κος Σαμαράς, ο κος Βενιζέλος είναι απλώς κυβερνητικός εταίρος που έχει επιλέξει να μην μετέχει καν στην κυβέρνηση, κρατά την μισή ουρά του απ' έξω, δεν μπήκε ούτε ο ίδιος και επέλεξε και κανένα από τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ουσιαστικό πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι ότι αναδιαπραγμάτευση, απαγκίστρωση ακούμε και δεν βλέπουμε τίποτα από όλα αυτά».

    ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Επειδή οι αποτιμήσεις είναι πολύ χαμηλά και στη ακίνητη περιουσία είναι λάθος να πουλήσεις ό,τι έχεις και όσο- όσο και να πάρεις εφάπαξ κάποια λίγα λεφτά, αντιπροτείνουμε αναπτυξιακές κοινοπραξίες είτε με διακρατικές συμφωνίες, είτε με την σύμπραξη επιχειρήσεων είτε του δημόσιου, ή του ιδιωτικού τομέα, όπου εσύ βάζεις την περιουσία ο άλλος χρήματα και έχετε κάνει μια συμφωνία ότι μακροχρονίως έχετε κέρδη από την αξιοποίηση της περιουσίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 15:00

    Είδηση: 17094

    [06] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Το ζητούμενο τώρα είναι η συνεργασία

    Υπέρ μιας ευρύτερης κουλτούρας συνεργασιών, πέρα από αυτή των συγκυβερνώντων κομμάτων, τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκτιμώντας ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στην μεταπολίτευση. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων θα βαθύνουν την ύφεση και θα πλήξουν ακόμη περισσότερο οικογένειες και νοικοκυριά, κάτι που, όπως είπε, με ισοδύναμα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διαχειριστική επάρκεια του κρατικού μηχανισμού και του πολιτικού συστήματος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στην μεταπολίτευση, να πάμε σε κουλτούρα συνεργασίας ευρύτερα και από τα συγκυβερνώντα αυτή τη στιγμή κόμματα. Βλέπετε πόσο δύσκολη είναι η συνεργασία για εμάς τους τρεις που είπαμε ότι θα μετέχουμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και πόσο πιο δύσκολη είναι η συνεργασία και με την αντιπολίτευση, όχι εφ όλης της ύλης, επί σημείων όπως το να συμμετάσχει η αντιπολίτευση τουλάχιστον στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

    ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Οι περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, μόνο την ύφεση θα βαθύνουν και ακόμη περισσότερο θα πλήξουν οικογένειες και νοικοκυριά. Αν βρούμε τα ισοδύναμα μέτρα, νομίζω ότι μπορούμε να το αποφύγουμε».

    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Το ζητούμενο τώρα είναι η συνεργασία, αλλά και η αύξηση της διαχειριστικής επάρκειας του κρατικού μηχανισμού και του πολιτικού συστήματος. Δηλαδή, οι πολιτικοί που είναι στην κυβέρνηση πρέπει να είναι και μάνατζερ μαζί, πρέπει και να διοικεί και να διαχειρίζεται επαρκώς. Αυτό θα κρίνει μαζί με την συνεργασία το μέλλον και της κυβέρνησης και της χώρας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 15:00

    Είδηση: 17092


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 12 July 2012 - 16:49:41 UTC