Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής έχετε γίνει κύριε Τσίπρα
  • [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλή για τις αγορές, όχι για το Ευρώ
  • [03] Νέα επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία Βενιζέλου
  • [04] Κουβέλης: Στήριξη στη βάση προγραμματικής συμφωνίας
  • [05] Παπαρήγα: Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία
  • [06] Με μια ματιά

    [01] Σαμαράς: Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής έχετε γίνει κύριε Τσίπρα

    «Μιλάτε σαν εκπρόσωποι της πάσης φύσεως Φωτόπουλων»

    Ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ειδικά για την προειδοποίηση ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις αποκρατικοποιήσεις.

    «Αφήστε τα παλιά κύριε Τσίπρα, αφήστε τα λόγια και τις απειλές και το παραμύθι του φόβου, αν θέλετε, εμένα θα πρέπει να βάλλετε στις φυλακές, έτοιμος είμαι και σας περιμένω» είπε χαρακτηριστικά.

    Τρομοκρατείτε, συμπλήρωσε, όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι ««Μιλάτε σαν εκπρόσωποι της πάσης φύσεως Φωτόπουλων»

    Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

    Απαντώντας στα πυρά περί ξεπουλήματος της χώρας αναρωτήθηκε:

    Είναι ξεπούλημα η αξιοποίηση του Ελληνικού που έχει μείνει αναξιοποίητο δέκα χρόνια;

    Στόχος, όπως είπε είναι να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία, ώστε να έρθει η Ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας. Και η Ελλάδα όπως παρατήρησε, έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας το οποίο παραμένει αδρανές.

    «Μας κατηγορούν ότι άλλα λέγαμε πριν τις εκλογές και άλλα λέμε τώρα. Για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όμως μιλούσα από το 2010» ξεκαθάρισε.

    Υποστηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική, έκανε ειδική αναφορά στους σιδηροδρόμους και την ενέργεια.

    «Δεν λέμε τίποτε διαφορετικό από ότι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Οι σιδηρόδρομοι είναι στην χώρα μας υποβαθμισμένοι και υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν ακόμη και στα δίκτυα. Υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς κοινοπραξίες να επενδύσουν στο λειτουργικό κομμάτι. Το ίδιο ενδιαφέρον υπάρχει και για την ενέργεια. Αν δεν απελευθερώσουμε την αγορά ενέργειας θα μείνουμε σύντομα χωρίς ανταγωνιστική ενέργεια» σημείωσε.

    Αλλαγή στα υφεσιακά τμήματα του Μνημονίου

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης επανέλαβε ότι μονομερείς ενέργειες έχουν απορριφθεί, υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός.

    Θέλουμε να αλλάξουμε τα υφεσιακά τμήματα του Μνημονίου με επαναδιαπραγμάτευση. Εσείς μιλούσατε για κατάργηση του Μνημονίου αλλά μετά μαλακώσατε. Η τακτική σας όμως οδηγεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

    Ο Πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι ασφαλώς και η Ελλάδα θα πρέπει να μπει στην απόφαση της Συνόδου για τις τράπεζες, αλλά «για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ»

    Στόχος να βγούμε από την κρίση και να μείνουμε στο Ευρώ

    Εσείς, τόνισε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνετε ότι μπορείτε για να μείνουμε χωρίς συμμάχους και να βρεθούμε εκτός ευρώ.

    Ξεκαθάρισε επίσης, ότι η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων ισχύει απολύτως.

    Η κυβέρνηση θα δώσει τις μάχες που αξίζει να δοθούν για τον ελληνικό λαό". Στόχος μας, είπε ο πρωθυπουργός να βγούμε από την κρίση και να μείνουμε στο Ευρώ.

    Αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση, είπε, ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα και ένα από τα σημεία είναι η προσαρμογή της απόδοσης ιθαγένειας σε ότι ισχύει στην Ευρώπη».

    Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αλλαγή αλλά αναζητείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην ελληνική βουλή. Όποιος το τορπιλίζει δεν θέλει να δοθεί λύση στο πρόβλημα σημείωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr - NET FM - ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 02:05

    Είδηση: 16839

    [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλή για τις αγορές, όχι για το Ευρώ

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχολιάζοντας τη φράση του ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο»

    Και αναρωτήθηκε ποιος άραγε φταίει για την κρίση.

    « Αλήθεια ποιος έφερε την κρίση σε αυτή τη χώρα; Μήπως κυβερνήσεις της Αριστεράς; Μήπως οι Δημόσιοι υπάλληλοι που μαζί τα φάγαμε; Ή μήπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές»;

    Σήμερα, πρόσθεσε, ο λαός καλείται να πληρώσει αυτό το χρέος που εσείς δημιουργήσατε.

    Ταυτόχρονα, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ανέφερε:

    «Μας κατηγορείτε ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές»!

    Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, δεν είναι απειλή για το ευρώ αλλά απειλή, για τις αγορές και τα τραπεζικά λόμπι.

    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απέδωσε τη δημοσιονομική κρίση, στη φοροαποφυγή και τις φοροαπαλλαγές μεγάλων κεφαλαίων και επειδή για δεκαετίες βασίλευε ο εκσυγχρονισμός της διαφθοράς, της διαπλοκής, των υπερκοστολογήσεων των εξοπλισμών.

    Και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο αποτελεί ευκαιρία όχι για την κοινωνία και το λαό, αλλά για το τραπεζικό κεφάλαιο και τους «μαυραγορίτες» της κοινωνίας που επέβαλαν στην τρόικα τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και που σήμερα σκοπεύει η κυβέρνηση να δώσει σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια περιουσία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 02:16

    Είδηση: 16838

    [03] Νέα επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία Βενιζέλου

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ασφάλεια και προοπτική όχι μόνο για να βγει από τη δική της κρίση, αλλά για να θωρακιστεί με τις επόμενες φάσεις της πανευρωπαϊκής κρίσης.

    Πρέπει, είπε, να είμαστε όλοι θωρακισμένοι και προετοιμασμένοι για την ανεξέλεγκτη δυναμική της ευρωπαϊκής κρίσης» προειδοποιώντας

    «Δεν έχουμε χρόνο. Οι εξελίξεις τρέχουν κι έχουμε χάσει πολύ εθνικό χρόνο».

    Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, δεν προέχει για κανέναν να επιβεβαιωθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες του αλλά να ενωθεί η χώρα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε βεβαιότητα ότι «μπορούμε να το πετύχουμε» καλώντας να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, από μία στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 01:27

    Είδηση: 16837

    [04] Κουβέλης: Στήριξη στη βάση προγραμματικής συμφωνίας

    Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, σημείωσε στη δευτερολογία του ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ, στηρίζει την κυβέρνηση βάσει προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης. Χαρακτήρισε ως τη μόνη βαθύτατα προοδευτική και ρεαλιστική λύση για τη χώρα την επαναδιαπραγμάτευση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο Eurogroup τη Δευτέρα, ο Γιάννης Στουρνάρας θα μιλήσει για την ανάγκη της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής θέτοντας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η οποία όπως είπε βρίσκεται σε ασφυξία και είναι δυνατόν να εκραγεί.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 01:23

    Είδηση: 16841

    [05] Παπαρήγα: Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία

    Η Αλέκα Παπαρήγα, προειδοποίησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος Δεκέμβρη επαρκούν τα αποθεματικά για το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας.

    Αλλά και στο ΙΚΑ, όπως είπε η κ. Παπαρήγα τα αποθεματικά επαρκούν για τις συντάξεις μέχρι το τέλος Δεκέμβρη και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί στο ΙΚΑ το 1,492 δις ευρώ από το κράτος.

    «Να μας πείτε ποιος θεωρείται φτωχός γιατί από εκεί αρχίζει το αφορολόγητο.

    Εμείς πιστεύουμε ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στα 20.000 ευρώ και για οικογένεια στα 40.000 ευρώ» ανέφερε προσθέτοντας ότι «τα κοινωνικά παντοπωλεία δεν είναι απάντηση στη φτώχεια αλλά τείνουν να καταστούν νέοι μηχανισμοί κομματικής ρουσφετολογίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 16842

    [06] Με μια ματιά

    -Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε αποθήκες με πλαστικά, στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Γεώργιο, στον Βαρνάβα Αττικής.

    -Επτά τόνους οπωροκηπευτικών θα διαθέσουν σήμερα δωρεάν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, παραγωγοί του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» Ιεράπετρας. Η διανομή αρχίζει αυτή την ώρα στην πύλη 6 του λιμανιού της συμπρωτεύουσας.

    -Από σήμερα έως τις 15 Ιουλίου καλούνται οι Έλληνες του εξωτερικού να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν. Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες όπου κατοικούν.

    -Κύμα καύσωνα προβλέπει για όλη την εβδομάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το θερμόμετρο θα αγγίξει σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας.

    -Πάνω από 170 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες στη Ρωσία.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από παραλία της Αρτέμιδος, 77χρονος. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 16850


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 July 2012 - 8:49:38 UTC